Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vaatekaapin siivous ja kierrätys

Innostuin siivoamaan vaatehuoneeni, koska vihdoinkin sain aikaiseksi tilata kirpputoripaikat. Tapaan viedä perheemme vaatteita vaasalaiselle kirpparille, Adam&Ewan syksyllä ja keväällä. Kirppari on prosessi sinäänsä, koska vaatteet tulee lajitella mitkä menee kirpparille, mitkä suoraan keräyslaatikkoon, pestä, silittää ja hinnoitella ne sekä käydä paikanpäällä järjestelemässä vaatteita, koska vaatteet ovat ihan mullin mallin jokaisen päivän jälkeen. Äitini onkin todennut, että kuinka viitsin viedä vaatteita kirpparille, koska touhuan kaikki päivät vaatteiden kanssa liikkeessä, mutta haluan yksinkertaisesti laittaa tavarat kiertoon ja päästä niistä eroon.

Pidän tunteesta, kun vaatteet ovat järjestyksessä ja kaikki turha on poissa. Tämä kuva ylempi kuva ei valitettavasti vastaa totuutta vaatteideni määrästä. Tässä näyttää kun niitä olisi todella vähän, mutta totuus on toinen. Naulakossa ja vintillä roikkuu takkeja, erillisessä komerossa on urheilu- ja jumppavaatteet, kenkäkaapissa on ”muutamat” kengät, juhlamekot ovat erillisissä pukupusseissa komerossa ja säilytyslaatikot ovat vielä asia erikseen. Mutta tämä on nyt tämänhetkinen tilanne ja nautin siitä kun rekille mahtuu vielä tavaraa. Säilytän kengät laatikoissa ja laukut pölypusseissa. Ikeasta olen ostanut läpinäkyviä kenkälaatikoita, jos minulla ei ole kenkien omaa laatikkoa tallella.

Varasin kirpparilta kaksi paikkaa eli nrot 52 ja 55. Kirpparilta löytyy minun ja tyttäreni vaatteita eli koot ovat 34-38 sekä poikiemme vaatteita, jotka ovat koko m-l. Naisten kenkien koot ovat 38-39.
Olen hinnoitellut kaikki tuotteet alle € 10,00 kappale lukuunottamatta mustaa naisten trenssiä, jonka hinnaksi laitoin muistaakseni € 15,00. Vaatteet ovat hyväkuntoisia ja ehjiä ja jotkut todella vähän käytettyjä, koska itse en voi liikkeessä pitää vanhan sesongin vaatteita, en halua tuottaa asiakkaille pettymystä, ettei vaatetta enään saa.  Jotkut rouvat toteavat kun näytän heille liikeessä esim. jotain mekkoa, että ”minulla oli tuollainen 70-luvulla, voi, olisi pitänyt säästää se eikä myydä pois kirpparilla, nythän se olisi muotia”. Noh, totuushan on se , että materiaalit ovat kehittyneet huomattavasti neljässäkymmenessä vuodessa ja ei se 70-luvun mekko ollut kuitenkaan istuvuudeltaan samanlainen kuin nyt.

Nyt pääsiäisenä kun on muutama extra lomapäivä töistä, niin haastan teidät siivoamaan vaatekaappinne ja laittamaan ne vaatteet kiertoon, mitä ette ole käyttäneet viimeisen kahden vuoden sisällä. Voin luvata, että ette käytä niitä seuraavankaan kahden vuoden sisällä.
Pidä mielessä, että sinun roska voi olla toisen aarre!

 

Kategoriat

6 kommenttia

  1. Onneksi on parempaa tekemistä pääsiäisenä kuin siivota vaatekaappeja, kiitos vaan haasteesta! 🙂 Hyvää pääsiäistä!

  2. Voi kuinka tulin iloiseksi, kun löysit jakut:) Laitan infoa syksyllä kun saan taas aikaiseksi vaatekaapin siivouksen ja kirpparin. Hyvää pääsiäistä:)

  3. Kiitos hyvästä ideasta ja itseasiassa olen kerran järkännyt ison kirppiksen, kun liikkeemme muutti viereiseen liiketilaan ja olin myynyt jo kaikki liikkeen vaatteet ja vuokra-aikaa oli vielä jäljellä niin möin viikon meidän perheen vaatteita ja tavaroita ja kauppa kyllä kävi:) Täytyy kehitellä vähän tuota ideaa! Hyvää pääsiäistä:)

  4. Kyllä kyllä, pitäisi siivota ja kierrättää juuri nyt 😉 Laitahan syksyllä esittelyä tai "pientä vinkkiä" kun viet seuraavan satsin kirpparille. Kävin postauksen innoittamana pikaisesti Adam ja Ewassa ja mukaan lähti (sinun pöydiltäsi) kaksi ihanaa jakkua, kuin uusia 😉 Eli toisen roska on todellakin toisen aarre!

  5. Ennen kuin luin edes tekstisi loppuun, juolahti mieleeni että sinun vaatekaapistasi olisi varmasti aineksia järjestää fashion-kirppiksiä esim. liikkessäsi! Pääkaupunkiseudullahan näitä ainakin on ja käsittääkseni supersuosittuja, esim. bloggaaja Hanna Gullichsenin järkkäämät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *