Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Joulukuun ”Kuukauden nainen” 48-vuotias Marja

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Olen 48-vuotias suomalainen sinkkunainen ja työni vuoksi asun tällä hetkellä Pietarissa Venäjällä. Työskentelen Suomen-Pietarin pääkonsulaatissa, jossa vastaan edustustilaisuuksien järjestämisestä. Töissä puen päälleni uniformun – joten työpukeutuminen ei aiheuta minulle harmaita hiuksia.

Olen iloinen, pirteä ja ystävien mielestä todella menevä nainen. Aikuisiällä olen asustanut 18 vuotta Suomen rajojen ulkopuolella ja hyvin helposti vaihdan maisemaa ja tutun turvallisen ympäristön täysin uuteen, tuntemattomaan.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Nuorempana kävin armeijan ja myöhemmin palvelin rauhanturvaajana, joten en ole se kaikkein naisellisin nainen.  Olen tottunut käyttämään farkkuja ja käytänkin niitä käytännössä aina ja se onkin asia, johon toivoisin muutosta. Lähden aamulla töihin – laitan jalkaan farkut. Lähden ystävien kanssa lasilliselle – laitan farkut. Olen lähdössä reissuun ja suuntaan lentokentälle – vedän jalkaan farkut. Olen Euroopassa kaupunkilomalla – jalassani minulla on farkut. Tuttua ja turvallista eikä välttämättä paha, jos osaisin panostaa yläosaan mutta kun monesti farkkujen kaverina on t-paita, niin se ei näytä hyvälle ja nyt kun ikää on jo 48 toivoisin tähän muutosta!

Vaatekaappiini pitäisi saada farkkujen tilalle uusia vaatteita, vaatteita jokapäiväiseen käyttöön jotka olisivat helppoja ja astetta fiksumpia kuin farkut tai tyylikkäämpiä farkkuja ja niiden pariksi käyviä yläosia, sillä jokapäiväinen pukeutumiseni on liian huoletonta. Haluaisin löytää tyylin joka käy aikuiselle naiselle jokapäiväiseen elämään, mutta ei silti ole mummomaista, jotta olisin fiksusti puettu, kun lähden galleriaan, istun jazz-klubilla tai lentokentän loungessa. Tämä on syy miksi haluaisin osallistua kuukauden nainen postaussarjaan.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Marjan kertomuksen mukaisesti stailasimme hänet kolmeen eri asukokonaisuuteen. Ideana oli se, että Marja lähtee reissuun ja mitä hän pukee reissussaan päällensä.

 1. Matkustusvaatteet, mitä pukea päällensä kun reissaa
 2. Päivävaatteet, mitä pukea päällensä kun menee päiväksi kaupungille
 3. Iltavaatteet, mitä pukea illalla päälle kun menee konserttiin, syömään jne.

Jokaisesta asukokonaisuudesta unohdimme pois farkut:)

 

Ensimmäiseen lookkiin Serafiina teki Marjalle ns. ”ruotsalaisen ponnarin”. Ponihäntä on reipas ja siisti kun matkustaa. Hiukset pysyvät ojennuksessa, mutta tätä ruotsalaista ponnaria ei haittaa, vaikka muutama hiussuortuva lähtee ponnarista irti. Se on käytännössä siisti, mutta kuitenkin rennon näköinen.

Pohjana koko ehostukseen on se, että kun Marja reissaa paljon, niin hän pärjää matkansa vähillä tuotteilla. Marjan iho pidetään kuultavana ja iho onkin hieman päivettynyt maailmanmatkaajalla. Marjalla on kauniit huulet eli niiden väriä muuttamalla saa paljon aikaiseksi, silmämeikkiä ei tarvitse paljoa muuttaa. Ainoastaan sitä lisätään hieman päivätilaisuudesta iltatilaisuuteen. Marja onkin yhden tuotteen nainen.

Marjalla on huulissa Diorin Addict Ultra Gloss nro. 653.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Matkustaessa on kätevää, kun passi, puhelin, maihinnousukortti ja lompakko ovat erillisessä laukussa ja ne löytyvät kädenkäänteessä. Siksi tilava vyölaukku, joka on vielä helppo avata, on kätevä matkakaveri. Reppuun Marja saa kannettavan läppärin, muutamia lehtiä sekä muuta tavaraa, mitä haluaa ottaa mukaan matkustamoon. Tämä kombo toimii loistavasti myös kaupunkimatkalla, kun aamulla lähdetään katsomaan nähtävyyksiä. Reppuun saa pienet ostokset ja vyölaukku pysyy varmasti mukana eli pelkoa sen varastamisesta ei ole, kun vyölaukun hihnan pitää aina takin alla.

 

1. Matkustusasu

Jersey housut, jossa on kuminauha vyötäröllä ja jotka joustavat, ovat ihanat matkahousut. Marja on pitkähkö nainen, joten widelegit eli leveälahkeiset housut lenkkareilla ovat hänelle nappivalinta. Pitkä neuletakki ajaa takin asemaa ja sillä pärjääkin, ainakin Euroopan matkoilla hyvin. Neuletakissa on taskut, mikä on hyvä asia matkustamisen kannalta, koska käsissä on aina tavaraa. Vihreä kukkapaita ja rosa huivi tuovat Marjalle kaivattua naisellisuutta ja villahuivi on matkoilla aina tarpeellinen.

Rosa väri on ihanan hattaramainen Marjalle ja hän näyttää siltä, että häntä pitää päästä halaamaan!

 

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Minna Canthin sanoja lainaten, haluan: ” Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!”

 

2. Kaupunkiasu

Kuten luitte, on Marja todellinen farkkunainen. Nyt me heitimme tutut farkut nurkkaan ja puimme Marjalle mekon. Jotta mekko tuntuisi kaupunkimatkalla kotoisammalta ja turvallisemmalta, niin pitkä takki, joka ylettyy reilusti mekon alle tuo sitä tunnetta. Takki on näyttävä isoilla taskuillaan ja mitallaan ja se on trendikäs, kun sen pitää auki. Mustat nahkahanskat  ja mustavalkoinen huivi mustalla lippiksellä tuovat asuun rentoutta, mutta ovat yhtäaikaa tyylikkäitä.

 

Marja kertoo

Rakastan matkustamista ja siihen käytän kaiken liikenevän ajan ja rahan. Olen käynyt 62 eri maassa ja lasken ainoastaan ne maat, joissa olen viipynyt vähintään kolme vuorokautta.  Toisinaan lähden kaupunkilomalle, toisinaan reppureissulle. Pyrin käymään maissa, missä en ole ennen käynyt.

Marja kertoi myös, että hänen suuri rakkautensa on formulat. Formulat innoittavat hänet ainakin kerran vuodessa katsomaan formula-kisan jossain päin maailmaa. Marja seisoo Kimi Räikkösen takana ja sen tallin paita, mitä Kimi edustaa, tulee formulakisoissa olla päällä.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Marjalle sopii tämä lippis todella hyvin! Serafiina ainoastaan harjasi ponnarin auki ja taivutteli hieman hiusten latvoja suoristusraudalla. Tällainen lippis on sen verran kevyt päässä, ettei se ei litistä hiuksia, varsinkaan jos hiusten pohjatyön on tehnyt kunnolla. Ei haittaa vaikka lippiksen ottaa pois kun piipahtaa syömään tai viinille matkanähtävyyksien välissä.

Lippis tuo Marjan asuun ”potkua”,  jotta mekkolookista ei tule liian lälly.

Huulissa Marjalla on Diorin Addict Laquer Plump sävy 677.

 

 • Beige mekko € 169,00 Koot S, M, L villa 50% cashmir 50%
 • Lippis € 84,00
 • Huivi € 100,00
 • Nahkahanskat € 69,95
 • Karvakengät € 139,90 (199,00) jäljellä koko 38
 • Untuvatakki on loppu, mutta takkia tulee lisää ensi vuoden syyskuussa

 

Miettikääpä, että Marja on käynyt 62 eri maassa ja ne eivät ole olleet mitään pikamatkoja. Kysyin Marjalta, miten hän on pärjännyt yksin naisena maailmalla. Hän sanoi, että todella hyvin, ainoastaan Argentiinassa, punaisten lyhtyjen alueella, kamera yritettiin varastaa. Mutta sekin jäi varkaalta yritykseksi, kun Marja sai apua muilta turisteilta. Sänkyjä hän on vetänyt ovien eteen, kun yöpyessä huoneissa ei ole ollut lukkoja. Hui, rohkea nainen! Minusta ei olisi yksinmatkaajaksi.

Matkustan 99% yksin. Syy siihen on, että haluan itse päättää mihin menen ja millloin menen. Mutta joskus saan matkaseurakseni siskoni, siskon pojan tai vanhempani.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Jos mekko tuntuu vieraalta käyttää, niin kannattaa valita sellainen mekko, joka on tarpeeksi pitkä. Usein polvien näkyvyys tuottaa ongelmia. Mustat paksut sukkahousut luovat turvallista tunnetta ja söpöt karvanilkkurit kruunaavat kaupunkiasun. Tällä asulla Marja voi käydä nähtävyyksien välissä syömässä ja drinkillä.

Marja on hienostuneen näköinen beigen sävyissä! 

 

Marjalla on upeat huulet, joten meikkiä on helppo muuttaa pelkällä huulipunalla.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Mikä on seuraava matkakohteesi?

Seuraavaksi matkustan Wieniin. Aion käydä mm. joulutorilla, konsertissa kultaisessa salissa, katsomassa Hannu ja Kerttu operan sekä katsomassa esitystä espanjalaisessa ratsastuskoulussa.

 

Marja jatkaa

Erilaiset kulttuurit, kaunis luonto, hyvä ruoka ja viinit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Luen paljon ja yllätys, yllätys – rakastamani kirjallisuus myös painottuu pitkälle matkailuun ja maantieteeseen. Käyn sekä matkoilla että etenkin kotona ollessa usein konserteissa, teatterissa, taidegallerioissa, ulkona syömässä ja istumassa iltaa jazz-klubeilla ja viinibaareissa.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Mottoni on: Elämästä on nautittava joka päivä, ei vasta eläkkeellä!!

 

3. Ilta-asu

Heti kun kuulin, että Marja on lähdössä Wieniin ja kultaisen salin konserttiin, niin näin sieluni silmillä hänellä tämän asun. Musta kietaisumekko, jonka alle puimme kapeat housut. Valkoinen röyhelöpaita kietaisumekon alle on juuri loistava valinta iltatilaisuuteen. Koska Marja on tyyliltään reipas, niin housut ovat kotoisampi valinta kuin sukkahousut. Ja vaikka haimme naisellisesta lookkia, tulee sen kanssa olla varovainen, jos siihen ei ole tottunut. Hyvin äkkiä voi ruveta tuntumaan asut tätimäisiltä, siksi housut pelastavat tätä fiilistä. Iloksemme Marja tykkäsi kaikista lookeista ja sanoi, että pukisi ne mielellään päällensä. Jotain asuista pääsikin Marjan vaatekaappiin ja hän suunnitteli sopivia asukokonaisuuksia niiden ympärille.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Serafiina käytti Marjan ehostuksessa Diorin meikkejä. Marjan meikkivoide on Dior Rougstage sävy 2W. Kulmakarvat on tehty Eyepalette 001 (Dior backstage). Luomivärinä toimii musta Runway. Poskilla on Rouge Plus 028  korostamassa päivettynyttä ihoa. Aurinkopuuterina Serafiina käytti Nude Air aurinkopuuteria nro. 06.

Tässä näkee taas tämän ihanan beigen värin Marjalle!

 

Matkoillensa riittää, kun Marja ottaa yhden hiuslaitteen mukaansa ja se on ohut suoristusrauta. Sillä on helppo tehdä joko kiharoita tai suoristaa hiukset. Iltalookkiin Serafiina kiharsi hiukset voimakkaammin ja kampasi ne ylöspäin kasvoilta.

 

Joulukuun "Kuukauden nainen" 48-vuotias Marja

Kiitos Marja, kun saimme stailata sinut Kuukauden naiseksi. Olet todellinen vauhtimimmi ja en usko hetkeäkään, että pelko siitä, että eläisit puolinukkuvaa elämää kävisi toteen! Ihania matkoja!

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä, mutta jos haluat voit pinkillä värillä olevia tuotteita tilata myös verkkokaupastamme. Muista tuotteista laita meiliä shop@dopp.fi.

 

 

 

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Hieno Kuukauden nainen! Ykkösasu ja kolmonen aivan täysiä kymppejä. Kakkkosesta tuli mieleen vanhanaikainen linja-auton rahastaja: hattu, hansikkaat ja olkalaukku. Jotain muuttamalla olisi kenties ollut hienostuneempi. Tyylikäs nainen kaikkinensa!

  • Hei Leena ja kiitos viestistäsi:) Kiitos! Ihanaa joulun odotusta, Kata

 2. Upea kokonaisuus ❤️ Beigen neulemekon kanssa musta pikkulaukku, onko se myös nettikaupassanne?
  – Tuulalj

  • Hei Tuula ja kiitos viestistäsi:) Kiitos :)) Kyllä löytyy, Dayn pikkulaukku € 70,00 (100,00). Unohdin laittaa linkin ja hinnan. Mutta musta ja rosa jäljellä. Ihanaa joulun odotusta, Kata

 3. Ihana Marja?
  Ensimmäinen asusetti sopii sinulle niiiin hyvin. Sinua tosiaa tekee mieli halata tuossa vaalean punaisessa pörrö huivissa. Täysi napakymppi???

  Kata: olet onnistunut jälleen täydellisesti!

  • Hei Riikka ja kiitos viestistäsi:) Kiitos kun pidit asuista! Kiitos ihanasti sanottu:) Ja ihanaa joulun odotusta teille! Kata

 4. Mikä tyylikäs ilmestys! Kaikki sopii kaikkeen ja etenkin kantajalleen. Voi kun itsellä olisi edes ripaus tuota maailman matkaajan rohkeutta ja asennetta…

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Ihana kuulla, että tykkäsit stailauksista. Marja on näyttävää nainen! No, älä muuta sano. Minä olen ainakin sellainen arkajalka, että en uskaltaisi matkustaa yksin. Ihanaa joulun odotusta, Kata