Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vaalea alaosa talvella, hot or not?

Vaaleat alaosat talvella ovat minun mielestä HOT! Olen kirjoittanut aiheesta ennenkin, mutta siitä on vuosia. Silloin eivät vielä vaaleat alaosat olleet tulleet syys- ja talvimallistoihin. Tämä ilmiö on uusi. Ei kuitenkaan ihan tämän vuoden ilmiö, mutta maximissaan parin vuoden juttu. Itse olen lähtenyt tähän ilmiöön täysillä mukaan. Nytkin kirjoittaessani tätä blogijulkaisua minulla on päällä vaalea neule, vaalea hame ja ja beiget tossut.

Minä otan ilolla vastaan ”vaalealla alaosalla läpi vuoden” ilmiön!

 

Vaaleana päästä varpaisiin

Tämä asu minulla oli päälläni Gabin babyshowereissa noin kuukausi sitten. Teemana oli, että kaikki kutsutut pukeutuvat vaaleisiin sävyihin. Viihdyin asussa super paljon. Tämä kerman vaalea on oikea sävy minun iholleni ja muutenkin koko asu tuntui nuorekkaalta, hienostuneelta ja ennenkaikkea tyylikkäältä.

Miksi en pukenut paitaa hameen sisälle?

Syy on yksinkertainen, kun kerron sen sinulle. Pidempi ja hieman paksumpi viskoosi saman materiaalin hameen alla ei toiminut. Syy oli se, että paidassa oli liikaa kangasta ja se näkyi muhkuroina hameen läpi vartalon keskikohdassa. Vaikka laitoin paidan sisälle sukkahousuihin, mikä tulee aina tehdä, eivät ohkaiset 12 den sukkikset suostuneet ”litistämään” paitaa tarpeeksi. Siksi sidoin paidan eteen solmulle. Jos asuni olisi ollut musta, olisi ongelma ollut pienempi. Vaaleassa näkyy kaikki, tumma häivyttää kaiken. Ongelmaa lisäsi myös se, että minulla oli juhlissa päälläni paidasta koko 36, joka oli minulle hieman liian iso eli siinä oli vielä enemmän kangasta kuin nyt päälläni olevassa 34 paidassa. Koko 36 oli mallikappale.

Kuka haluaa lisää muhkuroita vartalon keskikohtaan…en minä ainakaan

 

Diem luonnonvaalea paitis

Diem on kaunis paitis. Paitis on hieman paksumpaa materiaalia ja se laskeutuu upeasti. Paitiksen edessä on napit ja paitiksessa on pitkät hihat. Hihansuissa on leveät rannekkeet, jotka käännetään tuplasti. Malliltaan paita on suora ja hieman pidempi, se ylettyy haarasauman kohdalle. Minulla on paitiksesta päällä koko 34. Paitis on reilua kokoa.

 

Dolly hame

Dolly hame on klassinen hame, jossa on kuminauhavyötärö ja se on midimittainen. Hame on malliltaan suora ja vasemmalla puolella on halkio. Minulla on hameesta päällä koko 36. Hame vastaa normaalia kokoa. Lantion ympärille tulee jäädä muutamia senttejä tyhjää tilaa.

 

Tämän talven trendikengät ovat ballerinat. Ballerinat eivät ole mikään uusi keksintö, kuten tiedämmekin. Ballerinat eivät ole koskaan pois muodista, kuten eivät helmikorutkaan. Välillä ne nostavat enemmän päätään ja kun tulee uusia nuoria kuluttajia, on se uusi asia heille. Itse olen ollut aina ballerina ja helmi fanittaja. Minulla oli vain kausi kun tunsin, että en viihdy ballerinoissa. Ne tuntuivat itselleni liian matalilta. Tunsin, että näytän ne jalassa maan matoselta. Sanoisin, että viimeiset viisi vuotta ballerinat ovat taas kuuluneet vaatekaappiini tärkeänä osana pukeutumista. Nykyään viihdyn niissä enemmän kuin hyvin!

 

Varma värivalinta, mitä yhdistää vaaleaan alaosaan, on musta. Tämä ei mene pieleen!

 

Ballerinathan eivät meillä Suomessa toimi talvikenkinä. Mutta kun menemme kylään, teatteriin, juhliin yms. tilaisuuksiin niin silloin ne toimivat sisäkenkinä. Itse käytän ballerinoja aina kun olen kotona ja meille tulee vieraita tai lapset tulevat syömään. Tavallisena sunnuntai lounaalla kun lapset tulevat, on jalassani tossut. Mutta jos syömme lauantai-iltaisin, Isäinpäivänä, Jouluna, jonkun syntymäpäivänä, niin silloin jalassani on ballerinat.

Minä en mene kylään ilman vaihdettavia sisäkenkiä, emmekä ole myöskään meillä kotona ilman sisäkenkiä, kun meille tulee vieraita. Tämä sukkasilla oleminen vieraisilla ja kotona kun on juhlat, eivät sovi minun filosofiaani. Likaisilla kengillä ei sisällä olla, mutta puhtailla sisäkengillä kyllä.

Aina voi ottaa puhtaat sisäkengät mukaan kylään, jotka vaihtaa eteisessä. Ja kenkien ei tarvitse olla metalliset piikkikorkkarit, jotka voivat pilata lattiaa vaan esim. nahkapohjaiset ballerinat toimivat hyvin

 

Brizet ballerinat

Brizet ballerinat ovat mokkanahkaa. Ballerinat ovat kauniit sekä eleettömät ja väri on upea syvän musta juuri tässä materiaalissa. Ballerinat ovat 0,5 kokoa isommat kuin normaalisti. Minä käytän aina kokoa 5=38 (25 cm) mutta näistä koko 4.5/37,5 on minulle sopiva koko. Jos ballerina ovat liian isot, nousee kantapää.

 

Itse kuulun siihen ikäluokkaan, että kesällä pukeudutaan vaaleisiin housuihin (toki mustiin myös) ja kun syksy saapuu vaihtuvat vaaleat housut tummiin housuihin. Tähän ollaan vuosien saatossa totuttu. Nyt kun vaaleat värit yleensäkin, myös yläosissa, on tullut mallistoihin, on pääni kääntynyt, kuten postauksen alussa kirjoitin. Luonnonvaalean eri sävyt ja beige ovat minusta ihanan ylellisiä juuri talvella. Mutta yksi asia, mihin en talvella pukeudu, on vitivalkoiset farkut. Niitä näkyy nuoremmilla naisilla, mutta itselleni se on no go. Tähän en itse vielä kykene. Kykenetkö sinä?

 

Bulbasor paita

Bulbasor paita on ryhdikäs, mutta ei tönkkö. Paidassa on V-kaula-aukko ja pussimaiset hihat. Hihat ylettyvät kyynerpäiden yläpuolelle. Kaulus on V-mallinen, joka ei ole liian syvä. Malliltaan paita on suora ja se loppuu lantiolle. Minulla on paidasta päällä koko 34.

 

Bulbasor paita on loistava kapeiden alaosien kanssa. Paidan helman voi kääntää tai helmaa voi pukea hieman alaosan sisälle ja sen voi antaa olla suorana, jos jalassa on kapeat housut

 

Kun olimme kuvanneet torstai aamulla lähes kaksi tuntia ulkona kylmässä tuulessa ja parin asteen plussa kelissä, minun oli pakko laittaa lapaset käteen. Sormet olivat ihan tunnottomat. #mallinelämäonkylmää

 

Mel puolipoolo

Mel neuleessa on pieni poolokaulus. Kaulus ei ole kiristävä. Olkasaumat on laskettu ja hihat ovat täyspitkät. Malliltaan poolo on suora, laatikkomainen ja se ylettyy lantiolle. Poolo ei ole paksu vaan loistava poolo arkikäyttöön erilaisten alaosien kanssa. Minulla on poolosta päällä koko 34.

Saappaat toimivat vaalean hameen kanssa mainiosti. Yhtä hyvin toimivat nilkkurit ja oman menon mukaan voi valita jalkaan vaaleat ohkaiset tai mustat paksut sukkikset.

 

Katso Reels!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin ma-pe liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

5 kommenttia

 1. Teao vekkipaita ja vaalea hame on tosi kaunis yhdistelmä ja siihen mustat saapikkaat tai muut kengät, sopii ehdottomasti myös talveen. Tuo Teao paita on KAUNIS !

 2. Vaalea alaosa on HOT talvella, mutta valkoiset farkut talvella NO WAY.
  Olen ehkä sen ikäinen, että valkoiset farkut kuuluvat itselläni kesään, ei talveen, mutta jokainen omalla tavallaan.

  Vaalea alaosa ensin ei ollut itsellekkään ihan mutkaton juttu talvella. Vaaleat housut menivät, mutta vaaleata hametta vierastin alkuun talvella. Aloitin vaalean alaosan siedätyksen kultavekkarilla siirtyen vaaleaan neulehameeseen ja nyt mietin jo koko vaalean setin; juhlahameen että juhlavan yläosan hankitaa.

  Vaalea väri talvella on pehmeä, ylellinen ja kaunistaa. Vaikkakin alkuun ajattelin, että vaaleaan alaosaan ei voi yhdistää mustaa, niin kyllä voi ja se toimii.

  Postauksen asut olivat kaikki ihania ja kauniita yhdistelmiä, mitkä taas Kata luonut; silmäniloa ja kuin taidetta.

  Ballerinoihin en itsekään ollut joskus tykästynyt. Näytin mielestäni lyhyeltä ja aivan opettaja look, ei pysyneet jalassa jne., kunnes löysin eräät ihanat siniset ballerinat taannoin ja se oli siinä. Rakkaus ballerinoihin syttyi ja nekin taisi olla Doppista.

  Hassua, että me suomalaiset otamme kengät pois kylässä ja emmekä käytä sisäkenkiä. Opin mieheni myötä, että sisäkengät mukaan aina.

  Eilinen kylmyys vaikutti minuun vieläkin, että lukiessani postausta silmäni hoksasi ihanat toppahanskat; vaaleat tietysti. Siinäpä hanskat eikä taatusti tarvitsi sormien olla ulkona kuin jäätyneet kalapuikot. Toppahanskat lämmittäisivöt taatusti sormia viimassa ja tuulessa.

  Ihana sunnuntai aamun postaus piristys ja postauksia tupsahtelee tiuhaan tahtiin. Nyt Kata välillä lepoa, perheen pariin, vauvan tuoksua nuuskuttamaan ja Valoraa sekä itseäsi hemmottelemaan. Kenties joku hyvä leffa, jäätelöä ja miehesi kainaloon kehräämään. Mukavaa viikonloppua.

  • Hei Jaana 🙂 Ihanaa kun tykkäsit! Vaalea väri talvella on aivan ihana. Ja kyllä, mustan kanssa paras ja ehdottomasti tyylikkäin yhdistelmä. Sisäkengät ovat ihan must kylässä. Aika hassua pukeutua upeasti ja kävellä sukkasilla, no go. Juu, tällä on levätty viikonloppu ja vauvaa olen nähnyt melkein joka päivä 🙂 Vauva oli meillä ekaa kertaa kylässä sunnuntaina 🙂 Mukavaa viikkoa, kata

 3. Vaalea hame hyvin yhdisteltävissä tumman yläosan kanssa.Solmu paidassa oiva kikka.

  • Hei Annamaija! Jep, musta on kaunis kerman värin kanssa. Solmu on rento ja kiva juttu 🙂 Mukavaa iltaa, Kata