Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

IW 50: Thabitha mekko ja 80-luku

IW 50: Thabitha mekko ja 80-luku

InWear juhlii tänä vuonna 50-vuotis taivaltaan. Hieno ikä eli voidaan todeta, että InWear elää naisen parasta aikaa 🙂 Juhlavuotensa kunniaksi InWear on valmistanut muutamia ”synttärimekkoja”, mm. tämän Thabitha mekon. Myös muita synttärimekkoja on tulossa.

Itse olen käyttänyt InWearin vaatteita jo 80-luvun puolivälistä

 

IW 50: Thabitha mekko ja 80-luku

Thabitha mekko

Thabitha mekko on ajankohtainen, mutta samalla klassikko paitamekko. Mekossa on valekietaisu yläosa ja kunnon paitakaulus. Hihat ovat täyspitkät, mutta rannekkeet ovat leveät eli ne kuuluu kääntää. Mekon alaosa levenee alaspäin ja mekon sivuissa on halkiot. Halkiot keventävät mekon midimittaa.

 

IW 50: Thabitha mekko ja 80-luku

Mekkoon kuuluu leveä vyö, joka on irrallinen. Vyön voi sitoa vyötärölle tai jättää kokonaan pois, koska vyölle ei ole tehty lenksuja. Minusta leveä vyö ”kruunaa” mekon eli ilman vyötä mekko oli arkinen, mutta rusetilla siitä kuoriutui juhlavampi versio.

Mekossa on taskut, jotka ovat aina plussaa. Vaikka taskuihin ei mitään tavaraa koskaan laittaisikaan, on mekon henki reipas, juuri taskujen ansiosta. Itse rakastan laittaa kädet taskuun, mutta vain mekoissa ja ”ukkohousuissa”.

 

IW 50: Thabitha mekko ja 80-luku

Mekossa on vuori, joka ylettyy polven yläpuolelle. Kuvasta näkee, että tässä valossa sääret kuultavat polvesta alaspäin läpi. Alla olevassa kuvassa sääret eivät näy läpi eli se riippuu siitä, miten valo tulee.

Gabilla on jalassaan Höglin lenkkarit, jotka soveltuvat arkikäyttöön loistavasti. Juhlavampiin tilaisuuksiin voisi Tabitha mekkoon pukea vaikkapa Croko korkkarit tai jotkut muut korkkarit, väristä ei ole väliä.

 

IW 50: Thabitha mekko ja 80-luku

80-luvun muisto

Minulle on jäänyt elävästi mieleen yksi InWerin mekko, jonka ostin tai tarkemmin sanottuna, äitini osti sen minulle Vapuksi kun oli 17-vuotias. Mekko muistuttaa suuresti tätä Tabitha mekkoa. Väriltään mekko oli kirkkaan keltainen ja se oli myös takkimekko. Siinä oli paitamallinen yläosa ja alaosa leveni myös alaspäin ja mekon mitta oli sama kuin tässä. Myös siinä mekossa oli taskut sivuissa, mutta hihat olivat lyhkäiset. Mekko oli paksuhkoa puuvillaa. Se mekko on jäänyt mieleeni, se oli niiiiiiiin ihana.

Muoti kiertää, mallit pysyvät suurin piirtein samoina, mutta materiaalit ovat muuttuneet mm. stretchin ansiosta. Nykyään halutaan pitää joustavia ja mukavia vaatteita.

Muistatko sinä jonkun vanhan InWearin vaatteen nuoruudestasi?

 

IW 50: Thabitha mekko ja 80-luku

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä ja Doppshop verkkokaupastamme.

Menimme toissa päivänä lounaalle ja tarkoitus oli syödä se ulkona. Gabilla ei ollut aurinkolaseja mukana, joten lainasin hänelle omat lasini eli ne, jotka ostin lentokentältä kun lähdin Floridaan. ”Oi, nämähän ovat tosi coolit, näihin ei varmaan ole helppo laittaa vahvuuksia?” Niin, en tiedä kun en ole ollut vielä kysymässä asiaa…. ”Siis nämä on ihanat ja mun vanhat lasit onkin jo aika naarmuiset”…. Aivan, tiesinhän minä että tässä tulee käymään näin. Aurinkolasit vaihtoivat omistajaa 🙂

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Rento ja huoleton mekko.
    Aurinkolasit sopivat tietty Gabille. Mitä äidit eivät tekisi lapsiansa takia..
    Minulla myös Inwearin keltainen mekko muistissa ja monet muut hyvät mekkomuistot. Odotan into piukeena lisää mekko postauksia.

    Mekot ovat niin huolettoman helppoja vaatteita. Niitä sovittaessa tuntee itsensä prinsessaksi. Muut vaatteet on hankalampi hankkia, kuten housut, mutta ihania mekkoja löytyy aina ja jokaiselle.

    • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi:) Se on just näin, kaikki mikä on mun on myös sun, periaatteella mennään 🙂 Mekot ovat ihania ja helppoja, yksi vaate ja se on siinä. Mukavaa sunnuntaita, Kata