Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kenkäkriisiä pukkaa, nilkkurit nurkkaan!

Minulla on kenkäkriisi. Kenkäkriisi iskee usein helmi-maaliskuussa ja elo-syyskuussa. Syksyisin se ei ole niin paha, koska nilkkureita voi ruveta käyttämään jo syyskuun alusta, mutta keväälle se iskee tajuntaan todella vahvasti. Haluan vaihtaa tummat ja raskaat vaatteet keväisempiin asuihin tai ainakin keväisempiin väreihin. Kun kevätvaatteiden kanssa pukee mustat nilkkurit, jotka ovat jo parhaan päivänsä nähneet, tuntuu siltä, että nyt ei jokin sovi joukkoon. Huhtikuussa kun meille saapuu ihania wedgejä, minun lempparikenkiä, niin ne kun pukee silloin ilman sukkaa, voi kevätflunssa iskeä. Samoin se näyttää hieman hassulta, kun me kuljemme varpaat paljaina liikkeessä ja asiakkaat ovat pukeutuneet vielä täysiin talvitamineisiin, koska huhtikuu ja jopa toukokuun alku voi ulkona olla vielä todella kylmä.

 

 

Yksi tämän kevään hittituotteista on tämä kevytvanutakki. Se näyttää niin uudelta, koska se on sileä eli siinä ei ole tikattuja ruutuja tai kaistaleita. Tämä takki on myös unelmankevyt ja hieman rotsimaisempi kuin edeltäjänsä kevytvanutakit. Takissa on sivutaskut ja vetoketju edessä. Takaa takin helma on aavistuksen pyöristetty ja pidempi. Tämä on taas niitä käteviä takkeja meille käteville naisille, jotka voi vetäistä minkä tahansa asun päälle.

 

Tällaista tyllihametta et ole ennen meidän mallistoissa nähnytkään. Näin nämä messuilla ja minun oli saatava niitä liikkeeseen. Tyllihame on klassikko vaatekaapissa, hieman niin kuin pieni nahkatakki. Sitä ei pueta päälle joka päivä, mutta tilaisuuden tullessa, se on hyvä omistaa. Tyllihameen idea on se, että siitä saa upean juhlahameen korkkareilla, mutta kuinka hauska se onkaan, kun siihen yhdistää jotain ihan tavallisuudesta poikkeavaa, vaikkapa nämä streetlenkkarit. Tyllihame päällä tuntee itsensä todelliseksi prinsessaksi 🙂

” Tyllihameen voi pukea monella eri tavalla, voit yhdistää siihen korkkarit tai lenkkarit ja asustasi välittyy ihan eri fiilis ”

 

 

Tässä tyylikkäät streetlenkkarit, jotka pelastavat kevään kenkäkriisin. Näissä lenkkareissa on noin 5 cm piilokorko ja ne ovat materiaaliltaan nahkaa ja tekstiiliä. Nämäkään eivät paina mitään ja ovat hyvät jalkaan. Mikä onkaan parempi keksintö kuin piilokorko? Nobelin palkinnon tämän keksijä ansaitsisi. Näissä lenkkareissa on hyvä kumipohja ja näillä kävelee kaupungilla, vaikka vielä hieman lunta tulisikin. Kengät ovat iso osa pukeutumista. Kengillä voi pilata kauniin asun tai niillä voi tehdä loistavan loppusilauksen tylsempään asuun. Sovita joskus jotain sellaista kenkää asuusi, mitä et ensimmäisenä siihen pukisi. Se voi yllättää sinut positiivisesti!

” Kengillä on pukeutumisessa iso rooli ja kengällä voit joko saada asuun nostetta tai päinvastoin ”

 

 

Tämä asu taitaa olla enemmän mieluinen, kuin ensimmäinen tyllihame streetlenkkareilla tai ainakin kätevämpi 🙂 Kevytvanutakki on sama kuin ensimmäisissä kuvissa, mutta tässä se on päälläni tummansinisenä. Housut ovat samaa materiaalia kuin viikko sitten postauksessa olevat PBO:n mekko ja jakku.  Nämä housut ovat rennot, niiden kuuluu hieman lötköttää ja pudota vyötäröltä alemmas. Niissä on pitkät vetoketjut sivuissa eli vetoketjuja voi säädellä kuinka paljon ne haluaa auki tai kiinni. Vetoketjujen sisällä on myös taskut. Leveämpi lantioinen voi avata vetoketjuja hieman enemmän ja kapeampi lanteinen taas vastaavasti sulkea niitä enemmän. Näihin housuihin voit yhdistää myös korkkarit ja vaikkapa löysän sifonkipaidan, jonka voi laittaa housujen edestä hieman sisälle. Siitä syntyy rento, mutta siisti asu vaikkapa töihin tai pieneen juhlaan.

 

Takissa on söpö pallovuori

Kun tämä neule saapui eilen liikkeeseen, en tiennyt että pidänkö siitä vai en. Puin sen päälleni, antaen sille mahdollisuuden hurmata minut ja siinä se onnistuikin. Itsehän en ole t-paita nainen ollenkaan, mutta tämä neule lyhythihaisena oli kiva päällä, koska se on pukevampi kuin pelkkä teeppari. Tämän neuleen alle voisin pukea valkoisen kauluspaidan ja näin ollen saada sille pidempää käyttöikää. Minähän pidän pyöristetyistä helmoista, koska ne kaventavat vyötärön ja tässäkin neuleessa sellainen on. Tämä neule pääsi minun vaatekaappiini vaikka aluksi toisin luulin.

” Muistathan, että aina voi sovittaa vaikka se ei ensin näyttäisikään omalta tuotteelta, yllättyä voi ja vieläpä positiivisesti ”

 

Postauksen tuotteet:

  • Citylenkkarit Gabor € 145,00
  • Pusakka Part Two € 119,95 koot 34-44 beige ja tummansininen
  • Tyllihame € 99,00 musta ja vaaleanharmaa, yksi koko, kuminauha vyötäröllä
  • Neulepaita Part Two € 89,95 pellava 45%, puuvilla 33%, viskoosi 25%
  • Housut PBO € 119,00 koot XS-XL (minulla on koko S eli noin 36)
  • Huivi Part Two € 19,95 tummansininen
Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Tosi kiva idea nuo sivuvetskarit noissa housuissa, pitääkin päästä sovittamaan itselleni. Tuo tyllihame <3

  2. Hei Ellis! Hyvä ostos:) ihanat jalkaan, ei tuota ongelmia kävellä niillä 9 tuntia kivilattialla:) Samaa mieltä, ne ovat tyylikkäät. Mukavaa viikonloppua, Kata

  3. Hei Mankka! Kiitos viestistäsi:) Housut ovat niin ihanat, uskon että tykkäät! Ja tyllihame on hurmaava, se päällä ei jää seinäruusuksi:) Nähdään pian, Kata

  4. Juuri eilen ostin nuo lemkkarit!? Tyylikkään väriset ja takkini on juuri samaa väriä ??