Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Laskiaistiistain Tia mekko

Mukavaa laskiaistiistaita! Oli pakko googlata, mitä laskiainen tarkoittaa ja miksi sitä vietetään. On tainnut meikäläisen ajatus harhailla ihan jossain muualla, kun koulussa on käsitelty yleensäkin juhlapäiviä ja -pyhiä. Toinen asia mikä ei ole vahvuuteeni, on ihmisten nimien muistaminen, kun taas kasvomuisti minulla on oikein hyvä.

 

Tia mekko

Aloitin tulppaanien ostamisen jo heti tammikuun alusta. Ostan kukkia yleensä kotiin perjantaisin tai lauantaisin, kun käymme ruokakaupassa. Samalla tapaan napata kukkia myös liikkeeseen. Pidän tulppaaneista, koska ne ovat juuri ”sopivia” arkikukkia. Äitini on opastanut minua ostamaan myös Reilun kaupan ruusuja. Ruusujen kanssa olen aina ollut hieman skeptinen, koska minusta ne kuolevat ihan liian äkkiä. Mutta reilun kaupan ruusut pysyvät hyvinä todella pitkään, mistä olenkin ollut positiivisesti yllättynyt.

 

Rakastan Äitienpäivälahjaksi saamaani vihreää Marimekon Uurna maljakkoa. Minusta vihreä lasi, kun punainenkin lasi on kaunista. Ainut huono puoli isossa Uurna maljakossa on sen peseminen. Maljakko on raskas ja iso ja sitä joutuu kääntelemään, että sieltä saa vedet pois. Pidän maljakkoa lasipöydällä ja kun maljakossa on vettä, on se todella raskas. Olen joskus miettinyt, että apua jos lasipöytä ei kestäkään maljakkoa ja menee rikki tai ”räjähtää” pirstaleiksi. Se olisi kauhea juttu ja siinä voisi käydä ihmisille tai Valoralle hullusti, jos lasinsirut lentelisivät ympäriinsä. Mutta ehkä pelkoni on turhaa.

 

Tia mekko

Tia mekossa on upea musta/kullanvärinen aavistuksen jämäkkä puuvilla materiaali. Mekossa on V-kaula-aukko, joka ei ole liian syvä. Hihat ovat malitillisen pussimaiset ja hihansuissa on kumilanka ja pieni fyrrykantti. Malliltaan mekko on A-linjainen eli se levenee alaspäin. Minulla on mekosta päällä koko XS.

 

Pari tärkeää asiaa laskiaisesta

Miksi laskiaista vietetään? Uskonnollisessa perinteessä laskiainen merkitsee pääsiäistä edeltävän paaston alkamista. Laskiaista vietään Suomessa seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä. Laskiaisen tärkeimpiä päiviä ovat laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai.

Mitä laskiaisena syödään? Laskiaisen herkkuihin kuuluvat hernekeitto, pannukakku ja muhkeat laskiaispullat, jotka maistuvat erityisen ihanilta reippaan ulkoilun jälkeen.

 

Mistä nimi laskiainen tulee? ”Laskiainen” -nimen alkuperä on epävarma. Monet kielentutkijat kannattavat tulkintaa, jonka mukaan sana juontuu ”laskea” -verbistä; laskiaisesta alkaa paastopäivien laskeminen. Toinen suosittu selitys on ollut, että laskiaisena ”laskeudutaan” paastoon.

Pieni video Tia mekosta löytyy TÄÄLTÄ!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

Kategoriat

4 kommenttia

  1. Hei,
    Laita pala huopaa maljakon alle💐

    Kevät terveisin Minna

    • Hei Minna! Kiitos vinkistä 🙂 Nyt täytyy hommata vihreää huopaa! Terkuin Kata

  2. Tyylikäs mekko mustien kenkien,laukun ja pannan kanssa.

    • Hei Anna maija! Eikö vain, niin style kokonaisuus 🙂 Kata