Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Lycy rotsi mukana Tukholmassa

Käväisimme Gabin kanssa 24 tunnin matkalla Tukholmassa. Tunnin lento Helsingistä Tukholmaan menee hujauksessa. Helsingin päässä olen huono käyttämään lentokenttäjunaa keskustasta lentokentälle, koska se kuulemma pysähtyy usein. Ennen tykkäsin käyttää Finnairin lentokenttä bussia, mutta en tiedä kulkeeko se enään, kun junamahdollisuus myös tuli. Mutta Tukholman päässä käytän aina express junaa lentokentältä keskustaan, koska se on minusta nopea, kätevä ja siisti juna.

Musta Lucy rotsi pääsi päälleni Tukholman matkalle ja se toimi tähän vuodenaikaan sisärotsina, jonka ympärille keräsin kolme asua

 

Brasserie Astoria

Gabi oli varannut meille lounas ja illallisravintolat valmiiksi. Minusta se on ihanaa, kun ei tarvitse arpoa, mihin menee syömään vaan paikka ja kellonaika ovat tiedossa. Kesällä on eri asia, jos haluaa kävellä lämpöisessä säässä ja mennä syömään mihin löytyy vapaita pöytiä. Kesällä voi syödä myös ulkona terassilla, joten ravintoloissa on enemmän tilaa. Brasserie Astoria oli ihana paikka. Se on avattu vuosi sitten ja siitä tuli kuulemma kertaheitolla suosittu paikka Tukholmassa, enkä ihmettele. Ihanan näköinen ravintola ja loistava ruoka. Gabi söi ceasarsalaatin kukkakaalilla ja minä söin kukkakaalin lisukkeineen. Kukkakaali oli taivaallista! Se oli paistettu uunissa ja miten voikaan niin yksinkertaisesta vihanneksesta kuin kukkakaali saada niin hyvää. Olen syönyt kukkakaalia pääruokana myös muutamassa Helsingin ravintolassa ja heidän kannattaisi käydä maistamssa tämän ravintolan kukkakaaliannosta ja ottaa mallia.

Voi miettiä, että pääruoaksi kukkakaalia, en heti tilaisi, mutta lupaan että se oli niin hyvää!

 

Villa Dagmar

Yövyimme ihanassa Boutique hotellissa, Villa Dagmarissa. Gabi ihastui hotelliin muutamia viikkoja sitten, kun hän kävi tyttöjen reissulla tapaamassa ystäväänsä Tukholmassa. Minä pidän pienistä persoonallisista hotelleista enemmän kuin isoista hotelleista. Villa Dagmar on juuri sellainen hotelli eli pienehkö ja persoonallinen. Hotellihuone oli harmoninen, beige/musta eli soluttauduimme huoneeseen hyvin väriemme puolesta 🙂

Villa dagmar sijaitsee kivenheiton päässä esim. NK tavaratalosta, jonka moni tuntee

 

Minulla oli päiväasuna musta Chabrina hame, mustat 66 den sukkahousut, mustat DOPP tennarit ja yläosana Gabriel vaaleanbeige puuvilla neule ja sisärotsina Lucy rotsi. Ulkotakkina minulla oli musta villakangastakki eli en suinkaan lähtenyt matkaan pelkästään Lucy rotsilla, niinkuin joku instagramin puolella oli huolestunut, että miten tarkenen pelkällä rotsilla 🙂 Lisäksi minulla oli musta villahuivi, mustat nahkahanskat ja luonnovalkoinen pipo. Onneksi otimme pipot mukaan, koska Tukholmassa tuuli oli napakkaa.

 

Nämä kuvat on otettu Hotelli Diplomatin sisäänkäynnistä. Kävimme iltapäivä kahvilla heidän kahvilassa.

 

Iltavalmisteluita

 

Illallisasuksi olin pakannut laukkuuni Zilky hameen ja Everlotte cashmir neuleen, kaksi luottovaatettani. Minulla oli myös mukana ohkaiset ihonväriset sukkahousut, mutta hyvin olisin voinut pitää myös mustia paksuja sukkahousuja tämän asun kanssa. En halunnut raahata ylimääräisiä kenkiä mukanani, vaan halusin asun johon voin illaksi yhdistää tennarit. Nämä DOPP tennarit ovat niin tyylikkäät, kun niissä on kultaa ja ne ovat sirot, että ne voi pukea myö iltamenoon.

Zilky hame on todella helppohoitoinen, se pestään pesukoneessa 30 astetta ja vetäistään päälle. Se näyttää ”aralta” kankaalta, mutta sitä se ei ole! Talvella tämä hame mustana oli luottohameeni ja nyt keväällä on tämä beige hame luottohameeni

 

Gabilla oli mukana mustat housut ja valkoinen Dagna ribbitoppi, jonka päällä hänellä oli beigemelerattu Lago neuletakki. Illaksi hän vaihtoi valkoisen ribbitopin mustaan Dagna epäsymmetriseen toppiin ja päälle hän puki mustan villakangas jakun. Jalassa hänellä oli päivällä lenkkarit ja illalla mustat converset.

 

Ennen illallista istuimme Villa Dagmar hotellin aulabaarissa ja joimme drinksut ja söimme Gabin rakastamia oliveja

 

Strandvägen 1

Illallispaikkamme oli kävelymatkan päässä oleva Strandvägen 1 ravintola. Ravintola oli kiva ja rento, casuali paikka. Gabi oli yrittänyt saada ravintolat varattua meille toisinpäin, mutta vapaita pöytiä ei ollut silloin pari viikkoa aikaisemmin kun hän oli tehnyt varaukset. Tässäkin ravintolassa ruoka oli aivan ihanaa. Gabi söi selleriä jollain ihanan näköisellä kastikkeella, en nyt muista millä ja minä söin hummeria. Hummeri ei tullut puolikkaana eikä kokonaisena vaan se tuli pihvinä ja hyvä niin. Mieheni rakastaa syödä hummeria ja kaikella sitä hummerihaarukalla, mutta minä en. Pidän siitä, että ruoka on yksinkertaista, valmista ja heti syötävää.

Nukkumaan menimme vielä Seven Elevenin kautta, jossa ostimme pussillisen salmiakkia. Jaoimme pussin kristillisesti ja olimme untenmailla jo klo 21.30. Olemme kummatkin iltaunisia ja rakastamme kömpiä sänkyyn aikaisin ja herätä vastaavasti aikaisin aamulla ihanalle aamupalalle

 

Minusta reissun yksi kohokohta on aamupala. Nautin kun saan juoda kahvia ja syödä maittavan aamupalan rauhassa ja katsella ympärillä olevia ihmisiä. Mietin aina, mistähän he tulevat ja mitä he tekevät hotellissa. Aamupala oli seisova pöytä ja tämän lisäksi listalta sai tilata mitä halusi. Gabi söi uunipuuron ja minä söin munakkaan.

 

Minulla oli mukana seuraavaksi aamuksi mustat Fiola farkut ja musta t-paita Lucy rotsin alle. Olisin myös pärjännyt ilman farkkuja eli mustalla Chabrina hameella, mutta kun pienessä matkalaukussani oli tilaa, otin mukaan farkut. Toisin sanoen, olisin tarvinnut reissuun vain kaksi vaihtopaitaa, alusvaatteet ja yöpaidan. Toinen paita olisi illaksi Chabrina hameen kanssa ja toinen aamuksi saman hameen kanssa ja päällä aina Lucy rotsi. Pointtina pukeutumisessani oli myös se, että tennarit menivät kaikkiin asuihini, myös ilta-asuuni.

 

Nämä aurinkolasit shoppailimme. Itse en shoppaillut muuta, Gabi löysi itsellensä jotain muuta pientä. Ihana reissu ja onneksi saatiin lähdettyä. Me olemme hitaita lähtemään, koska työ vie meillä niin suuren osan elämästä. Mutta saimme tehtyä hyviä suunnitelmia tulevaisuudelle, mikä on erittäin tärkeää yrittäjän elämässä. ”Vierivä kivi ei sammaloidu”, eikö se näin ole?

Katso video Tukhoman reissustamme TÄÄLTÄ!

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Onpas kivan näköiset matka vaatteet, samoin kun hotelli. Olemme mieheni kanssa menossa yhdeksi yöksi Tukholmaan ja täytyykin käydä heti katsomassa tuo viehättävän näköinen majoituspaikka ja varata huone. Kiitos vinkistä 🙂

  • Hei Leena! Kiva kun tykkäsit ja suosittelen hotellia, se oli ihanan pieni ja persoonallinen. Sinne menen seuraavankin kerran kun menen Tukholmaan 🙂 Mukavaa reissua teille! Kata

 2. Ihana äiti&tytär pikavisiitti Tuhkolmaan. Taatusti rentouduitte, saitte uusia ideoita ja näkemyksiä. Kuvien perusteella pikavisiittti oli onnistunut. Eilen nähdessäni Katan livenä Doppissa huomasin hänen saaneen uutta virtaa; hän säteili, palveli asiakkaita ystävävällisesti kuten aina huokuen energiaa ja iloa. Kata olet kyllä oikea sähikäinen.

  Lycy-rotsi on ikuisuus vaate. Se käy moneen menoon, lämmittää ja menee pieneen tilaan. Zilky hametta mietin. Onko se helppohoitoinen? Vaatinee varmaan pesun jälkeen silityksen? Kaunis ja elegantti hame, mikä muuttuu yläosan kanssa arkeen sekä juhlaan.

  Everlotte casmir neule on kanssa luotto- että ikuisuus vaate. Farkuista ylistän Fiola farkkuja, mitkä istuvat hyvin, eivät kulahda ja ovat vain niin huiput malliltaan. Chaprina hame helppo, pumpulia iholle ja taskut plussaa.

  Gabin päällä oleva Logo neuletakki on kaunis, lämmittää ja sopii niin housujen, hameen kuin mekkojen kanssa. Epäsymmetrinen toppi oli kaunis, mutta mitkä housut Gabilla oli?

  Kasvisruoka on terveellistä, mutta harvoissa paikoissa sitä osataan tehdä oikein. Sääli, koska itsekin söisin kasvisruokaa, mutta usein kasvikset ovat mauttomia tai ylikypsiä. Reissunne annokset näyttivät upeilta! En ole koskaan tiennytkään, että hummerista voi tehdä pihvin. Teillä oli täydellinen hotelli, ruokapaikat sekä drinkkipaikat. Hyvin suunniteltu reissu näppärän matkapuvuston kanssa.

  Kauniit aurinkolasit shoppasitte ja niitähän ei naisilla voi koskaan olla liikaa. Milloin Doppin alkaa tulemaan aurinkolaseja? Parit mallit löysin, mutta tuleeko uusia?

  Ihana postaus ja jaoitte taas palan elämästänne kauniiden kuvien kera, näppärän matkapuvuston sekä myös Tukholman vinkkien kera. Iso kiitos teille molemmille.

  • Hei Jaana! Ihanaa kun tykkäsit postauksesta 🙂 Zilky hame on uskomaton, se ei kaipaa silitystä. Olen itsekin ihmeissäni sen helppohoitoisuudesta ja huolettomuudesta, vaikka Valorakin istuu sylissäni välillä, ei hame moksahda 🙂 Nyt oli kyllä kasvisruoka järkyttävän hyvää. Huomasit varmasti, että nyt löytyy lisää aurinkolaseja verkosta, ihania malleja ja todella hyvin istuvat kasvoille. Mukavaa viikkoa, Kata

 3. Onpas piristävä matkakertomus, kivat selostukset ravintoloista ja asuista ja ihanat kuvat.

  • Hei Annika! Voi kiitos, ihanaa kun tykkäsit 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata

  • He Anna-Maija! Ruoka oli aivan ihanaa ja hotelli upea 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata