Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Lokakuun nainen: 29-vuotias Charlotte

Kuukauden nainen-juttusarja jatkuu ja lokakuun nainen on 29-vuotias Charlotte Malkki. Charlotte on yrittäjä, hän toimii kosmetologina vaasalaisessa Salon Adelaidessa. Salon Adelaidessa toimii pääpomona Charlotten äiti Susanna sekä Charlotten pikkusisko Amanda, toimii kampaajana. Salon Adelaide on siis perheyritys, jossa saman perheen kolme naista, kahdessa sukupolvessa, hoitavat vaasalaisten kynsiä, ripsiä, kasvoja, hiuksia jne.. Itse käyn Charlottella noin neljän viikon välein huoltamassa geelikynteni. Charlotten käsittelyyn on aina niin ihana mennä, hän on aito, iloinen ja ystävällinen, ihan kuten muutkin perheen naiset.
Charlotten perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi kaksi lasta. Tytär on 4-vuotias ja poika 7-vuotias, ekaluokkalainen. Charlottella on mielenkiintoinen harrastus, hän aloitti viulun soiton noin vuosi sitten. Hauskaa, että aikuisenakin on rohkeutta ja intoa aloittaa noin vaativa harrastus. Charlotte pitää myös lenkkeilystä ja kun kysyin, mitä he tykkäävät perheenä tehdä, niin hän kertoi, että he tykkäävät pelata seurapelejä perheen kesken. Myös pienet matkat, joita he tekevät silloin tällöin, ovat tärkeitä heidän perheelleen.

Charlottella on päivisin työvaatteet, joten hänellä ei ole aamuisin asukriisiä:) No, toki hän pukeutuu kun lähtee aamuisin töihin, mutta pukeutuminen saa olla rentoa. Mietin Charlottelle kolme asuteemaa, jotka sopivat hänen elämäntilanteeseen ja ne ovat

 • arkiasu, kun hän lähtee vapaapäivänään kaupungille
 • iltavaateasu, kun hän lähtee aviomiehensä kanssa illalla syömään
 • pikkujouluasu, kun hän lähtee työporukan kanssa syömään ja istumaan iltaa

Aloitetaan arkivaatteista. Tärkein asia, mihin kiinnitin huomiota pukiessani Charlottea, oli hänen ikänsä. Halusin hänelle naisellisia vaatteita, mutta ne eivät saa olla liian aikuismaisia ja virallisia. Onhan Charlotte jo täysin aikuinen nainen, mutta nuori sellainen. Puimme hänelle syksyn uuden pesun Dream skinnyistä eli keskisinisen pesun. Sininen farkku on aina rennompi kuin musta, joten se sopii arkikäyttöön hänelle hyvin. Punainen peruspaitsikka ja musta lyhythihainen neulepaita sen päälle, on hieman erilainen neulesetti. Neulepaita on muotoonommeltu sivuista ja se on hieman pidempi takaa. Kaikki, mitkä tuovat Charlotten vyötärön esille, ovat hänelle loistavia malleja. Vaikka neuleessa on pieni poolokaulus, niin kauluspaidan kaulus nostetaan poolon päälle. Tällä asulla Charlotte voisi mennä vapaapäivänään lounaalle ystävättärensä kanssa tai viulutunnillekin hän voisi tässä asussa lähteä.

 

Takiksi valitsin Charlottelle valkoisen tekoturkin. Tekoturkki on todella kevyt ja sen vuori on ihastuttava. Turkki näyttää kääntöturkilta, mutta ei sitä ole. Caloun karvanilkkurit sopivat Charlotten asuun hyvin, ne tuovat siihen rentoutta ja leikkisyyttä. Nilkkurit ovat juuri oikeanlaiset arkikengät moneen menoon. Konjakit nahkahanskat ja pikkulaukku, jotka sointuvat tekoturkin vuoren väriin, kruunaavat asun. Turbaanipipo oli Charlotten valitsema malli monista hatuista ja pipoista. Se sopii hänelle niin hyvin. Kuvissa on vanhanajan charmia, eikö olekin?

 • Punainen paitsikka More&More € 45,95 koot 34-44
 • Farkut MAC Dream skinny € 109,95 koot 00-44, lahkeet 30″ ja 32″
 • Musta pooloneule In Wear € 129,95 koot xs-xl mohair/villa/polyamidi/stretch
 • Tekoturkki Oui € 329,95 jäljellä koot 36,38 reilua kokoa
 • Pikkulaukku In Wear € 89,95
 • Nilkkurit Calou € 239,00 koot 36-40
Suosikkikuvani:)

Iltavaatteet: Charlotte on 176 cm pitkä ja vaatteista riippuen, hän on kooltaan 40-42. Kuten jo mainitsin, Charlottelle sopii mallit, joissa vyötärö otetaan esille. Ihana pukea pitkää ja näyttävää naista!
Puin Charlottelle mustat flaremalliset housut eli housut, joissa on levenevät lahkeet. Housut ovat loistavaa materiaalia, ihanan venyvät ja hyvinistuvat housut, joissa on tarpeeksi pitkät lahkeet. Kun housunlahkeet ovat levenevät, niin on erittäin tärkeää, että lahkeet ovat todellakin pitkät, muuten ne näyttävät vanhoilta housuilta sekä ihan hassuilta.

 

Löysä ruusupaita puettiin housujen sisälle, jotta vartaloon saatiin linjaa. Tällainen kokonaisuus, missä on pitkät housunlahkeet ja vielä levenevät sekä pitkä neuletakki, vaatii pitkän naisen. Naisen, joka osaa kantaa nämä vaatteet. Pieni nainen ”hukkuisi” pitkään neuletakkiin ja leveneviin housuihin, kokonaisuus olisi hänelle liian raskas. Tämä kokonaisuus on Charlottelle erittäin näyttävä, kun hänellä on vaaleat pitkät hiukset ja kaunis meikki, jossa huulipunakin sointuu ruusupaitaan täydellisesti.

 

Tällaisen pitkän neuletakin päälle voi pukea lyhkäisen takin. Mutta koska syksy on ollut niin upea säidensä ansiosta, valitsin Charlottelle puuteriroosan ison villahuivin. Tällaiseen huiviin hän voi kääriytyä, kun lähtee illalliselle. Tällaisen leveän villahuivin voi heittää harteille, jos ruokaillessa tulee kylmä ja tämä toimii myös vaikkapa teatterissa, jossa aina tulee vilu. Jalassa Charlottella on perusnilkkurit, jotka näette paremmin seuraavissa kuvissa. Kun kysyin Charlottelta, mitä mieltä hän on tästä asusta, niin hän vastasi, että ”tämmöisen asun voisin pukea päälleni, kun lähtisin mieheni kanssa ulos syömään”. Loistavaa, koska on tärkeää, että ihminen, jota puen tuntee vaatteet omiksi ja omanlaisiksi. Vaatteissa on viihdyttävä, vaatteiden on vahvistettava itsetuntoa ja tuotava kantajalleen hyvää fiilistä.

 • Rusettipaita In Wear € 99,95 koot 34-42
 • Pitkäneuletakki Oui € 179,00 koot 34-42 viskoosi/polyamidi
 • Housut Andiata € 189,00 koot 34-42
 • Iso huivi In Wear € 89,95 villa 90/cashmir 10

 

Pikkujouluasu: Pikkujoulujuhliin valitaan jotain extraa ja tässä tapauksessa nahkahame ajaa sitä virkaa. Nahkahameessa on alaspäin levenevä malli. Siinä on leveä vyötärökaistale ja sen kuuluu asettua vyötärön kapeimpaan kohtaan. Nahkahameessa on myös taskut. Sukkahousut kruunaavat asun, niillä saamme mustavalkoiseen kokonaisuuteen jännän pointin. Jos sinulla on musta perusasu ja mietit, miten voisit sen asustaa, niin valitse erilaiset sukkahousut asuusi. Jo pieni asia muuttaa asusi luonteen.

Muista aina vetää hihansuut esille takin alta

Valkoinen viskoosipaita on useinmiten varsin läpinäkyvä. Ihonväriset rintaliivit ovat parhaat valkoisen paidan alla, ne eivät näy paidan läpi. Meille saapui ihania toppeja, joissa on pitsiä olkaimissa ja rinnan kohdalla. Puin Charlottelle tällaisen pitsitopin viskoosipaidan alle ja koska topin olkaimet nousevat hyvin ylös kaulaan, vilahtaa olkain naisellisesti paidan kauluksesta. Tällainen toppi sopii myös hyvin olkapäät paljastavan paidan alle, jos haluaa tuoda pitsiä esille. Topissa on topatut rinnan paikat eli toppia voi pitää myös ilman rintaliivejä, ken haluaa.

 

 

Ohut bombertakki on nuorekas valinta Charlottelle. Hän voi käyttää tällaista bomberia farkkujen kanssa, hameen kanssa, pukea sen mekon päälle eli ihan miten vaan. Minulla oli ideana se, että hän pukee bomberin päälle alkuillasta ja jättää sen narikkaan sitten loppuillasta. Tämä vihreä väri sopii Charlottelle todella hyvin. Toinen väri, mistä pidin hänelle, oli se puuteriroosa huivi. Nämä nilkkurit ovat niin sirot ja hyvällä korolla, että näitä Charlotte voi käyttää koko illan. Korkkareita on turha raahata mukana, nämä nilkkurit ajavat korkkareiden virkaa.

 

Tekoturkki harteille ja ilta-asu on valmis. Muistattehan, että tällaista tekoturkki ihanuutta ei jätetä kappiin odottamaan juhlavia tilaisuuksia, vaan tällainen ihanuus otetaan arkikäyttöön ja nautitaan siitä päivittäin. Kaikki nämä asut, mitä Charlottella on päällään, sopivat yhdistää keskenään sekaisin. Tässä muutama esimerkki:

– Punainen paitsikka sopii mustien flarehousujen sekä nahkahameen kanssa
– Mustan villaneuleen voi yhdistää mustien flarehousujen kanssa
– Ruusupaita sopii myös farkkujen ja nahkahameen kanssa
– Samoin valkoinen viskoosipaita sopii kaikkien alaosien kanssa
– Mustan pitkän neuletakin voi yhdistää kapeisiin farkkuihin ja sinne alle voi pukea joko ruusupaidan tai valkoisen viskoosipaidan
– Virheän bombertakin voit pukea kaikkien näiden alaosien kanssa

Eli vaihtoehtoja on monia. Kun ostatte vaatteita, niin miettikää kaupassa jo valmiiksi tai kysykää myyjältä, miten voitte yhdistää sitä jo olemassa olevaan vaatekaappiinne. Näin voitte saada jo pienellä ostoksella useita eri asukokonaisuuksia.

Minä puin Charlotten ja Ivonne kuvasi hänet ja monesti totesimme yhteen ääneen, että malliainesta! Upea ja näyttävä nainen, jota ei saa puettua huonosti. Hänelle sopi kaikki asut, mitä sovitimme. Kiitos Charlotte, kun olit lokakuun naisemme!

 • Valkoinen viskoosipaita € 79,00 koot 34-44
 • Musta nahkahame € 239,95 In Wear
 • Pitsitoppi € 44,00 Neo Noir koot s,m,l
 • Tekoturkki € 339,95 koot 32-42 harmaa ja musta
 • Ruusuhuivi Part Two € 79,95
 • Bombertakki Ajlajk € 84,00 koot s,m,l
 • Verkkosukkahousut Wolford € 41,00 koot s,m,l
 • Kaulakoru € 33,50
 • Nilkkurit Gabor € 115,00
Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Hei Mia! Kyllä stailaan, mielelläni! Niin oli kiva tavata sinuakin, olet yli-ihana ja yli-pirteä nainen! Mukavaa alkavaa viikoa, Kata

 2. Hei Henna! Niin oli, tosi kiva kun kävit osastollamme. On niin kiva tavata livenä! Mukavaa viikkoa, Kata

 3. Kiitos! mekin olimme erittäin tyytyväisiä stailaukseen ja kuviin. Mukavaa viikkoa, Kata

 4. Charlotte on kyllä upea nainen, niin ulkoa kuin sisältä!
  Ja meillä oli sama suosikkikuva 🙂