Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


23.4.2017 |

Huhtikuun nainen: 34-vuotias Anna

Huhtikuun nainen on 34-vuotias Anna. Anna on ruuhkavuosia elävä espoolainen äiti, ammatiltaan myyntijohtaja. Annan perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi kaksi tytärtä, jotka ovat 5- ja 7-vuotiaita. Perhe pitää matkustamisesta ja usein lomalla he suuntaavat kohti Espanjaa. Annan työ on liikkuvaa toimistotyötä ja vapaa-aika kuluu perheen lisäksi urheillessa, ulkoillessa ja kodin askareissa. Pienten lasten äitinä, Annan elämä on kiireistä ja hän arvostaakin vaatteissa käytännöllisyyttä ja helppoutta. Vaatteiden tulee olla siistejä, mutta rentoja ja helppohoitoisia.
”Mielummin suosin rentoja kuin ”jäykkiä” vaatteita”

Ottaen huomioon Annan elämäntilanteen, tein hänelle kolme erilaista asuteemaa, mutta viisi eri asukokonaisuutta. Teemat ovat:

 • Työasu, joka muuttuu myös pienellä muutoksella vapaa-ajan asuksi
 • Loma-asu, sekä päivä että iltakäyttöön
 • Juhla-asu

 

Viikonloppuisin nuori perhe suuntaa kauppakeskuksiin ja puuhapuistoihin, joissa lapsillakin on tekemistä. Silloin Anna pukee päällensä rennot chinot, johon yhdistimme reilun pellavaneuleen. Väriä asuun tuo punaiset tennarit ja punainen pellavahuivi. Tummansininen trenssi tuo asuun tyylikkyyttä ja trenssi & tennarit ovat minun silmääni hauska ja rento yhdistelmä.

Tuotteet:

 • Trenssi PBO € 249,00 koot 34-38
 • Chinot In Wear € 89,95
 • Pellavaneule Delicatelove € 79,95
 • Pellavahuivi € 39,00
 • Kassi In Wear € 79,95

Työasu: Halusin jatkaa Annan työasua samoilla housuilla. Nyt yhdistin housuun siistimmän yläosan ja sievät balleriinat. Kauluspaita tuo asuun asiallisuutta, samoin rento jakku sopii tyyliin. Jakku on jerseytä eli se on mukavan pehmoinen päällä ja juuri se materiaali tekee siitä rennon ja reippaan. Jakku on malliltaan myös aavistuksen pidempi, kuten huomaat. Raitainen paitapusero on rennompi kuin yksivärinen paitsikka. Raidat tuovat asuun merihenkisyyttä ja kuinka helppo onkaan riisua jakku pois töissä ja olla pitkähihaisella paitsikalla, jos ei sitä tarvitse. Kun Anna pukee vielä työmatkoille trenssin päälleen, mahtuu jakku hyvin sen alle ja ballerinat trenssin kanssa ovat astetta tyylikkäämmät kuin tennarit.

 

Beigeihin chinoihin puimme ruskean vyön. Ruskea vyö sopii moneen ja nahka tulee paremmin esille ruskeassa värissä kuin mustassa. Muistattehan, että housujen vyölenkit eivät ole koriste, ne ovat housuissa siksi, että niihin puetaan vyö. Vyö pitää housut vyötäröllä, eikä niitä tarvitse kiskoa ylöspäin, koska se ei näytä tyylikkäältä. Eli muistakaa naiset käyttää housuissa vyötä.

 

Nämä balleriinat Anna voi pukea myös mekon kanssa. Vaihtamalla chinot farkkuihin, mitä Anna voi myös käyttää töissä, sopii muun asun kanssa hyvin yhteen. Jos Anna haluaisi vielä täydentää vaatekaappiaan, niin suosittelisin häntä ostamaan kevyen kesähameen, jonka yhdistäisin jakkuun ja jakun alle hän voisi pukea mitä väriä tahansa. Hame voisi olla kuviollinen tai yksivärisistä, suosisin beigeä, valkoista tai punaista hametta.

” Tämä on juuri minun työasuni, tuumaa Anna”Tuotteet:

 • Raitapaitsikka Milano € 79,00
 • Jakku In Wear € 129,95
 • Ballerinat Gabor € 99,90
 • Vyö 24,00

Loma-asu: Kesäloma matkalle Anna ottaa mekon mukaan. Valitsin Annalle helpon mekon, jonka hän voi pukea päivämatkoille ja vaikkapa rannalle. Mekon alle on helppo laittaa myös uikkarit. Aurinkohattu on Annan vaalealle iholle tähdellinen, jotta hän säästyy voimakkaalta auringolta.

” Tällainen liehuva viskoosimekko on ihana kesällä, koska sen alle pääsee tuuli eli se tekee asusta vilpoisen ”

Pronssisandaalit sopivat ihanasti mekkoon. Sandaaleissa on hyvä pohja, niillä jaksaa kävellä kivisiä katuja. Sandaalit sopivat myös Annan chinojen kanssa kesällä sekä myös sen puuvillahameen kanssa, jos Anna päätyy sen hankkimaan. Anna on 170 cm pitkä ja käyttää alaosasta yleensä kokoa 36 ja yläosasta kokoa 36-38. Eli hän on vartaloltaan suorahkon mallinen, lantio on kapea, jalat ovat pitkät. Juuri sellaiselle vartalotyypille sopii kauniisti tällaiset suorat ja valuvat mekot, kun niiden idea on roikkua kantajansa päällä. Ne eivät saa jäädä lantiosta kiinni, silloin malli on väärä. Kesällä Anna voisi mennä töihin tällä mekolla, jos hän pukisi jalkaansa tummansiniset balleriinat ja harteille heittäisi ohuen neuletakin, joko tumman- tai vaaleansinisen.

Tuotteet:

 • Kuviomekko Part Two € 89,95
 • Sandaalit Inuovo € 79,00
 • Hattu € 39,00
 • Kassi DAY € 54,00

 

Päivän kun kaupungilla ja rannalla on touhuttu tyttöjen kanssa, suunnataan illalla rantaravintolaan syömään. Päälle puetaan kevyt kietaisumekko. Tämän mekon värit ovat Annan vaalealle iholle heleät ja raikkaat. Anna vierasti näin kirkasta mekkoa, koska hän mielellään pukeutuu hillitympiin sävyihin. Wedget kruunaavat vaaleansinisellä värillään koko asun.

” Nämä vaaleansiniset wedget sopivat myös ylläolevan tummansinikuviollisen mekon pariksi ”

 

Annan suoralle vartalotyypille halusin pukea kietaisumekon. Kietaisumekko sopii kaikille! Se kenellä jo on vyötärö, korostaa se sitä entisestään. Ja se kenellä ei sitä ole, tekee kietaisumekko vyötärön. Kietaisumekossa saa aina v-aukon, mikä on hyvä kaulalle. Näillä vaaleansinisillä wedgeillä tulee asusta jokapäiväinen käyttöasu, mutta jos Anna haluaa yhdistää mekon juhlavampaan tilaisuuteen, laittaa hän jalkaansa korkkarit, vaikkapa punaiset, punaisen huulipunan ja kynsilakan.

 

Tuotteet:

 • Kietaisumekko Milano 99,00
 • Vaaleansiniset wedget Gabor € 115,00

 

Juhla-asu: Annalla on tulossa kesällä juhlia, ystävät täyttävät vuosia. Valitsin Annalle juhla-asuksi housuyhdistelmän. Minulla oli ideana, että Anna voisi ottaa näitä erillisiä vaatekappaleita juhlienkin jälkeen käyttöönsä. Pienten lasten äitinä, elämä on kuitenkin arkea ja työtä, juhlat jäävät vähemmälle. Ja toki muistin Annan sanat, mielummin rentoa kuin jäykkää.

 

Siniset kapeahkot housut, hieman juhlavammalla kankaalla käyvät sekä arkeen että juhlaan. Näissä housuissa on vetoketju sivussa, joten etuosa jää nätimmäksi sekä astetta siistimmäksi, kuin edessä olisi vetoketju. Hopea toppi sopii myös farkkujen kanssa, sitä voi käyttää ympäri vuoden. Valkoinen jakku on hyvä olla vaatekaapissa, sehän käy kaikkeen. Hopeahohtoiset rosat korkkarit kruunaavat asun.

Tuotteet:

 • Jakku PBO € 249,00
 • Housut Part Two € 119,95
 • Toppi Ajlajk € 69,00
 • Koru € 59,00
 • Korkkarit Gabor € 79,90

Kiitos Anna Huhtikuun naisena olemisesta! Sinua oli kiva pukea. Sinulla on postauksessa 10 eri vaatetta, joita on helppo yhdistää keskenään niin omaan työhösi sekä vapaa-aikaasi. 10 vaatekappaleella pärjää pitkälle, kun vaatteet ovat oikein harkittuja ja hankittuja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *