Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Toukokuun nainen: 56-vuotias Sini

Toukokuun naisemme on 56-vuotias Sini. Sini on helsinkiläinen opettaja. Sinin perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi kolme tytärtä, joista enään yksi asuu kotona. Sinillä on myös 1-vuotias lapsenlapsi, Sinin silmäterä. Sini harrastaa liikuntaa ja laulamista, joka onkin hänen rakkain harrastus. Laulamisesta saan voimaa ja iloa, hän kertoo. Matkustaminen on myös Sinin mieluinen harrastus.
Sini kertoo olevansa kiitollinen elämästä ja joka päivästä, kiitollisuus on elämänvoima, jota hän haluaa jakaa. Rakastan elämää ja ihmisiä, hän sanoo.

Sinin motto on: Ota kiitollisuudella vastaan, mitä annetaan!

 

Puin Sinin kolmeen eri asukokonaisuuteen. Koska Sini on opettaja, on hänellä ihanan pitkä kesäloma.  Ensin ajattelin Sinin joka päiväistä elämää, sitten tulevaa kesälomaa sekä kesän juhlia. Eli Sinin asukokonaisuudet rakennettiin seuraavasti:

 • Työ/arkiasu/kaupunkiasu
 • Kesäloma-asu/kaupunkiasu
 • Juhla-asu

Koska Sini on ammatiltaan opettaja, saa pukeutuminen olla rentoa, mutta sen on oltava siistiä ja asiallista.

Sini on vartalotyypiltään A-linjainen eli hänellä on yläosa hieman pienempi kuin ala-osa.
A-vartaloisella naisella on kapea vyötärö, joten pukeutumisen lähtökohtana on korostaa siroa yläosaa sekä kapeaa vyötäröä ja häivyttää raskaampaa alaosaa. Vaatteiden malleillla ja väreillä on suuri merkitys, mitä kohtia vartalosta haluaa korostaa tai häivyttää.

 

Puin Sinille tumman alaosan, koska tumma väri tekee alaosan siromman näköiseksi, kuin vaalea väri. Musta kenkä jatkaa jalan linjaa eli pidentää sääret, kun myös housut ovat mustat.

Yläosaa saamme Sinillä korostaa, joten kuviopaita on tämän asun katseenvangitsija. Jotta asusta ei tule liian suora, puin Sinin upealle vyötärölle Obivyön. Ohut ja pitkä neuletakki 3/4 osa hihoilla on kätevä vaatekappale kesäksi. Tämä neuletakki ei ole liian raskas, koska materiaali on ohutta ja neuletakin sivuissa on pitkät halkiot, jotka keväntävät pitkää neuletakkia.

Laukku olalle ja huivi kaulaan ja Sini on valmis lähtemään aamulla työpaikalle, neuletakin helmat heiluen. Moni A-vartaloinen nainen haluaa peittää lantion seudun. On tärkeää, että vaikkapa pitkä neuletakki istuu silloin myös takaa, jotta se ei jää pussille selästä ja nappaa pepusta kiinni. Silloin se ei ole peittämistä vaan lantion korostamista eli silloin ollaan väärän mallisissa tuotteissa.

” Käärimme tunikan hihat, koska muuten ne olisivat näkyneet neuletakin hihojen alta ja se ei olisi näyttänyt tyylikkäältä ”

Obivyö on suora, pitkä vyö, joka kietaistaan vyötärölle. Se laitetaan ensin eteen ja sitten vyön päät viedään taakse, laitetaan takana ristiin ja tuodaan eteen rusetille. Obivyön tarkoitus on olla vyötärön kapeimmalla kohdalla. Obivyö pelastaa monta löysää tunikaa tai mekkoa. Nappasimme tunikasta vielä vaaleansinisen värin ja puimme perusneuletakin Sinin harteille.

 • Tunika Oui € 129,95 koot 34-44
 • Pitkä neuletakki Oui € 129,95 koot 36-42
 • Housut MAC € 99,95 koot hajakokoja musta, tummansininen, valkoinen ja kitti
 • Neuletakki Part Two € 69,95 koot hajakokoja vaaleansininen, beige, valkoinen, t.sininen
 • Obivyö € 26,00 ruskea, harmaa, musta
 • Sandaalit Gabor € 115,00 hajakokoja
 • Katan paita In Wear € 69,95 tummansininen koot 34-42
 • Katan housut MAC € 109,95 hajakokoja valkoinen, pinkki, musta, beige, farkku, vihreä

 

Kun kesä on lämmin, on kiva välillä pukeutua mekkoon. Valitsin Sinille jokapäiväisen käyttömekon, sellaisen joka on helppo heittää päälle ja siinä on mukava olla. Tämä sinivalkopallollinen mekko on pehmoista trikoota, jossa on vuori. Mekko joustaa mukavasti ja mekossa onkin todella kaunis malli Sinille.

Mekko on istuva vyötärölle saakka suht´ syvällä v-kaula-aukolla. Vyötärön kohtaa on korostettu leveällä vyötärökaistaleella jonka jälkeen hameosa levenee alaspäin. Hameosa on lievästi kellomainen, joka piilottaa lantionkohdan sisälleen. Mekko ylettyy polveen, mikä on hyvä mitta mekolle.

 

 

” Tällä mekolla voisi lähteä jopa skootteriajelulle helmat heiluen, valkoinen kypärä päässä ja punaiset ajohanskat kädessä ”

Koska mekko on hihaton, tarvitaan pakostakin neuletakkia. Puin neuletakin Sinin harteille, koska en halunnut peittää hänen vyötäröään. Huivikin käy lämmikkeeksi kesäiltoina, sen voi myös kietaista kaulaan, sitä ei aina tarvitse pukea klassisesti harteille. Neuletakkia ja huivia kuljetan itse aina isossa kassissa mukanani koko kesän. Sää muuttuu äkkiä, lähtiessä voi olla helle ja illalla auringon laskiessa tulee viileä.

 • Pallomekko More&More € 85,95 koot 34-42
 • Neuletakki Part Two € 69,95 hajakoot
 • Punaiset Caloun puukkarit Tilda € 139,00 koot 36-41
 • Punainen pellavahuivi € 39,00
 • Hattu In Wear € 26,95 valkoinen

 

” Punainen väri tuo klassiseen sinivalkoiseen asukokonaisuuteen särmää ”

Sini kertoi, että hänellä on tulossa kesällä sukulaisensa puutarhajuhlat. Sitä silmälläpitäen valitsin Sinille juhla-asun. Tässä maximekossa on samantyylinen malli kuin pilkkumekossa eli yläosa on istuva rinnan alle, jonka jälkeen helmaosa lasketuu hieman leveten alaspäin. Helmet tuovat Sinin sirolle decolteelle kivasti täyteläisyyttä.

Kun kyseessä on puutarhajuhla ja silloin juhlitaan ulkona, tulee pukeutumisessa ottaa huomioon muutama seikka.

 

Sää: Koskaan emme tiedä, minkälainen sää tulee olemaan vaikka järjestäisimme juhlat heinäkuussa. Siksi tarvitsemme lämmikettä mukaan eli Sinille puimme pinkin huivin sekä neuletakin, joka ajaa tätä asiaa. Maximekko sopii loistavasti kesän juhlaan. Se peittää sääret ja on todella kätevä suoja hyttysiä vastaan. Maximekko on juhlavampi kuin housut ja maximekolla saa ihanaa juhlafiilistä, sitä on helppo käyttää kesällä, koska silloin ei tarvitse miettiä mikä takki sopisi pitkän mekon kanssa.

Kengät: Puutarhajuhliin on haastavaa pukea piikkikantaisia korkkareita. Korot uppoavat laattojen väliin ja nurmikolla korkkareilla pitää sipsutella päkiöillä. Siksi kannattaakin valita kengiksi reilunkorkoiset sandaalit, kuten Sinillä on tai wedget. Näissä kengissä korko ei pääse uppoamaan ja näillä on helppo kävellä useassa maastossa.

 

 

 • Maximekko More&More € 139,95 koot 34-42
 • Pinkki huivi More&More € 34,95 myös rosa ja vaaleansininen
 • Neuletakki In Wear € 69,95 koot XS-L
 • Pinkit Calout Linn € 129,00 hajakokoja

Suuri kiitos Sinille Kuukauden nainen postaukseen osallistumisesta. Kerroit, että ylitit itsesi ja tämä oli ainutlaatuinen kokemus sinulle. Selvisit upeasti ja yhtä kokemusta rikkaampana!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *