Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


23.5.2020 |

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Nyt Pekka Pouta hemmottelee meitä sään suhteen ja se on ihan oikein. Olemme lämpöisempää säätä ansainneetkin, toukokuussa kun on nähty ja koettu jäätävän kylmää säätä sekä vesi- ja jopa lumikuuroja. Koko talvena ei Helsingissä lunta ole ollut, mutta toukokuussa yksi maanantai aamu ulkokukat olivat lumen peitossa. Onneksi ”Lumihiutale kukat” eivät olleet moksiskaan lumisateesta.

Kesä tuo mukanaan aina pellavan. Toki pellavaa voi käyttää myös talvella, koska sehän lämmittää kylmällä ja on vilpoinen kuumalla, mutta itse miellän pellavan kesään ja lämpöön.

Esittelemme teille seuraavien päivien aikana meidän uusia pellava-asuja!

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Vaaleansiniraitanen pellavamekko

Vaaleansiniraitasessa pellavamekossa on ympyrä kaula-aukko. Olkasaumat ovat hieman laskettu ja hihat ovat puolipitkät. Malliltaan mekko on alaspäin levenevä eli A-mallinen. Vyötäröllä on leveä vyö, jonka voi sitoa joko eteen korostamaan vyötäröä, mutta se toimii myös mekon takana. Mekon sivuissa on taskut. Mekko puetaan päälle pään yli eli vetoketjua mekossa ei ole.

Mekko on malliltaan suht reilua kokoa. Mekon ideana on se, että se kiedotaan vyötärölle, joten mekon leveys ei haittaa. Minulla on mekosta päälläni koko 36. Mekon mittataulukko löytyy verkkokaupastamme.

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Olemme jo hetken katselleet sillä silmällä tätä saksalaista pellavavaate valmistajaa ja nyt ihan ex tempore päätimme ottaa heidän tuotteita myyntiin ja kysyä teiltä, mitä tykkäätte näistä mekoista ja Gabin päällä olevasta pellavatakista? 

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Midimittainen  pellavatakki

Puin mekon päälle midimittaisen pellavatakin. Sanon sitä takiksi, koska siinä on napit edessä, mutta yhtä hyvin sitä voisi kutsua takkimekoksi. Esittelemme sen teille jossain vaiheessa myös mekkona. Pellavatakissa on pitkät hihat. Hihansuissa on söpö fyrrykantti. Takin edessä on tummat napit, jotka antavat valkoiselle takille syvyyttä. Takin edessä on taskut. Midimittaisen takin takana on vyökuja, jossa on nauhat. Takkia voi hieman vetää rypylle taakse, tästä lisää huomenna, jolloin näette takista myös klassisen pellavavärin.

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Luin tuossa vanhoja pellavavaate postauksiani, mitä olen kirjoitellut viime vuosien aikana. Vuonna 2015 kerroin, että rakastan silittämistä ja että pellava vatteet tuottavat itselleni vaikeuksia, juuri sen rypistymisen vuoksi. Nyt kyllä joudun syömään sanani! Viidessä vuodessa mieleni on muuttunut niin, että en rakasta enään silittämistä, eikä minua haittaa vaikka pellava rypistyy. Pystyn elämään sen kanssa ihan loistavasti. Näin se mieli voi muuttua.

Pystytkö sinä elämään rypistyvän pellavan kanssa vai onko se ehdoton ei pellavavaatteille?

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Söpö puulaukku

Eikö olekin super söpö puulaukku? Laukku näyttää puulta, mutta kestävyyden kannalta uskon että se on muoviseosta, mutta puulta se näyttää. Puulaukussa on meripihkamaiset kantokahvat. Laukkuun mahtuu kaikki naiselle tärkeät asiat eli lompakko, puhelin, huulipuna, hiusharja, aurinkolasit ja avaimet. Kovin salaisia asioita sinne ei kannata laittaa, koska tarkkasilmäinen näkee puusäleikön välistä mitä siellä sisällä on.  Puulaukun koko on noin 20 cm x 20 cm.

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Beigevalkoraitanen pellavamekko

Gabilla on sama mekko päällä kuin minulla oli ylemmissä kuvissa. Väri on vain eri eli Gabin mekko on beigevalkoinen raitamekko. Tämäkin väri on ihana tästä mekosta, vaaleansininen on raikas mutta tämä beige on taas ihanan klassinen.

Gabilla on mekosta päällä koko 38 ja mittataulukko löytyy verkkokaupastamme.

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Minun lempituotteitani ovat nämä raitamekot, koska ihastuin niiden malliin. Pellavamekot ovat usein löysähköjä ja suoran mallisia, mutta näissä mekoissa tämä vyö on ihana. Vyöllä saa mekon sidottua vyötärölle ja näin ollen vartalolle saa linjaa. Minusta tämä mekko on hieman tyttömäinen juuri vyönsä ja leveän helmansa ansiosta. Nämä pellavamekot ovat aavistuksen paksumpaa pellavaa, joten alusvaatteet eivät näy mekkojen läpi.

Mikään ei estä vaihtamasta mekon omaa vyötä vaikkapa Isla vyöksi, Carren vyöksi, Jery vyöksi tai punotuksi vyöksi. Näin mekosta tulee eri henkinen ja jos jalkaansa pukisi vielä tyyliin sopivat beiget wedget tai DOT wedget, niin mekollahan menisi jopa pieneen kesäiseen juhlaan.

Gabin beiget espadrillot ovat ihan saman väriset mekon beigen raidan kanssa!

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Pellavatakki

Gabin päällä on polvimittainen over size pellavatakki. Pellavatakki on yhtä kokoa. Minulle se on iso, mutta kun kiskaisen sen vyöllä napakasti vyötärölleni kiinni, niin se on ihan fine! Gabille takki on jo sopivamman kokoinen (hän on kooltaan 36-38) ja sanoisin, että takki sopii 42 kokoon asti. Takissa on ainoastaan vyö, siinä ei ole nappeja eikä vetoketjua. Takin edessä on paikkataskut.

Takki on reipas ja rento ja sellainen, että sen voi pukea minkä päälle tahansa. Se on ajan hengessä oleva takki, joka on trenssin tyyppinen, mutta kevyempi ja kesäisempi.

Pellavatakin voit pukea mekkojen päälle ja hameiden ja housujen kanssa. Sen voi pukea jopa yksistään takkimekkona, kun alle pukee pitkän pepun peittävän alusmekon. Valkoinen alusmekko löytyy täältä ja musta täältä

 

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Pellavapäivät: Raitaset pellavamekot

Huomenna jatketaan midimittaisilla pellavamekoilla 🙂

Kaikki tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme. Toimitamme tuotteet veloituksetta lähimpään postiin tai postitoimipaikkaan.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 12-17 ja la 11-15.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin ma-su.


6 kommenttia

 1. Kaarina sanoo:

  Kauniita ovat nämä simppelit ja ajattomat pellava-asut…. niin minun mieleni tekevi, mutta kun niin siro olen kooltani, on pakko jättää väliin. Ihanaa viikonloppua!

  • Kata sanoo:

   Hei Kaarina ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihana kuulla, että tykkäät. Katsotaan mitä muuta sieltä tulee, nämä ovat reiluhkoja malleja 🙂 Aurinkoista viikkoa, Kata

 2. Jaana sanoo:

  Upeat pellavavaatteet ja vieläpä Saksasta kiljuin tänä aamuna aamiaisella katsoessani Doppin uusinta postausta. Mieheni tyynesti, että kyllä saksalaiset osaavat muutakin kuin potkia jalkapalloa. Mieheni alkoi luotella kaikkia asioita mistä Saksa tunnetaan: olut, makkarat, juustot, aikakausilehdet, kovia keksimään keksintöjä, talouden hoidossa hakoja jne. Olin sanaton ja sitten muistin itsekin yhdet ihanat kengät ja mekon; nekin Saksasta. Kyllä Saksassa osataan.

  Huippua, että juuri Doppiin on Kata haalinut saksalaisia pellava-asuja. Mekot olivat ajattoman kauniita ja takit ihanan rentoja. Kesäasujen parhaimmistoa.

  Ainoa mikä saa minut epäröimään pellavan käyttöä on sen ominaisuus rypistyä. Ihanan viilentävä ja tarpeen vaatiessa lämmittävä materiaali on kuitenkin plussaa. Kesällähän saa olla pikkuisen huoleton ja ne rypytkin sallittanee silloin.

  Söpö puulaukku hurmasi täysin minut. Joka kesä pitää saada joku kesäkassi ja tämä on todellakin söpöin näkemäni. Harkitsen se kotiuttamista.Sopisi Doppista ostettuihin ”puukenkiin”.

  Ihanaa, että huomenna helmat pitenee. Aurinko hellii meitä nyt, mutta ihoa sekä hiuksia pitää muistaa suojata. Samoin kannattaa muistaa myös juoda nesteitä. Upeaa lauantai päivää ja huomenna taas jo uusi postaus. Kylläpä Kata ja Gabi ahkeroi…välillä myös lepoa teille.

  • Kata sanoo:

   Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kyllä saksalaiset osaavat mm. farkkujen suunnittelun, samoin loistavien kenkien muotoilun jne. Totta, rypyt eivät haittaa kesäkuumalla. Kesällä antaa kaiken anteeksi. Eikö vain, puulaukku on todellinen söpöys! ja ei jää keltään huomaamatta. Totta, suojaus on tärkeätä. Ostin juuri eilen 50 aurinkovoiteen kasvoille, jota tänään läträsin oikein kunnolla kasvoilleni kun menin pihatöihin. Edelleen korjaamme pihaa talven myrskyjen jäljiltä. Koitetaan levähtää heinäkuussa, jos ehditään 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata

 3. Ellu sanoo:

  Pellavamekot on kaunis, kiva hihan mitta ja kiva kun on taskut. Pidän myös mekon pituudesta. Pitkä pellava takki/ mekko , menisi minulla mieluummin mekkoja. Lyhyt pellavatakki menisi minulla kylpytakkina.

  • Kata sanoo:

   Hei Ellu ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiva kun tykkäsit raitamekoista. Taskut ovat aina plussaa mekoissa. Tulee kiva fiilis, kun kädet saa laittaa mekon taskuihin. Ihanaa alkavaa kesäviikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *