Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mitä kuuluu muodonmuutoksen Miialle? osa 2/2

Viime sunnuntaina julkaisin ensimmäisen osan Miia kuulumisia. Järjestin syksyllä vuonna 2015 Muodonmuutoksen, johon valitsin Miian. Muodonmuutoksesta on aikaa vierähtänyt puolitoista vuotta ja nyt kuulemme Miian kuulumisia sen jälkeen. Kiitos ihanista ja sydäntä lämmittävistä kommenteista mitä Miia ja minä olemme Muodonmuutoksesta saaneet.

 

Tässä toisessa osassa puin Miialle mekkoja. Kaikki Miian mekot ovat monikäyttöisiä. Ne on helppo pukea aamulla päälle, lähteä sitten kauppatorille kahville tai töihin. Useat meidän mekoista ovat sellaisia, jotka voi yhdistää arkeen ja juhlaan. Kuten olen usein maininnut, niin kengät ovat pukeutumisessa isossa roolissa. Niillä saa nostetta asuun tai niillä voi pilata juhlavan asun. Eli kiinnittäkää huomiota kenkävalintoihinne. Nämä Miian mekot ovat arkimekkoja, jotka soveltuvat Miian elämäntilanteeseen eli kesän hän on kotona lasten kanssa ja syksyllä aloittaa työt.

 

Miialla on päällään sininen pellavamekko. Mekossa on trikookankainen selkäosa. Tässä mekossa pellavakangas on hieman paksumpaa kuin normaalisti. Mekon sivutaskut ovat kivat, samoin mekon kaulus ja pyöristetty helmaosa. Miia voi pukea pellavamekon alle myös edellisessä postauksessa olleet valkoiset nilkkafarkut, jos hän haluaa.

 • Pellavamekko Oui € 83,30 (119,00) vain DOPP Vaasassa
 • Sandaalit Inuovo € 48,30 (69,00)
 • Hattu In Wear € 26,95 ( 18,85)
 • Silkkihuivi € 59,00

 

” Miiasta huokui tyytyväisyys ja onnellisuus elämään sekä pieni jännitys tulevaan syksyyn ja uusiin haasteisiin”

 

Tämän mekon valinnasssa tiesin, että se olisi Miialle mieluinen. Se on rento sekä tyttömäinen. Mekot, joissa on kellomainen alaosa tekee mekosta tyttömäisen ja vuorostaan kapea alaosa tekee mekosta naisellisen. Mekossa on klassinen sinivalkoinen raitakuosi, johon on saatu elävyyttä yhdistelemällä kangasta erisuuntaisesti. Edessä on paikkataskut ja vyötäröllä on vyö. Sidoin rusetin eteen, mutta sen voi sitoa myös taakse. Juuri tällaisen mekon päälle neuletakin voi pukea harteille. Koko asu henkii vanhanaikaista kesätunnelmaa, eritoten jos kuva olisi mustavalkoinen.

 • Raitamekko Jumperfabriken € 118,30 (169,00) vain DOPP Vaasassa
 • Neuletakki Part Two € 48,95 (69,95)
 • Hattu € 27,30 (39,00)

 

Miian kuulumisia:

Valitettavasti terveyteni ei ole ollut viimeisien vuosien aikana kovin hyvä ja se on vaatinut veronsa. Sen myötä olen oppinut iloitsemaan pienistäkin hyvistä hetkistä ja ilontuottajista. Tänä keväänä olen joidenkin vuosien tauon jälkeen päässyt vastaanottamaan ihania tulevia ekaluokkalaisia. Kesän jälkeen meidän perheen elämä muuttuukin melkoisesti, koska palaan työelämään. Pikkuiset menevät päiväkotiin ja pienin koululainenkin opettelee kulkemaan itsekseen koulumatkat ja olemaan iltapäivisin hetken yksin kotona. Itsekin saan sukeltaa hieman erilaiseen koulumaailmaan, sillä menen töihin itselleni uuteen kouluun ja tällä kertaa erityisluokanopettajan työhön. Odotankin innolla, en vain uuden sivun kääntymistä, vaan ehkäpä jopa kokonaan uuden kirjan alkamista omassa ja perheeni elämässä.

 

 

” Tällä värikkäällä mekolla halusin yllättää Miian, koska värityksen puolesta tämä mekko on hänelle ihan uutta “

 

Miia on hauska, kun vien hänelle sovituskoppiin vaatteita, niin hän usein lausahtaa ” Ai että, tällaistako tuot mulle ” ja sitten hän nauraa. Vastaan aina ” jep, pue päälles vaan! “. Miaa on kiva ja helppo pukea, hän pukee mukisematta valitsemani asut päälleensä ja on aina niin ihanan yllättynyt, kun ne näyttävät hyviltä. Usein hän sanookin, että ei koskaan itse valitsisi näitä sovituskoppiin, mutta nämähän sopivat mulle!

 

 • Kietaisumekko Milano € 69,30 (99,00)
 • Pellavahuivi € 27,30 (39,00)
 • Punaiset Caloun kengät € 97,30 (139,00)

 

Tämä mekko on Miian itsevalitsema mekko. Hän rakastaa Peter Pan kauluksia eli kauluksia, jotka ovat pyöreitä. Mekko on kudottua 100 % puuvillaa ja sitä on kiva pitää. Puin Miialle vielä tummansinisen untuvaliivin mekon päälle, hopeiset tennarit ja raitapussukan. Kuvittelisin, että tällä asulla Miia lähtee paikalliseen supermarkettiin tankkaamaan ison kasan ruokaa isolle perheelleen 🙂

 • Sininen mekko Jumperfabriken € 111,30 (159,00) Vain DOPP vaasassa
 • Kevytuntuvaliivi Part Two € 83,95 (119,95)
 • Tennarit Gabor € 80,50 (115,00)
 • Pussukka DAY € 25,20 (36,00)
Kaikki silmä- ja aurinkolasit Vaasan Iris Optikko

Miia kertoo:

Lempivärini on pitkään ollut ruskea. Nyt se on hieman laimentunut, sillä olen palannut takaisin beige-faniksi. Olen siis ollut sitä jo aiemminkin, mutta nyt se on lyönyt uudelleen läpi. Sellainen maitokahvinvärinen beige eli latte on ihan paras kaikesta. Suosikkiväreistä kilpailevat myös kaunis vaaleansininen ja valkoinen, ruskeaakaan unohtamatta. Kuvauksissa rikottiinkin rajoja ihan kunnolla, kun sain ylleni kunnon pinkkiä ja muutakin värikirjoa. Eräs pojistamme, joka itse tykkää esimerkiksi punaisesta ja oranssista, mutta jonka mielestä pinkki ja lila ovat kuitenkin ”tyttöjen värejä”, on sanonut minulle ihmetellen: ”Äiti, miksi sä et tykkää pinkistä, vaikka sä oot tyttö!” Niin, pikkutyttönäkin lempivärini oli vaaleansininen…ehkä minulla siksi on viisi poikaa ?
 

En haluaisi ostaa yhtäkään turhaa vaatekappaletta, vaan kaikki harkiten ja mielellään niin, että niistä rakentuu eri lailla yhdistellen mahdollisimman monta eri asukokonaisuutta. Kotioloissa olen pärjännytkin melko vähällä varustuksella, mutta työelämään palatessani taidan tarvita hieman päivitystä.

Kiitos Miia juttusarjasta ja paljon onnea tuleviin haasteisiisi <3

Muodonmuutoksen juttusarjat löydät allaolevista linkeistä:

Muodonmuutoksen Miia tästä
Miia personal trainerillä tästä
Miia alusvaateostoksilla tästä
Miia kampaajalla tästä
Miia kosmetologilla tästä
Miian Muodonmuutoksen finaalipäivä tästä

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Hei Doppilaiset!
  Olen tehnyt ensimmäisen tilaukseni verkkokaupastanne (tulevaisuuden housut).
  Nyt totean olevani erittäin tyytyväinen: lähetys tuli todella pian ja tuote oli täysi 10!!
  Jälleen kuulumisiin🙂
  YT. Tuula Riihimäki, Inkoo

  • Hei Tuula! Ihan mahtavaa, kiitos 🙂 Mukavaa päivää ja palataan! terveisin Kata