Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Ruskettuneena ilman aurinkoa

Minä en ota aurinkoa. Otin sitä tarpeeksi nuorena, 80-luvulla kun oli suurta muotia olla ruskea, samoin makasin solariumissa useita kertoja viikossa. Olen saanut noottia ihotautilääkäriltä, joka on poistanut minulta luomia, että auringossa oleilu tässä elämässä oli siinä. Ja en pistä sitä pahaksi, koska en jaksa olla kuumassa paahteessa vaan vetäydyn mielelläni varjon alle.

Mutta tämähän ei tarkoita sitä, että haluan olla kalpea. Kesällä haluan olla ruskea ja onneksi itsestään ruskettavat voiteet on keksitty. Ostin Oslon lentokentältä pienen purkin Clarinsin itsestäänruskettavaa öljyä kasvoille. Tuote oli nähtävästi uusi, koska mainostivat sitä suuresti. En ole koskaan ollut Clarinsin fani, vaan mielummin käytän Dioria, Lancomea, Lumenea…mutta ajattelin antaa tuotteelle mahdollisuuden, koska olen kokeillut periaatteessa kaikki itsestäänruskettavat, mutta en tätä. Ilokseni voin todeta, että tuote on hyvä. Sekoitan kolme tippaa illalla yövoiteeseen ja aamulla kasvot ovat sopivasti päivettyneet.
Purkki taisi maksaa n. € 25,00 eli kohtuullinen hinta.

Vartalolla käytän St. Tropezin itsestäänruskettavaa voidetta. Siinä on ihan hyvä tuoksu, se imeytyy nopeasti ja antaa hyvän ruskean sävyn vartalolle.

Ostin myös kasvoille Lancomen 50 suojakertoimella varustetun BB voiteen. Tuote on ihan ok, mutta pidän enemmän Lumenen CC voiteesta, koska siinä on hieman peittävämpi koostumus. Teinkin Floridassa siten, että laitoin ensin kasvoille Lancomea, koska suojakerroin on 50 ja siihen päälle Lumenen CC voidetta.
Olen käyttänyt meikkivoidetta 15 vuotiaasta lähtien ja aina reilusti, yrittäen ainakin nuorempana saada pisamat piiloon. Nykyään en edes huomaa niitä itse ja tänä talvena, talvimatkan jälkeen, jätin meikkivoiteen kokonaan kaappiin ja käytin ainoastaan tätä Lumenen CC voidetta koko kevään. Pärjäsin Lumenella hyvin, koska noin kerran tai kaksi viikossa, laitoin kasvoilleni iltapesun jälkeen itsestäänruskettavaa voidetta. Olen muuten tarkka kasvojen puhdistamisesta meikistä iltaisin. Käytän silmämeikin puhdistusainetta, puhdistusmaitoa ja kasvovettä. Tämän jälkeen laitan seerumin, silmänympärysvoiteen ja yövoiteen. Rasvaan myös kaulan ja dekolteen aina ja saman teen aamuisin ennen meikkausta. Pidän voiteilla läträämisestä ja mottoni onkin, että nukkumaan ei illalla mennä KOSKAAN meikit kasvoilla. Jos ihotautilääkäri moittii liiallisesta auringonotosta nuorena, niin kosmetogi kuitenkin kehuu, että ihoni on hyvin hoidettu.

 

Kategoriat

6 kommenttia

  1. Jep, täällä kanssa ihan kalkkilaivan kapteeni, jos näitä tuotteita ei olis keksitty.
    Täytyypä tsekata Clarinsin vartalolle tarkoitettu voide, kiitti vinkistä!

  2. Kiitti vinkistä! Jep, auringon kanssa on oltava tarkkana ja hyvä että ihmiset tietävät sen haitoista. Silloin 80-luvulla ei haitoista puhuttu kun elettiin solariumin ja muutenkin auringon palvonnan kulta-aikaa.

  3. Niin tarpeellisia, terveisin vaan kalpea kamala. Omia lemppareita on Clarins ja täällä käytössä tuo vartalolle tarkoitettu itseruskettava. <3 Ihana tuote, mahtuu matkallekin mukaan. 🙂

  4. Vita Liberataa ovat monet kehuneet ja nettivideoiden perusteella vaikuttaisi hyvältä. Täytyy joskus testata, tänä kesänä en ole edes pahemmin jaksanut itseruskettavia käyttää, kun on ollut niin vähän shortsikelejä. Olen vaaleaihoinen ja pelkään ihosyöpää, joten itseruskettavat ovat ainoa vaihtoehto rusketukselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *