Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kirje tyttärelleni, tulevalle äidille

Rakas Gabi,

Muistan kuin eilisen päivän kun synnyit marraskuisena sunnuntaina Jorvin sairaalassa Espoossa, 30-vuotta sitten. Luonteillemme kärsimättöminä olimme laskeneet kuukausia, viikkoja ja päiviä koska saamme nähdä sinut. Synnytys ei sujunut kuten oppikirjoissa, mutta me selvisimme. Olin syntyessäsi viittä päivää vajaat 25-vuotta. Ennen syntymääsi olin pidellyt sisareni vauvoja sylissä, muuten kokemukseni vauvoista oli olematon.

 

Olit synnyttyäsi täyden kympin tyttö. Ihosi oli kauniin värinen, sinulla oli paksu tumma tukka, mustat ripset ja pitkät raajat. Äitini tuli Vaasasta katsomaan sinua synnytyksen jälkeinä päivänä ja kun hän oli kävellyt huoneemme ohi, hän oli heti tiennyt kenen vauva olit. Olit hänen mielestä ihan isäsi näköinen. Minulta peritty tempperamenttinen luonteenpiirteesi tuli nopeasti esille. Olit äänekäs ja itsepäisyytesi näytit mm. sillä, että et huolinut tuttia vaikka kuinka yritimme. Sinnikkäästi lähdit kontaten liikkeelle jo 5 kuukauden ikäisenä. Olit 8,5 kuukautta kun otit askelia ilman tukea. Meillä oli vaikeuksia löytää sinulle tarpeeksi pieniä kenkiä, koska harvoilla on kiire lähteä kävelemään alle 9 kuukautisena. Aktiivinen ja aikaansaava luonteenpiirteesi näkyy edelleen jokapäiväisessä elämässäsi.

 

Syksyllä sinulle ja miehellesi syntyy vauva. Olimme koko perhe äärimmäisen onnellisia, kun kerroitte iloisesta uutisesta. On uskomattoman ihanaa saada uusi perheenjäsen meidän tiiviiseen perheyhteisöön. Odotamme innolla positiivista muutosta elämäämme, kun vauva saapuu. Olemme pitkään olleet aikuisten ja koirien kesken, joten muutos elämäämme on  tervetullut. Ihan vatsaani kouraisee, kun odotan, että saa hänet ensimmäistä kertaa syliini. Saan pitkästä aikaa tuoksutella vauvan tuoksua, ihastella pienen pieniä sormia ja uteliaana haluan nähdä hänen kasvon piirteet. Hän ei voi olla kuin maailman kaunein vauva, kun hänellä on vanhempina te kaksi.

 

Vauvan syntymä herättää sinussa varmasti paljon tunteita. Tunteet voivat vaihdella ilon ja huolestuneisuuden välillä. Vastuu myös painaa harteita, kun yhtäkkiä ei ole vain te kaksi vaan teitä onkin kolme. Me tulemme aina olemaan teidän tukena ja apuna, kuten myös miehesi vanhemmat ja sisarukset. Me perheenä haluamme olla mukana vauvan elämässä rakastaen ja ohjaten, teidän kasvatuksenne mukaisesti. Olemme kiitollisia, että annatte meidän osallistua vauvan elämään.

Ihanaa, että vauva saa elämäänsä myös Jaden. Meillä oli kaksi bokseria, kun sinä synnyit ja uskonkin, että vahva rakkautesi eläimiin kumpuaa juuri siitä, että olet  koko elämäsi ollut koirien ympäröiminä

 

Olen kiitollinen, että näemme lähes päivittäin ja saamme tehdä yhdessä töitä. Tämä on sellainen asia, mitä moni vanhempi ei saa kokea, että työskentelee oman lapsensa kanssa. Monelle tällainen asia ei sopisikaan, mutta meille se sopii. Meillä on lämpöiset välit ja tulemme loistavasti toimeen keskenämme. Vaikka meillä onkin äiti-tytär suhde, pidän sinua sekä työkaverina että parhaana ystävänäni. Uskon, että saat luotua omaan lapseesi samanlaisen suhteen kun meillä on, on hän sitten tyttö tai poika. Luotettavat ja rakastavat perhesuhteet ovat ainoat asiat, millä elämässä on loppujen lopuksi merkitystä. Kaikki muu elämässä on vaihtuvaa, mutta perhe on pysyvää.

 

Sinusta tulee loistava äiti. Olet huolehtivainen, rakastava, maanläheinen ja oikeudenmukainen. Nämä ovat sellaisia luonteenpiirteitä, joilla saa kasvatettua upean uuden ihmisen. Sinä olet nyt 30-vuotias, minä olen 55-vuotias. Toivon, että saan elää ja olla yhtä pirteä kuin oma äitini nyt 86-vuotiaana, kun Vauva on 30-vuotias. Toiveeni on, että saan nähdä hänen kasvavan ja aikuistuvan. Vuoden päästä meitä on perheessä kaksi äitiä ja ilolla jaan tämän äitienpäivän kanssasi.

Rakastaen ja aina tukien, sinun äitisi

Hyvää Äitienpäivää!

Valokuvat: Pinja´s Photography

Kategoriat

20 kommenttia

 1. 💗Ihana uutinen! Onnea teille kaikille ja jännittävää odotusta.

  • Hei Tiina! Kiitos kovasti 🙂 Mukaaa päivää, Kata

 2. Voi miten kaunis kirje omalta äidiltä tyttärelle, odottavalle äidille. Ihan tippa tuli silmään. 💗 Onnea koko perheelle.
  Ihanaa äitienpäivää ja odotusaikaa.

  • Hei Ulla! Kiitos, ihanaa kun kirje kosketti 🙂 Mukaaa viikkoa, Kata

 3. Onnea uuteen ihanaan elämänvaiheeseen teille kaikille ❣️

  • Hei Maarit! Kiitos paljon 🙂 Mukavaa päivää, Kata

 4. Ihanaa ja onnittelut😍 teille. Itselläni juurikin sama tilanne kun esikoistyttäreni odottaa esikoistaan❤️. Mieletöntä tietää että elämä jatkuu uudessa sukupolvessa. Kaikkea hyvää teille 🙏.

  • Hei Jaana! Oi kuinka ihana tilanne teilläkin on perheessänne 🙂 Samoin teille, kaikkea hyää! Kata

 5. Kaunis kirjoitus äidiltä tyttärelle. Onnea odotukseen❤️
  Mitkä upeat kuvat!

  • Hei Kaarina 🙂 Iso kiitos 🙂 Mukavaa päivää, Kata

 6. Lämpimät onnitteluni teille molemmille !
  Hyvin kauniit kuvat teistä.

 7. Kaunis kirjoitus tulevalle Äidille ja Mummolle.

 8. Oi että! Ihan tuli roska silmään! Onnea super super super paljon ! Aivan ihana uutinen! 🥰❤️

  • Hei Maarit 🙂 Kiitos, uutinen on loistava! Mukavaa päivää, Kata

 9. Mikä ihana uutinen! Onnea tulevalle äidille, perheelle sekä isoäidille.
  Elämä tulee muuttumaan lapsen myötä, mutta Gabista tulee loistava äiti. Tulevalla lapsella tulee olemaan ympärillään paljon rakkautta, tukea ja apua.
  Ihanaa äitienpäivää kaikille.

  • Hei Jaana! Kiitos 🙂 Kyllä, Gabista tulee loistava äiti 🙂 Mukaaa päivää sinulle, Kata

 10. Voi, miten ihanaa 💕💙! Onnittelut koko perheelle, erityisesti tulevalle äidille ja tietenkin isoäidille myös! Vuoden kuluttua äitienpäivä on teillä jo ihan toisenlainen juhla ❤! Elämässä voi tapahtua niin paljon niin ihastuttavia asioita! Hyvää äitienpäivää kaikille 🌹!

  • Hei Marianne 🙂 Kiitos, niin voi ja kiitollisia ollaan kun tapahtuu hyviä asioita 🙂 Mukavaa päivää, Kata