Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Härkäviikoilla perustopit peruspuvulle

Tammikuussa alkoivat härkäviikot. Ihmiset rauhoittuvat joulun jälkeen ja palaavat perusasioiden äärelle. Moni aloittaa laihduttamisen ja terveelliset elämäntavat. Muistan silloin ennen, kun kävin aktiivisesti jumpissa, niin tammikuun alussa oli jumppiin tungosta. Jumppaan piti mennä ajoissa, jotta mahtui mukaan. Kun oltiin hiihtolomassa, olivat jonot historiaa. Se on sama puketumisessa, tammikuussa halutaan perusvaatteita. Ei haluta glittermekkoja, juhlatoppeja jne. vaan halutaan perusvaatetta perusväreissä. Halutaan jotain uutta, jota voidaan yhdistää olemassa oleviin talvisiin vaatteisiin tuntematta kuitenkaan, että päällä on liian keväistä vaatetta.

 

Perustopit ja perus t-paidat ovat niitä tuotteita, joita tulee olla omassa vaatekaapissa. T-paidat, niin lyhyt- kuin pitkähihaisetkin, ovat olleet hieman historiaa viime aikoina, koska viskoosipaidat tulivat ja valtasivat rekit. Nyt kuitenkin saimme mallistoihimme perustoppeja leveillä olkaimilla ja t-paitoja hyvällä hihanmitalla. Näissä on tuplakangas edessä eli niistä ei näy läpi. Toppeja ja t-paitoja kannattaa uusia aina välillä, niilläkin on oma elinkaarensa. Yllä olevia tuotteita löytyy seuraavissa väreissä:

Topit More&More € 39,95
– valkoinen
– tummansininen
– taivaansininen

T-paidat More&More € 44,95
– valkoinen
– tummansininen
– rosa

Huivit Part two 79,95 cashmir € 85 %, silkki 15 %
– taivaansininen
– beige
– vaaleanharmaa

 

 

Muistathan meidän luottomekon? Tämä jakku ja hame ovat samaa materiaalia eli samaa sarjaa kuin se hyvinistuva mekko. Voit yhdistää tämän jakun luottomekkoon. Hame on kynämallinen eli alaspäin kapeneva ja jakku on vartalonmyötäinen, hieman pidempi. Hameessa on resorinauha vyötäröllä, muotolaskokset edessä ja takana, mutta silti siinä on myös vetoketju takana. Jakussa on yksi nappi edessä ja viirutaskut. Hame on vuoriton, mutta jakussa on vuori.

  • Hame In Wear € 69,95 koot 34-44
  • Jakku In Wear € 129,95 koot 34-44
  • Korkkarit Gabor € 79,90 kaikki koot 3-7

Pue toppien ja t-paitojen alle sileäkuppiset rintaliivit. Suosittelen ihonvärisiä tai kerman värisiä liivejä kesäksi, ne eivät kuulla paitojen läpi. Jos olet epävarma liiviesi koosta, niin mene sellaiseen liikkeeseen, jossa sinua autetaan. Ja yksi tärkeä asia, liivit venyvät käytössä. Muista kiristää olkaimia, koska ne valahtavat helposti olkapäiltä. Panosta hyvinistuviin rintaliiveihin, silloin myös paidat ja mekot istuvat paremmin. Ja vielä yksi asia! Ota juhlaliivit arkiliiveiksi, elämä on suurimmaksi osaksi arkea. Ei ole järkeä käytää huonoja ”arkiliivejä” 300 päivää vuodessa ja hyviä ”juhlaliivejä” viisi iltaa vuodessa.

Laadukas t-paita/pukeutumispaita on hyvä vaihtoehto kauluspaidalle jakun tai neuletakin alle”

 

Tämä puku on rennompi hengeltään kuin klassinen jakkupuku. Tämän puvun kangas ei ole klassista pukulaatua vaan se on jerseytä, joka venyy päällä eli kummassakin tuotteessa, niin hameessa kuin jakussakin on stretchiä. Jakun ja hameen voi yhdistää yhteen tai erikseen. Jakku sopii loistavasti farkkujen tai chinojen kanssa, hameeseen voit yhdistää minkä yläosan tahansa. Itse aion keväällä yhdistää hameeseen valkoiset panchicin tennarit, pellavaneuleen ja yksi lempiasuni on valmis.

  • Hame 82% polyesteri, 13% viskoosi ja 5% elastaani
  • Jakku 82% polyesteri, 13% viskoosi ja 5% elastaani Vuori: 97% polyesteri, 3 % elastaani
Minulla on päälläni hameesta koko 36 ja jakusta koko 34. Näin olemme myös tuotteita myyneet. Vaikkakin hame venyy, niin se on silti pienempi suhteessa jakun kokoon. Hameessa myös lukee, että se voi kutistua 5% pesussa. Tämä on aina hyvä ottaa huomioon tuotetta ostaessa.

 

 

Näistä kahdesta ylimmäisestä kuvasta näet, että toppi ja samoin t-paita, on hyvän mittainen. Ensimmäisissä kuvissa laitoin t-paidan hameen sisälle, jossa se pysyy kuin nakutettu. Mutta sen voi myös pukea päälle, se ei ole liian lyhyt vaikka nostelet käsiäsi ja touhuat, ei vatsa tule esille.

” Pue yläosa sukkahousujen sisälle, niin se ei nouse sieltä pussille vaan pysyy hameen sisällä kuin nakutettu ”

 

Huomaatko, kuinka aurinkolasini peilaavat eli niistä näkee, mitä edessäni on. Minulle tuli näistä kuvista jokin murhaleffa mieleen siten, että aurinkolaseista selviää kuka on murhaaja. Tiedän, minulla on vilkas mielikuvitus ja rasittava mieli, kun määrätyt asiat tuovat jatkuvasti mielleyhtymiä. Mutta minkä sitä mielellensä mahtaa.

 

Jakkua löytyy myös tummansinisenä. Tummansininen hame saapuu liikkeeseemme ensi viikolla. Olen yhdistänyt jakun farkkuihin, koska välillä olen kyllästynyt neuletakkeihin. Itse olen enemmän neuletakki ihminen, koska tunnen että niillä on helpompi olla liikkeessä ja kun touhuan käsillä jatkuvasti jotain, en halua että mikään kiristää. Nyt olen pitänyt muutaman päivän tätä vaaleanharmaata jakkua ja kyllä olen viihtynyt siinä. Se ei ole liian tönkkö, jotta en sen kanssa jaksaisi ja pidän vaihtelusta. Nyt saa neuletakit mennä hetkeksi jäähylle.

Oletko huomannut ihanan sormukseni, käsikoruni ja kaulakoruni? Nämä kaikki ovat uusia, meidän omaa maahantuontia. Sormuksessa on valkoinen ja musta helmi. Valkoinen helmi on noin 1 cm halkaisijaltaan ja musta helmi on noin 1,3 cm halkaisijaltaan. Sormusosa on kullanväristä metallia. Ystävyysranneketta löytyy sekä hopean- että kullanvärisenä. Kaulakorua löytyy rosena, kultaisena ja hopeisena. Laatan toisella puolella on harmaa kivi ja toisella puolella musta kivi. Halkaisijaltaan laatta on noin 1,4 cm ja sen reunassa on roomalaisia numeroita. Kuvaamme korut vielä lähemmin ja laitamme niistä kuvat yläpalkkiimme kohtaan ”korut”.

  • Tuplahelmisormus € 18,00 yksi koko
  • Ystävyysranneke € 26,00 kulta ja hopea
  • Laattakaulakoru € 29,00 kulta, rose ja hopea

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Hei Kati ja kiitos viestistäsi! Kaksinkertainen yläosa on koko matkan edessä. On hyvä, kun on tukevampaa ja paksumpaa materiaalia:) Mukavaa tiistaita, Kata

  2. Hei! Onko T-paidassa kaksinkertainen etuosa koko matkalla vai pelkästään paidan yläosassa? Olisi niin kiva, jos paidassa olisi koko pituudella jämäkkä etuosa, joka vähän silottaisi vatsamakkaroita 🙂 t. Kati