Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Shoppaillaan kuten miehillä on tapana

Olen myynyt Vaasan liikkeessä yhdeksän vuotta myös miesten vaatteita (ja ennen sitä myös muissa liikkeissä) joten tämän kokemuksen sekä omien kolmen miesten (aviomies ja kaksi poikaa) tiedän aika varmasti, miten tyypillinen mies toimii vaatekaupassa, jossa hän on ostamassa vaatteita itselleen. Naisen seuralaisena liikkeessämme, hän toki toimii eri tavoin 🙂

Olen kirjoittanut kesällä vuonna 2016 blogitekstin ”Miesten ja naisten shoppailukulttuuri” jossa kerron erilaisista shoppailijoista. Luin juuri tekstin läpi lähes viiden vuoden jälkeen (en tapaa lukea vanhoja tekstejäni) ja muutamia muutoksia näkemyksiini on tullut, lähinnä siihen, että en muista koska mies olisi änkenyt samaan koppiin kun nainen menee sovittamaan vaatteita. Ehkä tämä johtuu meidän loistavasta istuinnurkasta, johon mies haluaa enemmän kuin mielellään istahtaa 🙂

 

Cindies pellavapaitoja voi ostaa enemmänkin kuin yhden värin, koska tämä paita on l-o-i-s-t-a-v-a! Tämä on minun paita numero 1. koko kesän!

 

 

Miten mies toimii vaatekaupassa?

Tyypillinen työssäkäyvä mies ostaa vaatteita yleensä tarpeeseen. Vaatekauppaan mennään pari kertaa vuodessa, silloin kun on ihan pakko eli vanhat vaatteet ovat jo parhaat päivänsä nähneet tai vaimo pakottaa ostoksille. Meillä pätee tuo jälkimmäinen. Vaatekaupasta on löydyttävä asiantunteva myyjä, joka ensisilmäyksellä löytää miehelle oikeat koot. Kokojen on osuttava mahdollisimman lähelle totuutta, koska mies tuskastuu yleensä ahtaissa pukukopeissa eikä jaksa sovitella kuin pakolliset vaatteet. Kun mies on löytänyt hyvät farkut ja paidan, hän ottaa farkuista kaikki värit mitä kaupasta löytyy, samoin paidosta. Hän ei tyydy yksiin farkkuihin ja yhteen paitaan. Tällä hän takaa sen, ettei vaatekauppaan tarvitse tulla hyvinkään äkkiä uudestaan.

Mies ei yleensä tyydy yksiin housuihin ja yhteen paitaan, vaan haluaa ainakin kahdet samanlaiset housut ja mielellään useissa väreissä mitä löytyy. Näin toimii ainakin minun mieheni 🙂

 

Cindies pellavapaitis

Tässä Cindies pellavapaitiksessa on minusta kivaa se, että paita ei ole hurjan pitkä. Paitis on pellava tyylisesti suora, mutta se ei ole iso ja säkkimäinen. Helma on pyöristetty.  Hihat ovat puolipitkät ja ne voi kääräistä ylös ja laittaa napilla kiinni. Paitiksen voi jättää housujen päälle, pukea sen housun/hameen sisälle tai laittaa siihen solmun. Minulla on tapana laittaa pellavapaitaan solmu. Solmu sopii pellavapaidan rentoon meininkiin.

Cindies pellavapaitista löytyy musta, keskisininen, valkoinen ja beige

 

Sofala hame

Sofala hame on käyttökelpoinen ja klassinen puuvilla/elastani hame kesäkäyttöön. Siihen on helppo yhdistää mikä tahansa yläosa. Hameessa on sivussa vetoketju. Hame tulee juuri navan päälle. Sivuissa on taskut ja takana on pieni halkio. Hame ylettyy polveen. Sofala hame toimii myös shortsien asemasta vapaa-aikana, mutta töihinkin sen voi pukea.

Sofala hameessa on samaa rentoa fiilistä kuin chinos housuissa, koska sivutaskut ovat juuri samanlaiset ja niihin on melkein ”pakko” laittaa kädet

 

Tulevaisuuden kesähousut

Tiedäthän meidän Tulevaisuuden housut? Ne rennot ja mageet housut, joita voi käytää sekä kotona että töissä.

Tässä on kesäiset Tulevaisuuden housut. Malli näissä on sama kuin klassikko Tulevaisuuden housuissa, mutta materiaali on eri. Kun puhutaan kesähousuista, niin silloin suositaan pellavaa/lyocelliä ja stretchiä. Housuissa on kuminauhakuja vyötäröllä sekä nyörit. Sivuissa on pitkät taskut. Tapaan avata taskuja vajaa puolet. Edessä on leikkauksia ja lahkeet kapenevat alaspäin.

Housujen kuuluu olle löysähköt ja rennot!

 

Klassisempaa vaatetta kuin valkoinen pellavapaita saa etsiä!

 

Miten minä ja mieheni toimimme miesten vaatekaupassa?

Kun saan puhuttua mieheni vaatekauppaan, niin toimin hänelle private shoppaajana. Yksin hän ei vaatekauppaan mene. Olen tietysti hemmotellut hänet pilalle täydellisellä ”vaatepalvelulla” vaatekaupoissa:) Yleensä toimin niin, että jos vain ehdin, niin käyn kartoittamassa ensin muutaman vaatekaupan tarjonnan, jotta tiedän mihinkä kannattaa mennä. Keräämme hänelle vaatteita ja hän menee pukukoppiin. Haen kokoja ja vien sovitettuja vaatteita pois. Toimin samalla tavalla kuin toimin asiakkaidemme kanssa meidän vaateliikkeessä 🙂 Katson, että hänellä on jatkuvasti jotain sovitettavaa ja ettei hän vaan rupea pukemaan ennenaikaisesti omia vaatteita päällensä ja sano, ettei jaksa enään. Tiedän hänen kokonsa ja tunnen hänen makunsa, joten selviämme shoppailureissusta yleensä suht äkkiä. Housut ovat ne vaikeimmat, yläosia on helpompi ostaa. Haen hänelle pukupaitoja, tiedän merkin ja koon, kun katson että hän tarvitsee uusia.

Tapaan käydä myös poikiemme kanssa vaateostoksilla (en aina enään nykyään)  ja heidän kanssa toimin samoin. Vien koppiin vaatetta ja vaihtelen kokoja. Hekin shoppailevat harvoin, mutta ostavat kerralla enemmän. Pojille kokojen löytäminen on helppoa ja kaikki sopii. Ilman minun apuani, minun mieheni vaateostokset olisivat kiven takana. Toivottavasti liikkeissä on asiantuntevat myyjät, jotka auttavat miehiä varsinkin isompien ostosten kuten pukujen kanssa. Myös housujen kanssa tarvitaan apua. Ei ole kiva pukea housuja jalkaan ja hakea itse uusia kokoja kun housujen malleista ei ole tietoakaan.

Meille esitetään välillä toivomusta, että ottaisimme taas miesten vaatteita myyntiin. Tiedän, että naisten olisi helppo ostaa miehelle vaikkapa paita samalla kun ostaa itselleen, mutta haluamme keskittyä naisten vaatteisiin

 

Tulevaisuuden kesähousuja löytyy ruskean lisäksi myös nämä vaalean beiget. Yhdistin housuihin beigen Cindies pellavapaitiksen. Paita ja housut ovat eri beigeä, mutta vetoketjun vieressä olevat kaistaleet sointuvat beigen pellavapaidan kanssa loistavasti yhteen. Yleensäkin sävy sävyyn pukeutuminen on tyylikästä ja niinhän se on, että yhtenäinen värilinja pidentää.

 

Kuten alussa mainitsin, että nyt shoppaillaan kuten miehillä on tapana, niin tarkoitin sitä, että Cindies pellavapaitaa voi ostaa vaikka kaikki värit. Tämän paidan ostos ei mene pieleen!

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja DOPPshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Kata osui naulan kantaan miesten shoppailu tavoista, ainakin mieheni suhteen. Mieheni odottaa, että käyn etukäteen katsastamassa kaupat, valikoimat ja keräilen valmiiksi vaatteet. Äkkiä sovituskoppiin ja koko ajan pitää olla vaihtoehtoja, jotta hän ei pääse sujahtamaan omiin vaatteisiinsa. Huh, shoppailureissu on ihan kuntoilua minulle. Ollaankohan lellitty miehemme piloille Kata?

  Kun hän löytää mieleisensä, niin kaikissa mahdollisissa väreissä niitä hankitaan. Välillä on jarrutettava, koska kaikki värit ei todellakaan sovi miehelleni. Yksin häntä ei voi päästää shoppailemaan juuri tästä syystä. Voi luoja miten raskasta, mutta onneksi näitä shoppailuja ei ole niin usein, koska kaikkea hän hamstraa kuin hamsteri, kun vauhtiin pääsee.

  Välillä jopa kadehdin miestäni, että nappaa eri väreissä paitoja, housuja tai kenkiä kun malli on hyvä. Miksiköhän naiset eivät tee useammin samalla tavalla?

  Pellavapaidat on juuri sellaiset, että niitä voi hamstrata eri väreissä. Hyvät värit ja malli. Viime kesänä hamstrasin Doppista ihania t-paitoja, niin vanhat saivat kyytiä. Kannatti ja aina oli puhdasta sekä siistiä päälle pantavaa.

  Tulevaisuuden housut on niin pop. Kesäisempi versio näyttää tosi hyvältä. Rennot, rempseät, mutta siistit.

  Hame on super style taskuineen ja värin kanssa. Tuleekohan Doppiin shortseja? Joku kesä hankin Doppin alesta valkoiset pidemmät stylet shortsit. Ihan lempparini. Taisi samaisena kesänä tarttua mustat rennot pidemmät shortsit tai caprit mukaani. Oih, kaivan ne valmiiksi, jos se kesä pian jo tulisi. Perjantaiksi on luvattu kylläkin kamalaa myrskyä. Toivottavasti ei pidä paikkansa.

  Suvun daamit pistivät tennari hankinnat järjestykseen samoin kuin poncho jahkailuni. Kesämekko hankintaan en saanut vihreää valoa, koska Doppwomanin omat mekot eivät ole ilmestyneet. Tiukkoja mammoja.

  Jos huonosti käy, että jäisin mekkoa ilman, kun koot loppuu, niin mammat lupasivat jopa ommella minulle sellaisen vaikka vanhoista verhokankaistaan. Iik, nyt on ilmojen lämmettävä, jotta Doppwoman mekot pääsevät esittäytymään tai saan 70-luvun verhokankaista anoppini suunnitteleman, äitini ompeleman kesämekon. Olisihan se retroa, mutta mieheni pelkää minun näyttävän silloin variksenpelättimeltä. Itse pelkään todellakin joutuvani siihen tilanteeseen, joten maanitelen aurinkoa esille. Paista nyt vaan, niin pisamani putkahtavat taas esiin kasvoilleni sekä päästään katsastamaan Doppwomanin uudet mekot.

  • Hei Jaana! Hah, hah olemme todellakin lellitty heidät ihan piloille! Vaikka miehelläni on hyvä maku, siis hyvin samanlainen kuin minulla 🙂 niin en kyllä luottaisi hänen vaatevalintoihin, jos hän lähtisi yksin shoppailemaan. Sieltä voisi tulla ihan oudon värisiä vaatteita…hän voisi ostaa jonkun paidan, jonka väriä en ymmärtäisi yhtään…hän kuulemma haluaisi räväyttää, näin hän perustelisi valintaansa. Juu ei, käy minulle. Me naiset haluamme enemmän valinnanvaraa, miehet eivät kaipaa vaatteissa vaihtelua kuten me naiset. Siksi he varmasti toimivat niin kuten toimivat. Yhdet shortsit on jo tullutkin, mustat ja stylet! Hah, hah Jaana et varmasti jää ilman kesämekkoa! Niitä tulee sen verran paljon jatkuvasti, että emme ehdi päivän aikana purkaa laatikoita…nytkin on laatikkosuma odottamassa avausta ja sitten höytyttämistä ja sitten kuvausta. Tämänkin postauksen julkaisu meni aamuun, kun illalla ei ehtinyt enään saada postausta valmiiksi, ennen Nukkumatin saapumista. Voi ei, huomenna on tosiaan myrskypäivä ja meidän viikonlopun kuvaukset on tekemättä! Joutuu luultavasti ottamaan sateenvarjon rekvisiitaksi. Mukavaa loppuviikkoa, kata