Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Perhebrunssi ja ”Girly” mekko

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Viikonloppuna Helsingissä oli Flow-festivaalit. Kaikki kolme lastamme kavereineen olivat sinne menossa, mutta ennen festareita, meillä oli kotonamme perheen kesken brunssi. Brunssi oli poikamme ja hänen tyttöystävänsä idea. He kun aina laittavat niin ihanan näköisiä aamiaisia, sellaisia mitä itse en koskaan laita, niin olin niin innoissani kun he esittivät ajatuksen brunssista.

Olen onnellinen, että ainakin kesät asumme samassa kaupungissa lasten kanssa ja saamme nähdä heitä joka viikko.

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Brunssille pukeuduin mustaan ”Girly” mekkoon. Tämä on nimensä puolestakin tyttömäinen ja todella viehättävä. Mekossa on pienet hihat. Vetoketju on selässä. Kaula-aukko tulee ylös solisluiden päälle ja beiget tereet ovat mekon yksityiskohdat. Mekon helmassa on kaksi kerrosta, mutta alakerroksen sisäkangas on ohutta joten hameosa ei ole paksu eikä tönkkö.

Beige rusetti on kiinni mekossa eli sitä ei saa irti. Huomioithan, että jos mekko tuntuu liian lyhkäiseltä niin mustat sukkahousut pelastavat mekon pituutta. 

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Yhdistin mekkoon mustat mokkanilkkurit. Nilkkurit eivät ole kuitenkaan samat kuin Gabin jalassa olevat nilkkurit tässä postauksessa. Näissä nilkkureissa on terävähkö kärki, niissä on 5,5 cm tukeva korko ja vetoketju sisäsaumassa. Nämä ovat hyvät jalkaan ja pidän siitä, että nilkkureiden varsi on matala.

Juhlaan ”Girly” mekkoon puetaan joko beiget tai mustat korkkarit. Alkusyksyyn ihonväriset sukkahousut ja syksyllä mustat sukkahousut. 

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Brunssin menu:

Avocado toast
Smoothie Bowl
Banaaniletut

Juotavaksi Mimosaa sekä kahvia kauramaidolla.

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Lauantaina oli kovahko tuuli, joten en voinut kattaa brunssia isolle ulkoruokapäydälle vaan katoin pöydän terassille sohvanurkkaukseen, jossa meillä on matalemmat sohvapöydät. Mimosa valmistettiin minun lempikannuuni, se on vanha kannu, en edes muista kuinka vanha ja mistä olen sen ostanut. Minusta se on niin ihana, pidän sen pyöreästä muodosta. Olen tyytyväinen, että Iittala otti tuotantoonsa uudestaan tämän kapean ja korkean kuohuviinilasin. Se soveltuu mielestäni moneen juomaan ja juomaa on lasissa juuri sopivasti.

Ainut huono puoli Ultima Thule- sarjassa on lasin röpeliäiset pohjat. Varsinkin ulkopöydillä niiden kanssa on oltava varovainen, etteivät ne kaadu.

Mimosa:
Puolet kuohuviiniä/shampanjaa
Puolet appelsiinimehua ja mehussa on oltava hiutaleita

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Oi, tämä avocado toast on minun lempparini! Leivän päällä on levitetty tuorejuustoa ja sen päälle on paistettu munakasta, joka on jätetty aavistuksen löysäksi, jotta koostumus on kermainen. Avocado on paloiteltu leivän päälle ja sen päälle on puristettu limeä ja jauhettua pippuria. Toastin kruunaa muutama chili, joka antaa annokseen hieman potkua. Ennen kuin leivät täytetään, leipien päälle ripotellaan hieman oliviöljyä ja ne käytetään hetki uunissa, jotta niistä tulee rapeita.

Munakas on tehty ainoastaan kananmunista, johon on lisätty suolaa ja mustapippuria.

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Smoothie bowlin marjasekoitus on pyöräytetty mantelimaitoon. Erilaisia marjoja sekoitetaan tehosekoittimessa ja kaadetaan annoskulhoihin. Päällä on tuoreita mustikoita, banaania, vadelmia, kookoshiutaleita ja chia siemeniä. Nam 🙂

Smoothie Bowl ei saa olla liian löysää, koska muuten lisukkeet eivät pysy sen päällä. 3 dl mantelimaitoa ja 400 gr. marjoja niin combo on juuri sopiva.

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Jälkkäriksi meille tarjoiltiin banaanilettuja. Letun päällä on turkkilaista jogurttia, ripaus hunajaa ja marjoja. Jogurtti näyttää kermavaahdolta, mutta ei sitä ole. Aamupala oli terveellinen ilman lisättyä sokeria.

Banaanilettujen valmistus on helppoa ja nopeaa. Banaanit muussataan haarukalla ja mukaan sekoitetaan kananmunia. Yhdestä banaanista ja yhdestä kananmunasta tulee muutama lettu. Paistamiseen käytetään oliviöljyä.

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Saimme vielä jälkkärin jälkkäriksi lasit Aperol Spritziä. Halusin siksi laittaa näistä laseista kuvan, koska nämä ovat niin upeat! Olemme ostaneet nämä Kruunuhaan antiikkikaupasta vuosia sitten. Olen etsinyt näitä aina silloin tällöin lisää netistä, mutta en ole koskaan löytänyt. Nämä ovat näyttävät ja vanhat Sarpanevat, joita ei enään valmisteta. Ehkä nämä joku päivä taas tulevat mallistoon, toivotaan niin.

Minä pidän Ultima Thule sarjasta. Meillä on heiltä useita eri lasimalleja ja kannuja, mutta tarjoiluvateja ja lautasia meillä ei ole. Ne eivät ole minua samallalailla puhutelleet kuin nämä lasit.

Ultima Thulesta tulee mieleeni aina lapsuuden kotini. Meillä oli jo 70-luvulla tätä sarjaa kotona.

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

”Girly” mekosta saa myös rennon mekon yhdistämällä siihen tennarit. Beiget huopakangastennarit ovat söpöt mekon kanssa. Beiget teret ja tennarit ovat juuri saman sävyisiä keskenään, paremmin ne eivät voisi sopia keskenään.

Joudun valitettavasti toteamaan, että mekkoa on jäljellä enään koot S ja M. Isommat koot myytiin loppuun viikonloppuna. Minulla on päälläni koko S ja se on juuri oikea koko minulle.

Koko S vyötärö 76 cm ja mekon pituus on 85 cm.
Koko M vyötärö 80 cm ja mekon pituus on 88 cm.

 

Perhebrunssi ja "Girly" mekko

Kiitos ihanasta brunssista!

 • Girly mekko € 139,95 koot S ja M polyesterielastani
 • Pavement mokkanilkkurit € 145,00 koot 36-41. Nilkkurit vastaavat omaa kokoasi.
 • Beiget Superga tennarit € 99,00 koot 36-41

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.
Jos haluat tilata tuotteita, tee se tuosta linkistä -> DOPP Shop tai 040-195 2113. Postitamme tuotteet veloituksetta, mutta mahdollisen palautuksen postimaksun hoitaa asiakas.

Kategoriat,

8 kommenttia

  • Nam, nam;) Hyvää oli! Ihanaa viikonloppua Jaana, terveisin Kata

 1. Hei! Saako nilkkureita Hki Dopista, mikä hinta? Miten koot menevät, vertailuna käytän Gaborin kengistä kokoa 37,5. Terveisin Mimmi

  • Hei Mimmi ja kiitos viestistäsi:) Kyllä saa ja hinta on € 145,00. Koot vastaavat normaaleja kokoja. Puolikkaita ei ole saatavilla tältä merkiltä joten kapean kärkensä ansiosta suosittelen kokoa 38. Mukavaa päivää, Kata

   • Hei, toivoisin kenkä postausta, onko mahdollista? Mukavaa syksyn alkua. Näitä blogeja oikein odotan?. T. Mimmi

    • Hei Mimmi ja kiitos viestistäsi:) Jep, tulee kyllä! Teemme heti, kun saamme niitä lisää. Ihana kuulla, että tykkäät! Aurinkoista viikonloppua, Kata

 2. Voi söpöys, mikä mekko :). Brunssi näyttää kyllä niin herkulliselta. Aperol Spritz on ihana kesäjuoma varsinkin tällaisena hellekesänä. Kalleimman sellaisen olen tainnut juoda Rooman ”merkkiostoskadulla”, mutta juoma tulikin nautittua viimeiseen pisaraan (ja jääkuutioon)!. Mitäs nuo ison kanamunan näköiset vekottimet ovat?

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Brunssi oli kyllä maukas 🙂 Oi Rooma, sinne olis ihana taas matkustaa. Mahtava kaupunki ja itsekin taisin nauttia siellä Aperol Spritzin 🙂 Hah, hah ai noi! Ne ovat lämppäreitä. Ne kun laittaa päälle niin sohvilla voi istua kun ne lämmittävät. Nytkin istun tässä aamukahvilla ja ne ovat päällä, on ihan lämmin. Ne ovat todella hyvät ja toimivat! ja ne sammuvat, jos keikahtavat. Hyvää keskiviikkoa sinulle, Kata