Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Maaliskuun nainen: 66-vuotias Maija

 

Maaliskuun nainen on Maija. Hän on 66-vuotias vapaaherratar, kuten itseään kutsuu. Maija kertoo elämästään näin:  Maaliskuu 2017 on elämässäni varsin merkityksellinen kuukausi. Maaliskuun 1. päivänä täytin 66 vuotta ja samana päivänä jäin virallisesti vapaaherrattareksi. Työskentelin viimeiset 23 vuotta Kelan palveluksessa. Olen saanut harjoitella joutenoloa jo tammikuusta lähtien. Siis nyt elämä on ihanaa! Perheeseeni kuuluu puoliso, hubby ja elelemme kahdestaan. Me rakastamme mökkeilyä ja hyggeilyä eli vietämme paljon aikaa Itä-Suomessa järven rannalla. Matkustaminen on nyt elämässämme hyvin tärkeätä ja olemme ihastuneet viinimatkoihin ja sehän kiinnostaa jo hubbyn ammatinkin vuoksi. Olen saanut uuden kipinän liikkumiseen, jota saankin nyt harrastaa päiväsaikaan.

” Hygge syntyy kun tekee jotain asiaa kiireettömästi, rennosti ja nautiskellen ”

 

Mietimme Maijan kanssa hänen elämäntilannettaan hänen nyt jäätyä eläkkeelle ja päädyin rakentamaan hänelle seuraavat asukokonaisuudet:

– Kaupunkiasu
– Reissuasu
– Kesäinen asu sekä päivä- että iltakäyttöön
– Juhlava teatteri -ja illallisasu

Minä olen tutustunut Maijaan asiakkaana. Lauantaisin Maijalla ja hänen ystävättärellä on shoppailutreffit Vaasan liikkeessämme klo 10.30. Eli joka lauantai, jos heillä ei ole muuta menoa, naiset tulevat liikkeeseemme, juuri tuona kellonaikana. Se on minusta ihana traditio ja jos jompi kumpi naisista käy viikolla, voivat he kertoa, että ensi lauantaina me emme tule, olen silloin matkoilla. Ystävykset kiertelevät kaupungilla ja käyvät kahvilla. Sitä silmällä pitäen puin Maijalle rennon kaupunkiasun.

 

Maijalla on meiltä ostettu kevytuntuvatakki tai niitä taitaa olla kaksi. Tästä johtuen, puin hänelle liivin takin asemasta. Maija on farkkunainen eli hän pitää Dream skinnyistä. Puimme hänelle jalkaan nilkkapituiset skinnyt. Maijalle sopii kirkkaat värit, hänellä on upea sekä hyvänvärinen iho, joka entisestään korostuu oikeilla väreillä. Samoin Maijan hiusten väriin sopii kirkkaat värit. Tällaisella asulla näkisin, että Maija lähtee lauantaisin ystävättärensä kanssa kaupungille.

 

Maijan hiusten väriin sopii hyvin raikkaat ja selkeät värit

Vaihdoimme harmaiden farkkujen kaveriksi vaaleansinistä. Vaaleansininen väri sopii hänelle upeasti ja tiedän, että sitä väriä hän suosii itsekin pukeutumisessa. Mietin Maijan tulevaa viinimatkaa ja hänen matkustusasuaan. Viinimatkat tehdään bussilla sekä laivalla Eurooppaan. Matkustusasun täytyy olla mukava päällä, hengeltään rento, mutta siisti. Juuri siihen myös nämä hieman siistimmät nilkkafarkut soveltuvat hyvin. Toppaliivi on kätevä olla mukana. Ilman hihoja liivi ei ole liian kuuma, mutta kuitenkin se lämmittää huomattavasti enemmän kuin pelkkä neuletakki. Maijalla on jalassaan Gaborin muutaman sentin korolla olevat balleriinat. Kenkä on pehmoinen jalassa ja nillä jaksaakin kävellä ja juuri se kenkä tuo asuun asteen tyylikkyyttä. Asu näyttäisi huomattavasti enemmän sporttiselta, jos Maijalla olisi jalassa lenkkarit. Laivalla Maija voi jättää toppaliivin hyttiin ja liikkua laivassa oikeanpuolisella asulla.

  • Valkovaaleansininen paita Milano € 89,00 koot 34-44
  • Kuviopaita Milano € 89,00 koot 34-44
  • Vaaleansininen neuletakki In Wear € 69,95 koot xs-xxl
  • Nilkkafarkut MAC € 109,95 useita eri värejä
  • Toppaliivi Part Two € 119,95 koot 34-44 beige ja tummansininen
  • Huivi More&More € 34,95
  • Balleriinat Gabor € 115,00 rosa ja tummansininen

 

 

Maijan toivomus oli saada mekko. Etsin hänelle mekon, jolla olisi hänelle monta käyttötarkoitusta. Tämä mekko käy Maijalla sekä arkeen että juhlaan, kengät ja asusteet ratkaisevat mihin sillä mennään. Mekossa on loistava kaula-aukko Maijan kasvoille. V-pääntie kaventaa yläosaa eli hartialinjaa sekä kaulaa. Olen ennenkin todennut, että mekot, jotka tekevät rypyt tai vekit vyötärön kohdalle ovat pukevia. Jokainen nainen saa tällä jipolla itselleen vyötärön.

”Laitoin helmiin solmun, juuri v-aukon kohdalle eli se hieman peittää decoltea, jos tuntuu siltä että kaula-aukko on liian syvä”

 

 

” Maijalla on kauniit sääret. Hänen tulisi käyttää enemmän hameita ja mekkoja ”

 

Tämä kuvio sopii Maijalle hyvin, koska se on niin selkeä ja raikas. Heitimme harteille ison hartiahuivin, sen Maija voi pukea päälleen, kun menee viinimatkoilla illalliselle. Siihen on ihana kääriytyä, jos istuu iltaisin terassilla ja illat ovat viileitä.
Kuten olette huomanneet, on Maijalla kahdet erilaiset silmälasit ja yhdet aurinkolasit kuvissa. Nämä mustasankaiset lasit ovat minusta kivat, linssit ovat hieman sinertävänlilat. Mietin, että tällaisissa laseissa ei tarvitsisi meikata silmiä, koska ne eivät näy selvästi linssien läpi. Minä pitäisin tällaisista linsseistä.

 

Vaihdoimme korkkarit ensimmäisiin balleriinoihin ja puimme pienen tikkijakun mekon päälle sekä helmet riisuimme pois. Näin mekosta kuoriutui päivittäinen käyttömekko, jolla Maija voi lähteä kaupungille. Mekko on myös oiva matkavaate, se ei rypisty käytössä ja on helppo pestä vaikkapa hotellihuoneen lavuaarissa, jos tarve iskee. Tämä ohut tikkujakku trikoohihoilla ja selkäosalla sopii myös harmaiden nilkkafarkkujen kanssa.

 

Maijan aurinkolasit ovat hänelle täysi kymppi

 

  • Mekko Andiata € 249,00 sinivalkoinen koot S-XL
  • Tikkijakku PBO € 149,00 sininen, harmaa, valkoinen koot XS-XL
  • Huiviponcho € 119,00 sininen ja musta
  • Korkkarit Gabor € 79,90 useita värejä

 

Nostimme pukeutumisen tasoa vielä hieman. Maija ihastui meidän kukkaiseen keijupaitaan, malli ja värit iskivät häneen. Paita on leveä, kuten huomaatte, mutta sifongin alla on valkoinen toppi, joka on vartalonmyötäinen. Tämä toppi on hyvä siellä alla, koska sillä vartalo saa ääriviivat. Topissa on myös hyvä hihanmitta, se ei vaadi mitään päällensä. Eikä sen päälle helppoa mitään olisi pukeakaan, koska hihat ovat leveät. Kaikki Maijan vaatteet ovat kokoa 42 tai L/XL.

 

 

Maija sai alaosaksi leveät culottes-housut. Housut ovat istuvat ylhäältä, mutta kuten kuvasta näette, ne ovat kauttaaltaan suorat pepun alta, lahkeeseen saakka. Housut ovat tyylikkäät. Myös näihin punaisiin korkkareihin Maija ihastui ja kun tarjosin hänelle hieman matalampia korkkareita aluksi, sanoi hän ”Oi, löytyykö sinulta korkeampia korkkareita”.

 

Kiitos Maija kun olit Kuukauden naisemme! Kerroit, että tämä oli sinulle ainutlaatuinen tilanne. Suoriuduit siitä täydellisesti. Ihanaa viinimatkaa sinulle!

  • Kukkapaita Ajlajk € 69,00 koot S-L
  • Culottes-housut € 119,95 koot 34-44 kitti
  • Korkkarit Gabor € 79,90 useita värejä
  • Pitkät helmet € 59,00
  • Maijan silmä- ja aurinkolasit ovat Iris Optikosta
Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

  1. Hei Katja ja kiitos viestistäsi:) Kukkapaita on ollut kiva ja helppo yhdistää moneen:) Mukavaa kevättä, Kata

  2. Hei Lea ja kiitos viestistäsi! Kyllä, Maija oli erittäin tyytyväinen asuihin ja sanoikin etää voisi ottaa kaikki kaappiinsa. Olen aika "käytännön nainen" eli yritän aina miettiä tarkasti, että asut palvelevat kantajaansa sekä sopivat eri tilaisuuksiin. Aurinkoista kevättä Sinulle, Kata

  3. Hei Päivi! Kiitos viestistäsi:) Näitä on kiva tehdä, on ihana nähdä kuinka tyytyväisiä ja onnellisia stailattavat ovat! He ihan hehkuvat, kuten Maijakin:) Kiva, tervetuloa! Toivottavasti nähdään, Kata

  4. Hei Tiina ja kiitos ihanasta viestistäsi! Maija oli helppo puettava, värit kun hänelle sopivat. Sama täällä, itsekin toivon pysyväni pirteänä ja energisenä kuten Maija, jos joskus vapaaherrattareksi maltan jäädä:) Aurinkoista kevättä, Kata

  5. Hei Anki ja kiitos viestistäsi:) Kiva kun pidät stailauksesta, minustakin se oli onnistunut:) Hyvää kevättä, Kata

  6. Todella tyylikkäät ja kantajalleen sopivat asut, osaat Kata tosiaan kaikenikäisten/ kokoisten naisten vaatettamisen hyvällä tavalla! Jatka näitä esittelyjä, saa mukavia vinkkejä! Ja huhtikuun alussa vihdoin työreissulle Helsinkiin ja työpäivän päätteeksi sun liikkeeseen hakemaan jotain keväistä ylle…. Terkuin Päivi

  7. Näitä kuukauden nainen stailauksia on niin kiva katsoa. Minä uskon täysin, että Maija haluaisi hankkia jokaisen kokonaisuuden itselleen, niin hyvin ne kaikki sopivat hänelle.
    Sinulla on Kata taito stailata, niin että missään kokonaisuudessa ei ole mitään liikaa, vaan jokainen yhdistelmä on täysin toimiva.
    Kevät terkuin Lea

  8. Aivan huikeita asukokonaisuuksia ja sopivat Maijalle täydellisesti.

  9. Huomenta!
    No nyt on kyllä onnistunut stailaus. Huomaa, että olet Kata ammattilainen ja sinulla on silmää kokonaisuuksien rakentamiseen.
    Ihania päiviä vapaaherrattarelle. Suunnitelmat kuulostavat täydellisiltä! Omaan vapaaherrataraikaan on vielä matkaa mutta kun ne koittavat, toivoisin olevani yhtä upea ja virtaa täynnä kuin Maija.
    Tiina