Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Päävärinä sininen

Jaan päävärit kahteen ja ne ovat musta ja tummansininen. Nämä värit ovat sellaisia, jotka löytyvät mallistoista aina, ainakin mustaa, mutta me pidämme siitä huolen että meiltä löytyy aina myös tummansinistä. Näihin kahteen väriin on helppo tukeutua ja rakentaa vaatekaappia jompaan kumpaan tai kumpaankin väriin pohjautuen. Moni suosii talvella mustaa eli kaapista löytyy mustat housut, neuletakki jne. ja kun kevät saapuu, vaihtuu musta tummansiniseen. Mutta myös sellaisia on, joiden perusväri on aina musta ja sitten myös sellaisia, joiden perusväri on aina tummansininen. Sitten on myös sellaisia, joiden perusväri ei ole kumpikaan näistä eli se on silloin useimmiten vihreä tai ruskea eli he etsivät sävyjä ns. syysihmiselle.

Varsinkaan toimistotyössä harvemmin pärjää ilman mustia tai tummansinisiä perushousuja ja keväällä ne housut voivat vaihtua vaaleisiin housuihin, koska nekin on helppo yhdistää jo olemassa oleviin väreihin

 

Vaaleat housut sopivat sekä mustan että tummansinisen kanssa. Mehän emme osaa käyttää vaaleita housuja keskellä talvea, mutta olisiko nyt jo se aika kun niitä voisi ruveta käyttämään? Itse olin yllättynyt kun valkoiset farkut tekivät kauppansa jo tammikuussa, heti kun ne saapuivat. Olisiko niin, että me periaatteessa voisimme käyttää vaaleita housuja talvella vai johtuiko se siitä, että ne napattiin kun ne kuitenkin keväällä ovat jo loppuunmyydyt.

Anna Summer housut ovat kerrassaan ihanat housut. Ne vain vetäistään jalkaan, niissä on kuminauha vyötärö ja nilkkamittainen lahje kivalla halkiolla. Suosittelen housuja käytettäviksi pepun alle menevien yläosien kanssa, silloin ne ovat kaikista pukevimmat.

Minulla on neuleen alla ja paitiksen päällä lyhythihainen Everlotte neule

 

Ines pellavapaita on hieman pidempi pellavapaita ja se sopii kivasti juuri istuvien housujen päälle. Tällaista pellavapaitaa voi pitää myös auki jakun tavoin ja pukea sen alle topin tai t-paidan. Melerattu sävy, kuten Ines paidassa, on todella kaunis.

 

Stella neuletakki on Doppwoman malliston tuote. Neuletakki on reipas ja hieman oversize mallinen. Se sopii loistavasti housujen kanssa,  mutta myös hameiden ja mekkojenkin päällä se on kaunis. Tällainen neuletakki on helppokäyttöinen ja sen voi pakata kesällä helposti mukaan korilaukkuun.

 

Vaaleisiin housuihin sopii kaikki yläosat. Aamulla ei periaatteessa tarvitse miettiä, mikä yläosa on puhdas tai mikä pitää silittää. Välillä pohditaan, voiko mustaa ja tummansinistä yhdistää keskenään. Periaatteessa kyllä voi, mutta  joihinkin sinisiin sävyihin musta ei kerta kaikkiaan sovi eikä musta väri sovi sinisen tuotteen materiaaliin. Samaten kaikkiin farkkujen pesuihin musta yläosa ei ole hyvä. Musta saa äkkiä tummansinisen näyttämään likaiselta ja tunkkaiselta sävyltä. Jos kotoa löytyy loistavat mustat housut ja lempi neule on tummansininen ja miettii voiko niitä yhdistää keskenään niin neuleen alle kannattaa pukea valkoinen/vaaleansininen paitapusero ja jättää paitapuseron helman roikkumaan neuleen alta housujen päälle. Nyt paitapusero katkaisee värit eli tummansininsen ja musta,  jolloin lopputulos voi olla kerrassaan loistava.

 

Mustia ja tummansinisiä värisävyjä on useita. On hurjan vaikea löytää esim. mustaa jakkua omiin mustiin housuihin, koska värisävyt voivat vaihdella hurjasti, samoin materiaalit eivät sovi yhteen. Jos jakkua ei löydy, paras vaihtoehto on siirtyä neuleisiin, koska neuleen materiaali ja housujen materiaali ovat ihan erit, niin tällöin täydellinen combo voi löytyä.

Tummansininen pellavajakku ja tummansininen Vivian hame ja paita ovat samaa sävyä jakun kanssa. Tällainen setti, missä on jakku ja hame tai sitten jakku ja housut ovat todella kätevät. Jakun alle voi vaihtaa vain paitaa tai sen voi pukea mekon päälle tai se näyttää styleltä kun siihen pukee farkut. Jakkuja nähdään jo hieman enemmän mallistoissa kuin viimeisen kahden vuoden aikana.

 

Nya pellavajakku; tummansininen

Tummansininen pellavajakku on klassinen jakku joka sopii kaikkeen! Jakku ei ole liian jäykkä ja ”vakava” vaan se on rento. Jakku on aavistuksen slimmattu vyötäröstä, siinä on kaksi kaunista rusehtavaa nappia edessä ja se ylettyy juuri pepun alle. Jakun edessä on taskut ja jakussa on vuori.

Pellavajakku on hengeltään rento, mutta se tekee asusta tyylikkään ja trendikkään, kun hihoja nostaa hieman ylöspäin. Jos jakun alla on pitkähihainen paita, kannattaa allaolevan paidan rannekkeet vetää jakun hihansuista näkyville, kuten olen tehnyt

 

Bizzy kauluspaita

Bizzy kauluspaitaa ei tarvitse silittää! Kauluspaita on klassisen mallinen paitis, siinä on jämäkkä kaulus, kauniit rannekkeet ja malliltaan se on suora pyöristetyllä helmalla. Paitis on ”oversize” mallinen. Klassisessa paitiksessa on rentoa ja trendikästä lookkia.

 

Hameessa ja housuissa pätee sama sääntö. Jos yläosa on löysä ja vartaloon haluaa enemmän linjaa, kannattaa yläosaa laittaa hieman alaosan sisälle juuri niin, että lantionkaari tulee esille. Toinen vaihtoehto on, varsinkin kauluspaidan osalta, että sitoo paidan solmulla eteen. Alanappeja tulee jättää muutamia alhaalta auki, niin paidan helmat on helppo sitoa yhteen

Vivian hametta ja yläosa voi pitää yhdessä tai erikseen. Paidan alle voi yhdistää pidemmän kauluspaidan, joka saa näkyä Vivian paidan alta. Tällöin alla oleva kauluspaita saa roikkua, eikä sitä pueta alaosan sisälle.

 

Talvella moni pähkäilee sukkahousujen värin ja kenkien kanssa, mutta pian ei niin tarvitse enään tehdä kun sääret saavat olla paljaat

Näihin asuihin voi yhdistää mm. seuraavia yläosia:

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

1 kommentti

  1. Stella neuletakki loistava perusvaate kesäisin ja talvisin.