Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Käyttöasu ja leffasuosituksia

Meillä oli viikonloppuna leffamaratoni. Olemme viimeisen vuoden aikana katsoneet enemmän leffoja ja sarjoja kuin koskaan. Tuskin olemme ainoita, uskon että ruudun takana on muitakin, jotka ovat pitäneet leffamaratoneja. Minulla on useita sarja suosikkeja viimeisen vuoden ajalta, voin vinkatakin teille muutamia sarjoja, mistä olen tykännyt. Jos sinulla on hyviä suosikkisarjoja tai leffoja, niin vinkkaathan niitä kommentteihin.

 

Meidän leffamaratoniin viikonloppuna kuului kaksi sarjaa. Ensimmäinen sarja oli Squid Game, jonka katsomisen olimme aloittaneet jo viime torstai iltana. Täytyy sanoa, että sarja oli todellakin erilainen jo senkin takia, että siinä puhuttiin koreaa. Ekan jakson aikana odotin, mitä tulee tapahtumaan ja kun eka jakso loppui, mietin että mitä ihmettä juuri katsoin. Sen enempää en sarjasta paljasta, jos sinulla on sarja kesken tai aiot sen katsoa, mutta koukuttava sarja se oli. Toinen sarja, joka meillä on vielä kesken, on Kastanjamies. Sarja on tanskalainen rikossarja, hyvällä juonella ja raaoilla murhilla. Olen miettinyt, että kuinka paljon me ihmiset katsommekaan murhia ja raakaa väkivaltaa. Elokuvat ja sarjat ovat käytännössä kaikki rakkausleffoja tai murhaleffoja. Eihän ihmisiä tavallinen elämä kiinnosta, koska sitähän me elämme itsekin. Me haluamme nähdä jotain muuta.

Jos leffassa tulee pelottava kohta, niin laitan viltin pään yli ja olen kännykällä sen ajan kun kohta menee ohi. Mieheni aina ilmoittaa että “nyt voit katsoa”

 

Rich cargo pocket

Rich cargo farkut ovat rennot ja mageet farkut! Farkuissa on kiva uusi pesu, pesty harmaa. Farkuissa on hieman asennetta vetoketjutaskulla oikean reiden sivussa sekä lahkeen sivu saumoissa. Vasemman reiden kohdalla on myös tasku, mutta se ei ”pullahda” eli on ihan kiinni reidessä. Sivussa on taskut ja takana on vale läppätaskut.  Vyötärö ylettyy juuri navan kohdalla (ei vyötärön kapeimpaan kohtaan) ja fiilikseltään ne saavat olla hieman löysähköt, mutta muistathan kuitenkin, että farkut venyvät aina hieman käytössä. Minulla on housuista päällä koko 34. Farkut ovat hieman tukevampaa farkkukangasta.

Vinkki: Moni tekee sen virheen, että kiskoo farkkuja liian ylös, silloin ne eivät istu. Nämä farkut eivät ylety vyötärölle saakka vaan ne jäävät navan päälle ihan kuten muutkin Rich Cargo farkut ja housut. Näitä ei saa kiskoa ylös, mielummin antaa tipahtaa lonkkaluiden päälle.

 

Leia neule

Leia neule on pehmoista puuvilla cashmiriä. Neule on ihanan mallinen, siinä on V-kaula-aukko sekä edessä että takana. Neuleessa on lepakkohihat ja pitkät resori rannekkeet. Neuleessa on resori vyötäröllä. Neuletta voi käyttää sekä housujen että hameiden kanssa. Neule vastaa normaalia kokoa, minulla on neuleesta päällä koko S.

Kun kirjoitin keväällä 1986 ylioppilaaksi, niin pääsin kirjoitusten jälkeen töihin Seppälään. Muistan, että ostin sieltä vaaleansiniraitaisen trikoopaidan, joka oli juuri samanmallinen kun tämä Leia neule. Siinä oli V-kaula-aukko edessä ja takana. Puin paidan valkoisten korkeavyötäröisten ukkohousujen sisälle.

 

Meillä on tv auki aina iltaisin, mutta usein se on auki vain taustalla. Minä teen töitä ja mies on myös koneella eikä kumpikaan katso sitä kuin välillä toisella silmällä. Viikossa tulee kaksi ohjelmaa, jota olen nyt syksyllä katsonut. Toinen on tiistaisin tuleva Ensitreffit alttarilla ja toinen on sunnuntaisin tuleva Selviytyjät. Olen joka vuosi katsonut Tanssii tähtien kanssa, mutta tänä vuonna en ole sitä katsonut. Asiaan varmasti vaikuttaa se, että Selviytyjät ja Tanssii tähtien kanssa tulevat samaan aikaan ja jompi kumpi oli valittava. Ei Selviytyjätkään ole minun lempiohjelmani, mutta ehkä en ole yhtä paljon kyllästynyt sen formaatiin kun tansseihin. Tanssit menevät samaa kaavaa vuodesta toiseen, juontajat ja jutut ovat samoja joten se ei anna mitään uutta. Tiedän, että Krista Siegfrids tanssii siellä ja hän on ihana tyyppi. Hän oli esiintymässä meillä kotona kun oli minun 50-vuotis synttärijuhlat.

Ensitreffit alttarilla on kyllä hullu ohjelma, kun vieraat ihmiset menevät naimisiin ja muuttavat samantien saman katon alle. Ei ihme, että konflikteja nähdään ja välillä kyllä kyseenalaistan näiden ammattilaisten valinnat parien suhteen…

 

Sarjoja, mitä olemme katsoneet viimeisen vuoden aikana. Tässä ei ole kaikki, mutta nämä ainakin muistan:

 • Downton Abbey
 • The Crown
 • Money Heist
 • Bridgerton
 • The Queen´s Gambit
 • Snowpiercer
 • Peaky Blinders
 • The Fall
 • Kuka tappoi Saran?

 

Kaikki postauksen tuotteet löytyvät DOPPshop verkkokaupastamme täältä.

Muistathan seurata meitä Instagramissa @dopphelsinki ja Facebookissa DOPP.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat

12 kommenttia

 1. Hei,
  Minulla on ollut käytössä Tulevaisuuden housut ja ovat olleet tosi hyvät, vähän paksummat ja hyvin istuvat. Suosittelen! Sarjasuosituksena Rakkauden ja häpeän hedelmät tai sitten Normal people.

  • Hei Krista! Ihanaa kun tykkäät, ne ovat kylloä huiput 🙂 Kiitos, täytyypä tutkia sarjat! Kiva kun saa uutta katsottavaa. Mukavaa viikonloppua, Kata

 2. Yleareenassa ruotsalainen sarja Älska mig/Rakasta mua – tykkäät ihan varmasti! 2 kautta löytyy.

  • Hei Kaija! Jep, olen ihan unohtanut sarjan 🙂 Katsoin pari ekaa jaksoa, mutta sitten se unohtui. Täytyy katsoa. Siinähän on se “Mickan” Solsidanista ja hänhän on myös käsikirjoittanut sarjan. Loistava näyttelijä. Kiitos muistutuksesta, Kata

 3. Hei!
  Jälleen mahtavan näköiset housut! Hienoa Kata, että sinä esittelet rennon tyylikkäitä vaatteita ja asukokonaisuuksia meille kypsille ja aikuisille naisille. Kun näkee ne sinun päälläsi, huomaa, että itsekin voi pukeutua yhtä rennosti. Tänään pukeuduin töihin siihen tummansiniseen Culturen paitamekkoon ja InWearin hihattomaan pooloon, jotka teillä oli kesällä myynnissä. Jätin hiukset auki ja laitoin pannan päähäni. Yksi (miespuolinen) työkaveri huikkasi ovelta, että hän ensin katsoi, että minulle on tullut joku nuori tyttö sijaiseksi 😉

  • Hei Marianne! Voi kuinka ihanaa, kun tykkäät. Kuulostaa täydelliseltä asulta, mitä sinulla on ollut tänään päälläsi :)) Työkaveri saa täydet pisteet lausahduksestaan! Mukavaa viikkoa, Kata

 4. Nuo housut ovat ihanat jalassa. Istuvat hyvin, mutta mistään ei purista eikä kiristä. Kangas on paksuhkoa, mukavan lämmintä syksyyn. Parhaimmat housut pitkiin aikoihin mitä olen ostanut 👍 Kiitos myös nopeasta toimituksesta!

  • Hei Riitta! Ihan mahtavaa kuulla, että housut ovat 10+! Mukavaa viikkoa, Kata

 5. Totta, vähän liikaa ruutu-aikaa on tullut ehkä harrastettua viime vuoden aikana 🙂 Pidän elämänkerroista ja harmi, ettei irlantilainen ‘Keys to my life’ (RTE) formaatti ainakaan vielä ole rantautunut suomeen saakka, mutta youtube:sta voi jotain löytää…

  • Hei Els 🙂 Kiitos suosituksesta, täytyypä katsoa mistä löytyy. Mukavaa päivää, Kata

 6. Kaunis neule.Saksalainen rikossarja Syyttäjä sunnuntaisin on hyvä.

  • Hei Anna-Maija! Kiitos 🙂 Täytyy pä tsekata, saksalaiset ovat aina hyviä sarjoja.