Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Nude huulissa ja punainen kynsissä

Olen nudefani. Keräilen nude huulipunia aina kun löydän mielestäni hyvän värin. Minulla on niitä joka paikassa, liikkeen toiletissa, kahvihuoneessa, kassan alla olevassa laatikossa, isossa laukussa ainakin kaksi, pikkulaukussa, takintaskussa jne…vaikka nudesävyjä löytyy kosmetiikkakaupoista useita, niin oikean sävyn löytäminen on haastavaa. Jos sävy on liian vaalea niin huulet näyttävät, varsinkin talviaikaan, ihan valkoisilta ja luonnottomilta. Myöskään liian ruskeasta en pidä, koska silloin näyttää taas tunkkaiselta ja hampaat keltaisilta eli oiken värisävyn löytäminen on tärkeää.

Olen ihastunut Tom Fordin huulipuniin. Ostin syksyllä ensimmäisen heidän punansa ja se tuntuu helposti levittyvältä ja sopivan rasvaiselta, ostin värin nro 13, Blush Nude. Väri vivahtaa aavistuksen vanhaan roosaan. Talvireissullani silmiin osui taas kyseiset punat ja ostin astetta vaaleamman sävyn eli nro 12, Nude Vanille. Säästän sen kevääseen ja käytän nyt Blush Nuden loppuun. Huulipunissa koostumus on hyvin tärkeeä, varsinkin talvella. Jos puna on liian mattapintainen ja kova, niin se tarttuu ”panssarimaisesti” huuliin kiinni. Samoin jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet niin tällainen puna on huono.

Joulukuun alussa sain päähäni, että haluan punaisen huulipunan. Olen joskus ennenkin ostanut punaisen punan ja käyttänyt sitä ehkä kerran huonolla menestyksellä. Mietin mikä siinä oli vikana ja tajusin, että värisävy oli ollut minulle liian kylmä. Minulla on kellertävä iho pisamilla, joten punaisen täytyy olla hieman lämpöiseen oranssiin taittuva, ei kylmään siniseen.
Lancomen huulipuna nro 160 yllätti minut positiivisesti!  siitä tulikin suosikkini ja se antaa raikkautta ilmeeseen ja saa hampaat näyttämään valkoisilta.

Kynsilakoissa en pidäkkään nudesta. Olen yrittänyt monta kertaa, ostanut herkullisia nudelakkoja ja yhden käyttökerran jälkeen ne jäävät kynsilakkalaatikkooni. Minusta se on outoa, koska suosin nudea/beigeä joka paikassa eli vaatetuksessa, kodin sisustamisessa, kengissä, laukuissa jne..Väri näyttää liian samalta kuin iho eli ehkä siinä on se syy, siksi suosinkin kynsissä punaisen eri sävyjä. Kirkas punainen on suosikkini ja sitten Essien lakoista esim. tämä ”Wife goes on” tai vastaavat sävyt.

Toinen suosikkini on ranskalainen lakkaus. Ostin viime kesänä Diorin lakkakynän, jolla teen valkoisen kärjen ja päälle laitan samanmerkin geelilakan, että ranskalainen lakkaus kestäisi paremmin. Käytän aina päällyslakan alla aluslakkaa ja lakan päällä kovettavaa päällyslakkaa. Lakkaan kynteni 2-3 kertaa viikossa riippuen kuinka lakka on pysynyt ja kuinka minulla on menoja esim. viikonloppuna. Tässä työssä kädet ja kynnet joutuvat koville.

Kaipaan Suomeen pikakynsistudioita, joihin voi mennä manikyriin tai pedikyriin ilman ajanvarausta eli poiketa sisään kun on aikaa.
Floridassa käyn aina lakkaamassa käsi- ja varpaankynteni tällaisissa ”Nailspa”:issa. Se on siellä hyvin suosittua ja edullista, varsinkin perjantai-iltaisin paikat ovat täynnä naisia, jotka haluavat kynnet kuntoon viikonlopuksi. Helsingissä Aikatalon käytävällä on vastaavanlainen paikka, pienempi kylläkin,  jonne poikkean aina kun on mahdollista, koska sinne pääsee nopeasti ilman ajanvarausta ja työntekijät ovat ripeitä ja tekevät siistiä jälkeä.

Huomasin viime kesänä, että kynnet kasvoivat nopeasti ja olivat yllättävän vahvat. Sama ilmiö tapahtui talvilomani aikana lämpöisessä. Googlasin netistä ja siellä sanottiin, että kynsien kasvu on vilkkaampaa kesällä. Sama ilmiö tapahtuu hiuksilleni.

Ilman punaista lakkaa varpaankynsissä en liiku mihinkään

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Maciltä Luxe Naturale, Burberryltä no.01, Rouge Dior 319, Gosh 134 ja Nars Belle De Jour ja Honolulu Honey eli tässä hyviä vaihtoehtoja:)

  2. Mitä muita nudeja huulipunia voisit suositella esim macilta? Itse en jostain syystä noista Tom Fordin punista tykännyt.. nimim. se täydellinen nudepuna vielä hakusessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *