Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

X-vartalotyypin eli tiimalasin stailaus

Olemme stailanneet O-vartalon, A-vartalon ja H-vartalon kolmena edellisenä sunnuntaina ja nyt on vuorossa viimeisen vartalotyypin esittely eli olemme stailanneet X-vartalon.

X-vartalolla on

 • upea vyötärö
 • rinnanympärys ja lantionympärys ovat suurinpiirtein samankokoisia ja vyötärön tulee olla huomattavasti kapeampi
 • jalat ovat usein lyhyehköt
 • vartalo on hyvin sopusuhtainen

 

X-vartalo on naisellinen ja pehmeä vartalotyyppi. Hänen on helppo etsiä vaatteita, koska niin moni malli sopii hänelle. Tunnettu X-vartaloikoni oli Marilyn Monroe.

X-vartalotyypille sopii parhaiten suorat- tai bootcut malliset housut. Nämä housumallit tasapainottavat pyöreähköä lantiota. On tärkeää, että X-vartalo löytää hyvinistuvat housut, koska ne usein jäävät liian isoiksi vyötäröltä. Kapeat porkkanamalliset tai haaremihousut eivät ole pukevia X-vartalolle, koska ne saavat jalat näyttämään lyhkäisiltä eli on tärkeää, että housunlahkeet ovat tarpeeksi pitkät.

 

Vartaloa myötäilevät yläosat pukevat X-vartaloa parhaiten. Puimme mallille peruskauluspaidan, jotta saimme vyötärön esille ja kapeaa vyötäröä korostamaan puimme kauluspaidan housujen sisälle ja housuihin laitoimme vyön. Isoja ja lepattavia yläosia tulee välttää, mikäli olet X-vartalotyyppi.

 

Tämä mekko on mallillemme pukeva. Siinä on syvä v-aukko, jota voi itse säätää vetoketjulla. Valkoinen vyötärönauha korostaa vyötäröä ja kuten huomaatte, vyötärö on hieman nostettu eli kantti tulee vartalon kapeimpaan kohtaan. Koska kantti on valkoinen, korostaa se kapeaa vyötäröä upeasti ja tällä vartalotyypillä sen ei tarvitse olla musta eli hoikentava väri.

 

Koska X-vartalolla ei ole niin pitkiä jalkoja, niin pukevinta hänelle on valita sukkahousut ja kengät saman värisiksi. Eli kun sääret ovat vaaleat, niin kengät ovat beiget. Mustalla sukkahousulla kengät ovat mustat. Näin saamme jalkoihin pituutta. Jos haluaa myös käsiin pituutta, niin silloin ei kannata pukea käsikorua tai kelloa. Itse jätän ne aina pois, jos minulla on hihaton iltamekko, jotta kädet näyttävät pitkiltä ja hoikilta.

 

Kietaisumekot ja -paidat sekä tuotteet, jossa katseen saa vyötärölle ovat loistavia malleja X-vartalotyypille. Tässä mekossa vyötärövekit vartalon oikella puolella, vetävät katseen puoleensa.
Pitkät hihat pidentävät käsiä ja luovat illuusion pitkistä raajoista.

 

X-vartalotyypille sopii periaatteessa kaikki kaula-aukot. Hartioiden leveys ja rinnan koko määrittelee paremminkin kaula-aukon mallin. Leveämpiharteisen ja isorintaisemman kannattaa suosia v-aukkoisia yläosia. Se mikä sopii pääsääntöisesti X-vartalolle on syvä o-aukko. Me häivytimme hieman mekon kaula-aukkoa pukemalla sen päälle turkiskeepin, jonka mallista saa v-aukkoisen fiiliksen. Tehostimme sitä vielä pitkällä kapealla kaulakorulla.
Pitämällä sukkahousut ja kengät tummina tämän mekon kanssa, saimme asulle yhtenäisyyttä. Vaalea sukkahousu olisi katkaissut asun linjan ja sitä emme nyt halunneet.

 

Pienet jakut ja neuletakit sopivat hyvin X-vartalolle. Niiden tulee olla istuvia, eikä liian isoja ja vartalon pituuden mukaan valitaan sopivan mittaiset tuotteet.

Takiksi valitsimme siron ja naisellisen villakangastakin, jossa on sisäänotot vyötäröllä ja selässä, jotta takki on mahdollisimman slimmattu. Takin mitta on myös loistava X-mallillemme.

 

X-vartalotyyppi saa pukeutua naisellisesti ja korostaa vyötäröä. X-vartalo voi toki pukea myös päälleen A-linjaisia mekkoja tai suoria mekkoja, koska nekin periaatteessa käyvät hänelle, mutta pukevimmat vaatteet ovat vyötäröä korostavat asut.  Kiitos Joanna, että olit mallinamme.

Kuvissa käytetyt tuotteet:

 • Mac bootcut farkut € 109,95 musta ja t.sininen koot 00-42
 • In Wear paitapusero € 69,95 vaaleansininen ja valkoinen koot 34-44
 • Vyö € 24,00
 • Part Two nahkatakki € 339,95 koot 34-42
 • Jumperfabriken mekko € 170,00 koot xs-l
 • In Wear mekko € 89,95
 • Karvakeeppi € 79,00 kuusi eri väriä
 • Edblad koru € 46,90
 • More&More takki € 289,95

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

16 kommenttia

 1. Hei, kiitos paljon mielipiteestäsi. Kyllä minä tuo alapainotteinen X taidan olla; hartialinjani on tosin hieman kapeampi kuin lantio mutta ei huomattavasti. Rintava olen, ja toisinaan vähän arka siinä mielessä vyötäröä korostamaan, koska siinä korostuu myös tuokin puoli :). Haastetta antaa kovin pukeutumiselle, mutta näillä korteillahan tässä on pelattava, jotka on jaossa annettu 🙂 Ihanaa syksyä!

 2. Hei ja kiitos viestistäsi. Toki kuvasta olisin voint sanoa varmemmin mikä vartalotyyppi olet, mutta mittojen perusteella, samoin kuvauksesi perusteella sanoisin alapainotteinen X. Vyötärösi on huomattavasti kapeampi kuin lantio, rinnan ympärys myös kapeampi kuin lantio, mutta ei suhteessa paljoa. Sanoit olevasi rintava eli myös siksi päätyisin X-vartaloon, mutta alapainotteiseen, koska lantio on hieman leveämpi kuin rinnanympärys. Eli korosta vyötäröasi kuten A ja X tekevätkin:) Toivottavasti tästä oli apua!

 3. Hei,
  mielenkiintoisia juttuja täällä! Olen hieman hämmennyksissäni oman kroppani tyypin kanssa, jos sinä osaisit vähän antaa osvittaa. En ole puhdas päärynä mutta en kai ihan tiimalasikaan… LY 110 cm, VY 82 cm ja RY 97. Päärynän tyyppikuvauksissa yleensä mainitaan pienet rinnat, joista ei voi minun tapauksessani puhua…Mitä mieltä olet, kumman tyypin vaatesuosituksia minun kannattaisi mieluummin noudattaa?

 4. Jep, et sinä kyllä suoralta H-vartalotyypiltä kuulosta, koska vyötärökin on huomattavasti kapeampi eli X-vartalotyypiltä kuulostat. Kyllä meillä neuleita löytyy ja lisää tulee nyt lokakuun alussa, kun saapuu hieman paksumpia tuotteita. Voin postailla neuleista joku päivä:)

 5. Hei! Malli on noin 160 cm. Näet lisää kuvia takista keskiviikon postauksessa, jossa esittelen villakangastakit!

 6. Mielenkiintoisia tosiaan nämä vartalo kirjaimet. Luulin olevani H, mutta taidan kuitenkin olla X.
  Lantion ja rinnanympärys ovat samat, mutta vyötärö vain 15 senttiä kapeampi. ei kuitenkaan tietokaan kulmikuudesta ja pitkistä jaloista.
  Minusta tämän hetken muodista on kaikista haastavinta löytää pukeva neulepusero. Onko sinulla kivoja neulepuseroita syksyn mallistoissa.

 7. Kiitokset vastauksestasi! X-tyypin mukaan mennään siis. Olen kokenut haastavaksi tämän leveät hartiat – pienet rinnat -yhdistelmän. Pidän tärkeänä, että paidat ja jakut istuvat hartioista, eivätkä kinnaa, mutta silloin ne usein ovat turhan suuria rinnan kohdalta. Ei näytä kovin kivalta, jos paidan tai jakun etumus törröttää tyhjänä. Jakkuja tuleekin vähemmän käytettyä ja käytän mieluummin vyöllä kietaistavia neuletakkeja, jotka laskeutuvat nätimmin.

  Tuo viimeisen kuvan takki on kyllä tosi kaunis! Olen jo useamman talven yrittänyt etsiä uutta villakangastakkia, mutta mieluista ei vain ole tullut vastaan. Tuossa olisi kyllä potentiaalia! Tuntuu, että useamman vuoden on ollut muodissa sellaiset ylisuuret tai hyvin suoralinjaiset takit, jotka olen kyllä oppinut kiertämään kaukaa. Onneksi näyttäisi, että tänä syksynä kaupoissa on taas enemmän tuollaisia vyötäröä korostavia malleja.

  Mukavaa syksyä sinullekin!

  Katriina

 8. Minkä mittainen postauksen malli on? Voisi vähän arvioida takin pituutta.Ihana takki!

 9. Kiitos! Takista löytyy koot 34,36 ja 40,42. Takkipostaus ja arvonta tulossa keskiviikkona:)
  Vastaa ihan normaalia kokoa.

 10. Hei, Kiva postaus :), mitä kokoja takista olisi saatavilla?

 11. Hei Katriina ja kiitos viestistäsi. Kyllä sinä eniten X-vartalotyypiltä kuulostat ja koska lantiosi on hieman leveämpi kuin rinnanseutu niin olet alapainotteinen X. Korosta vaan vyötäröäsi, sehän on kapea! Sinulle sopii hyvin kaikki naiselliset ja vartalonmyötäiset asut mittojesi perusteella:) Hyvää syksyä!

 12. Lämmin kiitos tästä postauksesta! Se antoi vahvistusta pukeutumiseeni. Tyyli ja värimaailmat myös ovat juuri mieleiseni, vaikka olenkin mallia paljon aikuisempi… Inwearin mekko tosi ihana ja monikäyttöinen – ja tuo takki aivan täydellinen malliltaan ja väriltään. Menevät toivelistalle…

 13. Suuret kiitokset näistä eri vartalotyypeille tekemistäsi postauksista! Niitä on ollut tosi kiva lukea.

  Olen vähän hukassa oman vartalotyyppini kanssa, kun en tunnu kuuluvan suoraan oikein mihinkään tyyppiin. Minulla on kapea vyötärö, joka erottuu selvästi pyöreästä lantiosta. Olen kuitenkin pienirintainen, ja rinnanympärykseni onkin huomattavasti pienempi kuin lantionympärykseni. Mittani ovat siis 84, 66, 94. En kuitenkaan ole A-vartaloinen, koska hartiani ovat leveät, ja yleensä käytän samaa kokoa ylä- ja alaosissa. Edestä katsottuna olen enemmänkin X-tyyppi. Sivusta katsottuna takapuoli kyllä erottuu kaartuvana, mutta rinnat vähemmän. Kuvaa näkemättä on tietysti vaikea sanoa, mutta osaisitko yhtään arvailla, mihin tyyppiin minun kannattaisi itseni luokitella?

  Katriina