Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

H-vartalotyypin stailaus

Olemme jo stailanneet O-vartalotyypin sekä A-vartalotyypin kahtena peräkkäisinä sunnuntaina ja nyt on stailausvuorossa H-vartalo. Ensiksikin voin todeta, että näytösmallit ovat H-vartaloisia, koska on periaatteessa ihan sama mitä heille puetaan, kaikki käy. Mutta nyt halusimme stailata mallimme naiselliseksi ja pehmeäksi eli halusimme ”loihtia” hänelle vyötärön.

Tunnuspiirteet tyypilliselle H-vartalolle:

 • hartialinjasta lantioon vartalo on suora ja 
 • vyötäröä ja peppua ei juurikaan ole
 • jalat ovat hoikat ja pitkät
 • vartalo näyttää kulmikkaalta

Kerrospukeutuminen sopii hyvin H-vartalotyypille. Näin saamme huomaamatta lisää massaa hänelle ja se tekee asuista mielenkiintoisia. Puimme valkoisen kauluspaidan päälle neuleen ja käänsimme paitiksen rannekkeet ylös, koska tälläkin pienellä asialla mallista tulee pehmoisempi.
H-vartalolla on kaunis ja pitkä kaula, niin kuin muutkin raajat. Katkaisimme kaulan-alueen laittamalla hänelle pienen silkkihuivin. Eli tälle pitkälle kaulalle huivin voi sitoa tiukasti, mutta jos kaula on lyhyt niin huivi jätetään löysemmäksi, että kaulan ja huivin väliin jää ihoa näkyviin.

Löysähköt housut, kuten boyfriend farkut sopivat H-vartalolle loistavasti. Koska olemme ne mallin päällä jo kerran kuvanneet, niin puimme hänelle nyt ns. ukkohousut. Näissä housuissa on tilaa lantiolla ja reisissä, joka tekee sen, että lantio näyttää pyöreämmältä. H-vartaloiselle sopii parhaiten matalavyötäröiset housut. Käärimme hieman lahkeita, joten saimme nilkat esille eli ideana on se että katkaisemme vartalon linjoja, joten kokonaisuus ei näytä niin yhtenäiseltä ja pitkältä.

Tämä asu on todella loistava mallillemme. Paitapuserossa on sisäänotot vyötäröllä ja selässä eli saamme vartalomyötäisen efektin. V-aukkoinen paitapusero sopii hyvin H-vartalolle, koska v-aukko on vastakohta laatikolle. Pitkään ja siroon kaulaan voimme pukea ison ja muhkean huivin. Paksu huivi ja leveä hame sopivat hyvin pariksi, koska ne tasapainottavat toisiaan.

Tämä levenevä hamemalli sopii H-vartalolle hyvin, koska se tuo massaa lantion kohdalle, joten siitä syystä vyötärö näyttää kapealta. Korostimme sitä vielä mustalla vyöllä. Rannekorut ovat hyviä, koska ne katkaisevat vuorostaan kädenlinjan.

H-vartaloisen sääret ovat useinmiten pitkät ja hoikat. Niihin voi kyseinalaistamatta pukea mitkä sukkahousut tahansa, ne kestävät kyllä katseet! Puimme mallillemme sukkahousut, joihin on kudottu vaakaraitaa. Ja nimenomaan se vaakaraita on hyvä asia, koska sääriä saakin rehevöittää. Mikäli haluat hoikentaa jalkojasi, niin valitse sukkahousut, jossa raita on toisinpäin eli raita on pystyraitaa.
Sisäänotettu jakku, joka laskeutuu pehmeästi levenevän hameen päälle, saa lantion näyttämään kurvikkaalta.

Tulppaaninmallinen hame tai mekko on H-vartalolle pukeva. Tulppaanimalli tarkoittaa sitä, että lantiolla on laskokset ja hame levenee nimenomaan lantion kohdalta mutta se vastaavasti kapenee helmasta. Eli tällä hameen tai mekon mallilla lantioon tulee toivottua pyöreyttä.

Kädessä kannettava laukku tai laukku hihnalla, joka loppuu lantion kohdalle sopii myös tälle vartalotyypille, koska ei haittaa vaikka katse menee lantiolle.

Korostimme vyötäröä entisestään laittamalla vyötärölle leveän nahkavyön. Vyö on H-vartaloisen naisen paras kaveri eli rohkeasti kokeilemaan vöitä.

Allaolevalla takilla saamme myös naisellisia muotoja, koska takissa on sisäänotot etu- ja takapuolella. Klassinen trenssi tai villakangastakki vyöllä on oiva valinta H-vartalolle.

H-vartalotyyppi saa keskittyä vyötärön korostamiseen ja unohtaa säkkimäiset yläosat, jotta naisellisuutta saadaan esille. H-vartalo voi leikitellä kerrospukeutumisella, erimittaisilla vaatteilla, jalkoja korostamalla ja millä vaan unohtamatta vyötäröä.
Kiitos Ivonne!

Tuotteet, joita käytimme mallilla

 • Ouin neulepaita € 79,00
 • In Wearin valkoinen kauluspaita € 69,95 koot 34-44
 • In Wearin housut € 119,95
 • Silkkihuivi € 29,00
 • Part Twon harmaa hame € 89,95
 • Wolford sukkahousut € 39,00
 • In Wearin musta bleiseri € 159,95 
 • Harmaa iso huivi € 54,00
 • In Wearin pitsimekko € 179,95 koot 34-44
 • Lotta Design korvakorut € 16,00
 • Ouin villakangas takki € 239,00 koot 36-42
 • Ruutuhuivi € 29,00
Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Hei Tiina! Loistavaa, kokeile ihmeessä. Se muhkea huivi tasapainottaa alaspäin levenevää helmaa. Mukavaa syksyä sinulle:)

 2. Ostin kesällä levenevähelmaisen hameen ja siitä tuli heti suosikkini. Hamessa on vähän pidempi helma ja taskut. Siihen asusteeksi leveä vyö. Vinkkinä stailauksestasi kokeilen lisukkeena vielä muhkeaa huivia.

 3. Kiitos hyvästä postauksesta-aika lailla näin pukeutunut näin h-vartaloisena mutta muutaman vinkin poimin sinulta

 4. Näitä kuvia katsellessa sitä harmittelee että joutuu töissä pukeutumaan työvaatteisiin talon puolesta. Hyvältä näyttää vaikkei oma tyyli oikeasti näin klassinen olekkaan.

 5. Hei Ansku! Työvaatteissa on se hyvä puoli, ettei aamuisin tule asukriisiä:) vaikka voihan se joskus tuntua tylsältä. Hyvää syksyä!

 6. Kiitos Mimmi! Koitamme saadan X-vartalon kuvattua ensi sunnuntaiksi! ja kiva kun löysit meidät.

 7. Ihana blogi, jonka sattumalta löysin myös kivan blogin FabFortyn kautta! Olisin kyllä vakioasiakkaasi, mutta Savonlinnasta on sinne pitkä matka… Innolla odotan X-vartalotyypin stailausta!

 8. Hei Rouva H! Kyllä löytyy, kaareva H eli vyötäröä vaan korostamaan! Koita ihmeessä hametta js juuri tällaista levenevää mallia. Kiva kun tykkäät stailauksistamme! Hyvää syksyä ja onnea hamekaupoille:)

 9. Bingo! Nyt nappasi! H Ilmoittautuu ja erityisesti kaareva H. Eikös sellainenkin lisämääritys vielä löydy? : ) En ole hametyyppiä laisinkaan, mutta nyt yllätyksekseni innostuin hurjasti tuosta harmaasta hameesta. Tosi kivoja stailauksia ja vinkkejä tässä ja monissa aiemmissakin postauksissa 🙂

  Rouva H