Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Vastakohdat viehättävät asiassa kuin asiassa, myös vaatetuksessa ja materiaaleissa. Sanotaan, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Tässä postauksessa nahkahousut saavat rinnalleen pehmeää ja lämpöistä villaa. Näistä elementeistä olemme koonneet teille tämän sunnuntain postauksen.

Nahka kaipaa rinnalleen lämpöistä materiaalia, jotta saadaan aikaiseksi miellyttävä ja kutsuva asukokonaisuus!

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Kääntötekoturkki

Gabin päällä oleva takki on kääntötakki. Takin toinen puoli on herkullisen näköistä tekokarvaa ja toinen puoli on sileää, kelsiturkin näköistä nahkaa. Vaikka takki näyttää nahalta, niin se on tekstiiliä. Kääntöturkki on helppohoitoinen, sen voi pestä 30 asteen vesipesussa pesukoneessa. Turkki vastaa normaalia kokoa, Gabilla on päällään takista koko 36.

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Kääntöturkki on loistavan mittainen. Se peittää kaikki ns. normaalit mekot ja neuletakit alleen. Normaaleilla tarkoitan kaikki muut tuotteet paitsi midimekot ja -neuletakit.

Itse pidän kääntöturkin karvapuolesta enemmän kuin sileästä puolesta. Entä sinä?

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Lukka neule

Lukka neule on 100% kashmir villaa. Neule on malliltaan klassinen, v-kaula-aukkoinen neule. Se on suorahko ja ylettyy lantiolle. Neuleessa on kivat yksityiskohdat neuleen sivuissa. Tämä neule on ns. ikuisuus tuote, kun sitä hoitaa hyvin.

Neuleiden koot ovat XS/S, S/M ja L/XL. Gabilla on päällään koko S/M.

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Midipaita

Valkoinen paita on loistava tuote pukea joko yksistään tai se soveltuu kaikkien alle. Kun housut ovat tiukat ja ns. legginsimäiset haluaa moni pukea niiden päälle jotain pidempää. Siihen tämä paita soveltuu mainiosti. Minulla oli tämä sama paita myös poncho neuleen alla, löydät sen postauksen täältä.

Tämä paita on eleetön, kaunis, hyvin laskeutuva, tyylikäs, helppohoitoinen ja ennen kaikkea ajaton

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Alkuviikolla ihastuin toppalaukkuun ja loppuviikolla ihastuin pliseerattuun pikkuhuiviin. Huivi on super hauskan tuntuinen kaulassa, koska se on samalla pehmoinen ja jämäkkä, tiukalla pliseerauksella. Huivia löytyy tämä musta/beige seepra kuosinen ja alla kuvassa mustan neuleen kanssa oleva pikkukukkainen.

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Kashmir villa on haluttua ja suosittua villaa. Syynä siihen on, että se on pehmeätä, kevyttä mutta yhtä aikaa vahvaa ja lämmittävää villaa. Kashmir tekee nyppyjä neuleen kylkiin ja hihoihin. Tämä johtuu siitä, kun käsivarret hankaavat kylkiä. Neuleiden mukana tulee kashmir-kampa. Neule laitetaan tasaiselle alustalle ja kammalla kammataan nyppyjä pois. Kampaa tulee käyttää varovasti, mutta tällä tempulla saadaan nypyt pois.

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Kashmir neuletta löytyy kolme väriä:

Tämä neule on kashmir neuleeksi edullinen. Sen hinta on € 139,95. Normaalisti klassiset kashmir neuleet ovat reilusti yli € 200,00.

Neuleessa on kaunis v-kaula-aukko. Se ei ole liian avonainen eikä tarvitse alleen toppia

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Tessa nahkatightsit

Nahkahousut ovat hyvän tuntuiset päällä. Niissä on korkea vyötärö. Vyötäröllä on kuminauha, joka on ommeltu vyötärönauhan sisäpuolelle. Housuissa ei ole taskuja eikä vetoketjuja eli ne ovat ns. ”hyppyhousut”. Ne yksinkertaisesti vedetään jalkaan ja muutaman hyppyaskeleen joutuu luultavasti ottamaan, koska nahkahousut on ostettava tiukkoina. Niin nahkahousut, kuten kengät ja muutkin nahkatuotteet venyvät käytössä.

Säären keskellä on saumat ylhäältä alas saakka sekä yksi poikkisauma polven yläpuolella. Pystysauma kaventaa säären linjan, joten se on loistava sauma. Toinen sauma tuo nahkahousuihin eloa, ja on myös hyvä säären linjalle. Lahkeissa on vetoketjut eli kun ne avaa, niin lahkeet laskeutuvat kauniisti korkkareiden/nilkkureiden päälle. Näet kuvan vetoketjuista Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Nahkahousut sopivat arkeen ja juhlaan. Nahkahousut vain paranevat käytössä ja ovat ikuiset housut!

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Konjakit mokkasaappaat

Nämä ovat niin ihanat saappaat! Mietimme niiden lestiä, millainen se olisi, koska emme pystyneet sovittamaan niitä ostoilla. Näytekoko on 37 ja jalkani on 38, joten saappaaseen en saanut sitä mahtumaan. Mietintämme oli turhaa, nimittäin mokkasaappaat ovat tukevat ja ihanan tuntuiset jalkaan. Omassa koossani 38, varsi on juuri sopiva. Samoin kaikille muillekin varsi on ollut hyvän napakka. Saappaiden koron korkeus on 8 cm ja saappaiden sisällä on tekstiilivuori.

Viimeiset vuodet on käytetty ainoastaan nilkkureita. Ihanaa kun saappaita taas näkee kenkämallistoissa!

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Sanika untuvatakki

Hetki aikaa sitten, esittelimme kaksi upeaa pitkää ja paksua untuvatakkia. Tämäkin takki on untuvatakki, mutta eri tyylinen kuin edelliset takit. Tämä on höyhenen kevyt ja ns. ”laiha tuote”. Tämä päällä ei tunnu siltä, että nainen olisi pelkkää takkia. Itse asiassa moni luuleekin aluksi, että takki on kevytvanua. Mutta ei, se on 90% untuvaa ja 10% höyhentä.

Malliltaan Sanika on hieman vartalonmyötäinen kainaloiden alta. Sivuissa on taskut ja siinä on huppu, mikä on iso plussa. Takki ylettyy polven yläpuolelle/päälle, riippuen takin koosta ja kantajan pituudesta. Gabilla on takista koko 36, mikä on hänelle sopiva koko. Takki on yhden koon reilumpaa kokoa kuin normaalisti.

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä
Tästä asusta ja isosta laukusta tulee mieleen, että Gabi olisi lähdössä viikonloppu matkalle

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Kashmir villa ei pidä vedestä, kuten eivät muutkaan villatuotteet. Vie kashmirvilla ulos tuulettumaan, koska se nimenomaan puhdistuu tuuletuksessa. Jos haluat pestä kashmir tuotteita, niin pese ne hellävaroen käsin haaleassa vedessä tai jos haluat laittaa ne villapesu ohjelmaan koneessa, niin suosittelen käyttämään pesupussia. Käytä villa- ja silkkituotteissa niille tarkoitettua pesuainetta. Tämä takaa sen, että ne pysyvät pehmoisina.

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Grace karvanilkkurit

Paleleeko varpaitasi talvisin? Jos palelee, niin näissä kauniissa nilkureissa ei tarvitse enään palella. Nilkkurit ovat söpöt ja kauniit. Ne soveltuvat housujen kanssa, mutta itse aion pukea ne talvella paksujen sukkisten ja neulemekon kanssa. Karvareunuksen voi kääntää suoraksi, niin saappaista saa hieman pidempi vartiset. Nilkkureiden takana on vetoketju, joten niiden pukeminen on helppoa.

Muistathan suojata vaaleat mokkakengät niille tarkoitetulla suoja-aineella. Meiltä löytyy suoja-ainetta ja annamme suihkeen kaupan päälliseksi näiden kenkien ostajalle. Haluamme, että pidät kengistäsi hyvää huolta!

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä
Beige melerattu on upea väri!
Lulas paita

Lulas paita on myös kätevä ja ajaton paita. Se on klassinen kauluspaita, mutta pidemmän mallinen kuin normaalisti. Olen esitellyt teille valkoista Lulas paitaa jo aikaisemmissa postauksissa. Puin sen esimerkiksi uikkareiden päälle helteisessä Espanjassa. Löydät valkoisen Lulas paidan täältä. 

Mustana Lulas paita on todella tyylikäs!

Harriet pipo on neulottu kiinni takaa eli sen kuuluu olla rypyssä takana. Pipoa löytyy tämän lämpöisen beigen lisäksi hailakka rosa.

 

Nahkahousut ja pumpulin pehmoista kashmiriä

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja pinkillä merkityt tuotteet myös Doppshop verkkokaupastamme. Toimitamme tuotteet veloituksetta postin kautta.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Sanika-takki lähti mukaani perjantaina: ihanan lämmin ja ”pössevä” olematta kuitenkaan raskas ja hiostava. Reilun kokoiset taskut plussaa, kännykkä ja hanskatkin mahtui hyvin sisään. Kullanväriset metalliosat oli myös kivat.

  • Hei Sanna ja kiitos kommentistasi 🙂 Hyvään takkiin päädyit! Takki on juuri sellainen kun kerroit. Ihania kelejä uuden takkisi kanssa, toivottaa Kata

 2. Aah, aah ja vielä kerran aah! Kerrassaan aivan ihana postaus ja niin täynnä inspiraatiota omaan pukeutumiseen❤️ Teillä on Gabin kanssa kyllä pettämätön tyylitaju ja näistä vaatteista kotiuttaisin kaikki. Etenkin kengät jäivät kummittelemaan mieleeni. Kiitos ihanasta blogista ja tästä postauksesta❤️

  • Hei Jenni ja kiitos kommentistasi 🙂 ISO kiitos, ihanan kommentin kirjoitit:))) Kiitos kun seuraat meitä, Kata

 3. Ihania asukokonaisuuksia! ? Kaikki!

  18 tai 19 vuotiaana sain itselleni (äiti osti ?) mustat nahkahousut, jotka kulkivat matkastani monen monta vuotta. Ne oli mageet. Merkkiä en muista? (olivat kotimaiset, Friitala, ehkä ) vuosien varrella vyötäröä uudistettiin ompelijalla ja housut kulkivat monen monta vuotta matkastani, kunnes jossain vaiheessa kasvoin niistä ulos. Nimenomaan kasvoin, en niin että olisin niihin kyllästynyt☺️ Tai että olisivat menneet huonoiksi, pikemmin päinvastoin…Housut olivat ihanat! Kaiholla niitä muistelen, ny oon 54 v. Olisivat olleet ikuisuushousut, mutta eivät venyneet minun mukana?, rajansa kaikella. Mutta kyllä, voisin kuvitella tänäkin päivänä pukevani nahkikset jalkaan. Ja neuleita niiden kanssa. ❤️

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 Minullakin oli nahkahousut juuri tuolloin, 19-vuotiaana. Muistan että teetimme siskoni kanssa ne ja että minä pidin niitä. Ne olivat paksut ja aika kuumat, sen muistan. Kyllä, sinulle sopisi nahkahousut uudestaan, ehkä sovitat niitä kun tulet käymään:) Mukavaa päivää, Kata

 4. Mahtava postaus. Ihana, että postaus esitteli ikuisuus tuotteita, koska monelle tuo juttu ei ole avautunut. Mieheni aina paasaa, että on panostettava laatuun ja syynää ennen ostopäätöstään tuotteen materiaalin, saumat, hoito-ohjeet jne. Ja totta kun panostaa laatuun, hoitaa vaatetta ohjeiden mukaan hyvin, niin tuote on ikuisuus tuote vaikka hinta ostohetkellä voi kirpaistakin.
  Kääntötekoturkin karvapuoli ihastutti minuakin enemmän. Toppatakkin oli ihana. Upeita tuotteita ja klassiset värit.
  Neule on taatusti ikuisuus tuote ja vilukissan lempiuote. Nahkahousut rokkaavat aina, mutta vaatii kantajaltaan asenteen.
  Saappaiden konjakkn väri oli ihana ja korko näytti huikealta, mutta lesti lienee hyvä. Jaksaako jalat?
  Pikkuhuivit eivät ole olleet minun juttu, mutta pliseeraus pisti toisiin ajatuksiin.
  Ei voi taas muuta todeta, että postaus piristi sunnuntain. Gabi hehkuu kuvissa hyvää oloa ja Kata taas valinnut ihanat asut kauniille tyttärelleen. Kuvat ja teksti vetivät sanattomaksi. Blogi on niin mahtava.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Miehesi on oikeassa:) Laatuun kannattaa panostaa ja siihen, että ostaa asukokonaisuuksia. Jää turha ostaminen pois. ne kaapithan ovat muutenkin täynnä jo vaatteita ja tavaraa. Saappaissa on hyvä lesti, korko on 8 cm ja sisäpohja on pehmoista. Itselleni saappaat pääsevät sellaiseen käyttöön, että en käytä niitä 10 tuntia päivässä vaan aina väähempiä aikoja kerralla. Sitä on nyt tottunut näihin lenkkareihin…Kiitos taas ihanasta ja lämmittävästä kommentistasi, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *