Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Huhtikuun kuukauden nainen on Marja. Hän on 54-vuotias talous- ja HR johtaja. Marja on naimisissa ja heillä on kaksi aikuista lasta. Marjan harrastuksiin kuuluu laskettelu, kokkailu, mökkeily ja nyt ”vanhemmiten”, kuten hän itse asian ilmaisi, on hän innostunut sienestämisestä. Sinänsä huvittavaa, koska vielä 8 vuotta sitten hän ei pitänyt metsässä olemisesta ja Espan puistokin tuntui hänestä jo isolta metsältä.

Marja tykkää pukeutua rennohkon asiallisesti. Vaatteilta hän kaipaa monimuotoisuutta ja skaalautuvuutta työvaatteesta pikkujuhliin. Marjan työhousut muuttuvat bilehousuiksi, kun hän vaihtaa paitiksen bling, bling toppiin.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Kun katson vanhoja valokuvia, niin olen edelleen ihan samanlainen pukeutuja kuin 30 vuotta sitten. Voisin pukea tänä päivänäkin samat asut päälleni.

Aika huikeata. Yleensä kun katsoo vanhoja valokuvia, niin oma pukeutuminen näyttää niissä hieman kyseenalaiselta.

Stailasimme Marjalle kolme erilaista asukokonaisuutta. Ensimmäinen on Marjan matka-asu, toinen on hänen työasu ja kolmas juhla-asu.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Matka-asu

Marjan tytär asuu Kööpenhaminassa. Tästä sainkin idean, että stailaan Marjalle matka-asun, kun hän menee tapaamaan tytärtään. Asun on oltava rento, mutta siisti eli sellainen, että sillä on kiva matkustaa ja sillä voi myös mennä kaupungille shoppailemaan ja katsomaan nähtävyyksiä. Voisin sieluni silmin nähdä, että Marja lähtisi reissuun suorissa housuissa ja paitsikassa sekä korkkareissa. Siksi halusin stailata hänet ihan eri tavalla, mutta huomioiden että asun tulee olla selkeä ja klassinen.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Marja on vartaloltaan siro ja käyttää vaate kokonaan 36-38. Valkoiset nilkkahousut ovat siitä helpot, kun niiden kanssa käy periaatteessa mikä yläosa tahansa. Eli mukaan voi pakata muutama paita ja yhdet housut riittävät. Sinivalkoinen paisley paita on herkullisen raikas valkoisiin housuihin,  rosa liivi lämmittää, jos reissussa tulee kylmä tai tuulee. Jalkaan puetaan mukavat ja tyylikkäät tennarit, joilla jaksaa kävellä koko päivän.

Halusin Marjalle huivin päähän pantamaisesti. Se tuo lookkiin rentoutta ja kivaa pientä yksityiskohtaa.

Huivi päässä ja isot aurinkolasit tuovat mieleeni Grace Kellyn. 

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Puin Marjalle pitkän poplarin asun päälle. Marja on niin siro, että melkein hukkui takin sisälle, mutta halusin luoda hänelle sellaista ”tyylikästä maailman naisen” lookkia. Sellainen saadaan aikaiseksi nimenomaan pitkällä takilla, jonka helmat hieman heilahtelevat kun kävelee.

 

Kun ensimmäinen lookki oli suorat hiukset huivilla, niin toiseen Serafiina kiharsi Marjan hiukset. Marja pitää harvoin hiuksiaan auki. Yleensä hän laittaa ne ponnarille. Hän rullaa hiuksen pesun jälkeen ja sitten vetää kaikki taakse, koska häntä häiritsee jos ne tulevat silmille kun hän työskentelee. Serafiina laittoi muutaman pinnin Marjan korvan taakse, jolla hän sai hiukset pois kasvojen edestä.Tämä oli hyvä vinkki, josta Marjakin piti.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Työasu

Puin Marjalle beigen polven alle ylettyvän kynähameen. Mitta on uusi hänelle, koska hän suosii mekkoja ja hameita jotka loppuvat polveen. Moni siro nainen kokee polven alle tulevat asut ”tätimäisiksi”, mutta jos kenkä on oikea, niin minusta sellaista pelkoa ei ole. Polven alle tuleva mitta on naisellinen ja tyylikäs.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Marja suosii selkeitä asuja. Hän pitää paitapuseroista, kotelomekoista, suorista housuista ja jakuista. Jalassa näen hänellä usein korkkarit. Ne korkkarit, jotka moni pukee juhlaan, niin Marja pukee ne arkeen.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Rosa silkkipaita isoillla hihoilla oli marjan mielestä ”jo niin hörhöä, ettei itse valitsisi sitä sovitettavaksi pukukoppiin”. Laitoin paitapuseroon solmukkeen kaulaan, jotta ”hörhölle” saadaan vastapainoa. Marja pitää myös ruseteista ja tunsi solmukkeen omakseen.

Meille saapuessaan Marjalla oli päällään musta liivimekko, jonka helma ihan aavistuksen leveni. Hän kertoi, että tämä hieman alaspäin levenevä helma on hänelle jo ihan tavanomaisesta pukeutumisesta poikkeavaa.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Tämä asu on hieman rennompi kuin kotelomekko. Hameeseen voi yhdistää myös ohkaisen neuleen, yläosan ei tarvitse olla paitapusero. Samaten jakkuun sopii hyvin mustat housut tai farkut. Pikkuinen poplarijakku käy irtotakkina niin keväällä kuin syksyllä.

Vapaa-aikaan Marja voisi yhdistää tähän pikkuiseen poplarijakkuun mustan poolon ja mustat farkut.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

 • Hame € 89,95
 • Jakku € 179,95
 • Silkkipaitis Rosa € 199,95
 • Laukku € 69,00
 • Kroko korkkarit € 189,00

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Vautsi, miten tyylikäs ja itsevarman näköinen Marja on! 

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Marjalla on ollut kuulemma koko ikänsä saman malliset hiukset. Välillä hiukset ovat olleet lyhyet polkkamaiset ja välillä pidemmät. Marja oli suunnitellut taas hiusten leikkaamista lyhyeksi polkaksi, mutta hänen kampaajansa oli sanonut, että nou, nou ja hyvä niin. Serafiina vannotti Marjaa, ettei leikkaa hiuksia lyhkäisiksi vaan kasvattaa niitä vielä pidemmiksi. Marjalla on paksut hiukset ja pidempi hiustyyli tuo nuorekkuutta.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Kiharrettuaan hiukset, Serafiina kiinnitti hiukset taakse pinneillä. Serafiina haluasi tehdä viimeiseen asuun hänelle ison ”mafioso rouvan” banaaninutturan. Nuttura ei saa olla liian siisti, vaan sen tulee olla sellaisen huolitellun puolisotkuisen näköinen.Kun pohjatyön hiuksissa tekee kunnolla, niin niistä saa suht helpolla laitettua erilaisia kampauksia.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Serafiina käyttää meikatessaan Diorin tuotteita. Päivälookkiin kuuluu kevyt meikki hyvällä meikkivoiteella, poskipunalla ja vaalealla luomivärillä. Päivällä huuliin riittää useinmiten värillinen huulikiilto. Iltameikkiin lisätään rajaukset ja huulikiilto vaihdetaan huulipunaan. Se on helppoa touhua ja sopii kiireiselle naiselle loistavasti.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Tämä poltettu oranssi on ihana väri Marjalle! Valkoinen on hänen lempivärinsä.

Puhuimme Marjan kanssa väreistä ja hän mainitsi käyttävänsä perusvärejä kuten sinistä, punaista, beigeä, vihreää jne. Pastelleista rosa on hänen suosikkinsa. Olimme hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että valkoinen paitapusero pelastaa aamun kuin aamun, koska se raikastaa kasvot. Se päällä tulee fresh olo!

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja
Ilta-asu

Haalari on  hyvä vaihtoehto juhlaan mekolle. Haalarista saa juhlavan asun kuten mekostakin, koska kyseessä on yksi vaate. Jakku ja housut tai pelkät juhla housut vaativat aina erilaisen yläosan ja silloin ei välttämättä saavuteta tarpeeksi juhlavaa lookkia.

Haalarin lahkeet olivat Marjalle suht pitkät. Yksi hyvä kikka on saada lahkeet lyhkäisemmiksi kuminuhojen avulla. Nilkkaan, housun lahkeen päälle laitetaan kuminauha ja lahje vedetään pussimaisesti kuminauhan ympärille. Temppu toimii loistavasti varsinkin hyvin laskeutuvien lahkeiden kanssa. Haalarin alle voi pukea topin tai sen voi laittaa pienellä hakaneulalla kiinni, jotta se ei ole edestä liian avonainen.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Haalari istuu selästäkin todella kauniisti. Välillä haalarit voivat olla liian pitkiä selkäosasta, mutta vyötärönauha kannattaa nostaa reippaasti vyötärölle ja nostaa yläosa pussille.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Kirkkaan vihreät kengät ja vihertävä laukku ovat ihana väripilkku ja ennalta arvaamaton yhdistelmä oranssiin haalariin.

 

Huhtikuun nainen: 54-vuotias Marja

Kiitos Marja, kun osallistuit Kuukauden nainen postaukseemme. Oli ilo saada stailata sinua!

Marja: Supersuurkiitos ihanasta aamupäivästä! Nautin kaikesta ja nautin myös nähdä itseni hieman eri tyylisenä! 

Kategoriat, ,

8 kommenttia

 1. Hieno kokonaisuus! Miten ihanat vihreät sandaalit, minkä merkkiset ovat?

  • Hei Anneriitta ja kiitos kommentistasi:) Kiitos! Ovat Pavementin sandaalit ja löydät ne Doppshop verkkokaupastamme. Terveisin Kata

  • Hei Outi ja kiitos kommentistasi:) Haalari on upea Marjalle ja se löytyy myös mustana:) Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Haalari näyttää tosi hyvältä. Mitä Kata ajattelet haalarista kaltaisellani Y-vartalolla? (Pituutta 170cm)

  • Hei Titta ja kiitos kommentistasi:) Malli sopii vartalollesi! Löytyy mustana ja oranssina. Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

  • Hei Maria ja kiitos kommentistais 🙂 Niin totta, todella upea! Mukavaa sunnuntai-iltaa, Kata