Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Syyskuun nainen: 51-vuotias Marja

Syyskuun nainen on Marja Räisänen, 51-vuotias erityisopettaja Helsingistä. Marja työskentelee Espoon Kirstin koulussa ja ”viihdyn työssäni hyvin, koska minulla on ihanat työtoverit ”, kuten hän kertoo. Marja on entinen telinevoimistelija, joten liikunnalla on aina ollut iso rooli hänen elämässään ja hän toimii myös naisten telinevoimistelun kansainvälisenä tuomarina. Marjan aviomies Pekka on lääkäri ja heillä on kolme opiskelevaa lasta, Petteri 24 v., Tuulia 22 v. ja Teresa 17 v. Molemmat tytöt ovat seuranneet äitinsä jalanjälkiä telinevoimistelussa ja valmentavat opiskelunsa ohella tulevia huippuja sillä saralla.

Stailasin Marjan ottaen huomioon hänen työnsä ja harrastuksensa. Stailauksia on neljä eli jaoin ne
– työpäivä
– kokous tai vanhempainilta
– koulun pikkujoulu/joulujuhlat
– edustustilaisuus harrastuksen puolesta

Työpäivä: Marja kulkee alkuosan työmatkastaan polkupyörällä ja loppumatkan kimppakyydillä kollegansa kanssa. Marja kertoi, että matkan aikana he terapioivat toisiaan ja tekevät samalla ympäristöteon, kun matkaavat sähköautolla. Pyöräillessä Marjalla pitää olla käytännölliset ja reippaat vaatteet, mutta siistit ja huolettomat. Valitsin alaosaksi tummansiniset kapeat stretch housut korkealla vyötäröllä. Paidassa sai olla hieman väriä ja iloisuutta sekä kaula-aukko, joka on hieman avonaisempi, joka sopii Marialle hyvin. Työkäytössä emme suosi avonaisia vaatteita, mutta rusetti kauluksessa tuo paitaan kivan yksityiskohdan ja rusetti peittää paidan v-kaula-aukkoa eli sitä on helppo solmia siihen kohtaan kun haluaa. Halusin Marjan vyötäröä esille, jolloin paita laitettiin housujen sisälle ja vyö housuihin. Housuissa on vetoketjutaskut, jotka tulevatkin kivasti esille kun paita on housuissa. Pitkä neuletakki paidan päällä lämmittää ja tuo turvallisuutta sekä asiallisuutta asuun. Kun housut istuvat hyvin, voi neuletakin ottaa tarvittaessa pois työpäivän aikana. Lyhyt kevytuntuvatakki on hyvä pyöräillessä, se ei jää pyöränsatulaan kiinni ja pitkä neuletakki lyhkäisen takin alla toimii kivasti. Juuri tämä kokonaisuus tuo nuorekkuutta ja mielenkiintoa pukeutumiseen. Yliolanlaukku on kätevä, sinne saa rahat ja kännykän sekä isompaan kassiin taas koulupapereita ja muita tavaroita. Huivi kaulaan, käsineet käteen ja pipo päähän kun tulee kylmä. Ruskeat nilkkurit sopivat sinisten housujen tai farkkujen seuraksi erinomaisesti.

 • Kuvio paita Milano € 79,00 koot s-xl (Marja l)
 • Housut Bessie € 99,00 koot 27-33 (Marja 30″)
 • Neuletakki Part Two € 129,95 luonnonvalkoinen, tummansininen, viini ja musta xs-xl (Marja l)
 • Kevytuntuvatakki part Two € 129,95 koot 34-44 (Marja 42)
 • Ruutuhuivi Part Two € 54,95 tummansininen ja harmaa
 • Gabor nilkkurit € 140,00
 • Pieni laukku Part Two € 129,95
 • Iso kassi In Wear € 89,95

 

Kokous tai vanhempainilta: Marja on 172 cm pitkä ja alaosasta hän on kooltaan noin 40 ja yläosasta noin 42. Marja kertoi, että paitapuseron löytäminen on ollut aina haasteellista ja senhän me tiedämmekin, että paitapusero ei ole helpoin ostos. Siksi olen peräänkuuluttanut paitsikkaa, joka ei irvistä ja sellainen löytyi myös Marjalle. Tässä paitapuserossa on tilaa rinnan kohdalla, koska siihen on tehty eteen ”viikset”. Paitsikassa on stretchiä eli se joustaa ja koska se ei ole paksu ja tönkkö, se on helppo pukea neuleiden ja jakkujen alle. Syksyksi on tullut paljon erilaisia housuvaihtoehtoja farkuille. Nämä kuviohousut ovat rennot ja siistit, mutta eivät kuitenkaan liian juhlavat arkikäyttöön. Monella naisella on varmasti hyvät farkut vaatekaapissaan, mutta puolisiistit housut puuttuvat. Nyt niitä on tarjolla ja nämä ovat yhdet niistä. Lahkeet ylettyvät noin nilkkaan ja sopivat nilkkureiden kanssa. Muistathan, että housuihin laitetaan aina vyö, mikäli housuissa on vyölenkit. Vyö pitää housut oikealla kohdalla, eikä niitä tarvitse päivän aikana nostella.

Poncho tuo vaihtelua ja korvaa välillä neuletakin. Tässä asussa poncho tuo asuun rentoutta, mutta asiallista otetta. Paitsikka on aina hyvä vaihtoehto ponchon alle, koska ponchoissa ei yleensä ole kauluksia. Paitsikalla saa poncholle kauluksen, mikä tekeekin siitä pukevan kasvoille. Marja voisi pukea savunsinisen kevytuntuvatakin tämän ponchon alle, kun hän lähtee ulos. Toinen vaihtoehto on nostaa poncho harteilta ylös kaulaan ja pukea takki päälle. Nyt poncho toimii huivina. En malttanut olla laittamatta Marjalle pipoa päähän, koska se sopii hänelle hyvin ja tuo asuun pisteen iin päälle. Pieni lippa tai lieri hatuissa on pukeva ja tyylikäs.

 • Paitsikka In Wear € 79,95 valkoinen, vaaleansininen ja musta koot 34-44 (Marja 42)
 • Kuvio housut MAC € 99,95 koot 34-42 (Marja 40)
 • Poncho € 69,00 harmaa ja beige
 • Musta/valkoinen pipo KN Collection € 69,00
 • Nilkkurit Gabor € 150,00
Marjalla on muutama motto, joista yksi on ”Elegance is an attitude”

 

Pikkujoulut tai joulujuhlat: Tähän tarkoitukseen valitsin mekon, jota Marja voisi käytää muutenkin kuin vain juhlavammissa tilaisuuksissa. Pyrin stailauksissani aina siihen, että löydämme sellaisia vaatteita asiakkaalle, että ne eivät jää kertakäyttövaatteiksi vaan, että niistä on iloa myöhemminkin. Tämä mekko on joustavaa jerseytä. Sen tekee mielenkiintoiseksi mustat kantit vartalon molemmilla puolilla. Tällainen efekti saa vartalon näyttämään kapeammalta kuin se todellisuudessa on. Katse kiinnittyy mustavalkoiseen osaan ja musta osa jää huomiotta. Koska kyseessä on rennot juhlat, puetaan mekon kanssa paksut 66 den sukkahousut ja sirot nilkkurit. Nilkkureita voi käyttää koko illan eikä pikkukenkiä tarvitse raahata mukana.

Pieni nahkajakku tuo asuun särmää. Olen sanonut, että kun löydät hyvän nahkatakin tai-jakun, kannattaa se ostaa. Sitä tarvitaan aina silloin tällöin tai kun sitä tarvitaan, ei sellaista löydä. Nahkatakki ei saa olla liian raju niitteineen ja ylimääräisine vetoketjuineen vaan hillitty, mutta silti ripaus rokkia on paikallaan. Jos Marja haluaa tästä mekosta juhlavamman, vaihtaa hän sukkahousut ohuiksi ihonvärisiksi, laittaa jalkaansa punaiset korkkarit ja huuliin punaista huulipunaa, niin kokonaisuus näyttää taas erinäköiseltä. Suomalaiset naiset ovat käytännöllisiä, vaatteiden on oltava muuntelukelpoisia eli sovittava moniin eri tilaisuuksiin.

 • Musta/valkoinen mekko In Wear € 89,95 koot xs-xl (Marja l)
 • Nahkatakki In Wear € 339,95 koot 34-40 (Marja 40)
 • Wolford 66 den sukkahousut € 41,00
 • Gabor nilkkurit € 140,00
 • Mustat pitkät helmet € 29,00

 

 

Katsokaa mekon kaula-aukkoa, miten kaunis se on Marjalle! Marjan upea decolte tulee hyvin esille ja siksi kaula jätetään ilman kaulakorua, korviin laitoimme isommat korvakorut ja ranteeseen käsikorun. Mekko on sopivasti vartalonmyötäinen ja korostaa Marjan hyvää ryhtiä ja vartaloa. Mekko on myös juuri oikean pituinen, se peittää polvet. Väri on myös kaunis hänelle ja yhteenvetona totean, että täysi kymppi!

Kaunis mekko vaatii kauniin takin. Tekoturkki kruunaa asun ja Marja on valmis juhliin. Korkkareiksi valitsin luumut, en halunnut perinteistä mustaa korkkaria tähän asuun. Minusta se olisi lätistänyt eikä nostanut asun henkeä. Tällä asulla Marja on valmis juhliin kuin juhliin.

 • Pitsimekko In Wear € 149,95 koot 34-44 (Marja 40)
 • Gabor korkkarit € 65,00
 • Tekoturkki Rinachimento € 189,00 koot s,m,l (Marja koko l)
 • Käsikoru € 34,00

 

Kiitos Marja, kun saimme kuvata ja tehdä jutun sinusta.
Juttusarja jatkuu lokakuun puolivälissä uudella kuukauden naisella.

Olemme omalla osastollamme I Love Me messuilla 21-23.10 Helsingin Messukeskuksessa. Arvomme kaksi pääsylippua messuille eli kommentoi, mikä asu on mielestäsi Marjalle kivoin ja miksi! Julkaisen lippujen voittajat seuraavassa postauksessa. Arvonta päättyy huomenna, maanantaina 19.9. klo. 21.00. Arpaonnea!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

50 kommenttia

 1. Pipo & poncho upea, leikkisän nuorentava kokonaisuus.
  Ps. Kävin kesän asuntomessumatkalla liikkeessäsi ja muutama ostoskin tuli tehtyä, ilman blogiasi en ikinä olisi sinne eksynyt. Tykkään todella näistä ideoista pukea eri tavalla juttuja.

 2. Ehdoton suosikkini oli työpäivän asu: työpäiviä kun on eniten, joten siitä saa eniten iloa & kokonaisuudessa oli osia, joita voi hyödyntää myös muissakin tilanteissa.
  T Heli

 3. Kokous ja vanhempainilta: eli valkoinen paitis ja kuviohousut! Housut erityisesti mieleen.

  Lasu

 4. Musta-valkoinen mekko + nahkatakki oli suosikkini. Marja näyttää siinä tosi upealta!
  t. Charlotte

 5. Musta-valkoinen mekko ja musta nahkatakki on mielestäni paras. Varsinkin kuva, jossa toinen käsi on taskussa ja hymy leveä, on täydellinen.
  Juttu on hyvä ja antaa paljon vinkkejä. Kiitos!
  /Pia

 6. Minulta ääni nahkatakille ja mekolle. Upea kokonaisuus nilkkureineen.
  Tiina

 7. Mustavalkoinen mekko ja nahkatakki hyvä muunneltava kokonaisuus. Nilkkurit tosi sopivat ja kauniit.
  T. Eija H

 8. Peukutan niin sata lasissa näitä sinun tekemiä postauksia. Tykkään kaikista asuista tosi paljon. Marja on upea aikuinen nainen ja hän kantaa asunsa hienosti. Malliksi meille kaikille ja Doppwomanin Kata, teet kyllä tärkeää työtä meidän naisten hyödyksi ja iloksi. Odotan jatkoa malttamattomana.
  t. Outi

 9. Nahkajakku ja mustavalkoinen mekko olivat parhaat! Monikäyttöisiä ja helposti muunneltavia vaatteita, jotka sopivat niin hyivin mallille. Nilkkurit olivat juuri nappivalinta tähän asuun.

  Kati T.

 10. Tykkään todella paljon ideasta esitellä kuukauden naisen stailaus. Asun lähellä tämän Marjan työpaikkaa ja olisipa hauska bongata hänet kadulta. Minun työpaikkani on vaan aivan toisella puolen pääkaupunkiseutua, joten luulenpa ettemme kuitenkaan koskaan satu vastakkain. Kaikki asut olivat todella kivoja, mutta upeimmillaan Marja oli mielestäni mustavalkomekossa ja nahkatakissa.
  Olisi mukava, jos kertoisit vielä mitä vartalotyyppiä kukin kuukauden nainen on.
  T. Lea

 11. No nyt on kummitäti edukseen. Mustavalko mekko ja nahkatakki olivat niin nappivaatetus Marjalle ❤

 12. Kokous/vanhempainilta ja lähinnä asuun kuuluvien ponchon ja pipon takia. Pisteet iin päälle!

  Tiina

 13. Ehdottomasti juhla-asu eli pitsimekko! Todella upea ja elegantti kokonaisuus 🙂
  Anna-Kaisa

 14. Nahkajakku ja mekko ehdottomasti! Piristää, nuorentaa ja hoikentaa! Mekko ei ole liian juhlava, vaan siitä voi eri asusteilla muunnella tilaisuuteen sopivan.

  sannamaria77 at gmail.com

 15. Malli ja kaikki asut ovat upeita, mutta mekko ja nahkatakki -yhdistelmä mielestäni voittaja. Voisin hyvin käyttää yhdistelmää itsekin. Terveisin, Arja

 16. Todella mahtava kokonaisuus. Työpäiväkokonaisuus ja nahkatakki/mekko. Upea nainen ja ammattitaitoinen Kata. Hän saa mallinsa hehkumaan.

 17. Mekko ja nahkatakki -yhdistelmä on suosikkini, mutta voisin ostaa vaatekaappiini, minkä tahansa näistä asuista! Aurinkoiset terveiset Tampereen seudulta.

 18. Vautsi.Ihana Marja.Tuo poncho ja pipo oli minusta paras.Siinä oli pilkettä silmäkulmassakin ��.Mahtavia otoksia kaikki.Mikäs kuvatessa pirtsakkaa flikkaa ��.

 19. Hienoja kokonaisuuksia ja upea nainen, mun lempparit olivat arkifarkkuasu, sekä mustamekko-nahkatakki look, Wau 🙂
  t. Anna M.

 20. Upea Marja! Toppatakkiasu oli tosi kiva, mutta jos yksi valitaan niin mekko nahkatakilla on paras!

  Terkuin Helena

 21. Kiitos Kata, kun stailasit minut! Kaikki asukokonaisuudet tuntuivat hyvältä päällä. Arvostan erityisesti sitä, miten taitavasti stailaat käytännöllisiä ja muuntelukelpoisia asukokonaisuuksia piristäviä yksityiskohtia unohtamatta. Ihanaa syksyä toivotellen Marja

 22. Kiitos Kata, kun stailasit minut! Kaikki asukokonaisuudet tuntuivat hyvältä päällä. Arvostan erityisesti sitä, miten taitavasti stailaat käytännöllisiä ja muuntelukelpoisia asukokonaisuuksia piristäviä yksityiskohtia unohtamatta. Ihanaa syksyä toivotellen Marja

 23. Monta kivaa kokonaisuutta, musta mekko nahkatakilla kuitenkin mielestäni paras.

 24. Nämä kaikki stailaukset sopisivat minulle niin koon ja iän kuin myös tyylillisesti. Nämä ohjeet ovat juuri niitä, joita voi soveltaa itselle. Viikon pukeutumisvinkit, Kiitos.
  Työmatkakävelijänä suosikiksi nousee työpäivän asu.
  Terkuin Maarit

 25. Tästä on tulossa kiva sarja, taviksia täti-ihmisä , mainiota! Pitsimekko rules, ehdottomasti.-t

 26. Ihania aikuisen naisen asukokonaisuuksia! Paitsikka ja suorat housut – kokonaisuus sykähdytti eniten tällä kertaa.

 27. Pitsimekko ehdottomasti – tuo Marjan vartalon parhaat puolet esiin upeasti. Kaikki asut todella upeita eli oli valinnan vaikeus

 28. Minusta hyvin osuvia ovat kaikki, mut arkisen asun paitapusero ja nahkatakki ovat makeimmat vaatteet. Kokonaisuuksista sykähdytti eniten kuitenkin ponchokokonaisuus.

 29. Minusta mustavalkoinen mekko nahkatakilla on kivoin, koska minulla itselläni olisi käyttöä juuri sellaiselle asulle. Kiitos ideasta! Muutkin asut olivat hienoja, joten valinta ei ollut helppo. Virppana

 30. Hyviä vinkkejä meille tavallisille naisille. Ehdoton suosikkini oli arkisempi työpukeutuminen. Itsekin kuljen työmatkan polkupyörällä ja joudun miettimään työpukeutumista tämän huomioiden. Pidin kovasti tuosta arkisen vaihtoehdon puserosta. Jotakin tuttua mutta myös jotakin uutta. Taitaa tulla hankituksi myös omaan vaatekaappiin ja syksyiseen käyttöön. Odotan jo seuraavia vinkkejä. Ja tietysti mukana arvonnassa. -Vuokko

 31. Hei! Kaikki asut olivat tosi sopivia ja kivoja Marjalle. Tuo paitsikka ja "puolisiistit" housut olivat minun suosikkini. Tuollaisia housuja varmaan moni työssä käyvä nainen mielellään pitäisi farkkujen sijaan ja etenkin meille "entisille nuorille" ne sopivat erinomaisesti yhdessä kivan paitsikan kanssa ja väillä höystettunä villatakilla, jakulla tai liivillä. Tilanteen mukaan. Hyvää
  syksyä! Terveisin Sirkka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *