Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


5.2.2017 |

Neljäosainen puku

Tämän sunnuntain aiheena on neljäosainen puku. Kyseessä on samaa materiaalia olevat vaatekappaleet, jotka voit yhdistellä keskenään. Näin saat lukuisia asukokonaisuuksia näillä neljällä vaatekappaleella eli yhdistellään hame, housut, jakku ja mekko. Jos tarvitsisin työssäni siistiä ja tyylikästä, mutta kuitenkin suht’ rentoa vaatetusta ja haluaisin päästä aamuisin helpolla, valitsisin vaatekaappiini tällaisen yhtenäisen setin, joita yhdistelisin keskenään ja erikseen.

Materiaali: 85% polyesteri, 10 % viskoosi ja 5 % elastaani. Kaikissa tuotteissa on 30 asteen vesipesu.

 

Hame: Tässä hameessa on sievä malli. Välillä kun hameen vetää päälleensä, niin se joko kiristää lantiosta ja on iso vyötäröstä tai sitten saa arpoa, mihin kohtaan vyötäröllä hame on tarkoitettu. Tämä hame istui heti ja tuntui todella hyvältä päällä. Hameen edessä on kaksi laskosta, mutta ne eivät pönkötä vatsan kohdalta, koska laskokset ovat lonkkaluiden päällä ja lantion kohdalla hameessa on tilaa. Itse puin hameen vyötärölle, koska siinä on kangasvyö jolla hameen voi vielä sitoa niin, että hame pysyy paikoillaan. Hame ylettyy juuri polven päälle ja se onkin hyvä mitta käyttöhameeksi ja siitä mitasta yleensä tykätään. Hameessa on vuori, joten se ei nouse ylöspäin kävellessä. Yhdistin hameeseen lyhythihaisen poolon, joka on juuri sopivan pituinen. Koska hameessa on kangasvyö, joka sidotaan rusetille eteen, ei yläosa voi olla liian pitkä, että se tulee vyön päälle. Toki vyön voi ottaa pois ja olla kokonaan ilman vyötä tai vaihtaa sen tavalliseen vyöhön, joka ei pönkötä paidan alta.

” Pidän siitä, kun hameen voi yhdistää sekä korkkareiden että tennareiden kanssa, näin hameesta saa monta eri asukokonaisuutta ”

 

Hameessa on myös taskut, jotka tekevät siitä rennon käyttöhameen

 

Jakku: Jakku on kevyt, koska se on vuoreton. Ihan kuin olisi pukenut neuletakin päällensä, kun en huomannut jakussa mitään kankeutta. Jakku on hyvin vartalonmyötäisesti leikattu. Siinä on useat sisäänotot tuplatikkauksilla ja jakun edessä on kaksi taskua. Koska taskut on neulottu jakun päälle eli ne eivät ole ns. piilotaskut, on jakussa rentoa olemusta. Jakku käy irtojakkuna myös muiden housujen kanssa. Itse yhdistäisin sen farkkujen ja chinojen kanssa. Jalkaani pukisin rennot panchicit tai korokepohjasandaalit, jolloin asun luonne muuttuisi täysin. Kun jakun napittaa kiinni, imartelee se vartaloa kauniisti. Kuten huomasit, saa jakunkin pestä itse. Se on aika harvoin, kun jakun saa pestä itse, koska vuorikangas, liimakankaat sekä olkatoppaukset voivat vahingoittua vedestä.

Jos olet neuletakkifani, niin uskon, että tästä jakusta pitäisit, koska tämä ei ole jäykkä vaan pehmoinen ja joustava päällä ”

 

 

Housut: Itse en koskaan käytä sukkahousuja farkkujen tai muidenkaan housujen alla. Minusta se tuntuu niin ahdistavalta ja housut eivät pääse laskeutumaan, vaan ne jäävät vekeille reidestä. Nyt kuitenkin jätin ohuet sukkikset housujen alle, enkä muistanutkaan että ne ovat siellä alla. Ehkä se johtui myös siitä, että nämä housut joustivat reilusti, kun puin ne päälleni. Käänsin lahkeita kantin verran eli noin 4 cm. Housut istuvat hyvin ja näissä housuissahan on sama juju kuin hameessa eli kangasvyö ja taskut ovat sivussa. Housuihin yhdistin neulepaidan, joka ylettyy juuri housun vyötärölle. Muistattehan naiset, että ette nosta housuja  kainaloihin. Itse puen aina housut päälleni ja sitten nappaan etureisistä kiinni ja vedän niitä himpun verran alemmas. Siinä on housujen oikea paikka.

 

 

” Jos haluaa, voi housujen ja hameiden taskut avata, mutta jos niitä ei aio käyttää, on avaaminen turhaa. Lantio näyttää sievemmältä, kun taskut eivät pussita. ”

 

 

Mekko: Tämä mekko on kyllä nätti. Se on istuva yläosasta, mutta levenee aavistuksen alaspäin.Tämä mekkomalli on päärynämallisen vartalon loistomekko. Hän saa ottaa oman kokoisen mekon yläosasta ja koska mekko levenee alaspäin, on siinä tilaa lantiolle. Tämä mekon malli tasapainoittaa vartalon kauniisti. Mekko on vuoreton, mutta se ei haittaa yhtään, koska helma levenee alaspäin niin se ei tartu sukkiksiin. Mekon vyötärölinjaa on himpun verran nostettu siihen vartalon kapeimpaan kohtaan ja kolme neljäsosaiset hihat luovat mekkoon naisellista fiilistä. Sovittelimme asiakkaan kanssa vöitä mekon vyötärösauman päälle ja siihen sopi sekä kapeat että leveät vyöt. Ja mekon mitta on just eikä melkein!

 

Tästä näkee jakun istuvuuden myös selkäosasta

 

 

Yhdistin mekkoon valkoiset metallinhohtoiset korkkarit, valkoisen laukun ja valkoiset helmet. Halusin yhdistää mekkoon jotain raikasta. Oikeastaan tämä asukokonaisuus on hyvin seilorihenkinen, kun mukana asukokonaisuudessa on vielä ripaus punaista. Mieleeni tuli myös 60-luku, olisiko ne nämä helmet ja korkkarit jotka tekivät sen mielleyhtymän. Mutta joka tapauksessa, mekon voi yhdistellä eri asusteilla erinäköiseksi.

” Asusteet ovat tärkeä osa pukeutumista. Niillä saat helposti muutettua arkiasun juhlavaksi ja juhlavan asun taas arkiasuksi”

 

 • More&More hame € 85,95 koot 34-44 vain sininen
 • More&More jakku € 119,95 koot 34-44 vain sininen
 • More&More housut € 99,95 koot 34-44 vain sininen
 • More&More mekko € 129,95 koot 34-44 vain sininen
 • Rinascimento poolo € 69,00
 • Rinascimento neule € 69,00
 • Valkohopeiset korkkarit Gabor € 79,90 koot 4-7 korko 5 cm
 • Silkkihuivi € 59,00
 • Laukku € 39,00 valkoinen ja musta
 • Punaiset lasit Faceaface Iris Optikko, Vaasa
Nämä tuotteet ovat jo DOPP Vaasassa ja DOPP Helsingissä viikolla 9, kun avaamme.

TallennaTallenna


4 kommenttia

 1. Kaisa sanoo:

  Hei, onko tätä sinistä jakkua (koko 36) vielä tulossa myymäläänne? Postaus on tosin jo 1,5 takainen mutta tuollaisella jakulla olisi aina käyttöä.

  • Kata sanoo:

   Hei Kaisa! Kiitos viestistäsi. Voi ei nyt löydy, mutta keväällä saat vuorettomia jakkuja. Pysyhän kuulolla, Kata

 2. Doppwoman sanoo:

  Heap Blue Peony! Vain sinisenä löytyy tätä settiä. Hyvää talviviikkoa, Kata

 3. Blue Peony sanoo:

  Ovatpa kivoja, varsinkin hameen ja housujen "rusettivyö"! Missä väreissä näitä löytyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *