Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kesäisellä vekkihameella arkeen ja juhlaan

Vekkihame, tuttavallisemmin vekkari, täti- vai trendihame? Trendihame, vaikka saa tästä tätihameenkin. Kuvasimme Gabin päällä vekkarin yhdistämällä sen kahteen eri käyttötarkoitukseen eli arkivaatteeksi sekä juhlavaatteeksi.

 

 

Tällaisen hameen tai housun kanssa, joka levenee vyötärökaistaleen jälkeen, on vaihtoehtoina muutama yläosamalli.

  • Yläosa, joka puetaan hameen/housun sisälle, jotta vyötärö saadaan esille
  • Yläosa, joka on tarpeeksi lyhyt, jos se on leveä
  • Yläosa, joka on vartalonmyötäinen, ei liian pitkä mutta saa olla hieman pidempi kuin leveä yläosa
Vekkariasukokonaisuuden saa helposti pilattua väärällä yläosalla. Asusta tulee liian raskaan näköinen, vartalo näyttää suoralta sekä isolta, kokonaisuus on tätilookki ei trendikäs lookki.
Arkiasu: Gabilla on yläosana ohut ja laskeutuva viskoosipaita holkkihihoilla. Paita on helppo pukea hameen sisälle. Takki ylettyy lantiolle ja se sopiikin asuun hyvin, koska takkia pidetään aina auki niin allaoleva asu ja vyötärö tulee esille. Kun asuun yhdistää reippaat sandaalit, on arkiasu valmis.

 

  • Vekkari In Wear € 48,95  (69,95) harmaa
  • Vihreä viskoosipaita PBO € 54,50 (109,00) vihreäkuvio
  • Vihreä takki Part Two € 90,95 (129,95)
  • Mustat sandaalit Inuovo € 52,50 (75,00)

 

 

” Taas kävi niin, että yllättävästä asukokonaisuudesta tulikin meidän kaikkien suosikki ! ” 

Juhlaan: Kun hameeseen yleensäkin etsitään juhlavaa yläosaa, ei se aina ole helppoa. Kokonaisuudesta on haastavaa saada tarpeeksi juhlavaa, jolla voisi mennä vaikkapa hääjuhlaan. Usein ratkaisen ongelman etsimällä samansävyisen yläosan kuin hame on. Silloin kokonaisuudesta saadaan yhtenäinen, asusta tulee kuin mekko. Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten hameesta saatiin helpolla arkinen yhdistelemällä siihen muutama eri väri ja taas päinvastoin. Hameesta saatiin juhlava asukokonaisuus kun pitäydyttiin samansävyisessä yläosassa ja samansävyisissä assareissa.

 

Vekkarissa on midimitta eli se ylettyy puoleen pohkeeseen. Midimitta on naisellinen ja helppo käyttää. Istuessa ei tarvitse miettiä näkyvätkö polvet tai reidet liikaa. Minusta midimitta on kaunein koroilla, kuten näillä Gabin sandaaleilla, mutta ei se huonolta näytä matalillakaan kengillä, varsinkaan Gabin päällä. Jos pukisin itselleni tämän hameen, niin laittaisin jalkaani korolliset sandaalit tai wedget, se sopisi paremmin minun 163 cm pitkään varteeni.

 

  • Röyhelöpaita Ajlajk € 59,50 (85,00) harmaa ja vanha rosa
  • Sandaalit Gabor € 80,50 ( 115,00)
  • Laukku Dixie € 99,00
Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset