Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Tulevat naisyrittäjät

Annika ja Iris ottivat yhteyttä, jos olisimme halukkaita pukemaan ja valokuvaamaan heidät heidän uuden yrityksensä kotisivuille. Sehän sopii, kunhan saan esitellä heidät tässä blogissa:) Näiden naisten pukeminen ei tuottanut ongelmia, kummatkin naiset on helppo pukea näyttävästi. Painajaisia näin, että kun olemme kuvanneet heidät, niin kaikki kuvat olisivat epätarkkoja! Lohduttelin itseäni, että miksi näin tapahtuisi, kuin ei ole ennenkään käynyt niin. Mutta, aina toisten ihmisten kuvaaminen, kun ei ole tällä saralla ammattilainen, hieman jännittää. No, kuvaus meni hyvin ja saimme mielestämme kivoja kuvia ja toivottavasti naiset ovat tyytyväisiä.
Tammikuussa 2017 nämä kaksi opiskelukaveria suunnitelevat oman yrityksen perustamista. Yritys tulee tekemään mentaalivalmennuksia ja yrityksen nimeksi tulee Mentra. Suunnittelimme asut Annikan ja Iriksen asiakaskohderyhmien mukaan seuraavasti:

– nuorisoryhmät eli rento look
– yksityisasiakkaat eli smart casual look
– yritykset eli business look

 

 

 

 

Nuorten kanssa työskentelyssä Annika ja Iris saavat pukeutua rennosti, mutta asiallisesti ja mikä tärkeintä, helposti lahestyttäviksi. Valitsin kummallekin naiselle siistit farkut, paitsikan ja Caloun nilkkurit jalkaan. Annikalle valitsin tummansinisen pitkän neuletakin ja sinertävän huivin kaulaan. Iris puettiin pieneen ja siroon villakangasjakkuun ja samansävyiseen huiviin.

 

Seuraavaksi suunnittelimme asut, kun Annika ja Iris ottavat vastaan yksityisasiakkaita. Pukeutumisen tulee olla asiallisempaa, kuin nuorten kanssa työskentelyssä. Annikalle valitsimme mustan venyvän trikoomekon, jonka päälle puimme pitkän liivin. Mekko istui hänelle hyvin, joten hän voi käyttää sitä myös ilman liiviä. Iirikselle valitsimme punaisen trikoomekon, jossa on takkimekon fiilistä eli se tekee mekosta asiallisen. Paksut sukkahousut ja nilkkurit sopivat päivätapaamisiin, mutta jos naiset lähtevät edustustilaisuuksiin illalla, niin vaihtamalla sukkahousut ohuemmiksi ja nilkkurit korkkareihin, on edustusasu valmis. Ja Annika voi jättää iltatilaisuuteen liivin pois.

 

Annika on 56-vuotias opettaja, joka sattuman kautta aloitti mentaalivalmentajan opinnot. ”Lapset ovat muuttaneet pois kotoa, koira on taivaassa ja mieheni on paljon töissä eli minulle jäi aikaa ajatella asioita uudella tavalla” nauraa Annika kertoessaan, miksi lähti yrittäjäksi. ”Sain niin paljon inspiraatiota opinnoistani ja totesin, että mentaalivalmennus voi antaa jokaiselle ihmiselle jotain. Sen avulla voi tehdä oikeita valintoja, muuttaa ajattelutapaansa, parantaa omakuvaansa ja ennen kaikkea saada lisää iloa elämään” jatkaa Annika.

Iris on 46-vuotias ja hän on toiminut opettajana viimeiset 15-vuotta. Iriksenkin elämä muuttui, kun lapset rupesivat seisomaan omilla jaloillaan eli hänelle jäi enemmän omaa aikaa ja nyt oli aika oppia jotain uutta. Iris opiskeli psykosynteesivalmentajaksi Tukholmassa ja täydensi opintojaan mentaalivalmennuksella. ”On jännittävää, miten monimutkaisia me ihmiset olemme. Kuinka tunteemme, arvostuksemme ja tarpeemme esiintyvät eri tavoin” kertoo Iris. Vapaa-aikana matkat aviomiehensä kanssa, musiikki, luonnonkokemukset, ruoanlaitto ja ihmisten tapaamiset inspiroivat häntä ja niistä hän saa hyvää energiaa.

Tässä pukeutumisessa meillä oli fokuksena yrityskäynnit. Silloin pukeutuminen tulee olla virallista ja asiallista sekä mikä tärkeintä, uskottavaa. Vaatteilla viestitään paljon, ensivaikutelma on tärkeintä! On turha sanoa, että ainoastaan tuottamamme sanoma on tärkeintä. Miten sinut otetaan vakavasti, jos menet yrityskäynnille tukka kampaamattomana ja vaatteet miten sattuu.. kokonaisuus ratkaisee. Miesten on helppo pukeutua pukuun, mutta niitäkin tulee päivittää ja kiinnittää erityisesti huomiota kenkiin sekä muihin asusteisiin ja toki siihen, että pukua on käytetty aina välillä pesulassa.

Irikselle puettiin päälle mustat alaspäin levenevät ”flaremalliset” housut. Valkoinen paita ja musta pieni, jakkumainen neuletakki sopivat hänelle loistavasti. Iriksellä on upea vyötärö, joten kaikki vyötäröä korostavat asut sopivat hänelle. Tämä asu on asiallinen ja juuri sopivan nuorekas Irikselle.

Annikalle puettiin perus kotelomekko. Mekon alle puimme valkoisen kauluspaidan, joten saimme siitä enemmän business tyylisen asun. Mekon päälle voi pukea samasta materiaalista olevan jakun, silloin asusta tulee vielä asiallisempi. Vaaleat sukkahousut ja korkkarit tekevät asusta tyylikkään.

”Aivojen treenaaminen tulee olla yhtä itsestään selvää kuin kehon harjoittelu” sanoo Iris. Minusta lause on todella loistava! Itse voisin lisätä vielä tuohon, että itsensä haastaminen ja astuminen pois omalta mukavaisuusalueelta ”comfortzonelta” on myös opettavaa ja wau, sitä fiilistä, kun on sen tehnyt ja onnistunut! Onnea tuleville yrittäjänaisille!
Iris
 • Valkoinen paitsikka In wear € 79,95
 • Harmaa villakangasjakku Oui € 179,00
 • Harmaa huivi € 22,00
 • Farkut MAC skinny € 109,95
 • Punainen mekko Risk loppu
 • Valkoinen paita In Wear € 109,95
 • Musta neuletakki vyöllä More&More € 65,95
 • Mac Luxyry flare € 139,95
 • Kengät Gabor
 • Sukkahousut Wolford
Annika
 • Vaaleansininen paitsikka In Wear € 79,95
 • Tummansininen neuletakki In Wear € 79,95
 • Sininen huivi € 22,00
 • Farkut MAC skinny € 109,95
 • Musta mekko In Wear € 89,95
 • Beige liivi Oui € 179,00
 • Valkoinen paitsikka Andiata € 149,00
 • Musta kotelomekko In Wear € 149,95
 • Evany kaulakoru € 39,00
 • Kengät Gabor
 • Sukkahousut Wolford

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Hei! Ne ovat maahantuojan, joka tuo kaikkia huiveja, vöitä jne..eivät mitään erityistä tuotemerkkiä. Terveisin Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *