3.2.2019 |

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

H-vartaloinen nainen ei yleensä kysele, millaiset farkut sopivat hänelle. Hän ei kysy sitä siksi, koska hänelle sopii yleensä useimmat farkkumallit. Ainut asia, mitä hänen tulee karttaa on se, että lantion kohtaa ei ole pyöristetty ja vyötärö ei ole liian kapea.

A-vartaloinen nainen kysyy useasti, millaiset farkut hänelle sopivat. Tämä johtuu siitä, että hän on vartaloltaan alapainotteinen eli leveälanteinen suhteessa ylävartaloon. Hän haluaa tasapainottaa lantion kohdan ja farkut jotka sen tekevät ovat joko leveälahkeiset- tai suoranmalliset farkut.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Leveälahkeiset farkut

Farkuissa on korkea vyötärö. Farkut ovat istuvat ylhäältä ja reisistä. Lahkeet levenevät polven kohdalta alaspäin. Farkuissa on klassinen pesu ja ne sopivat monen yläosan kanssa. Itselläni oli eilen töissä näiden farkkujen kanssa valkoinen solmupaitis. Leveälahkeisten farkkujen kanssa kannattaa pukea lyhyehkö yläosa, se ei saa ylettyä lantion leveimpään kohtaan. Esim. juuri mainitsemani solmupaitis oli farkkujen kanssa sopiva. Tai sitten paita kannattaa pukea farkkujen sisälle, jolloin lantionkaari tulee kauniisti esille. Farkuissa on 32″ lahkeen pituus. Sisäsauman mitta koossa 29″ on 80 cm. Farkkujen tuumakoot vastaavat normaalia kokoa.

Minulla on päälläni 27″ koko. Jouduin todella kiskomaan ne lantioni kohdalta ylös ja usko meinasi loppua kesken kaiken, mutta halusin ne päälleni vaikka väkisin. Syynä oli se, että emme saaneet kokoa 28″ (joka yleensä olen) ja tiesin että 29″ olisi minulle iso. Mutta onnistuin tehtävässä ja ne eivät tuntuneet epämukavilta. Uskon, että se johtui siitä kun vyötärö on korkea. Mutta grammaakaan ei ole varaa lihota. Tästä huolimatta en jättänyt eilistä nautintoa eli Lohilon mansikkajäätelöä väliin.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Leveälahkeisissa farkuissa tai housuissa yleensäkin A-vartalo näyttää upealta. Leveälahkeiset housut korostavat kapeaa vyötäröä ja levenevät lahkeet tasapainottavat lantiota. Minulle tulee mieleen merenneito kun näen A-vartaloisen naisen leveälahkeisissa housuissa. Ja tämä on positiivinen asia, eikä huono asia missään nimessä! 

Myös X-vartaloiselle naiselle sopii leveälahkeiset housut. Itselläni on yläpainotteinen X-vartalo. Se tarkoittaa sitä että minulla on vyötärö ja lanteet mutta hartialinjani on aavistuksen leveämpi kuin lantioni. Joten myös minun tyyppistä naista leveälahkeiset housut imartelevat, koska leveät hartiat ja leveät lahkeet kompensoivat toisiaan.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Kukkatoppi

Kukkatopissa on polyesteri edusta, jossa on kukkakuosi. Muuten toppi on viskoosi elastania. Topin pohjaväri on tummansininen. Topissa on pienet hihat, jotka laskevat olkapäiden alle. Toppi vastaa normaalia kokoaan.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Rosa neulejakku

Rosa neulejakku kuuluu sarjaan ”helppo vaate”. Se on sellainen jonka voi pukea minkä päälle tahansa. Koostakaan ei tarvitse olla yhtä tarkka, kuin kotelomekkojen kanssa vaan se voi olla joko sopiva tai reiluhko. Ihan miten itse haluaa. Neulejakussa ei ole nappeja eikä mitään extraa.

Neulejakkua löytyy myös tummansinisenä ja koot ovat 34-44. Löydät sen täältä.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Piditte siitä, että esittelen saman mekon eri tyyleillä. Stailasin tämän mekon ensin juhlaan. Juhlaan puetaan ohkaiset ihonväriset sukkahousut, vaaleat korkkarit ja näyttävät korvakorut. Koska mekon pohjaväri on tummansininen, mietin hetken myös tummansinisiä korkkareita. Mutta halusin noudattaa allaolevaa lempilausettani:

Vaaleat sukat ja vaaleat korkkarit ja kokonaisuus näyttää pidemmältä!

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Nämä hapsukorvakorut ovat viime kesän mallistosta. Meille on tulossa upeita erivärisiä nahkaisia hapsukorvakoruja, joita olemme teettäneet Doppwoman korumallistoon. Saamme ne tämän kuukauden aikana.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Mekko

Tässä mekossa on feikkikietausumalli. Mekko on v-kaula-aukkoinen ja siinä on pitkät hihat. Vyötäröllä on ohut kuminauha ja vyö, jonka voi sitoa rusetille eteen tai miksei myös taakse. Jos sidot sen eteen, niin sido se vasemmalle sivuun, halkion kohdalle. Näin mekon linja pysyy virtaviivaisena. Mekon hame osa on neulottu kiinni sivusaumaan. Näet siitä vielä paremman kuvan tuosta alhaalta.

Mekko vastaa kokoaan. Minulla on kuvassa päälläni koko 36. Mekko on 100% viskoosia ja mekon vuori on myös viskoosia.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Nilkkurit

Saimme juuri muutamia nilkkureita kevääksi. Emme ole yleensä ottaneet kevätmallistoihin nilkkureita, mutta nythän on trendikästä että jopa kesällä jalassa on nilkkurit ja midimekko. Näissä nilkkureissa on nahkavuori, joten ne eivät ole raskaat eivätkä paksut ja kuumat. Nilkkureiden nahka on kasviparkittua nahkaa eli nahka on ”elävän näköinen”.

Ten Pointsin nilkkurit vastaavat kokoaan.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

A-vartaloisen parhaat mekkomallit ovat kietaisumekot sekä alaspäin levenevät mekot. Mekon on hyvä olla istuva ylhäältä ja tilavampi alhaalta. Joustavat materiaalit toimivat parhaiten. Samat mallit sopivat myös X-vartaloiselle. Koska tässä mekossa hameosa on ommeltu kiinni hameen sivuun, niin tämä mekko ei ole yhtä takuuvarma A-vartaloiselle naiselle, kuin että se olisi irti sivusaumasta.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Mekossa ei ole mitään vilauttelun vaaraa, koska mekko on neulottu sivusaumasta kiinni.

Arkeen mekon kanssa puetaan paksut sukkahousut ja nilkkurit. Tummansinipohjaiseen mekkoon puetaan tummansiniset sukkahousut ja konjakit nilkkurit. Jos nilkkurit ovat mustat, niin silloin mustat sukkahousut ovat hyvät.

 

A- ja X-vartaloisen farkut ja mekko

Tuotteet löytyvät Dopp Helsingistä.
Tuotteita voi tilata myös Doppshop verkkokaupastamme. Kun painat pinkkiä kirjoitusta, vie se suoraan verkkokauppaan.


2 kommenttia

  1. Kirsi sanoo:

    Farkut kyllä hyvät👍Ja miten tuo vaaleanpunainen voikaan olla niin kaunis väri😍

    • Kata sanoo:

      Hei Kirsi ja kiitos kommentistasi:) Farkut ovat hyvät, niissä näyttää jalat ihanan pitkiltä:) Rosa on kaunis ja niin ajattoman style! Ihanaa sunnuntaita, nyt lumitöihin, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *