Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Fyrrytoppi- ja mekko

Mietin tälle blogitekstille otsikkoa ja yhtäkkiä tajusin, että tämä paita ja alla oleva mekko muistuttavat minua meidän 70-luvun verhoista. Meillä oli tällaiset valkoiset fyrryverhot vanhempien makuuhuoneessa kun olin pikkutyttö. Muistatko sinä niitä valoverhotyyppisiä ryppyverhoja, jotka peittivät koko ikkunat, ne hieman kuulsivat läpi ja sitten ikkunan sivuilla oli paksut kangasverhot? Paidan päällikangas on rypytetty ja siinä on vuori, joten siitä ei näy läpi. Puin paidan rennosti farkkujen kanssa, mutta tämä paita käy loistavasti myös juhlapaitana kapean kynähameen tai housujen kanssa.

 

 

 

Lauantaina työpäivän päätteeksi pakkasimme Valoran autoon, hyppäsimme autoon ja lähdimme ajamaan Vaasaan. Mieheni oli juoksuttanut Valoraa iltapäivällä, jotta se olisi kärsivällinen automatkalla. Valora matkustaa takapenkillä isossa pehmoisessa kuljetuskopassa. Se on siihen niin tottunut, että se hyppää itse auton lattialle ja siitä penkille ja menee koppaan. Meillä on tapana pysähtyä kummallakin matkalla, Tampereen Pirkkalan ABC:llä, koska siellä on koira-aitaus, johon Valoran saa päästää jalottelemaan. Muuten Valora nukkuu automatkat ihan hiljaa, kuorsaus ainoastaan kuuluu välillä kopasta. Niin ja kuuluu myös etupenkiltä, minä usein nukahdan automatkalla ja mieheni hoitaa ajamisen.

Minulla on jalassani nilkkafarkut. Farkut loppuvat nilkkaluun kohdalle ja lahkeen suussa on vetoketju. Nilkkafarkuissa on sama hyvä malli kuin skinnyissä ja dreameissä. Nilkkafarkkua löytyy siis harmaana, beigenä, mustana, pinkkinä ja kahtena sinisenä pesuna. Valkoisenakin sitä tulee parin viikon päästä. Teen näistä farkuista oman postauksen lähipäivinä ja esittelen teille kaikki olemassa olevat värit. Tämä housumalli on ollut aina hitti liikkeessämme.

  • Fyrrypaita Part Two € 99,95 koot 34-42 beige
  • Nilkkafarkut MAC € 109,95 koot 00-44 useita eri värejä
  • Huivi € 54,00
  • Nahkahanskat € 79,00

 

 

En tiedä, mistä mieleeni juolahti nämä mokkasaappaat, kun näin tämän fyrrymekon. Ostin nämä Uggin mokkasaappaat vajaat 10 vuotta sitten. En ole niitä montakaan kertaa käyttänyt, viime vuosina en kertaakaan ja syynä on se että niillä ei ole kovin miellyttävä kävellä. Pohja ja korot ovat puuta. Onhan niissä myös kumipohja, mutta kyllä ne puukkareilta tuntuvat. Kaivoin ne kätköistäni esille ja vetäisin ne jalkaani. Itseasiassa ne sopivat mekkoon ihan loistavasti tuoden asuun rentoa meininkiä. Viimeistään ensi viikolla pitäisi liikkeisiimme saapua Caloun ”puukkarit”, jotka näyttävät puukkareilta, mutta niiden pohja on kumiseosta. Ne ovat ihan eri maata kuin nämä puupohjaiset kengät. Niillä ei pitkä työpäivä tai kilometrien kävelyt lomamatkalla tunnu miltään.

 

Tässä fyrrymekossa on samanlainen yläosa kuin paidassa. Mekko on suht´ leveä, mutta siinä on musta satiinivyö, jolla mekon saa kurottua kiinni vyötärölle. Sovitimme asiakkaan kanssa mekon vyötä myös taakse ja se näytti hyvältä. Varsinkin, jos on rintavampi, niin vyö rinnan alla ei aina ole pukevin vaihtoehto. Mekko on ilmava sekä kevyt ja hieman erilainen kuin muut mustat mekot. Niin ja mekossa on myös vuori.

 

Karvahattuni on äitini hattu 70-luvulta. Hattu on aivan ihana ja lämmin, mutta pienikokoinen. Saan se juuri ja juuri päähäni ja mietinkin, että onpas äidilläni pieni pää. Mutta tämä karvahatun malli on ihana. Siitä tulee mieleeni vanhanajan yömyssyt, joissa oli myös käännetty kantti ja rusetti takana. Puin mekon päälle pienen nahkarotsin, joka on hyvän mittainen eli tarpeeksi lyhyt mekkojen päälle.  Kultainen vetoketju kruunaa beigen nahkatakin.

 

 

  • Ferrymekko Part Two € 149,95 koot 34-42 musta
  • Nahkatakki In Wear € 339,95 koot 34-42
Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *