Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Armeijafiiliksiä housuissa ja vähän mielessäkin

Täytyy nyt kertoa, että minulla ei ole koskaan ennen ollut armeijahousuja jalassani kuin nyt. Olen hieman ristiriitaisissa tunnelmissa niiden kanssa. Ovatko ne hieman liian rajut makuuni ja näytänkö ne päällä ihan hassulta. Kun näin ne ostoilla, joissa olin ilman Gabia, niin sain niistä hyvät fiilikset ja halusin ne liikkeeseemme. Uskon, että agentti oli valinnastani hieman ihmeissään, (eikö vain?) vaikka ei hän mitään sanonut, kunhan kirjoitti tilauksen. Mutta kerro sinä, mitä tykkäät näistä armeijahousuista!

 

On tärkeää, miten tuotteita yhdistelee keskenään. ”Väärä yläosa” näiden armeijahousujen kanssa voi saada ne näyttämään likaisen värisiltä ja mauttomilta.

 

Yläosa

Musta neule on todella kivan mallinen. Se ei säväytä, kun sitä katsoo henkarilla, mutta päällä se on ihan kymppi. Ensinnäkin se on 100 % puuvillaa. Se taitaakin olla ainut neule, joka tähän vuodenaikaan on puuvillaa. Se on edestä kaarrettu ja pitenee taakse. Vasemmassa sivussa on noin 20 cm vetoketju, jonka voi avata. Neuleessa on poolokaulus, joka ei ole tiukka eikä liian korkea.

Puin neuleen alle valkoisen vartalonmyötäisen kauluspaidan, jossa on pystykaulus pienellä fyrrykantilla ja sama fyrrykantti toistuu myös hihansuissa.

 • Neule vetoketjulla € 129,95 musta 36-42 ja harmaa 34-40
 • Valkoinen fyrrykanttipaita € 65,95 koot 36-46

 

Armeijahousut

Housut ovat 97% puuvillaa ja 3% elastania. Housuissa on reisitaskut ja edessä on vielä pieni tasku. Housujen sivuissa on myös taskut, takana ei taskuja ole. Housut ylettyvät jalkapöydän päälle. Minulla on päälläni housuista koko 36 ja ne ovat minulle hieman reilut. Tiukathan ne eivät saakaan olla, mutta tulee ottaa huomioon, että puuvilla venyy käytössä.

 • Armeijahousut € 139,95 koot 34-42

 

Minulla on armeija muutenkin mielessäni kuin näissä housuissani. Meidän keskimmäinen lapsemme on nyt armeijassa. Nuorimmainen on armeijan suorittanut heti ylioppilaaksi päästyään, mutta ulkomailla opiskelut viivyttivät keskimmäisen poikamme armeijaan menoa.

Poikamme kävi meillä lauantai-iltana ja hän kertoi, että hänen piti olla takaisin kasarmilla Pansiossa sunnuntaina klo. 8.00 aamulla. Kun hän lähti meiltä tyttöystävänsä kanssa, sanoin muutaman kerran, että muistakaa laittaa kummatkin herätyskellot soimaan, että heräät klo. 05.00. Sain vastaukseksi, että ”ei tarvitse huolehtia, herään kyllä. Olen herännyt useita vuosia joka aamu treeneihin klo. 06.00”. No, toki tämän kaiken tiesin, mutta eihän sitä pysty olemaan sanomatta. Arvaatte varmasti, miten minä nukuin seuraavan yön. Nukuin koko yön koiranunta ja heräsin kuin herätyskello 05.00. Mietin siinä maatessani, että laitanko pojallemme viestin, että olethan hereillä? Mutta päätin, että en laita ja makoilin sängyssä tunnin verran. En viitsinyt nousta, vaikka mieli teki, koska mieheni tuiskaisee minulle aina jos nousen aamuyöstä, että ”pää tyynyyn!”. Hah, hah ihan kuin pikkulapselle! Hän on huolissaan, etten saa tarpeeksi unta. Kylkeä kääntäessä, huomasin että mieheni tekstailee ja tottakai poikamme kanssa, joka istui autossa kohti Pansiota. Aamu oli pelastettu, poika oli matkalla takaisin armeijaan.

 

Tämä maximittainen untuvatakki on täysi 10 +++++++

 

Vilukissana haaveilin viime talvena tällaisesta maxipitkästä untuvatakista ja siksi tuntuikin ihan hassulta, kun näimme nämä takit ostoilla. Tämä takki on untuvaa ja se on super kevyt päällä. Se on pitkä eli se ylettyy minulla reilusti pohkeen alapuolelle. Untuvatakissa on vetoketju, painonapit ja pystykaulus. Edessä on taskut, jotka on laitettu juuri oikeaan kohtaan eli hieman ylemmäs. Taskuissa on myös nepparit ja taskut ovat syvät sekä isot.

Tämä untuvatakki kätkee alleen kaikki mekot ja hameet, jopa sunnuntain maximekon. Olen käyttänyt viikonloppuna jo tätä untuvatakkia, kun olen ollut Valoran kanssa kävelyllä. Sanoin juuri miehelleni, kun olimme kävelyllä, että saat katsella minua tässä untuvatakissa seuraavat seitsemän kuukautta. Ajatelkaa, kuinka pitkän ajan vuodesta Suomessa tarvitsee lämpöistä takkia.

 • Untuvatakki € 349,95 koot 34-42 musta
 • Houp nilkkurit € 189,00 koot 4-7, puolikokoja löytyy myös

Huom: Untuvatakki on reilua kokoa. Itselläni on koko 34 ja sinne mahtuisi jopa kaksi Kataa vartalon kohdalta, ei hihoista. Mutta reilu sen kuuluu ollakin.

 

Kerronpa vielä, että minä tykkään armeijahousuista. Ne pääsivät jatkoon 🙂

 

Löydät tuotteet DOPP Helsingistä.

Voit tilata tuotteita meilillä -> shop@dopp.fi tai verkkokaupastamme DOPP Shopista.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

12 kommenttia

 1. Nuorruit tyttäresi ikäiseksi noissa vaatteissa. ?

  • Hei Seija ja kiitos viestistäsi:) Hih, hih! wautsi, 25 vuotta ikää pois! Se on totta, että vaatteilla saa paljon aikaiseksi 🙂 Hyvää torstaita, Kata

 2. Ihan nappi valinta. Kiva nähdä myös vakava ilmeesi 😉 aika cool ja nuorekas setti 🙂 Hyvä hyvä!

  • Hei Tarja ja kiitos viestistäsi 🙂 Hymyily on minulle niin luontaista ja tuntuu vähän hassulta katsoa itseä vakavana kuvissa. Mutta en minä suinkaan aina hymyile, minussa on vakavakin puoli 🙂 Mutta joo, taidanpa välillä olla vakavanakin, ei huono:) Jep, minustakin setti on kyllä cool ja nuorekas. Hauskaa päivää, Kata

 3. Ihan loistavat housut ja musta neule sopii hienosti asuun. Mahtuisinkohan minä housujen kokoon 42 ? Pitää sulla sovittamaan.
  Hyvässä kohdassa nuo untuvatakin taskut.

  • Hei Mankka ja kiitos viestistäsi:) Kiitos! Varmasti mahtuisit:) Tervetuloa, Kata

 4. Hei, minä voisin käyttää noita housuja kotona ja tallilla, mutta en muulloin. Minulle tuo tyyli kuuluu työni luonteeseen, joten en halua käyttää sitä muulloin. Housut ovat kyllä hyvän malliset.

  • Hei Maritta ja kiitos viestistäsi:) Housut ovat loistavat vapaa-aikaan ja istuvat hyvin, kuten totesit. Sopisivat varmasti myös tallille 🙂 Hyvää viikkoa, Kata

 5. Kyllä nyt räväytit ja todellakin tyylillä.Housut on tosi mageet ja siis kengät,neule ym.10+??Jatkoon???

  • Hei Tarja ja kiitos viestistäsi:) Hah, hah enkö vain! Itsekin ihmeissäni 🙂 Ihanaa viikkoa, Kata

 6. Erittäin onnistuneet ja mageet housut. Etenkin noin aikuiseen makuun stailattuna.

  • Hei Hannele ja kiitos viestistäsi:) Kiitos, juuri näin. Aikuiseen makuun, hillitysti:) Mukavaa viikkoa, Kata