Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Juhannusmekko ja -traditiot

Tämän mekon värimaailma oli rakkautta ensi silmäyksellä. Se poikkesi väritykseltään Eltonin rekeistä, kun viime syksynä menin ostoille. Olen tainnut mainita, että Eltonilla on kivoja mekkoja, ne ovat aikuisen naisen makuun ja niissä on hyvä mitoitus. Ne eivät ole malleiltaan pieniä, pikemminkin reiluja. Heillä on slimmattuja malleja, mutta myös malleja, jotka sopivat rintavammalle naiselle ja kurvit keskivartalolla ei haittaa mitään.

 

Puin mekon päälle In Wearin perusneuletakin napeilla. Mekossa on useita eri punaisen sävyjä, joten vaikka korkkarit ovatkin punaisemmat kuin neuletakki, niin se sointuvat kauniisti yhteen. Minusta on kiva, kun asussa on samoja sävyjä, mutta värit eivät ole ihan samat. Se tekee asusta nuorekkaan ja mielenkiintoisen.

Onko sinulla juhannusperinteitä? Meidän juhannusperinne on aina ollut huvila. Kyläilimme reilut kymmenen vuotta hyvien ystäviemme kanssa aina vuoroin meillä tai heillä. Meillä on samanikäiset lapset, heilläkin on niitä kolme, joten lapsillakin oli keskenään hauskaa. Nyt lapset ovat aikuisia ja kaikilla on omat menot. Viime vuonna vietimme juhannusta aikuisten kesken, mutta huvilallamme hääräsi noin 30 nuorta, pojat ja heidän kaverit. Meiltä löytyy useampi mökki pihapiiristämme eli he yöpyvät niissä, ketkä nyt nukkuvatkaan ja viettävät aikaa rannassa saunoen, grillaten ja istuen tänä vuonna hankitussa paljussamme. Meitä he eivät häiritse, nuoret tulevat välillä käymään meillä isossa huvilassa lähinnä hakemassa ruokaa, istumassa ison takan ääressä ja juttelemassa.

Meidän vakiotraditioihin ei kuulu juhannuskokko, mutta viime vuonna roskaa oli kertynyt niin paljon, että päätimme laittaa kokon päälle. Kokko lähti roihuamaan puolelta öin ja tuli pysyi hyvin hallinnassa. Kokko on ihan veden rajassa kiinni ja olemme keränneet ison kasan vesiämpäreitä sen ympärille. Mieheni valtuutti vielä kaksi nuorta miestä ottamaan vastuun kokosta, että se palaa loppuun ja että siinä ei ole mitään leviämisvaaraa. Kaikki meni loistavasti, kokko oli tosi uljas ja oli kiva kun nuoret kerääntyivät sen ympärille.  Olisi loistavaa saada kokko palamaan tänäkin juhannuksena, mutta en tiedä onko kokossa tarpeeksi materiaalia, mitä polttaa. Niin, nyt juhannuksena on tulossa samankokoinen porukka nuoria kun viime vuonna, taas vuoden vanhempia, joten eiköhän taas kaikki hyvin mene.

 

Tässä trikoomekossa on vesiputouskaulus. Kaulus ei ole syvä, mutta joskus vesiputouskaulukset ovat niin syviä, että niiden alle joutuu pukemaan perustopin. Mekossa on hihat, mistä me pidämme ja mekon mitta on parempi kuin loistava. Mekossa on suora malli eli sopii naiselle, jolla ei ole ampiaisvyötärö. Jos on kapea vyötärö, niin mekko voi jäädä hieman löysäksi edestä ja takaa. Mutta haittaako se.

Jos menisimme juhannustansseihin, niin pukisin tämä mekon päälleni. Sillä olisi helppo vetää pitkiä ja dramaattisia tangon askeleita (jos osaisin), koska mekko joustaa!

  • Elton mekko € 79,20 (99,00) löytyy koot 34-44
  • In Wear neuletakki € 48,95 (69,95)
  • Pitkät helmet € 29,00
  • Gabor korkkarit € 79,90 löytyy ainoastaan mustana kaikki koot 3-7
Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *