Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Aikuinen nainen ja repaleiset farkut?

Oletko klassinen pukeutuja vai viimeisen trendin perässä kulkija? Puetko päällesi mitä haluat vai vaikuttaako ikä pukeutumiseesi?

Moni suomalainen nainen sanoo olevansa yksinkertaisten ja ajattomien vaatteiden ystävä. Jotkut naiset kutsuvat itseään tylsäksi, koska pukeutuvat mieluiten yksivärisiin tai hillittyihin kuoseihin ja aina samoihin väriyhdistelmiin. Tapaan sanoa, että ei se haittaa, pääasia on, että vaatteissaan viihtyy. Ja niitähän on helppo yhdistää keskenään, jos vaatekaapista löytyy ainoastaan tummansinistä ja vielä kerran tummansinistä ja kuosina ainoastaan valkosinisiä raitapaitoja. Toki tämä välillä kyllästyttää, mutta siihenhän on helppoa lisätä uusi väri, vaikkapa valkoinen, beige, roosa tai vaaleansininen. No, hieman karrikoiden kirjoitin, mutta pukeutumalla oman tyylisesti, huokuu ihmisestä varmuus ja tyytyväisyys sekä hyvä itsetunto.

Trikoopaidan pohjaväri on tummansininen

Joskus minulle sanotaan, että nyt haluan jotain ihan uutta, mitä minulla ei ole koskaan ollut. Nainen sovittelee ja sovittelee kaikkea uutta, mutta kuitenkein päätyy omanlaiseensa asukokonaisuuteen. Ei sen tarvitse olla mitään huippuerilaista, koska usein ne sitten vain jäävät kaappiin. Ne pukee päällensä kerran, mutta ei enään toista kertaa. Jotkut tietävät tyylinsä, joku hakee tyyliänsä koko elämänsä.

Minulla on jalassani MACin paikatut farkut. Farkuissa on Dream skinny malli eli se supersuosittu kapealahkeinen malli. Nämä eivät kuitenkaan ole niin venyvää farkkua, kun ne perusfarkut, mutta venyvät toki. Kuten huomaatte, farkun etuosassa on kolme paikattua kohtaa. Nämä ovat mielestäni vielä siistit ja ookoot itselleni, enemmän repaleisia kappaleita en jalkaani pukisi.
Itse olen sitä mieltä, että vaatteissa ei lue ikärajaa, mutta omassa päässäni lukee ikäraja joidenkin vaatteiden kohdalla. En suinkaan tarkoita sitä, että jonkun iän saavutettua, tulee pukeutua määrätynlaisesti, mutta on otettava huomioon että tyylikkyys säilyy. Se onkin pukeutumisessa minusta kaikista tärkeintä.

Satuitko lukemaan noin viikko takaperin Iltasanomien juttua, jossa oli tehty brittikysely, jossa selvitettiin ihmisten mielipidettä erilaisista asioista. Kyselyyn oli vastannut 2000 ihmistä ja se oli suunnattu eläkeikää lähestyville henkilöille. Tässä heidän vastaukset ja alle kirjoitin oman mielipiteeni asiasta.

1. 34-vuotta: Selfie-aika on ohi
Kata: Höh, se ei ole koskaan ohi. Kuvista näkee totuuden, niitä on hyvä ottaa aina silloin tällöin.

2. 38 vuotta: Ei enään tatuointeja
Kata: Itse en ole koskaan ollut tatska fani, en ottaisi itselleni tatskaa milloinkaan. Olen nähnyt monta naista pukukopissa, jotka katuvat niiden ottamista.

3. 44 vuotta: Ei enään yökerhossa joraamista
Kata: Höpsistä, välillä voi mennä yökerhoon ja tanssia jalkansa rakoille. Itse en kyllä muista koska viimeksi olen ollut ja itseasiassa olenhan vielä alaikäinen Königin discoonkin (ikäraja 50 vuotta)

3. 45 vuotta: Hyvästi festarit
Kata: Voi, festarit on kivoja! Nuorena en niitä harrastanut, mutta aikuisena olen muutamilla ollut. Pääasia, ettei tarvitse nukkua teltassa vaan saa tulla kotiin tai mennä hotelliin yöksi. Eilenkin kävimme Tom Jonesin keikalla, vaikkakaan sitä ei voi festariksi kutsua.

4. 46 vuotta: Hiukset lyhyiksi
Kata: Ei koskaan! Minähän en hiuksistani luovu. Olen luvannut miehelleni, etten mummunakaan leikkaa lyhyitä hiuksia ja ota hiuksiini mummupermistä.

5. 47 vuotta: Tiukat farkut nurkkaan
Kata: Hohhoijaa…tämä oli aika järkyttävää..

6. 47-49 vuotta: Hyvästi some
Kata: Katoisipa mukava ”harrastus”, eikä tietäisi yhtään mitä ystävät ja tuttavat puuhaavat. Ja itseasiassa tämä on hyvä viihdyke vaikkapa eläkeläisille, äitini 79-vuotias on innokas surffaaja.

Yhteenvetona voin todeta, että itse en saisi tehdä noista mitään enään tässä iässä, paitsi saisin olla somessa vielä 4 kk.

Muihin testin kohtiin en ole koskaan törmännyt, paitsi kohtaan 5 eli tiukat farkut nurkkaan. Usein naiset miettivät, että ovatko farkut liian tiukat tai onko skinny malli sopiva enään tässä iässä.

 

Tämä raitapaita on ihanaa materiaalia, se on viskoosielastania. Erityisesti pidän tämän pitkähihaisen t-paidan kaula-aukosta. Se on hieman laajempi kuin normaalisti, mutta ei kuitenkaan liian syvä. Leveä tikkaus kauluksessa tuo siihen myös ryhtiä. Kuten tiedätte, olen paitsikkanaisia, mutta tämän trikoopaidan kelpuuttaisin vaatekaappiini.
Viini neuletakki on In Wearin klassinen neuletakki, jota löytyy myös tummansinisenä ja mustana. Takki ylettyy puoleen reiteen, siinä on taskut sivussa ja siinä ei ole nappeja. Hyvä peruspilari syksyiseen vaatekaappiin.

Postauksen tuotteet:

  • MAC Dream skinny € 99,95
  • Part two trikoopaita € 54,95 koot xs-xxl
  • In Wear neuletakki € 79,95 koot xs-xxl

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

  1. MAC'n farkut ovat juuri sopivan kulutetut aikuiselle naiselle, me like too. Mikä on housun nimi ja hinta? Sulla on mun Part Two raitapaita : )
    Uusi lukija Inka

  2. Hei BW ja kiitos viestistäsi! Vai että ponnaristakin pitäs luopua! Pitäskö itkeä vai nauraa..jep, ei käsitä. Ihanaa, kun kesä vihdoinkin saapui, eikä vasta elokuussa. Mukavia kesäpäiviä, Kata

  3. Hei!
    Onko tuo neuletakki Inwearin Renee-malli vai mikä se on nimeltään? Aivan ihana väri!
    t. Kati

  4. Minäkin viittaan kintaalla kaikenmaailman ikärajoille näissä asioissa. Jokainen määritelköön itse itselleen rajat ja mielestäni ne kulkee juuri siinä, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Ihan kuten määrittelit postauksessa:) Luin muuten jostakin, että nelikymppisen ei sopisi enää käyttää ponnariakaan! Siis haloo, millä vuosikymmenellä ne ihmiset elää, jotka näin ajattelee?
    Helteiset terkut täältä Helsingistä ja mukavia kesäpäiviä:)

  5. Hei Maarit ja kiitos viestistäsi! Niin tylsä, mutta niin kätevä ja tyylikäs, eikö? Saatiin hyviä perusjuttuja kaappiisi, niitä kun pikkuhiljaa täydentelee, niin pian sinulla on dream closet:) tuo hiusjuttu oli kyllä huvittava ja itseasiassa koko testi. Olis kiva kuulla, mitä mieltä samanikäiset suomalaiset ovat näistä asioista. Mutta nautitaan kesästä, Kata

  6. Osui ja upposi tuo tylsä ja yksinkertainen pukeutuminen. Se vaan on niin, että kaappiin jää uusi vaate jos se on vähänkään yli oman mieltymyksen. Yksi pirteä pusero toki mahtuu joukkoon mutta sen on sovittava perusjuttujen kanssa. Onneksi osaat lukea mistä pidän vaikka en sitä aina edes itse tiedäkään 🙂 Tuo raitapaita on juuri sellainen yksittäinen väriläiskä.
    Hauskahan tuo brittilysely oli mutta en minäkään noita kommentteja allekirjoita. Tukka ei täälläkään lyhene, ikinä.
    Terveiset trooppisesta Espoosta / Maarit

  7. Kiitos Maarit viestistäsi! Kyllä tämä hiusasia on hassu juttu:) toki hiukset ohenevat kun vanhenee, mutta voihan ne silti pitää pitkänä ja kun niitä jaksaa hoitaa ja laittaa, niin ne ovat stylet. Anopillani oli pitkät hiukset loppuun asti, 82 v., ne oli aina värjätyt ja hän piti niitä tyylikkäästi nutturalla. Hyvää kesää, Kata

  8. Voi komppaan sinua, niin samaa mieltä pukeutumisesta kanssasi! Tuota hiusasiaa olen monesti miettinyt, kun tosiaankin moni on sitä mieltä, että pitkä tukka ei ole enää sopiva viittäkymppiä lähestyvälle.
    Mahtavaa lukea, että joku muukin aikoo pitää pitkästä tukasta kiinni! 🙂