Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mekkoviikko nro 7. Hattaramekot ja loppuarvonta

Kaulassani on musta ja valkoinen pitkä helminauha, joka menee kolme kertaa kaulan ympäri € 29,00 kpl

Minulta kysytään aina välillä pukeutumiskoodia, jos kutsukortissa lukee tumma puku. Pukeutumiskoodi menee kutsukortissa aina miehen pukeutumisen mukaan. Yleensä ensimmäinen naisen kysymys on, pitääkö mekon olla pitkä? Ei, sen ei tarvitse olla pitkä eikä saakaan olla täyspitkä. Täyspitkään nainen pukeutuu, kun kutsukortissa lukee frakki.
Ensimmäisenä haluan tietää minkälainen juhla on kyseessä, onko se tilaisuus päivällä vai klo. 18.00 jälkeen ja missä tilaisuus pidetään. Nämä ovat perusasiat, jotka vaikuttavat naisen pukeutumiseen.
En lähde luettelemaan kaikkia asuja ja eri juhlatilaisuuksia, vaan kerron asian pääpiirteittäin.
Nainen saa pukeutua tyylikkääseen housupukuun tai mekkoon. Mekon helman mitta tulee olla vähintään polveen, mieluiten alle ja maksimimitta saa olla jalkapöydän päälle. Eli kaikki siinä välillä käy. Kiinnittäisin huomiota mekon materiaaliin, että se on tarpeeksi juhlava, samoin sukkahousut ja kengät ovat tärkeässä asemassa. Kärsivarsille joko huivi, turkiskeeppi tai jakku, mikäli mekko on hihaton. Sievät korut ja pieni clutchi käteen. Nämä hattaramekot voisin pukea tumman puvun kaverina iloiseen juhlaan, roosan päivällä ja mustan illalla. Ja tumma puku koodi ei tarkoita sitä, että naisen tulisi pukeutua mustaan, mutta musta on varma valinta, ainakin iltatilaisuuteen.

Smart casual pukukoodi postauksen voit lukea täältä. Siellä on yksi hyvä neuvo: Älä alipukeudu!

Postauksen tuotteet

  • More&More mekko 149,95 koot 34-42 (minulla on koko 36)
  • More&More jakku € 129,95 koot 34-42 (minulla on koko 36)
  • Gabor korkkarit € 79,90 (beigejä korkkareita saapui lisää)
  • Wolford Luxe 9 den sukkahousut väri sand € 22,00

 

Kiitos kaikille runsaista kommenteista ja positiivisesta palautteesta koskien mekkoviikkoa. Mekkoja on taas saapunut lisää liikkeeseemme ja lisää postauksia on tulossa, elämmehän kevään juhla-aikaa. Olen luvannut housutytöille housuasupostauksia eli niitäkin on tulossa.
Mielelläni kuulisin mikä mekko oli suosikkinne? ja ihan pieni perustelu, miksi. (muistakaa ottaa hattaramekko mukaan mietintään).
Vastanneiden kesken arvomme kaulassani olevan kolminkertaisen helmikaulanauhan, jonka pituus on 140 cm. Helmikaulanauha esiintyy mekkopostauksien mekkojen kanssa. Muistathan laittaa kommenttiin nimesi/nimimerkkisi ja arvonta päättyy ke 13.4. klo. 21.00. Ilmoitan voittajan seuraavassa postauksessa.
Kiitos kommentistasi ja onnea arvontaan!

 

TallennaTallenna

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

100 kommenttia

  1. Roosa ruusumekko olisi juuri mitä kaipaan: hihat, loistava leikkaus ja sitä voisi käyttää töissä sekä töiden jälkeen illanistujaisissa vähän eri asustein. Väri & kuosi ihanat myös! AnuAnkka 🙂

  2. Hieno oli mielestäni itse asiassa juuri ennen mekkoviikkoja julkaistu More & Moren raitamekko. Raikas ja elegantti. Sopii toimistoon ja vaikka kesäjuhliin. Vaikka kyllä mekkoviikkojen ykkönen oli ehdottomasti ykkösviikon hapsumekko. Ihan huippu!

  3. Ihania kaikki! Mutta jos valita pitää, niin sitten hapsumekko A. Katariina 1960

  4. Ehdoton suosikkini on hapsumekko. Tulee mieleen hollywoodin glamour 🙂 Mekko myös monikäyttöinen, laittaisin tummansinisen jakkutakin ja mekko menisi töissäkin! (siiri_luoma(at)hotmail.com) -Sirpukka

  5. Roosa ruusumekko on suosikkini. Siinä on kaikki kohdallaan; sopiva hihan pituus, muunneltavuus, istuvuus ja lempivärit. T: lukija Saksasta

  6. Kivoimmissa mekoissa helma heilahtaa eli annan ääneni hattaramekolle. Virppana

  7. Sininen on lempivärini, joten vastaan alarivin keskimmäinen mekko.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  8. Tuo roosa ruusumekko on suosikki. Väri on mieleinen. Myös tuo kuvailu "sopii kaikille" ja 'tekee vartalosta upean' sävähdytti. 😉 Helmikorut on suosikkeja myös.
    ElinaM

  9. Näissä oli monta ihanaa mekkoa, jotka mielelläni ottaisin vaatekaappiini. Jos on pakko yksi valita, niin se voisi olla musta hattaramekko. Vaikka mekko ei peitäkään allejani, niin jakun, nahkatakin tms. kanssa olisi oikein hyvä. Ja vielä: oliko tänne pääkaupunkiseudulle suunnitteilla joku stailauspäivä kevään mittaan? Liikkeesi on täynnä ihania vaatteita – ehkä on hyvä, etten asu siellä suunnalla, ettei tule koko tiliä kannettua aina liikkeeseesi;-) t Tuula R

  10. Todella moni mekko on erittäin hyvä, tykkään sivuistasi ja vinkeistäsi. Olen suunnitellut matkaa liikkeeseesi, asun sen verran kaukana että toistaiseksi suunnitteluasteella. Postaat "juuri mun" pukeutumiseen liittyviä – työpukeutumista ja miehen ammatin kautta paljon edustusta. Mekoista hattara-mekko on kuitenkin ykkönen, luulen että olisi vartalotyypilleni juuri sopiva (kapea vyötärö + leveä lantio, olen siis X-vartalo). Pidän sekä käytän pitsiä jonkin verran, sortumatta kuitenkaan pikkutyttö-tyyliin, toivottavasti. 🙂 Myös sinivalkoruudullinen, oliko se babyblue, on kivan kesäinen. Hapsumekko on villin erilainen, Andiatan takkimekko aivan chic! Mutta siis; hattara-mekko on ykkönen!
    EVA

  11. Suosikkini on InWearin sähkönsininen mekko graafisten kuvioidensa ansiosta. Lisäksi se on kuvioiltaan ja hihanpituudeltaan mekoista monikäyttöisin, eli sitä voi käyttää hyvin myös talvella ja se ei tarvitse välttämättä edes jakkua parikseen.
    sasamaarit(at)gmail(dot)com

  12. Eniten pidin hapsumekosta, vaikka kaikkia voisi äänestää 🙂
    -Suvi

  13. Mielestäni hapsumekko oli ihanin. Jakku mekon päällä kruunasi kokonaisuuden.
    t.Tipi

  14. Pidän InWear sinisistä mekkosta. Kaikki InWear mekot ovat todella mukavia ja istuvat ihanalta.

  15. Ehdoton suosikkini on nro 4. Mekko sopisi töihin ja siitä saa helposti myös juhlavamman version. Tyylikäs!!!

  16. Pidin eniten ensimmäisestä postauksesta: todella tyylikäs kokonaisuus! T. Sari-Anna

  17. Olipa kiva päivitysviikko. Tykkäsin ehkä eniten tuosta sähkönsinisen ja mustan kuvioinnin mekosta. Auringonkukkamekko oli myös kiva
    T. Lena

  18. Hapsumekko ehdottomasti! Sen lisäksi, että,se on upea, se antanee vähän anteeksi vartalolle! Yllättäen ihastuin myös vähän vihreään mekkoon, vihreä kun einole ollut suosikkivärieni listalla.

  19. Numero yksi hapsumekko on suosikkini. Se on tarpeeksi erilainen, erottuu edukseen kukkamekkojen joukosta. Lisäksi pidin paljon Andiatan takkijakusta, se on erittäin tyylikäs! Toiseksi paras on numero 3, siinä on hyvä malli ja hihat! Siihen voi yhdistää tumman jakun, jolloin saa voimakkaamman väriyhdistelmän. Kaipaisin myös hempeiden värien lisäksi voimakkaampia värejä mekkoihin, jotta ne sopisivat myös syksytyyppisille naisille. Nämä kaikki sopivat sinulle itsellesi loistavasti! Kiitos hienoista kuvista ja vinkeistä!

  20. Olen osallistunut jo arvontaan, mutta tuli mieleeni että olisi olllut mukavaa tietää mille vartalotyypille kukin mekko sopii! Tai mitä ei ehdottomasti se ja se tyyppi voi käyttää.

  21. Eniten pidin sinisestä mekosta, jossa on mukavat hihat. Väri täydellinen. Sopii hyvin korkkareiden ja pikkulaukun kanssa. T. Mari

  22. Nro 3 "Roosa ruusumekko" vinner absolut över snygga "hattaramekko" för genom att ändra accessoarer får man så många olika stilar till olika slags tillfällen. Klänningen kan bli lite tuff med svart läder till, romantisk med scarf över axlarna och söt med den rosa koftan och säkert mycket mer då DoppWomans skickliga personal får fria händer att "fixa stilen"! hälsar Eva M.

  23. Minun suosikki on roosa ruusumekko: kauniit värit ja sopii moneen, sekä töihin että juhliin. Juhlissa vähän erilainen hihojen ansiosta ja töissä hihat ovat usein tarpeen. Jakun kanssa ei tarvitse miettiä miten jakun käy jos hikoiluttaa 😀

    T. Nonparelli

    Ps. Kiitos ihanista postauksista ja inspiraation lähteistä myös ihan toisella puolella Suomea asuvalle! Ihailen myös intohimoasi työhösi, mahtavaa!

  24. Minun suosikkini on pinkki hattaramekko tai hapsumekko. Kiitos ihanasta blogista. Harmi, että asun niin kaukana liikkeestäsi
    T: Karita

  25. Suosikkini on Hattaramekko, musta. Malli näyttäisi olevan sopiva vartalotyyppiini ja musta väri sopii moneen tilaisuuteen. Myös keväällä ja kesällä, sillä tämä on keveä malliltaan, samoin kuin kankaaltaan. Tällä olisi työtilaisuuksissa monta käyttökohdetta jo tiedossa. Sopisiko tähän vaaleat kengät, esim. nuo beiget?

  26. Siniruutumekko oli suosikkini, en ole röyhelö-kukkamekkotyyppiä ja tuo mekko kävisi juhlaa/arkeen, riippuen kengistä ym. Aurinkoisin terveisin Marre 🙂

  27. Ensimmäisessä postauksessa oleva Part Twon hapsumekko on ehdoton suosikkini. Se on aivan ihana! Pakko saada itselle 🙂
    -Annabella

  28. SuosikkiNI on aurinkokukkamekko – eniten minun tyyliseni, tosi pirteä kuvio ja ihainen kesäinen. t.Maarit

  29. Hei, suosikki mekko numero 5, värit omasta mielestä sopivat minulle ja malli ihana, tykkäsin yläosan löysyydestä,yläosa minun makuun.
    T.Eija

  30. Hei, hapsumekko vie voiton, siinä on periaatteessa klassinen malli, mutta kuitenkin "sitä jotakin". Pidän siitä erityisesti myös tuon vaalean värin vuoksi. Kiitos muutenkin tästä mekkoviikko-postaussarjasta, on ollut ihanaa odottaa joka päivä minkälainen mekko tänään esitellään!
    terveisin
    Minna

  31. Vaikea valita seitsemästä ihanasta mekosta se paras. Kaikissa oli sitä jotakin. Jos saisi valita kaksi niin ensimmäinen hapsumekko ja viimeinen hattaramekko. Sovittaminen ratkaisisi lopullisen valinnan. t. Leena

  32. Vaikka väreistä tykkään, niin musta. On sellainen malli, joka voisi toimia myös mulla. Mekot on niin ihania.

  33. Vihreä auringonkukkamekko. Malli sopii mulle ja väri korostaa silmiäni.

  34. Hapsumekko on kyllä hurjan ihana…keveän eläväinen, mutta roosa ruusumekko silti voittaa paremmin tyyliini sopivana luulisin ? Ihanat värit ja rakastan ruusuja, mutta silti sopivan hillitty aikuiselle naiselle.

  35. Oli mukava seurata eri mekkoja! Musta/rosa mekko oli mielestäni paras. Jotenkin väri oli juhlava,ei liisn räikeä kesäjuhliin. Terv. Tuula

  36. Hapsumekko on kyllä hurjan ihana…keveän eläväinen, mutta roosa ruusumekko silti voittaa paremmin tyyliini sopivana luulisin ? Ihanat värit ja rakastan ruusuja, mutta silti sopivan hillitty aikuiselle naiselle.

  37. Kiva postaussarja. Itse pidin eniten roosasta kukkamekosta, se sopii parhaiten väreihin.

  38. Mekkoviikkoa oli kiva seurata. Kaikki mekot olivat hyvän näköisiä päälläsi, mutta kyllä se hapsumekko oli ehdoton ykkönen.
    T. Lea

  39. Hejsan. Den första, den med massor av fransar. Den är vacker men också lite rolig, man kan ha den både när man vill vara elegant men också på tex strandbröllop. Lovely.

  40. Roosa mekko oli suosikkini, vaikka hihanmittaa vähän vierastankin. Roosa ja pinkki on niin mun lempparivärejä siksi valitsin roosan. Tiedän myös monta juhlaa joihin pukeutuisin kyseiseen mekkoon.