Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Väriviikon viides väri on vihreä. Se on rauhoittava, se on luova, se on tasapainoinen, terveyden ja kasvun väri.

Tämän vuoden vihreä ei olekaan armeijan vihreä kuten se oli viime keväänä, vaan tänä  keväänä vihreä väri muutti sävyään eli se on kirkkaan vihreä. Kirkkaan vihreä onkin tämän kevään hittiväri.

 

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Asu

Housut ovat hauskat ja rennot. Itselleni tulee niistä 80-luku mieleen. Vyötärö on korkea ja edessä on vekit niinkuin kunnollisissa ”ukkohousuissa” kuuluu ollakin. Lahkeet ovat leveät ja suorat ja ne käännetään muutaman kerran. Muistatko postaukseni viime syksyn neuleviikolta, jossa minulla oli mustat leveälahkeiset culotteshousut jalassani ja minulla oli kaksi erilaista kenkää niiden kanssa? Jalassani oli mustat korkkarit ja mustat lenkkarit. Silhuetin muutos oli huikea. Tästä johtuen laitoin jalkaani korkkarit ja vielä samanväriset kuin housut, jotta sain varteeni pituutta. Kauttaaltaan leveät ja lyhkäiset lahkeet vaativat itselleni korkoa, mutta jos housut ovat leveät mutta pitkät, kelpuutan jalkaani matalatkin kengät.

 • Penthia housut € 99,95 koot 34-42 minulla on päälläni koko 34

 

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Vihreässä paidassa on solki kauluksessa. Minusta paidassa on ripaus rokkia eli se vaatii parikseen jotain jännää. Se olisi liian kesy pelkästään näiden housujen kaverina. Tästä johtuen laitoin lippiksen päähäni. Lippis ja korkkarit yhdessä antavat asulle särmää. Ja tämähän ei ole mikä tahansa sporttilippis, vaan trendikäs katulippis.

 • Paita € 99,95 koot 34-42 paita on reilua kokoa, minulla on koko 34
 • Laventeli lippis € 54,00 musta
 • Fany Ofelian vyölaukku € 85,00 vihreä ja beige

Näiden värien lisäksi rosa väri on kaunis yhdistettynä vihreään.

 

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Sanonta ”ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella” kuvastaa myös sitä mitä vihreä tarkoittaa. Ajatellaan, että jos olisin siellä tai menisin sinne, olisivat asiat paremmin tai muuttuisivat paremmaksi. Vihreä mielletään uudeksi aluksi. Minulle tulee tuosta sanonnasta aina mieleen ihmisten väliset suhteet. Mietitään, että jos lähtisin nykyisestä suhteestani pois ja vaihtaisin kumppania/puolisoa, niin asiat olisivat paremmin. Voisihan se hetkellisesti ollakin, mutta arki tulee jokaiselle vastaan, joten itse en perusta tuohon sanontaan yhtään. En missään asiassa.

 

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Vihreä väri rauhoittaa ja tyynnyttää mieltä. Kun rupesin miettimään ammatteja niin hoksasin, että leikkaussalin henkilökunta pukeutuu vihreisiin vaatteisiin. Tällä halutaan viestiä, että potilas on turvallisissa käsissä ja hänen ei ole syytä hermostua ja panikoida.

Väreillä on uskomattoman suuri merkitys asiassa kuin asiassa. Oletko sinä kiinnittänyt huomiota värien psykologiaan ihmismielessä? Itse en ole miettinyt värien merkitystä näin paljon, kuin nyt kun olen tehnyt blogikirjoituksia väreistä. Asioita pitää itsestään selvyyksinä, mutta joku ne on kuitenkin miettinyt meille valmiiksi.

 

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Sanonta ” olen ihan vihreä näissä asioissa” kuvastaa myös sitä, mitä vihreästä väristä ajatellaan. Juuri tässä pätee se, että ollaan positiivisessa mielessä tietämätön jostain asiasta. Se ei ehkä kuulu omaan arvomaailmaan ja sellaisia asioita ei vaikkapa tavata tehdä.

 

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Mekkoasu

Miten hyvältä tuntuikaan pukea päälle klassinen kotelomekko. Itse en ole käyttänyt tällaisia mekkoja aikoihin. Mutta miten tyylikkäältä ja rauhoittavalta se tuntuikaan. Se kuvastaa juuri sanontaa ”back to basics”.
Mekossa on kaunis istuvuus. Se on istunut monelle naiselle ja monelle eri vartalotyypille. Se näyttää henkarilla kapealta ja ihan suoralta. Mutta kun sen pukee päällensä, se yllättää positiivisesti. Mekossa on hyvä hihan mitta ja kaula-aukko ei ole liian avonainen eli halkio ei tule liian alas. Hameosa on kapea ja mekon helma ylettyy polveen. Mekon materiaali on 51% puuvillaa, 45% polyesteriä ja 4% elastania. Mekon vuori on polyesterielastania. Minulla on päälläni mekosta koko 36.

Mekon kanssa samaan sarjaan kuuluu myös jakku ja housut.

 

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Mietin vielä mistä sanonta ”vihreä kateudesta” tulee? Minusta se ei mennyt yksiin siihen, mitä vihreästä väristä sanotaan. Googlasin sanonnan ja yllätyin viisaan tietokoneen selvennyksestä. Siellä kerrottiin että kateellisuus tuottaa esiin sapekkaan vihreän värin silmiin. Eli sanonta tulee siitä. Hmm. uskoako vai ei…

Minusta sanonnat ovat hauskoja. Itse käytän niitä jonkin verran ja täytyy sanoa, että lyhyellä sanonnalla voi kiteyttää pitkiä lauseita. Sanonnat ovat vanhemman sukupolven juttuja ja olisi sääli mikäli ne jäisivät suomen kielestä pois.

 

Kevään 2019 väriviikko: Vihreä

Mitä pidät tästä kevään hittivihreästä väristä?

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä ja Doppshop verkkokaupasta. Tuotteita voi tilata myös meilillä, shop@dopp.fi koska kaikki tuotteet eivät ole Doppshopissa.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

5 kommenttia

 1. Våren i antågande☀️?..En färgklick i vardagen? ger oss massor av energi

 2. Onpa kaunis mekko! Kiva nähdä vaihteeksi ihan kunnon kotelomekko liehuvien helmojen keskellä. Molemmat on kivoja mutta kotelomekko on mielestäni aina tyylikäs ja varma valinta:-)

  • Hei Marketta ja kiitos viestistäsi:) Niin totta! Minustakin oli mukavaa pukea klassinen mekko päälleni ja se tuntui hyvältä. Tällaisella mekolla voi mennä minne tahansa ja aina on hyvin pukeutunut. Mukavaa päivää:) Kata

 3. Kata olet niin hyvän näköinen vihreässä kotelomekossa, voisin sanoa että olen vihreä kateudesta❣

  • Hei Helena ja kiitos viestistäsi:) hah, hah, ihanan osuva kommentti:) Voitko kuvitella, että myös mieheni joka ei pahemmin vaatteistani kommentoi, sanoi aamulla että kotelomekko on ”Katan mekko” 🙂 Aurinkoista päivää, Kata