Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Housuasuja osa 3. Valkoiset nilkkahousut

 

Valkoiset housut ovat värinsä puolesta helpot, koska voit yhdistää ne minkä yläosan kanssa tahansa. Nämä nilkkahousut ovat samanmalliset kuin sunnuntain postauksen beiget nilkkahousut. Jakku on kaulukseton ja sisäänotettu malli, joten voit pukea sen myös mekkojen päälle ja valkoinen jakku on aina tyylikäs farkkujen kanssa. Yksi suosikkiasuni on farkut, toppi ja valkoinen jakku sekä jalassa korkkarit. Tyylikäs asu, joka ei koskaan mene pieleen.

 

Jotta asusta ei tulisi niin valkoinen, puin tummansinisen sifonkisen pallopaidan puvun seuraksi. Paidan helmassa on kuminauha eli paita jää hieman pussille lantiosta. Tällainen kuminauha paita tai toppi häivyttää vatsan kohdan kivasti eli kukaan ei tiedä onko vyötärösi ampiasvyötärö vai ei. Itse pidän aina paidoista, joissa on pieni aukko edessä, koen ne naisellisiksi ja aukko on myös kiva pieni yksityiskohta, joka pyöreällä kaula-aukolla tuo v-kaula-aukko fiiliksen. Hihathan eivät paidoissa ole koskaan pahitteiksi.

 

 

Valkoinen jakku on siisti ja ylellinen. Mutta jos haluat asusta rennomman, niin paksuhko ja laadukas neuletakki, joka pysyy hyvin kuosissaan, sopii myös juhlavimpiin tilaisuuksiin. Neuletakissa on hyvä mitta, se ylettyy juuri pepun alle. Valkoisista housuista sen verran, että muistathan kiinnittää huomiota alusvaatteisiisi, kun käytät valkoisia housuja. Suosittelen ihonvärisiä alushousuja ja ehdottomasti saumattomia, jotta niiden rajat eivät näy valkoisten housujen läpi.

 

Roosa takkimekko on puetun näköinen kapean housun kanssa. Nyt ei mallistoissa löydy montaakaan tunikaa, joka ylettyisi reilusti pepun alle, mutta takkimekko ajaa sen asian. Koska takkimekossa on pitkät hiha, sopii asu käytettäväksi ihan näin.

Takkimekossa kannattaa aina jättää muutama nappi auki alhaalta. Syynä on se, että jalkasi näyttävät huomattavasti pidemmiltä kun säärtä näkyy takkimekon alta. Jos kaikki napit ovat kiinni, on asu hyvin ”töksähtelevä” eli ensin loppuu takkimekko polveen ja sitten housut nilkkaan. Eli lyhyehkö nainen ei ainakaan pituutta saa lisää, jos asu puetaan näin. Takkimekoissa on yleensä vyö, mutta mikäli vierastat vyötä, niin sido se taakse. Itse en koskaan laita vyötä oikeaoppisesti eli soljesta kiinni vaan solmin sen rennosti rusetille, niin että solki roikkuu vapaasti.

Takkimekon alle voit pukea myös topin ja jättää sen kokonaan auki. Voihan tämän takkimekon pukea kesällä paljaiden säärienkin kanssa, ei se housuja allensa vaadi. Jos se on hieman lyhyehkö, niin matalakantaiset kengät pelastavat asun. Korkkareilla se voi näyttää entistäkin lyhkäisemmältä.

Postauksen tuotteet:

 • In Wear housut €89,95
 • In Wear jakku € 159,95
 • More&More pallopaita € 55,95
 • Oui neuletakki € 119,00
 • Oui tunika € 139,00
 • Gabor korkkarit € 79,90
 • Isot helmikorvakorut € 16,00
 • Helmikaulanauha 140 cm pitkä € 29,00
Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Kiitos Maarit! Matalatkin avokkaat ovat kauniit, ei niiden korkkareita tarvitse olla. Oletko kokeillut koskaan wedgejä? Ne on mukavat jalkaan ja niillä on helppo kävellä:) Mukavaa kevättä, Kata

 2. Hei ja kiitos:) Vartaloita on monia ja housuja myös. Housuissa on muutamia asioita, joita kannattaa miettiä eli istuvuus vyötäröstä ja lahkeen mitta. Toki lahjetta saa muuttamalla eri kengillä. Monet naiset kokevat haasteellisena housujen ostamisen ja sovittamisen, mutta kannattaa pyytää apua myyjältä, joka tuntee merkit ja mallit. Silloin hän näkee yhdellä silmäyksellä mikä sopii. Voin tehdä postauksen housuista, mutta menee vähän syksymmälle. Mukavaa kevättä, terkuin Kata

 3. Kiitos housupostauksista! Ne tulevat tarpeeseen.
  Kaikki eivät vaan ole mekko-ihmisiä. Minulla olisikin postaustoive eli miten rakennetaan juhla-asu kesän juhliin housujen ympärille. Lisäksi kiinnostaisi tietää millaiset housut sopii millekin vartalotyypille.

 4. Aivan loistavat sekä jakulla että neuleella olevat kokonaisuudet. Ihastuin, taas 🙂
  Korkkareita kun vielä oppisi käyttämään. Mutta kun on niin mukavuudenhaluinen kanta-astuja niin ne matalat avokkaat tulee aina valittua.
  Terveisin Maarit

 5. Onko sinistä paitaa saatavilla eriväreissä tai -kuoseissa? Onko Gaborin korkkaareita saatavilla koossa 36?