Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Pelottavia ajatuksia harmaissa mekoissa

Tiedätkö, mikä on minun kauhuskenario? Se, että ajan autoa jäällä ja jää pettää alta. Vaasan saaristossa tapaa aina tähän aikaan vuodesta päästä jäälle. Sinne aurataan kunnon jäätie, mitä pitkin ihmiset ajavat autolla saaristokahvilaan. Meidän kesähuvilamme sijaitsee ihan kivenheiton päässä mantereelta, mutta joka tapauksessa venematkan päässä. Mieheni ehdotti huvilalla käymistä, käytäisiin katsomassa, että paikat ovat kunnossa.

 

Saavuimme rantaan ja siellä tosiaankin oli jäätie aurattuna. Meidän huvila ei ole jäätien varrella, joten joudumme menemään sinne muuta reittiä. Jään päällä ei ollut paljoa lunta, joten ajaminen oli helppoa. Aina ennen jäälle menoa, avaan keskuslukituksesta auton ovet ja otan turvavyön pois päältä. Laitan sen selkäni takaa kiinni, jotta se ei kilkattele koko matkaa. Yleensä vielä avaan auton ikkunat, että pääsisin ikkunoista äkkiä ulos, jos tulisi tarvetta. Minua kauhistuttaa koko jäällä oleminen, saatikka siellä vielä autolla ajaminen. Minusta se ajatus, että muutamien senttien alla on vettä, kauhistuttaa. No, mehän emme ole uhkarohkeita, emmekä ikimaailmassa menisi jäälle, jos ei siellä olisi muutakin autotrafiikkia. Mutta silti, tunne on epämiellyttävä, mutta tein sen kuitenkin taas eilen. Sen verran utelias olin taas näkemään kesäpaikkamme talviteloilla. Se näky on niin erilainen kuin kesällä. Karu ja paljas.

 

Kun näin rohkea olin, niin siitä oli otettava kaikki irti. Kuvasimme kaksi ihanan reipasta puuvillamekkoa. Nämä mekot ovat niitä rentoja Jumperfabrikenin mekkoja, jotka sopivat käytettäviksi joko mekkoina tai tunikoina. Minulla on mekon alla pitsitoppi. Olen esitellyt tätä pitsitoppia ennenkin ja varsinkin isokauluksisten paitojen alla tämä toppi toimii loistavasti. Topit ovat olleet hetken aikaa loppu, mutta saamme niitä lisää loppuviikosta sekä DOPP Vaasan että -Helsingin liikkeeseen.

” Itse en ole toppifani, käytän niitä harvoin, mutta tästä pitsitopista pidän. Se on mukava iholla ja se lämmittää löysän viskoosipaidan alla mukavasti

 

Meillä on ennenkin ollut tämä sama mekko, mutta yksivärisenä. Nyt siitä oli valmistettu tämä raitainen versio. Mekko on A-linjainen eli lähtee rinnan kohdalta levenemään alaspäin. Mekon pystyraidat toimivat hyvin. Ne tekevät kaventavan ja pidemmän linjan ja vaikkakin mekko on voimakkaasti alaspäin levenevä se ei tuntunut päällä liian leveältä. Onneksi mekko ei ollut liian pitkä, koska silloin mekko olisi ollut liian raskas. Minä pidän tästä mekosta, se on kiva arkimekko.

 • Raitamekko Jumperfabriken € 159,00 koot XS-XL (minulla on koko S)

” Kummatkin mekot ovat 100 % puuvillaa ja ne saa pestä 30 asteen vesipesussa”

 

 

 

Toinen harmaa mekko on tämä kapealinjaisempi versio. Mekossa on kaksi pientä taskua edessä ja mekon kaulukset ovat todella söpöt. Tällaiset pyöreät kaulukset tuovat pehmeyttä ja sopivatkin tähän mekkoon oikein hyvin. Ilman näitä valkoisia kauluksia mekko näyttäisi tylsältä.

” Peter Pan kaulukset ovat herttaisen tyttömäiset”

 

Paksut sukkikset olisivat myös toimineet mekkojen alla, mutta minulla oli mustat skinnyt mekon alla.
Nämä eivät ole ne perusfarkut vaan nämä ovat puret. Eli puret joustavat sekä pituus- että leveyssuunnassa ja mikä parasta, ne pysyvät mustina pesusta toiseen. Näissä pureissa kangas on hieman tiiviimpää kuin peruslaadussa, joten jos sinulla on Macin perusfarkuista kaksi kokoa pienemmät housut kuin normaalisti käytät, niin sovita näistä vain yhtä kokoa pienemmät. Joku ottaa näistä ihan omankin kokonsa. Nämä kesäpuret ovat hieman ohkaisempaa laatua kuin talvipuret, jotka löydät Gabin päältä täältä.

” Pureja löytyy sinisenä sekä mustina. Puret ovat kuin toinen iho ”

 

 • Kauluksellinen mekko Jumperfabriken € 159,00 koot XS-XL (minulla on koko S)
 • Farkut MAC Pure skinny € 139,00 koot 32-44 mustat ja siniset

Nämä mekot löytyvät DOPP Vaasasta.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Hei Anu! Kiitos viestistäsi. Siis olet itse etsinyt noin tunnin hametta, käynyt sovittamassa, tullut ulos kopista ja mennyt taas koppiin. Täytyy todeta, että sinulla on pitkä pinna:) Itse olis saanut hermoromahduksen samassa tilanteessa. Siis nyt minun täytyy todeta, vaikka en nettishoppailulle liputakaan, että en yhtään ihmettele, että harrastat netistä ostamista, jos kokemus paikallisesta liikkeestä on noin kurja. Ihan hermostuin täällä ruudun toisella puolella sinun puolestasi! Toivottavasti pääset meille joskus käymään, me yritämme parhaamme ja teemme aina kaikkemme, että asiakas löytää etsimänsä tuotteet ja on tyytyväinen. Ihanaa kevättä sinulle, Kata

 2. Hei. Kiitos paljon ihanasta blogistasi.
  Haaveilen aina täydellisestä vaatekaapista, toivottavasti joskus pääsen käymään liikkeessäsi. Minusta on tullut taitava nettishoppailija,koska ikävä kyllä harvassa liikkeessä saa sellaista palvelua, että sen vuoksi kannattaisi käyttää aikaa liikkeissä käymiseen.
  Nyt viime pe tarvitsin kiireellisesti mustaa hametta,koska entinen oli hieman liian tiukka. Menin erääseen isoon liikkeeseen, ja kävelin suoraan myyjälle ja kysyin,olisiko mustaa hametta kokoa 36. Myyjä sanoi ystävällisesti, että kaikki mallit on esillä,voit vapaasti niitä katsoa ja sovitella. Tein näin, kävelin edes takaisin ja etsin kuumeisesti hametta,sovitin kolme kertaa ja vein paikalleen. Etsin hametta n tunnin enkä löytänyt sopivaa. Samaan aikaan kassalla oli kolme myyjää vapaina. Asia hieman hämmästytti, mutta suurin harmi oli se etten löytänyt sopivaa alaosaa.

  Sinusta tulisi varmasti kullanarvoinen kouluttaja vaateliikkeiden myyjille, jotenkin sinusta huokuu, että etsit asiakkaalle vaikka kiven alta sopivan vaatteen tai löydät jonkin vaihtoehdon.

  Vilpittömät onnittelut uudelle liikkeelle ja urallesi. Ystävällisin terveisin. Anu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *