Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


5.1.2017 |

Savut ulos korvista luottomekko päällä

Nyt hymyilyttää, mutta hetki sitten nousi savu korvista. Olimme nimittäin vaateliikkeessä nimeltä Tommy Bahamas. Mieheni pitää heidän t-paidoistaan, koska niitä ei tarvitse silittää. Kun nostan ne pesukoneesta ja laitan ne henkarille kuivumaan, voi hän pukea ne suoraan päällensä. Niissä pysyy myös sivusaumat suorina eli eivät lähde ikävästi kiertämään. Ennen lähtöämme takaisin Suomeen, hän halusi käydä ostamassa vielä muutaman kyseisen t-paidan, joten poikkesimme kauppaan.

 

Kyseinen kauppa on noin meidän Vaasan liikkeen kokoinen tai ehkä himpun isompi. Myyjiä liikkeessä on aina paljon, noin 6-7 myyjää on normaali määrä. Mehän emme paljon myyjiä kaipaile, koska minä toimin mieheni ”personal shopperina”, kun shoppailemme hänelle vaatteita. No, en tainnut olla ihan hoodeilla, kun naismyyjä tuli kysymään mieheltäni, jos hän voi auttaa. Mieheni kysyi häneltä, että mistä löytyy näitä samaisia v-aukkoisia t-paitoja, joka hänellä on päällään. Naismyyjä vastasi, että niitä ei ole saatavilla tässä sesongissa, t-paitoja löytyy ainoastaan o-aukkoisia. Tulin paikalle ja mieheni sanoi minulle, mitä myyjä oli sanonut. Tuumasin, että eihän toi pidä paikkaansa. Mehän ostimme v-aukkoisia teeppareita täältä lokakuun lopussa, ei tässä välissä mikään sesonki ole vaihtunut.

 

Menin hyllylle, jossa niitä oli lokakuun lopussa (muistini on hyvä) ja siellähän niitä oli edelleen, useita eri värejä. Etsin miehelleni oikeat koot ja lähdemme kassalle päin. Naismyyjä tulee meitä vastaan ja huomaa, että kädessämme on niitä v-aukkoisia t-paitoja, niin hän huudahtaa ”Oi, te löysitte niitä. Ne ovat varmaankin tulleet eilen, kun minulla oli vapaapäivä!” Johon mieheni vastaa ”niin varmasti”. Päätin olla kommentoimatta asiaa, vaikka se tuottikin minulle suurenmoisia vaikeuksia.

 

Minulla on hyvä muisti, mikä koskee vaatteita. Muuten muistini ei ole ihan briljantti, varsinkaan nimissä olen mahdottoman huono. Vastapainoksi muistan useimmat myymäni tuotteet asiakkaalle, vaikka asiakas ei aina itse muista mitä hän on ostanut. Joskus kun asiakas seisoo pukukopissa, niin minulla välähtää mitä hän on ostanut vaikkapa kaksi vuotta sitten, tyttären ylioppilasjuhliin. Silloin on asiakas kyllä yllättynyt ja niin olen kyllä itsekin! Kun näkömuisti on hyvä, niin se vaan putkahtaa sieltä jostain aivolohkoista esille, kun näen asiakkaan samassa paikassa seisomassa. Ja nyt puhun asiakkaista, jotka eivät suinkaan käy liikkeessämme edes kuukausittain. Mutta ihminen muistaa asioita, jotka häntä kiinnostaa, eikös vain? Joskus asiakas naurahtaa, että mahtoi hän olla ”vaikea asiakas”, kun muistan hänen ostoksensa. Ei, siitä se ei ole kiinni! Vaan se on aidosta kiinnostuksesta kiinni, mitä myymme asiakkaillemme.

 

Minulla on päälläni tämä meidän luottomekko. Tässä luottomekko on vaaleanharmaana eli enteillen jo tulevaa kevättä. Vaaleanharmaa on yksi minun lempiväreistäni, tummanharmaa taas ei ollenkaan. Minullahan ei ole sukkiksia jalassa, mutta nyt talvella mustat paksut sukkikset ja mustat nilkkurit/saappaat sopivat hyvin mekkoon ja paksu huivi kaulaan. Otin rekvisiitaksi mukaan punaista eli punainen huulipuna, varpaankynnet, silmälasit ja punavalkoinen huivi tuovat asuun väriä. Tämä huivi on ainakin 10-vuotta vanha, Jackpotin huivi. Nämä olivat silloin suuri hitti, ne vietiin lennossa käsistä aina kun niitä saatiin. Huivin malli on muutenkin hyvä, se on helppo sitoa kaulaan monella eri tavalla, samoin hiuksiin tämä soveltuu hyvin, koska ei ole liukas.

 

 

 

 • Luottomekko In Wear € 99,95 koot 34-44 (minulla on koko 36) vaaleanharmaa, musta, tummansininen ja farkunsininen
 • Punaiset silmälasit Faceaface Iris Optikko, Vaasa

TallennaTallenna


9 kommenttia

 1. Doppwoman sanoo:

  Hei taas! Pituus on noin 96 cm. T. Kata

 2. Doppwoman sanoo:

  Hei Nina! Ja kiitos viestistäsi. Kyllä on tarkoitus jatkaa juttusarjaa, seuraava "Kuukauden nainen" tulee helmikuussa. Jos haluaa ilmoittautua mukaan, niin meiliä saa laittaa osoitteeseen kata@dopp.fi. Mukavaa loppiasiltaa, Kata

 3. Doppwoman sanoo:

  Hei Kati! ja kiitos:) En ole käyttänytkään nilkkaketjua sen jälkeen kuin ne tulivat, oliko se 80-luvun lopussa? Gabi sen sijaan tykkää käyttää sitä:) Hyvää alkavaa vuotta sinulle, Kata

 4. Doppwoman sanoo:

  Hei Kaisu! Mittaan huomenna:) Kata

 5. Anonyymi sanoo:

  Hei ja kiitos kivasta blogista!! Olen uusi lukija! Jatkuuko"kuukauden nainen" sarja vielä? Toiveissa olisi pienikokoiselle naiselle asuja. Itse 158/50, ikää 57. Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta!! Terveisin Nina H.

 6. Anonyymi sanoo:

  Hei, todella upea kokonaisuus! Sinulle sopisi myös ohut kultainen nilkkaketju koska sinulla todella upeat sääret. Terv Kati

 7. Anonyymi sanoo:

  Moi! Ihana tuo luottomekko. Voitko mitata mikä on koon 42 pituus?

  Terv. Kaisu

 8. Doppwoman sanoo:

  Hei Mari ja kiitos viestistäsi. Meillä on Andiata, suomalainen brändi, jossa suunnittelu ja protyyppien teko on Suomessa, mutta tuotanto ulkomailla. KN Collection on täysin kotimainen eli pipot ja huivit tulevat heiltä. Kaikki muut meidän brändit ovat joko tanskalaisia tai saksalaisia. Andiataa näkyy blogissamme aina välillä ja KN Collectionin pipot ja huivit löydät yläpalkista kohdasta "pipot&huivit". Hyvää alkavaa vuotta, Kata

 9. Anonyymi sanoo:

  Löytyykö suomalaisia (suunnittelu/valmistus) vaatteita valikoimistanne? Olisin kiinnostunut tietämään löytyykö vielä sellaisia vaatteita ja näkisin mielelläni sellaisia esittelyssä. Kysyn, kun olet kiinnostunut vaatteita, niin varmaankin tiedät itseäni paremmin sellaisia.
  Terkuin
  -mari-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *