Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mitä mukaan viikonloppumatkalle?

Lyhyelle viikonloppumatkalle on mukavaa ottaa mukaan ainoastaan käsimatkatavarat ja silloin ei halua laittaa matkalaukkua ruumaan. Pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen nopeuttaa lentokentälle tuloa ja sieltä siirtymistä eteenpäin. Muutaman päivän matkalle kannattaa miettiä tarkasti eri tilanteen asukokonaisuudet ja varsinkin ne kengät, jotta saa kaikki mahtumaan kätevästi vedettävään laukkuun. Tein teille postauksen miten muutamalla eri tuotteella pärjää viikonloppureissun jossain päin Eurooppaa.

 

Tämän postauksen punaisena lankana toimii puku, johon kuuluu housut ja jakku. Minulla on musta puku päälläni, mutta samaa pukua löytyy liikkeestämme myös tummansinisenä. Viikonloppu matkalle pukeudun pukuun ja yhdistän sitä eri yläosiin ja asusteisiin viikonlopun aikana.

Tätä postausta on helppo pitää ohjenuorana myös parin päivän työmatkalle. Päälle puetaan jakku ja housut ja mukaan pakataan muutama eri yläosa ja yhdet kengät. Kengät voivat olla sirot korkokengät tai nilkkurit.

 

Matka-asu

Matkustuspaitanani toimii raitaneule. Neule on lämmin, mutta ei kuitenkaan liian paksu, jotta se ei mahtuisi jakun alle. Extra lämmikkeeksi otin mukaan myös nutrian värisen 100% villahuivin. Sen voi kietaista harteille lentokoneessa, jos ilmastointi puhaltaa liian lujaa. Sen voi myös pukea jakun päälle harteille tai huiviksi kaulaan saaden siten lisälämpöä ja sen voi vielä pukea illalla juhlapaidan päälle. Eli älä matkusta ilman villahuivia/shaalia, se pelastaa monta tilannetta ja asua. Mikään ei ole sen kurjempaa, kuin palella.

 

Puin samettilippiksen päähän ja vyölaukun olan yli. Toimii se vyölaukku niinkin. Vyölaukussa on superkätevä ulkotasku, isokin kännykkä mahtuu siihen loistavasti ja on aina käden ulottuvilla, koska matkoiltahan haluaa ottaa paljon valokuvia ja päivittää somea.  Puin jalkaani citylenkkarit, joiden kultaväri sopii neuleeseen just eikä melkein ja kaiken kukkuraksi ne ovat todella hyvät jalkaan. Itse olen kävellyt niillä nyt kolme päivää ja ne ovat kuin pumpulia jaloille. Kaupunkireissulla on oltava hyvät kengät, jotta jaksaa kävellä koska kävelystä ja nähtävyyksistähän kaupunkireissut on tehty. Asun kruunaa mustat nahkahanskat kultaisilla vetoketjuilla.

 

Päivä/kaupunkiasu

Tämä asu voisi toimia työasuna jos kyseessä olisi työmatka tai tämä voisi toimia myös loma-matkalla päiväasuna kaupungilla tai teatteri/musikaaliasuna. Reiluhko viskoosipaita, joka ei ole läpikuultava on hyvä valinta päiväasuksi. Se mahtuu myös jakun alle ja sointuu nilkkureihin ja laukkuun aivan ihanasti. Paidan resorikantti kauluksessa ja hihansuissa tuovat paitaan rentoa lookia.

 

Yhdistin asuun ruskeat mokkanilkkurit. Nilkkurit tuovat mieleeni hieman puukkarinilkkurit, koska niissä on messingin väriset niitit reunassa. Nilkkureissa on 7 cm tukeva korko, jota etuplatoo vähentää noin 1,5 cm. Hyvälestiset nilkkurit toimivat loistavasti nilkkahousujen kanssa. Älä epäröi nilkkahousujen käyttöä syksyllä ja talvella. Ne sopivat nilkkureihin ja niiden ja housun väliin puetaan paksuhko sukka tai sukkahousut.

 

Jakku

Jos hyvin istuvaa jakkua on vaikea löytää, niin suosittelen sovittamaan tätä jakkua. Se on vartalonmyötäinen eli slimmattu vyötäröstä. Se istuu napakasti ja kauniisti myös selästä, mitään pussia ei selkäosaan tule. Itselläni on päällä jakusta koko 36 ja se on juuri sopiva. Olen iloinen, ettei se ole tiukka käsivarsista, koska sellaiset jakut ahdistavat. Jakun tulee tuntua hyvältä päällä, muuten sitä valitsee päällensä neuletakin jakun sijaan. Mutta mikään ei voita jakkua, se on aina tyylikkäämpi valinta kuin neuletakki. Jakussa on vuori ja se on materiaaliltaan 90% polyamidia ja 10% elastania.

Kevään 2019 mallistoissa on paljon eri värisiä pukuja eli jakkuja ja housuja.

 • Justin jakku € 249,00 koot 34-44 tummansininen 34-46 musta

Minulla on jakusta koko 36 ja housuista koko 34.

 

Kun viikonloppumatkalle pakkaa mukaan vielä muutaman varapaidan, jotka sopivat housuihin ja jakkuun, niin muuta ei mukaan tarvita. Paidathan eivät paljoa tilaa vie. Tilaa syövät kengät ja kosmetiikka.

Oletko katsonut videotani ” Katan pakkausvinkit”? Siellä kerron, miten pakkaan järkevästi matkalle tarvittavat tavarat mukaan. Katso video tästä linkistä!

 

Ilta-asu

Ilta-asuksi valitsin kullanvärisen hyvin laskeutuvan paidan. Vaihdoin jalkaani pidempilahkeiset housut. Housut ovat täysin samanlaiset kuin nilkkahousut, mutta nämä ovat täyspitkät. Ruskea/beigesävyinen olkalaukku sopii ilta-asuuni kauniisti ja kaulassani oleva silkkihuivi toistaa asun sävyjä.

 • Kultapaita €  65,95 koot 34-44 kulta ja petroli 100% viskoosi

 

Tapaan pitää ainoastaan ylänappia jakusta kiinni, jotta se ei ole liian tiukka lantiosta.

 

Housut

Näitä housuja löytyy kolme eri pituutta: nilkkapituus, täyspitkä ja extra pitkä. Muuten housut ovat ihan samanlaiset ylhäältä ja reisistä, lahkeen mitta ainoastaan vaihtelee. Olen kirjoittanut näistä housuista muutamaankin otteeseen. Nämä housut ovat meidän Doppilaisten suosikkihousut a. niiden istuvuuden b. niiden materiaalinsa ansiosta. Vaikka housuissa on sivutaskut, ne eivät lömpsötä. Alla on mittataulukko housuille, jos haluat tilata housut verkkokaupastamme. 95% naisista ottaa yhden koon pienemmän housuista kuin normaalisti käyttää. Jos housut ovat liian isot, jättää housu pussit eteen. 

Mittaa vyötärö juuri navan kohdalta/yläpuolelta, ei kapeimmasta kohdasta vyötäröä. Housut eivät tule niin korkealle.

Koko 32 vyötärö 72 cm lantio 90 cm
Koko 34 vyötärö  74 cm lantio 92 cm
Koko 36 vyötärö 78 cm  lantio 98 cm
Koko 38 vyötärö 84 cm lantio 104 cm
Koko 40 vyötärö 90 cm lantio 108 cm
Koko 42 vyötärö 96 cm lantio 112 cm
Koko 44 vyötärö 100 cm lantio 116 cm
Koko 46 vyötärö 104 cm lantio 120 cm

Lahkeen ulkomitta eli ylhäältä vyötäröstä lahkeeseen:
Nilkka 90 cm
Pitkä 102 cm
Extra pitkä 107 cm

Housujen materiaali on 90% polyamidi 10% elastani. Housujen hinta on € 139,00.
Löydät kaikki housut täältä.

 

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.

Tuotteita voi tilata myös verkkokaupastamme tai meilillä shop@dopp.fi.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Hei, ihanat asu kokonaisuudet?
  Se pitkä mekkoni joka on samaa sarjaa kuin paita, on huippu ihana.
  Lenkkareita ei taida olla enää kokoa 39? Saako niitä lisää?

  • Hei Riikka ja kiitos viestistäsi:) Anteeksi myöhäinen vastaus, mutta kenkäasian me jo hoidimmekin kanssasi. Jep, paita ja mekko ovay ihania:) Mukavaa viikkoa sinulle, Kata

 2. Toimivan näköiset kokonaisuudet olet taas kasannut. Onkohan jakku samaa matskua kuin PBO:n niittihousuni? Entä nuo lenkkarit; onko ns. normikokoa? Olemme menossa vajaan viikon reissulle Pohjois-Espanjaan ystäväperheen luo. Reissuun sisältyy joulun viettoa joulukirkkoineen ym. ja sitten myös rennompaa menoa. Tässä jo mietiskelen, että mitähän sitä pakkaisi mukaansa. ..

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Kiva kun tykkäät! On kyllä ihan samaa sarjaa eli jakku koko 34 olisi sinulle hyvä housujen kanssa. Saisit asusta kokonaisen ja sitten voisit vaihtaa paitoja sinne alle. Varmasti muutaman mekon pakkaat myös mukaan ja ison villahuivin joka menee väriltää kaikkeen. Lenkkarit ovat normikokoa. Mukavaa sunnuntaita, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *