Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mustaa nahkaa ja naisellisia helmoja

Part Two nahkajakku € 399,95 In Wear toppi € 39,95 MAC nilkkafarkut € 109,95

 

Olen kirjoittanut vaatekaapin ”peruspilareista”, joihin kuuluu hyvät housut, paitsikka, neuletakki, hame, mekko jne. ja yksi mikä sinne vielä kuuluu, on siro ja hyvinistuva nahkatakki. Tämä nahkatakki on paremminkin nahkajakku, joka on naisellisempi kuin nahkatakki. Nahkajakku istuu kauniisti, koska siinä on käytetty resoorineulosta takin sivuosissa eli se antaa myöden ja mukailee vartaloa. Joskus, kun miettii, että haluaa asuun hieman rokkia tai jos asussa on ”tätivaara” niin tällaisen nahkajakun kun pukee päälleen, niin tädit jää toiseksi.
Minulla on jalassani Macin nilkkamittaiset stretchfarkut, joissa on vetoketju lahkeensuissa ja nahkajakun alla minulla on venyvä pitsitoppi.

 

Tässä puin nahkajakun mekon päälle, laitoin vaaleat sukkahousut jalkaani, mustat kiiltonahkakorkkarit, kultaiset korvakorut ja mustan nahkaisen crossoverlaukun olalle. Asu on asiallinen, mutta siinä on ripaus rokkia eli yhdistetään liehuvia helmoja ja nahkaa, vastakohdat täydentävät toisiaan. Mekossa on kultaiset pienet osat nauhojen päissä, joten siksi käytin kultaisia asusteita mekon kanssa. Tällainen pieni laukku, missä ei ole läppää, on todella kätevä. Kun siinä on tukeva vetoketju, niin sen saa yhdellä kädellä auki. Itse pidän crossoverlaukkua niin, että laukku tulee oikealla puolelleni ja voin avata sen oikealla kädellä, mutta olen huomannut, että moni nainen käyttää laukkua vasemmalla puolella. Kummalla puolella sinä pidät laukkua?

 

In Wear mekko € 129,95

In Wearin mekossa on yksinkertainen yläosa holkkihihoilla ja pliseerattu hameosa. Vyötäröllä on nauha, joka kiristetään ja sidotaan vyötärölle. Tällaisissa mekoissa nauha kuuluu nostaa reilusti vyötärön kohdalle ja kiristää se, jotta yläosasta tulee pussimainen ja hameosa pysyy kapeana. Eli muistakaa aina nostaa mekkoa, että ette jätä nauhaa lantiolle ja mekkoa suoraksi päällenne.

 

Helena Christensen, tanskalainen malli, suunnitteli pienen malliston In Wearille tälle keväälle. Tämä mustavalkoinen kukkamekko on hänen käsialaansa. Mekossa on kiva malli, koska siinä on hyvä hihanmitta, levenevä helma ja vuori, niin se ei tartu paksuihin sukkahousuihin. Mekko käy niin juhlaan kuin työmekoksikin. Tämän mekon päälle voi pukea valkoisen tai mustan neuletakin, mutta hailakka roosakin kävisi tähän mekkoon.
Kuulen välillä kommenteja, että kiiltonahkakorkkarit mielletään talvisiksi, jopa beigen väriset, mutta itselleni asia ei ole käynyt mielessäkään.

 

In Wear ”Helena” mekko € 129,95

Tässä mekossa on sama juju, että vyötärönauha nostetaan vyötärön kohdalle, jotta yläosasta tulee pussimainen. Koska vyötäröllä on kuminauha, asustin mekon Obivyöllä, niin mekosta tuli enemmän työstetymmän näköinen, varsinkin korkkareilla, kuin ilman vyötä.

 

 

  • Part Two nahkajakku € 399,95
  • In Wear crossoverlaukku € 89,95 vain mustana
  • In Wear nahkapussukka € 54,95 musta, harmaa ja kirkkaansininen
  • Lotta Design korvakorut € 29,00
  • Obi vyö € 24,00
  • Gabor mustat korkkarit € 79,90

Seuraavassa postauksessa näytän miten Obivyötä käytetään ja katsotaan mitä kivaa keksin teille naistenpäivän kunniaksi.

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14 kommenttia

  1. Nahkatakki istuu tosi hyvin,tuo rinnat kivasti esille,tyrkylle,

  2. Hei! Seuraan blogiasti ahkerasti täältä Turun suunnalta. Kiitos paljon mielenkiintoisista postauksista vinkkeineen! Nyt tätä viimeistä postausta lukiessani, tuli taas kerran mieleeni ongelma, mikä minulla on aina jakkujen kanssa. Olen todella rintava ja jos löydän jakun mikä menee kiinni rinnan kohdalta, on se aina hartioista ja vyötäröstä aivan liian iso. Siksi olen aina jakkua ostaessani päätynyt ostamaan koon, mikä istuu hartioista, mutta rinnan kohdalta jää auki jopa 10 cm. Sitten kun pidän jakkua päälläni, mietin katsovatko kaikki ihmiset, että voi tuota raukkaa, kun on lihonut niin, ettei kakku mene kiinni, mutta silti vaan laittaa sen päälleen. Tiedän kyllä, että todella monesti naiset pitävät aivan tarkoituksella jakkuja auki, vaikka menisikin hyvin kiinni, mutta silloin ei auki oleva väli ole niin suuri kuin minun tapauksessani. Mikä on mielepiteesi asiasta, voinko edelleen ostaa/käyttää jakkuja näin? Niin paljon en ole rahoissani, että pystyisin käyttämään jakkuja ompelijalla. Niihin tulisi niin suuria korjauksia, että jakulle tulisi tuplahinta… Päivi

  3. Hei Sara ja tervetuloa lukijaksi! Biker-malli on ajaton ja aina toimiva, pikkasen rock:) Jep, olet vasenkätinen niin onkin loogista käyttää laukkua vasemmalla puolella.
    Mukavaa alkuviikkoa sinulle!

  4. Hei Maija ja Lea! Kiitos viesteistänne, vastaan teille näin yhdessä, koska vastaukseni tulisi olemaan suurinpiirtein sama teille molemmille:) Jakun osto on haastavaa ja mielestäni jakun tulisi mennä ostotilanteessa kiinni. Tiedän, että rintavammalle naiselle se ei aina ole helppoa, koska sen tulee istua myös hartoista ja käy useinmiten juuri niin, että jakku istuu harteista mutta ei toivoakaan, että menisi kiinni. Jos se menee kiinni, niin se "nousee ja irvistää" ylänapin päältä, kuten Lea sanoi. Yksinkertaisin neuvo on, että etsitään sitä jakkua niin kauan kuin se oikean mallinen löytyy, koska se löytyy eikä osteta puolihyviä. Minulla on muutama hyvä vinkki tähän sekä jakkumalli ja mietinkin, että voisin tehdä postauksen eri jakkumalleista niin se auttaisi ehkä parhaiten. Koitan saada sellaisen postauksen kokoon pikapuolin:) Mukavaa alkavaa viikoa teille!

  5. Olen vasta löytänyt blogisi, ja tykästynyt kovasti siihen kovasti. Tuo In Wearin mekko vaikuttaa todella kivalta.

    Onneksi nahkatakki (biker-mallisena) löytyy omasta vaatekaapistani. En malta odottaa, että pääsen sitä käyttämään. Ja vastauksena kysymykseesi: Minä pidän crossbody-laukkua vasemmalla puolella. Vasenkätisenä se on helpompi käyttää siltä puolelta. 🙂

  6. Kiitos kommentistasi! Nahkajakku, joka oli kuvassa on ajaton, bikermalli ja pieni nahkaboleromalli on myös ajaton. Oikeastaan monikin, mutta mielestäni mahdollisimman simppeli nahkatakki on paras, niihin ei kyllästy. Mekko sopii x-ja h-vartalolle, koska korostetaan vyötäröä, o-vartalolle haasteellisempi eli voi olla hyvä edestä päin, mutta ei sivusta. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  7. Hei ja kiitos viestistäsi:)kyllä ne ovat yleensä paksumpia ja massiivisimpia eli panssarivöitä:) mutta tämä on ohuempi ja sirompi ja mukavempi käyttää. Musta on kaunis kun on ruskettunut, käytin yksi kesä muutama vuosi sitten ainoastaan mustaa ja oli helppo pakata kesäloma reissulle vaatteet, kun kaikki oli samaa väriä:) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  8. Kiitos Mape viestistäsi:) Jep, Obi vyö tekee asusta työstetymmän. Tiistaina tulee postaus:)

  9. Hei! Nämä vaatekaapin peruspilarit ja tämäkin postaus olivat taas tosi kauniita ja mielenkiintoisia ,ynnä opettavaisia. Eniten minua mietityttää tuo perusjakku. Minulla kuten edelliselläkin kommentoijalla on suuria vaikeuksia löytää istuvaa perusjakkua. En ole siis vielä koskaan eläissäni sellaista ostanut. Sovittanut olen kyllä useitakin. Jos jakku meneekin kiinni napin kohdalta se irvistää rintojen päällä. Jos otan isomman niin hartiat on liian leveät ja vyötärön paikka on tippunut lantiolla. Olen siis lyhyehkö ja kokoa 38 useimmiten. Millainen muu jakku voisi korvata peruspuvustossa tuon herrainkaulustyyppisen jakun?
    T. Innokas lukijasi Lea

  10. Hei! Olen suunnitellutkin siron nahkatakin/ jakun ostoa. Millainen olisi sinun mielestä monikäyttöisin ja ajattomin malli? Minkä tyypin vartalolle suosittelisit Inwearin mustaa mekkoa, jonka esittelit ensimmäisenä?

  11. Ihania asuja jälleen. Helena-mekko naisellinen ja Obi-vyö kiva. Näitä vöitä olen nähnyt, mutta yleensä ovat mielestäni leveämpiä. Tämä kapeampi ei ole niin massiivinen. Muutkin asut hyviä, mutta jotenkin niin mieli on keväässä, että mustaa ei nyt natsaa.

  12. Todella nätti Helena mekko ja tyylikäs Obi vyö. Vyö ei minulle tuttu!! odotan postausta siitä koska vyöllä voi näköjään saada twistiä asuun!