Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


27.11.2016 |

Marraskuun nainen: 38-vuotias Triinu

Marraskuun naisena esittelen teille 38-vuotiaan Triinu Varblanen. Triinu työskentelee Teknologiakeskus Merinovassa kansainvälisen liiketoiminnan kehittäjänä. Triinun toimenkuva on parantaa Vaasan seudun energiaklusterin, Energy Vaasan kansainvälistä yhteistyötä, yrityksiä ja heidän työpaikkojaan. Hän on hyvin työorientoitunut, rakastaa työtään, koska ”opin uutta joka päivä ja tunnen kehittyväni ihmisenä” kuten Triinu kertoo. ”Tiiviistä työtahdista huolimatta hän ehtii nähdä ystäviään, vaellella luonnossa sekä tehdä vapaaehtoistyötä. Triinun perheeseen kuuluu avomiehen lisäksi hänen kaksi lastaan. Poika Thomas asuu Marienhaminassa ja tytär Eva-Maarja Uumajassa, pelaten jalkapalloa lukio-opiskelujensa ohessa. ”Olen ylpeä äiti” toteaa hän.

Kokosin Triinulle kolme asukokonaisuutta, jotka sopivat hänen tämänhetkiseen elämänvaiheeseensa:

 • Työasu
 • Matkustusasu/työ- tai ilta-asu
 • Rento ilta-asu
Halusin pukea hänet tyylikkäästi, ottaen huomioon hänen työtehtävänsä. Minulla oli myös ideana se, että hän työpäivän päätteeksi lähtee jatkamaan työtilaisuutta iltatilaisuudella eli pienellä muutoksella päivävaate kääntyy ilta-asuksi. Triinu on luonnollinen, hän ei käytä meikkiä, ainoastaan huulirasvaa. Hän sanoi, että saamme meikata hänet, mutta en halunnut sitä. Minusta kuukauden nainen tulee esitellä, kuten hän on ja mikä hänelle on ominaista. Valitsin paidaksi beigen rusettipaidan ja mustat ”suorat”housut jalkaan. Housut ovat kapeat malliltaan ja sopivat monen yläosan kanssa. Ne ovat peruspilarit vaatekaappiin hyvinistuvien farkkujen rinnalle.

Klassisia jakkuja ei paljoa enään mallistoista löydä, ainakaan meiltä. Pitkä liivi on kiva valinta paitsikan päälle. Tämän liivin voi Triinu pukea myös iltakäyttöön eli hän ottaa housut liivin alta pois ja vaihtaa ne sukkahousuiksi. Sukkahousut voivat olla tilaisuudesta riippuen joko mustat paksut tai ihonväriset ohkaiset. Hän voi jättää samat nilkkurit jalkaansa tai vaihtaa korkkarit jalkaan. Naiset, jotka työskentelevät edustustehtävissä eli heidän työpäiväänsä kuuluu myös iltatilaisuuksia, on asun oltava sellainen, että se ei rypisty päivän mittaan eli pysyy siistinä. Pienillä muutoksilla, ilman että ehtii käydä kotona vaihtamassa vaatteet, tulee päivävaatteet muuntautua iltavaatteiksi.

Tässä Triinu on lähdössä työmatkalle. Suunnittelin asun niin, että hän tulee määränpäähän illaksi ja hänellä on välittömästi business illallinen eli hän ei ehdi hotellille vaihtamaan vaatteita.
Triinulla on vuorellinen villamekko päällään. Tämä malli sopii hänelle todella hyvin. Triinu on 169 cm pitkä ja käyttää noin koko 40. Hänen on vartaloltaan suoranmallinen. Tällä mekolla, jossa on vyötärön kohdassa sauma ja mekon helma levenee alaspäin, sopii hänelle hyvin. Tämä mekko tekee hänelle vyötärön. Siisti villakangastakki on tyylikäs valinta matkalle, se sopii mekkojen ja housujen kanssa. Se tekee myös farkuista asiallisemman asukokonaisuuden kuin toppatakki, jos farkut haluaa pukea matkustusasuksi.

Katsokaa Triinun hiuksia! Kysyin häneltä, jos hän voisi antaa edes osan hiuksistaan minulle 🙂 Ne ovat huikeat. Tässä Triinu paljastaa, mten hän hoitaa hiuksiaan: Käytän hiustenpesussa tummaa olutta, jota ostan Alkosta sekä ekologisia kananmunia, joita hankin luontaistuotetorilta. Kaadan olut pullon hiuksiini ja annan sen vaikuttaa 5-15 minuuttia ja sitten huuhtelen sen pois. Välillä rikon kolme kananmunaa, hieron ne hiuksiini ja annan vaikuttaa samat 5-15 minuuttia ja huuhtelen ne pois. Yleensä käytän näistä jompaa kumpaa, mutta joskus harvoin laitan oluen ja kananmunat samanaikaisesti hiuksiini. Hajua ei tarvitse pelätä, se hälvenee muutamassa minuutissa. Kysyin myös Triinulta, onko hän koskaan värjännyt hiuksiaan. Hän kertoi, että yhden kerran teininä ollessaan hän värjäsi hiuksensa mustiksi.

Sidoimme silkkihuivin Triinun hiuksiin

Mekon päälle on ihana pukea jotain lämmintä, koska lentokoneessahan vetää aina. Poncho on oiva matkustusvaate, joten luonnonvalkoinen sopii hyvin Triinun asuun sekä villakangastakkiin. Takin voi pukea ponchon päälle, kun ponchon nostaa olkapäille, niin kädet saa takin hihoihin ja ponchosta muodostuu huivi. Sidoimme pienen silkkuhuivin Triinun hiuksiin, joka hänellä oli kaulassa.

Nyt Triinu on tullut matkansa päähän ja odottelee taksia. Triinu kävi laskeuduttuaan naisten huoneessa vaihtamassa asusteita. Vaaleat sukkahousut hän oli pukenut jo kotona mustien sukkahousujen alle eli mustat sukkahousut vain riisuttiin pois. Nilkkurit vaihdettiin punaisiin korkkareihin ja laitettiin punainen koru tuomaan hieman väriä mekkoon.

Tällä asulla Triinu on valmis menemään illalliselle lentomatkansa päätteeksi. Mekko ei rypistynyt matkalla ja pieni asun kohennus ilta-asuksi sujui kivuttomasti.

Tässä asussa Triinu on menossa ystävien kanssa illalliselle. Valitsin hänelle mekon, jonka asustamalla hänellä on sille käyttöä muutenkin. Hän voisi pukea tämän mekon töihin paksuilla mustilla sukkahousuilla ja nilkkureilla. Mekon päälle voi pukea vielä pitkän tai lyhkäisen neuletakin ja vaikkapa roosan villahuivin kaulaan, niin asu on arkiasu.

Mekko on malliltaan suora eli sen kuuluu ”roikkua” kantajansa päällä. Siinä on naisellinen kellohelma, joka näkyy paremmin alla olevasta kuvasta. Mekon kukkien sävyt ovat kauniita Triinulle. Koska hän ei käytä meikkiä, niin vaatteiden värit eivät saa olla hänelle liian vahvat ja kovat. Musta väri yksistään on hänelle liian kova, mutta mekossa oleva roosa ja vihreä sopivat hänelle hyvin, ne pehmentävät mekkoa. Valkoiset helmet kirkastavat myös kukkamekkoa ja luumut korkkarit ovat asuun piste iin päälle. Tässä mekossa on pitkät hihat, joten mekon päälle ei tarvitse pukea mitään.

Puin kuitenkin Triinun harteille myös roosan sävyisen neuletakin eli se on ihan samansävyinen kuin roosa kukkakuosi mekossa. Jos hän haluaa harteille jotain lämmikettä mennessään illalliselle, on tämä neuletakki hyvä vaihtoehto siihen. Hanskat kädessä ja turkki harteilla hän on valmis iltarientoihin. Muistathan aina käyttää hanskoja, vaikka kulkisitkin takki auki. Hanskat luovat vaikutelman tyylikkäästä naisesta.

Kiitos Triinu osallistumisestasi Kuukauden nainen juttusarjaan. Kerroit tämän olevan jotain ihan muuta, mitä olet koskaan tehnyt. Astuit ulos mukavuusalueeltasi ja onnistuit siinä loistavasti!

Triinun vaatteet:

 • Rusettipaitsikka More&More € 75,95
 • Liivi/mekko Andiata € 369,00
 • Mustat kapeat housut MAC € 99,95
 • Kassi In Wear € 89,95
 • Villakangasmekko Andiata € 329,00
 • Villakangastakki In Wear € 229,95
 • Silkkihuivi € 54,00
 • Poncho Part Two € 119,00
 • Punainen kaulakoru € 18,50
 • Punainen käsikoru € 15,00
 • Ruusumekko Part Two € 129,00
 • Roosa neuletakki Part Two € 89,95
 • Tekoturkki Part Two € 339,95
 • Helmikaulanauha € 29,00
 • Kengät Gabor
 • Sukkahousut Wolford


6 kommenttia

 1. Doppwoman sanoo:

  Hei Solveig! Mikä ettei:) Mukavaa loppuviikkoa, Kata

 2. Anonyymi sanoo:

  Punaiset nahkakäsineet olisi aika makeet,tiukat pitää olla ja kiiltävät.tv solveig

 3. Doppwoman sanoo:

  Hei Mape ja kiitos viestistäsi:) On kyllä todella kaunis ja tosiaan ne upeat hiukset ovat uskomattomat. Kiva kun tykkäät Kuukauden naisesta, minustakin niitä on kiva tehdä. Onneksi tuollainen idea juolahti päähäni yksi yö, mistä lie tullut:)
  Lumiset terkut Vaasasta, Kata

 4. Doppwoman sanoo:

  Hei! On meidän liikkeen, mutta ovat valitettavasti jo loppu. Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

 5. Mape sanoo:

  Luonnonkaunis ja viehättävä nainen sinulla on ollut puettavana-upeita ja toimivia asukokonaisuuksia olet löytänyt hänelle! Nämä kuukauden nainen postaukset ovat niin mielenkiintoinen& kiinnostava lisä blogiisi! Näitä odotan aina mielenkiinnolla!

 6. Anonyymi sanoo:

  Nahkakäsineet ovat todella kauniit. Ovatko Triinun omat vai löytyvätkö teiltä liikkeestä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *