Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

3 päivää Englannissa: 1. päivä Henley Royal Regatta

Vietimme viime viikonlopun, koko perhe, torstai aamusta lauantai-iltaan Englannissa. Suurin syy meidän Englannin matkaamme oli osallistuminen Henley Royal Regattaan eli soutukisoihin. Regatta kuuluu yhteen Englannin vanhimpiin seurapiiritapahtumista ja se vietti tänä vuonna jo 177. syntymäpäiväänsä. Syy, miksi me sinne menimme on se, että keskimmäinen poikamme harjoitteli ja kilpaili Henleyn soutuklubissa nimeltä Leander club, kaksi vuotta sitten, ennenkuin hän aloitti yliopisto-opiskelut Jenkeissä. Tämän seurauksena hän sai Leander Clubin jäsenyyden ja sitä kautta myös kutsun Henley Royal Regattaan. Ja siten me, hänen perheenään, pääsimme vieraina osallistumaan regattaan.

River Thames

Henley-on-Thames sijaitsee noin reilun tunnin ajomatkan päässä Lontoosta. Se on pieni kylä, joka puhkeaa eloon joka vuosi kisojen aikana. Kisat kestävät viisi päivää, keskiviikosta sunnuntaihin. Sunnutaisin, palkintojen jakajina, vierailee aina silloin tällöin joku Brittanian kunninkaallisen perheen jäsen.

Tämä oli siis meidän toinen kertamme kun olimme Henley Royal Regatassa. Täällä naiset ovat todella satsanneet pukeutumiseen. Heillä on juhlavat mekot päällä ja melkein kaikilla naisilla on hatut tai hiuslaitteet päässään.
Ostin tämän beigen hiushärpäkkeen kaksi vuotta sitten kun olimme täällä ensimmäistä kertaa. Silloin minulla oli päälläni In Wearin kermanvärinen pitsimekko ja tämä beige härpäke päässäni.

Tyttärellemme löysimme tämän hiushärpäkkeen Henleystä, pienestä korukaupasta. Pinkki väri sopii hänelle hyvin, samansävyistä huulipunaakin sattui olemaan mukana ja hänen sandaalitkin olivat pinkit.

Kaksi vuotta sitten sää oli todella kuuma. Itse pärjäsin silloin hihattomalla mekolla, mutta tänä vuonna ei edes hihallinen mekko ollut tarpeeksi. Asteita oli noin 19, mutta ei ne meikäläiselle riitä. Onneksi olin pakannut mukaan huivin, harmikseni se oli sininen, mutta onneksi se lämmitti. Miehet eivät saa riisua pikkutakkia ilman lupaa, vaikka olisi todella kuuma sää. Muistan kun kaksi vuotta sitten säälin miestäni, kun hänellä oli tumma pikkutakki päällä ja istuimme näissä samoissa muovituoleissa koko päivän. Nämä muovituolithan ovat viileällä säällä todella kylmät ja kuumalla kelillä hiostavat.

Tällaiset badget tulee laittaa näkyvästi esille. Vasemmanpuoleinen on badge Stewards´ Enclosure alueelle eli sille alueelle, johon pääsee ainoastaan klubin jäsenet tai kutsuvieraat. Toisella badgella pääsee Leander Clubin klubitalolle, jossa on ruokailua, baari ja josta voi katsoa, kun Leanderin soutajat lähtevät kisoihin. Miehet kiinnittävät pääsylippunsa pikkutakin rintataskuun tai napinläveen.

Naiset kiinnittävät pääsylippunsa joko rintaan tai vaikkapa käsilaukkuunsa. Itse kiinnitin se mekkoni kaulukseen, koska en halunnut satiinimekkoni rintaan reikää.

Myös näissä kisoissa, kuten muutamassa muussakin Englannin seurapiiritapahtumassa, juodaan PIMM’Siä. PIMM’S on likööri, johon sekoitetaan sitruunalimonadia ja sekaan laitetaan kurkkua, mansikoita, appelsiiniä, minttua ja jäitä. Se on makeata ja maistuu hyvältä, se on ihanan kesäinen ja raikas juoma. Regatassa sitä saa ostaa laseissa tai isoissa kannuissa.

Muistatteko, kun kerroin, että meidän pojat saavat aina huomioita, kun liikkuvat yhdessä Jenkeissä. Ajattelimme, että Englannissa kukaan ei tule kommentoimaan tai kyselemään mitään, mutta turha luulo. Baaritiskillä heitä haastateltiin ja hauskoin juttu oli, kun eräs nuori mies tuli kysymään, että ”oletteko kaksosia ja että saanko ottaa teistä valokuvan”. Kuten huomaatte, ovathan he ainakin takaapäin samannäköisiä.

Miesten pukukoodi Stewards´ Enclosure alueella on klubitakki,  yleensä vaaleat housut, kauluspaita sekä solmio tai rusetti. Monella miehellä on myös hattu päässä, kuten meidänkin miehillä oli Panamahatut päässä. Varsinkin kuumana päivänä ne suojaavat hyvin auringolta.

Naisten pukukoodissa on tarkkaa, että hameen helman on yletyttävä polven alle. Jos hame on liian lyhyt, ei Stewards enclosure alueelle ole mitään asiaa. Kun olimme ensimmäisen kerran Regatassa ja tälläkin kertaa, muistutettiin meitä hameen helman pituudesta. Kuulemma joku ruotsalainen nainen oli yrittänyt sisälle lyhyessä helmassa ja hänet oli käännytetty portilta. Korkkareita ei alueelle voi laittaa, koska siellä on pohjana nurmikko eli ei ole kiva kävellä, kun korot uppoavat nurmeen.

Minulla oli päälläni In Wearin syksyn 2016 mallistosta oleva mekko. Mekko on aivan ihana pitää päällä, se on stretchiä ja yllättävän pehmoinen. Vaikka se on vartalon myötäinen, niin se ei ole makkarankuori. Hameosa kapenee alaspäin kynämäisesti ja näin ollen vartalo näyttää pidemmältä. Nämä mustat vauhtiraidat mekon sivussa tekevät vartalolle hoikentavan vaikutelman ja korostavat vyötäröä. 3/4 osan pituiset hihat, vuori ja polven alle oleva helma ovat loistavia. Tätä mekkoa löytyy myös sinisenä, jossa on myös mustat vauhtiraidat sivuissa. Hyvä design In Weariltä.

Asuimme ihan regatan kupeessa olevassa vanhassa hotellissa. Hotellihuoneen lattiat narisivat joka askeleella ja muutenkin hotellissa oli kiva fiilis. Tässä näette myös tyttäreni asun eli hänellä oli päällään valkoinen midipituinen vekkihame, valkoinen pitsitoppi, musta bombertakki, kukkanen silkkihuivi ja pinkit sandaalit.

In Wear mekko € 189,95

 

Iltapuolessa rupesi piskottelemaan ja pojat kävivät ostamassa meille naisille lisähuvit, jotta tarkenimme. Kävimme vielä regattakaupan kautta kun lähdimme takaisin hotellille ja kaupassa yksi poika tuumasi minulle ”You look amazing”.
Tällainen päivä oli Henley Royal Regatassa, seuraavana päivänä lähdimme Lontooseen, josta tuleekin seuraava blogiteksti.

 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Hei! Anteeksi myöhäinen vastaus..mutta kyllä vastaavat suurinpiirtein. Itse olen Gaborista 38, mutta muista kengistä yleensä 39 eli niin näistäkin. Mukavaa kesää, Kata

  2. Hei, vastaako Valentinon espadrillokset kokoaan? Pientä, suurta+

  3. Kiva tuo tyttären bomber takki. Mikä merkki? Kengät Valentinon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *