Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


12.11.2017 |

Suomi 100-juhlamekot: Ansiomerkeillä ja ilman

Suomi 100-juhlavaatepostauksia on toivottu jo tovi, joten nyt ne alkavat. Kuvasimme meidän kaikkien DOPPilaisten päällä Suomen 100-vuotis itsenäisyyspäiväjuhliin sopivat asut. Ainoastaan Eija jäi kuvaamatta, koska hän viettää lämpöistä lomaa jossain ihan muualla kuin Suomessa. Terkkuja Eija sinne 🙂

Itsenäisyyspäivänä halutaan pukeutua siniseen ja valkoiseen. Esittelemämme asut ovat sekä rentoja että juhlavampia asukokonaisuuksia. Juhlien luonteet vaihtelevat suuresti, joku etsii todella juhlavaa asua ja toinen taas rentoa asua, joka ei jää juhlien jälkeen kaappiin lojumaan. Eli valitset asusi sen mukaan, mikä on juhlan luonne. Pitkiä iltapukuja ei valikoimistamme löydy.

Neulemekko:

Tummansininen neulemekko on loistava valinta rentoon juhlamenoon ja sille sinulla on käyttöä koko talven. Mekossa on vartaloa imarteleva malli, joka sopii monelle vartalotyypille. Se on istuva vyötäröön saakka tai hieman vyötärön yläkanttiin. Siitä mekko levenee loivasti alaspäin ja kellottuu naisellisesti helmaa kohden. Kuvasta näet, että hameosa on rakennettu 10 cm palasista, jolla on kaventava vaikutus kokonaisuuteen.

Asusteet:

Laitoin kaulaani kahdet pitkät helmet kolminkertaisesti eli kaulassani on kuusi kerrosta helmiä. Ranteeseen pujotin myös helmikäsikorun. Vaaleat sukkahousut ja kirkkaansiniset korkkarit (yli vuoden vanhat Gaborit, joita ei enään löydy), tuovat asuun kivaa lisää. Korkkarit ja silkkihuivi kaulassani sointuvat yhteen tehden asusta kokonaisen. Vaaleat ihonväriset sukkahousut tuovat neulemekkoon juhlavuutta.

 • Neulemekko More&More € 129,95 koot 34-44 minulla on koko 36
 • Silkki tuubihuivi € 39,00
 • Helmikaulanauha € 29,00

Ansiomerkit ja kunniamerkit:

Kunniamerkki on ansiomerkkiä arvokkaampi merkki, jonka saa ansiosta tai kunnianosoituksesta. Virallisia kunniamerkkejä ovat valtiovallan myöntämät kunniamerkit. Ansiomerkkejä on järjestöillä, yhteisöillä, yrityksillä jne.
Ansio-ja kunniamerkit kiinnitetään vasemmalle puolelle, rinnan yläpuolelle. Jos omistaa sekä kunnia- että ansiomerkkejä, kiinnitetään kunniamerkki ensin ja sen alapuolelle ansiomerkki. Mutta ansiomerkin voi kiinnittää kunniamerkin viereen, kainalon puolelle, jos kunniamerkkejä on yksi.


Minulla ei ole rinnassani ansio- eikä kunniamerkkiä. Se on yleisurhoollisuusmitali, jonka sain 50-vuotis Pink Partyissä hyvältä ystävättäreltäni. Jokainen nainen, joka täyttää viisikymmentä vuotta, on yleisurhoollisuusmitalinsa ansainnut, eikö vain?

Mekko:

Sininen mekko on klassisen yksinkertainen kotelomekko. Tämä mekko ei ole tarpeeksi juhlava kunniamerkeille, mutta ansiomerkeille se soveltuu. Kunniamerkkejä käytetään frakin, tumman puvun tai kansallispuvun kanssa. Kutsussa lukeva pukukoodi kunnia- ja ansiomerkkeineen menee aina miehen pukeutumiskoodin mukaan ja daami seuraa miehen pukukoodia. Tällä mekolla voisi osallistua ansiomerkkeineen työnantajan järjestämiin juhliin, itsenäisyyspäiväjuhliin (ei arvokkaisiin juhliin) tai suku- ja perhejuhliin.
Ansio- ja kunniamerkkien kanssa ei laiteta muita koruja kaulaan.

Sukkahousut:

Asusteilla on suuri vaikutus kokonaisuuteen eli niitä ei tule aliarvioida. Sukkahousujen on oltava ohkaiset ja oikean sävyiset. Liian ruskeat ovat vanhahtavat ja liian vaaleat näyttävät kalman kalpeilta. Kun ostat sukkiksia, niin katso aina sukkistilkku ja laita se käteesi. Älä nosta sitä silmiesi tasolle, vaan vie se alas pohkeesi kohtaan. Silloin näet sävyn parhaiten ja pyydä myyjältä apua, jotta saat oikean kokoiset sukkikset. Mikään ei ole kamalampaa kuin alaspäin valuvat sukkikset.

” Beiget korkkarit ovat siniseen mekkoon raikkaammat kuin mustat korkkarit ”

” Sinivalkoinen huivi on täydellinen valinta Suomi 100-asuun ”

Juhliin mentäessä, ei juhlamekon päälle pueta arkista toppa- tai sporttitakkia. Pieni tekoturkki, kuten minulla on päälläni tai siisti villakangastakki soveltuvat juhlapukeutumiseen. Jos et omista siistiä juhlatakkia, kääriydy matkan ajaksi isoon huiviin tai ponchoon. Matka juhlapaikalle taitetaan yleensä autolla tai taksilla, joten näillä pärjää. Olethan varovainen, kun nouset autosta ulos korkkarit jalassa, että et liukastu.

Huom: Jos sinulla on tiukka mekko, niin kiinnitä huomiota, että etusauma massukan kohdalla on liimattu! Yleensä se on neulottu. Se ei saa näkyä mekon läpi, niinkuin minulla näkyy. Eli älä tee niinkuin minä, vaan niinkuin minä sanon 🙂


Ja ylipäätänsäkin alusvaatteet ovat tärkeät eli minimoidaan kaikki näkyvät saumat juhlamekon alta.
Sopivasti ”litistävillä ja kohottavilla” alushousuilla ja sukkahousilla on suuri merkitys lopputulokseen.

Muistatko tekolammasturkkimme sinisinä ja luonnonvalkoisina? Tässä on sama turkki, mutta lyhkäisenä ja mustana. Loistava takki farkkujen ja nilkkureiden kanssa, samaten mekkojen kanssa se toimii arki- ja juhlatakkina. Tämä on taas niitä ”ajattomia vaatekappaleita”, jotka voivat kuulua garderobiisi, eikä niissä ole vuosilukua.

 • Sininen kotelomekko Part Two € 119,95 koot S-XXL pientä kokoa 
 • Tekolammasturkki Part Two € 199,95 musta reiluhkoa kokoa

2 kommenttia

 1. Doppwoman sanoo:

  Hei kiitos viestistäsi:) Kyllä sopii, kaikkiin juhliin ja jouluun 🙂 Hyvää vkl, Kata

 2. Anonyymi sanoo:

  Oi, miten kauniita mekkoja ja vartalotyypeille sopivia. Upeita asuja Suomi 100 -teema aajatellen. Niitä voi muuntaa joulunkin tarpeisiin. Eikö?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *