Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Uusi mekkomallisto osa 1.

Haluatko vaatteen, joka ei rypisty ja sitä ei tarvitse koskaan silittää? Sellaisen, jonka heität pesukoneeseen, laitat henkarille kuivumaan ja vedät päällesi? Sellaisen, joka kahdenkymmenenkin tunnin matkustamisen jälkeen näyttää siltä, kuin se olisi juuri silitetty? Jos vastasit kyllä, voit jatkaa lukemista 🙂

 

Näin ystävättäreni päällä kivan mekon. Kysyin häneltä, kenenkä valmistama mekko on. Hän kertoi ostaneensa mekon Ruotsista ja mekko on merkiltään Stockholms Klänningsfabrik. Ihastuin mekon materiaaliin. Minun lempparimekko, jonka olen ostanut Floridasta on myös samaa matskua ja se on maailman helpoin mekko monella tavalla.

Valitsimme mallistoihimme feikkikietaisumekon. Mekossa on syvä V-pääntie, mutta se ei ole kuitenkaan liian avonainen. Mekkoa on helppo itse justeerata, kuinka avonaiseksi sen edestä haluaa. Mekossa on pieni kaulus, joka on ainoastaan mekon niskaosuudessa. Mekossa on leveähkö vyötärökaistale, joka tulee vyötärön kapeimpaan kohtaan eli suht´ylös ja mekon sivuilla on nauhat, jotka sidotaan mekon taakse. Mekon hame osa on lievästi alaspäin levenevä, joten se ei nappaa lantiosta kiinni. 3/4 osaiset hihat toimivat ympäri vuoden ja mekon päälle on helppo pukea vaikkapa tiukkahihainen neuletakki, koska mekon hihat ovat vartalonmyötäiset.

 

 

Minä yhdistin mekkoon korkkarit. Olisin pukenut mekon mielellään myös wedgejen, sandaaleiden tai nilkkureidenkin kanssa. Jos miettii vielä tätä vuodenaikaa eli helmikuun loppua, niin mustat paksut sukkikset, mustat nilkkurit ja musta pörröinen neuletakki tai jakku mekon päälle ja hyvä työasu on siinä. Tämä mekko on sellainen, että kenkä sanelee mekon tyylin. Mekosta saa rennon ja reippaan varvassandaaleilla tai tyylikkäämmän wedgeillä tai korkkareilla. Minä laitoin pienen tekoturkin harteilleni, koska aamulla on ulkona hieman viileää. Tekoturkki on viime vuoden mallistosta eli se on loppu. Mekko löytyy DOPP Helsingistä avajaisistamme 2.3. lähtien.

 

  • Mekko Stockholms Klänningsfabrik € 139,00 koot xs-xl 96% polyesteri 6% elastaani
  • Mustat korkkarit Gabor € 79,90 koot 3-7

 

 

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *