Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Tunikahousut ja pitsitoppi

Esittelin teille viikko sitten neuletunikan ja -takin. Minulla oli niiden alla tunikahousut, jotka lupasin esitellä teille myöhemminja tässä ne tunikahousut nyt ovat. Puin päälleni mustat housut, koska ne ovat väriltään armollisimmat näin lyhkäisen yläosan kanssa. Muut värit housuista ovat beige ja tummansininen. Housut ovat materiaaliltaan on 70 % viskoosia, 25 % nylonia ja 5 % elastaania.

 

Nämä housut ovat yhtä pituutta ja minulla ne loppuvat nilkkaan. Sivuissa on vetoketjut, mutta housuissa ei ole taskuja eli vetoketjut ovat pelkkä koriste. Minulla on päälläni housuista koko S ja se on muuten ihan sopiva, mutta kuminauhavyötärö on hieman löysä. Kuminauha on irtonainen vyötärönauhan sisällä, joten se on helppo kiristää. Eli avataan hieman vyötärönauhaa takaa, kiristetään kuminauha ja neulotaan vyötärönauha takaisin kiinni, siis ihan kuin ennen vanhaan kiristettiin sukkahousuja kun olin pieni. Ja itseasiassa olen kiristänyt Gabinkin sukkiksia kun hän oli pikkutyttö. Tästä tulikin mieleeni, että Gabi oli tarkka vaatteistaan jo ihan pienenä, 3-vuotiaasta lähtien. Aamuisin hänen piti saada itse päättää, mitä puki päällensä, minun ehdottamat vaatteet eivät kelvanneet. Jotta aamut olisivat sujuneet rauhallisesti, opetin häntä katsomaan edellisiltana seuraavan päivän vaatteet jo valmiiksi. Hän laittoi sukkahousut pitkäksi lattialle, mekon tai hameen ja paidan siihen päälle eli hän sommitteli seuraavan päivän asun. Kun hän aamulla heräsi, hän puki lattialla olevat vaatteet päällensä, joten tällä keinolla aamuisin vältyttiin turhalta draamalta. Pojille katsoin myös iltaisin seuraavan päivän vaatteet valmiiksi ja he pukivat juuri ne mitä olin tuolille laittanut, ilman mitään suurempaa taistelua. On hauska kuulla muiltakin äideiltä, miten jo pikkutytöt ovat tarkkoja vaatteistaan, kun taas pikkupojat pukevat päällensä, mitä heidän eteensä tuo. Onko se meidän äitien opettama asia tytöille vai jo syntymästä saatu ”vaategeeni”?

 

Tässä paitsikassa on ohuita vaaleansinivalkoisia raitoja. Paitsikka on viskoosia ja paitsikan edessä on solmu. Paitsikkaa ei voi pitää niin, että solmu olisi auki, mutta se aukeaa. Puin paitsikan alle mustan pitsitopin ja jätin nappeja yläosasta auki, jotta pitsitoppi vilahtelisi paidan alta.

 • Solmupaitsikka More&More € 65,95  koot 34-44, tulee myös DOPP Helsinkiin

Tunikahousut toimivat kesällä loistavasti rentojen mekkojen alla, jos ei halua olla paljailla säärillä ”

 

Neo Noirin pitsitoppeja löytyy valkoisina sekä mustina ja koot ovat S-XL, hinta € 44,00. Tunikahousuja löytyy kolmea väriä eli beige, tummansininen sekä musta ja koot ovat S-XXL, hinta
€ 59,00. Kummatkin tuotteet tulevat myös DOPP Helsinkiin.

 

Topin olkanauhat tulevat lähelle kaulaa, joten ne näkyvät paidan kauluksesta

Tässä näkee paremmin topin mallin. Yläosa on pitsiä, topin keskiosa on venyvää nylonia ja topin alareunassa on pitsikaistale. Rinnan kohdilla on toppaukset, joten niistä ei näy läpi ja ne tukevat rintoja, mikäli topin alle ei halua pukea rintaliivejä. Tätä toppia löytyy myös pelkkänä liivinä ja siinä on samanlainen yläosa kun tässä topissa, mutta se loppuu rinnan alle. Liiviä löytyy mustana ja koot ovat S-XL, hinta 39,00.

 

Tässä näkee taas topin selkäosan. Pitsi menee ristiin selkäosasta eli jos topin alle pukee liivit, niin olkanauhat näkyvät selkäosasta. Mutta toppi on aivan ihana pitää jonkun alla, vaikkapa sellaisen isokauluksisen neuleen alla, niin että pitsi näkyisi kauluksesta sekä niskasta. Se näyttäisi kauniilta.

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Hei Heidi ja kiitos viestistäsi! Itsekin joskus mietin illalla, että laitan jonkun määrätyn vaatteen aamulla töihin, mutta kun aamu koittaa, niin mieli on muuttunut. Toivotaan, että riittää kaikille halukkaille, ovat DOPP Helsingissä kun avaamme to 2.3. Tervetuloa! Kata

 2. Hei Hansu ja kiitos viestistäsi! Sanoisin, että jäävät, valitettavasti. Meiltä tulee lisää vastaavia housuja, katsotaan jos niissä olisi pidempi lahje. Mukavaa tiistai-iltaa, Kata

 3. Hei Anna ja kiitos viestistäsi! Vaikka meidän pojat pienenä puki mitä heille ehdotin, niin huppista, nyt kun ovat 21 v. ja 22 v. niin kyllä ovat tarkkoja vaatteistaan! Kaikki pitää olla just eikä melkein ja ne hiukset:) ovat melkein pahempia kuin minä ja Gabi! Käyvät parturissa parin viikon välein…:) Ihanaa, kun seuraat meitä, moni onkin sanonut, että lukee meitä aamukahvin kera:) Kirpeitä talvipäiviä toivotellen, Kata

 4. Kivoja asuja jälleen.Jääkö nuo tunikahousut pitkälle (176cm)liian lyhyiksi? -Hansu

 5. Tosi kiva asu ja aivan upea toppi! Hauska kuulla että toppi ja housut tulevat myyntiin myös Helsinkiin, kovasti odottelen liikkeesi avaamista! Toivottavasti toppeja tulee runsaasti,etteivät lopu kesken.

  Minä ja teini-ikäiset tyttäreni olemme sen verran fiilispukeutujia kaikki, että edellisenä iltana ei voi tietää millä fiiliksellä haluaa pukeutua seuraavana aamuna.Liekö heidän tapa sitten peritty minulta, mene ja tiedä…

  T. Heidi

 6. Hehee vaategeeni, uskon tähän juttuun 🙂 minulla 2 poikaa, ja esikoinen on ollut 2 vuotiaasta lähtien tosi tarkka vaatteistaan. Vain hänen valitsemat "miehekkäät" supersankari yms:) vaatteet kelpaavat. Minun valitsemat ei. Kuopukselle ei ole niin väliä vaatteista. Eli eksyy se "vaategeeni" näköjään joskus pojillekin:) Ja hän on muuten niin poikamainen kuitenkin. Ihana blogi, saan paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä tästä. Vakkari aamulukemiseni 🙂
  t. Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *