Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Nostalginen aikamatka bootcuteissa

Nostalginen aikamatka bootcuteissa

Olemme tehneet aikamoisen nostalgisen aikamatkan 30 vuotta taaksepäin. Kerroin viime sunnuntain postauksessa täällä, miten meidän tulevan viikon missio on meidän Vaasan asunnon ja vintin tyhjäys. Olemme pitkittäneet tyhjäysprosessia viimeisen vuoden, mutta nyt oli aika poistaa tämä stressi harteilta ja tehdä se, mikä on joka tapauksessa pakko tehdä. Tehtävää helpotti se, että keväällä laitoimme itsellemme deadlinen heinäkuun viimeiseksi päiväksi ja sen on pidettävä.

Viime viikko otti voimille sekä henkisesti että fyysisesti

 

Nostalginen aikamatka bootcuteissa

Me olemme muuttaneet yhteisen elomme aikana aika monta kertaa. En nyt jaksa tarkasti laskea montako, mutta yli 10 kertaa joka tapauksessa. Lisäksi olemme tyhjänneet mieheni vanhempien ison omakotitalon, jossa oli runsaasti tavaraa. Kun silloin muutama vuosi sitten kävimme läpi heidän tavaroita tunsin, kuinka raadollista elämä on. Ensin kerätään elämän aikana tavaraa ja omaisuutta ja sitten kun nukkuu pois, niin omaiset tulevat ja penkovat sinun henkilökohtaiset tavarat ja heittävät niitä kylmästi pois. Varmasti paljon sellaista lentää roskalavalle, joka hänelle oli tärkeää kun eli. Noin vaan, ihminen ja tavarat katoavat. Omaisten mieleen jää paljon muistoja ja toki tärkeitä tavaroita säilytetään myös. Ennen kaikkea ne valokuvat ovat ihania, niistä saa voimaa ja muistaa sellaisia asioita, mitä on jo luullut vuosien saatossa unohtaneen .

Uppouduimme mieheni kanssa muuton aikana useasti katsomaan vanhoja valokuvia, niin meidän perheestämme ja hänen vanhemmistaan. Ne ovat kultaakin tärkeimpiä muistoja!

 

Nostalginen aikamatka bootcuteissa

Tulevaa vävypoikaa lainaten “Olipa kiva muutto, kun kaikki sujui sutjakkaasti”. Minustakin se sujui hyvin ja järjestelmällisesti. Muutaman itkun välillä tirautin ja kuulemma “lanttuni meni nurin”, mutta hyvin pientä. Kyllä yhden aikakauden loppuminen, joka on ollut iso osa meidän yhteistä perhettä saa äidin mielen herkäksi,miksei isän myös.

 

Nostalginen aikamatka bootcuteissa

Bootcut korkkareilla

Tässä ne nyt ovat, ne ihanat housut, jotka taikovat sinulle kilometrin mittaiset jalat. Nämä housut ovat ns. jerseytä eli ihanat pitää päällä. Ne istuvat loistavasti ylhäältä. Ne tulevat korkealle vyötärölle,  napaan asti. Mutta muistathan, että et kisko niitä liian ylös. Silloin haarasauma ei näytä nätiltä. Koska housut joustavat, on koko 34 minulle juuri sopiva. Ne ovat istuvat, mutta eivät mauttoman tiukat.

Korkkarit ja leveät lahkeet = 10 +

Koska olemme Vaasassa, niin minulla on rajoitettu kenkä valikoima mukanani. Rosat sling backit 7 cm korolla saa lahkeen laskeutumaan kauniisti kengän päälle. Mutta mustat piikkarit ja mustat bootcut housut ovat kerrassaan täydellinen combo. Sitä ei voita mikään.

 

Nostalginen aikamatka bootcuteissa

Olen säästänyt paljon lasten leluja. Meiltä löytyi isoja laatikoita dubloja, legoja, barbeja (vaikka Gabi ei niillä koskaan leikkinytkään), autoja, junaratoja, heppaleluja, roolivaatteita jne. Lasten kirjoja oli myös useita kasseja. Luimme paljon lapsille kun he olivat pieniä ja heti kun he oppivat lukemaan, kannustimme heitä ottamaan kirjan käteen. Muistan kun Gabi “luki” eli kertoi ulkoa, (hän oli oppinut sanat kun luimme heille ääneen) pojille kirjoja. Hänen äänenpainonsa meni juuri samalla tavalla kun meidän aikuisten, kun luimme kirjaa. Sitä oli hauska kuunnella vierestä.

 

Bootcut matalilla kengillä

Toimiiko bootcut lahje myös matalalla kengällä? Kyllä toimii, mutta silti suosikkini on se korkkari. Tiedän, että kaikki eivät voi käyttää korkkareita, enkä voi aina minäkään, joten silloin on matalan kengän myös toimittava levenevän lahkeen kanssa.  Kun lahjetta katsoo ylhäältä päin eli itsensä päällä, tuntuu että lahje on h-u-r-j-a-n leveä. Ehkä jopa liian leveä., mutta näin kuvissa ja pelistä katsottuna lahje näyttää hyvältä myös matalan kengän kanssa.

Älä katsele bootcut housuja ylhäältä alaspäin kun ne ovat sinun päälläsi, muuten mietit että ne ovat järkyttävän leveät ja vaihdat ne nopeasti takaisin skinnyihin

 

Nostalginen aikamatka bootcuteissa

Olin säästänyt myös kaikki äitien- ja isänpäivä kortit, mitä lapset olivat askarrelleet päiväkerhossa. Olimme saaneet monta korttia, missä lapsemme oli kertonut mitä isä- tai äiti tekee mielellään tai millainen hän on. Sitten opettaja kirjoittaa sanat pahville, johon lapsi on piirtänyt tikku-ukkoina meidän kuvat. Mieheni kortissa luki mm. “Pappa tykkää maata sohvalla”, “Pappa kantaa minua usein olkapäillä”, “Pappa syö usein lääkejäätelöä”.

 

Nostalginen aikamatka bootcuteissa

Lääkejäätelö

Nyt palataan sanaan lääkejäätelö. Kun lapset olivat pieniä, sanoisin Gabi noin 4-vuotias ja pojat 2,5 ja 1- vuotiaat, niin joskus iltaisin mieheni söi jäätelöä. Voit kuvitella, kun hän latoi jäätelöä kuppiin, niin siinä on kolme silmäparia tuijottamassa, että hekin haluavat jäätelöä. Mieheni keksi, että hänen jäätelönsä ei ole “tavallista jäätelöä” vaan se on “lääkejäätelöä”. Sehän upposi kaikkiin kolmeen ihan täydestä. Siinä he sitten hokivat, että “Pappa syö lääkejäätelöä” ja kukaan ei halunnut edes maistaa sitä sen jälkeen vaikka sitä heille tarjottiinkin. Kuka lapsi nyt vapaaehtoisesti lääkettä ottaisi…

Lääkejäätelö on edelleen perheemme vitsi, kun muistelemme lasten lapsuusaikoja 🙂

 

Nostalginen aikamatka bootcuteissa
Bootcut housut istuvat napakasti ylhäältä ja tulevat reilusti vyötärölle

Omassa kortissani luki mm. että “Mamma on kiltti”,  “Mamma tykkää jumpata”, “Mamma tykkää syödä pullaa”…Hmm…Hieman mietin tuota viimeistä, että tykkään syödä pullaa? Minä en ole koskaan ollut ns. “pullahiiri” enkä ole pahemmin leiponut lasten ollessa pieniä. Itse asiassa olin erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa kun lapset olivat pieniä. Olen ottanut 20 raskauskiloa/lapsi pois heti synnytyksen jälkeen tai itseasiassa keisarinleikkausten jälkeen. Kaikki kolme ovat tulleet maailmaan keisarinleikkauksilla, koska lapset olivat liian isoja tulemaan ulos normaalia tietä. Kiitos, että nykyaikana suurin osa synnytyksistä tapahtuu sairaalassa, koska silloin ennen vanhaan kotisynnytyksissä, minua ja Gabia ei enään olisi, puhumattakaan pojista.

 

Nostalginen aikamatka bootcuteissa
Lenkkarit sopivat myös bootcut housujen kanssa. Mustat lenkkarit olisivat olleet täydelliset, koska silloin jalka jatkuu…mutta eivät valkoisetkaan lenkkarit huonot ole
Väsymyksen kourissa

Jos mietit, että hieman liioittelen isoa Vaasan projektiamme, niin torstai-iltana tapahtui hieman epämiellyttävä tilanne, joka vahvistaa sanani.
Tulimme Valoran kanssa hissillä meidän toisen Vaasa asunnon kolmanteen kerrokseen, koska en jaksanut kävellä rappusia.  Valora käveli tuttuun tyyliinsä porraskäytävässä asunnon ulko-oven eteen ja minä kaivan avainta laukusta. Otan avaimen ja työnnän lukkoon ja se ei aukea. Rynkytän sitä siinä hetken ja otan avaimen ulos ja sovittelen avainta toisin päin. Ovi ei aukea ja muutama ärräpääkin siinä väsymyksessä taisi suusta tulla. Katson alaspäin postiluukkuun ja siinä lukee jonkun muun sukunimi kuin meidän! Olin siis tullut hissillä toiseen kerrokseen enkä kolmanteen…. Nousin portaat ylös kolmoseen ja odotin, että joku avaa oven kakkosessa ja huutaa, “kuka he….tti  yrittää murtautua meidän kotiimme?” Kukaan ei onneksi avannut ovea eikä huutanut mitään, joten painuin häpeillen omaan kerrokseemme. (Olin varautunut ylenpalttiseen anteeksi pyytämiseen, jos ovi avautuu. Silmissäni vilahti Ilta-Lehden lööppi: Keski-ikäinen nainen yritti murtautua väsymyksen kourissa alakerran asuntoon).

 

Voiko ihmisen parhaaseen ystävään luottaa? Tällä kertaa ei mennyt ihan tuubiin kun Valora vei minut väärälle ovelle:)
 • Bootcut housut € 99,95 koot 32-42 (löydät housut Doppshop verkkokaupasta)
 • Mustavalkoinen toppi € 65,40 (109,00) koot M ja L (Minulla on koko M)
 • Rosat sling backit € 90,00 (150,00) jäljellä koot 4 ja 5.5
 • Muut tuotteet ja mopsi koira ovat rekvisiittaa

 

Kategoriat

4 kommenttia

 1. Ihana postaus ihanien kuvien kera. Tyylikäs Kata ja valloittava Valora, joka on oikea ilopilleri.
  En yhtään ihmettele, että olette molemmat seikkailleet väärään kerrokseen, koska muuttopuuha on rankkaa.
  Valokuvat jäävät ikuisiksi ihaniksi muistoiksi. Kaikkea tavaraa ei voi ikuisesti säilöä ja jossain vaiheessa joku sen tavaramäärän heittää kuitenkin pois. Voi jospa osaisikin elää pienellä tavaramäärällä.
  Mustat bootcut-housut ovat upeat. Saavat sääret kasvamaan pituutta. Menivät hyvin matalien kenkien kanssa, mutta korkkareitten kanssa 10+.
  Miehesi lääkejäätelö on tuttu juttu meilläkin. Taitaa olla miesten keksimä ja yleisesti käytössä miesten niksinurkassa.
  Valora on oikea linssilude, tykkää selvästi poseerata, mutta ei taatusti tee mitään poseerausta käskystä. Oikea prinsessa.

  • Hei Jaana ja kiitos kun kommentoit! Kun siivosimme sitä tavaraa ja laitoimme kylmästi roskalavalle, niin mietin että en koskaan enään hamstraa tavaraa tai osta mitään turhaan. Joskus käy niin, että ostaa jotain tavaraa eikä muista, että sellainen on jo kotona. Olimme ostamassa makuupusseja tänään mieheni kanssa ja minulla oli jo kaksi sellaista retkituolia kädessäni (Porin Jazzeille), mutta mies sanoi että eikös meillä ole jotkut retkituolit Jenkeistä? Istuimme niillä kun kävimme katsomassa poikamme soutukisoja. Hmmm…sanoin, onhan meillä ne vielä ehkä…No päätimme, että katsomme ensin ne kotoa jos löytyvät ja tulemme sitten hakemaan ne parin euron tuolit. No, meillähän oli ne hyvät tuolit Jenkeistä ja taas olisi tullut ihan turha ostos…Sitä kun miettii, että nappaanpa tästä parin euron tuolit varmuuden vuoksi ja sitten sitä turhaa tavaraa on. Onneksi emme ostaneet niitä, olisivat pölyyntyneet kappiin. Kyllä, Valora tekee just mitä se itse haluaa..kovapäinen mopsi neiti! Mukavaa viikkoa, kata

 2. Voi ihana, rapsutteluun houkuttava Valora. Meni varmaan muutosta väsyneenä hänkin väärälle ovelle? Hyvät asut ja kuvat jälleen. Mukavaa heinäkuun jatkoa.

  • Hei Aila ja kiitos kun kommentoit 🙂 Jep, kaikki ovat taineet olla hieman poikki 🙂 Kiitos kun seuraat ja ihanaa heinäkuuta, kata