Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mekko polveen tai nilkkoihin?

Otsikon kysymys on maku ja fiiliskysymys. Itselleni se on pelkkä fiiliskysymys, koska pidän kummastakin mekkomitasta. Olen huomannut, että talvisin käytän enimmäkseen joko polvimittaisia mekkoja ja kesän tullessa käytän enemmän midi- ja maximittaa. Tähänkin on syynsä, miksi toimin näin ja kerronkin sen teille pian.

 

Mandariini väri on kerrassaan herkku. Mandariini väri on näyttävä ja löysinkin meikkilaatikostani täysin saman sävyisen huulipunan mekkoon. Juu, suht kalpea on ihosävymme vielä kun on vasta kevät, mutta purkista saa nopeasti päivetystä. Itse sivelen itsestäänruskettavaa noin joka toinen-kolmas päivä, niin iho pysyy hieman päivettyneenä.

Gabin vinkki: Käy suihkussa, laita itsestäänruskettavaa ja föönaa iho kuivaksi, niin lakanat eivät tahraannu voiteesta

 

Botelle polvimittaista mekkoa löytyy värit:

 • mandariini
 • vetiver
 • sininen

Botelle mekon voi pukea päällensä esim. ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin, rippijuhliin, työmekoksi jne.

 

Sinisestä Botelle mekosta löytyy ripaus konjakkia, joten yhdistin siihen Elena slingback avokkaat ja Rooma korvakorut toffeen värisinä

 

Botelle mekko

Botelle mekossa on super upea malli, mekko imartelee juuri oikeista kohdista ja myös häivyttää juuri oikeista kohdista.

Mekossa on V-kaula-aukko, joka ei ole liian syvä. Hihat ovat 4/4 osa mittaiset kuminauha kujalla ja mekko ylettyy polveen. Mekon edessä ja takana on vuori, hihat ovat vuorettomat. Mekko on kauniisti slimmattu rinnan kohdalta, jonka jälkeen se levenee vyötärön alapuolelta helmaa kohden. Minulla on mekosta päällä koko 34. Mekko vastaa normaalia kokoa ja rinnanympäryksen mitta ratkaisee mekon koon. Liian isoa mekosta ei tule ottaa, muuten mekko jättää pussin selkään ja kainaloiden alle liikaa kangasta.

 

Berit maximekko on super kaunis ja elegantti mekko. Mekossa on V-kaula-aukko ja kaula-aukon alapuolella on muutama nappi. Hihat ovat 3/4 osa mittaiset ja ne levenevät hieman alaspäin. Mekossa on vuorimekko, joka on kiinni päällikankaassa neppareilla. Vuorimekko ylettyy puolven alapuolelle. Malliltaan mekko on suora/aavistuksen levenee alaspäin ja loppuu nilkkoihin. Mekon sivuissa on halkiot. Minulla on vetiver mekosta päällä koko 32 ja sinisestä mekosta koko 34. Mekko on reilua kokoa, siitä voi ottaa yhden koon pienemmän kuin normaalisti käyttää eli kokoni on mekosta 32, mutta ei se 34 kokokaan ole huono.

Maximittaista Berit mekkoa € 129,95 löytyy:

 • vetiver
 • sininen

Berit mekko soveltuu arkeen juuri rennoilla wedgeillä tai sandaaleilla. Mekon voi pukea vaikkapa uimapuvun päälle näin kesäisin kun lähtee rannalle eli silloin vuorimekko jätetään pois.

 

Berit mekko on malliltaan suorahko, joten puin vyötärölle korivyön. Korivyöt ovat ”kesävöitä”. Ne sopivat rentojen mekkojen päälle eivätkä tunnu liian raskailta. Niitä on myös mukava käyttää, koska ne joustavat.

 

Polvimitta vai midimitta

Talvisin koen helpompana käyttää polvimittaisia mekkoja, koska ne peittyvät takin alle. Talvella käytän myös paksuja sukkahousuja, joten jalkaa saa näkyä. Kesäisin tykkään taas midi/maximekoista koska jalkoja ei silloin näy eli niiden ei tarvitse olla täydellisesti ruskettuneet, siis purkkiruskettuneet. Pidän myös siitä, kun kävelen niin helma heiluu jalkojen ympärillä 🙂 Ja kolmanneksi hyttyset eivät hyökkää aterialle ja tuntuu puetummalta, varsinkin jos on viileä päivä. Tällaisia ovat minun mietinnät mutta makuuni käyvät kaikki helman mitat, fiiliksen mukaan.

 

Miten viskoosimateriaaliset tuotteet pestään:

Viskoosi pestään kylmällä, 20-30 asteessa. Linkous 500-600 ei vahvempaa linkousta. Kuosittelu pesun jälkeen pituus- ja leveyssuunnassa. Henkarille kuivumaan ja silitys. Kun viskoosia silittää ja vetää materiaalia kevyesti samalla, saa viskoosiin noin 10 cm lisää pituutta tai leveyttä. Viskoosin voi silittää myös puolikosteana, jolloin venytys on helpompaa. Eli kun nämä toimenpiteet tekee, ei viskoosi kutistu.

Ihmiset pesevät vaatteitaan a. ihan liian usein b. kovilla lämpötiloilla ja linkousnopeuksilla jotka kuluttavat vaatteita ja c. vaatteita ei kuositella vaan kuivataan huolimattomasti, jolloin ne ovat ryppyisiä ja kärsineen näköisiä. Huolehditaan vatteistamme.

Katso esittelyvideo mekoista:

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Heti tunnistan nämä kauniit mekot Part Twon mekoiksi. Valmistaja tekee kauniin mallisia ja värisiä mekkoja. Minullakin on muutamia.

  • Hei Minna! Kyllä, Part Twon mekoissa on ihana fiilis 🙂 MUkavaa päivää, Kata

 2. Polvipituinen Botelle vetiver mekko suosikkini.

  • Hei Annamaija! Se on kaunis 🙂 Mukavaa sunnuntaita, Kata