Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Aina kannattaa sovittaa

 

Paljon kysellään, minkälaisia mekkoja on kevääksi ja kesäksi tulossa? Oi, mekkoja on tulossa paljon ja hyvinkin värikkäitä, mutta myös yksinkertaisen tyylikkäitä. Aloitan oman postaussarjan mekoista huhtikuun alussa nimellä ”mekkoviikko” eli esittelen joka päivä teille uuden mekon.

More & Moren mekossa on raitaa. Tumma väri ei aina näy kuvissani, niin selvennän tässä tapauksessa, että se on musta. Mekoilta halutaan pääsääntöisesti sitä, että ne voitaisiin yhdistää juhlien jälkeen myös arkikäyttöön. Minunkin lähtökohtani on aina miettiä asiakkaalle valmiiksi yhdistelmä, millä siitä saa katu-uskottavan. Mutta, kaikilla mekoilla ei voi toimia näin. Jos sinulla on hienot juhlat tulossa, niin on hyväksyttävä, että mekko ei pääse juhlien jälkeen kadulle. Mekkoja voi asustaa monilla eri tavoilla ja kun mekon päälle pukee yksinkertaisen neuletakin, tuo se jo arkisuutta asuun. Jos kengät olisivat vielä matalat, olisi asu vieläkin arkisempi.

 

 

Tässä on sama mekko kuin ensimmäisissä kuvissa, mutta vaaleana. Huomaatteko, kuinka tämä yhdistelmä on huomattavasti ensimmäistä kuvaa juhlavampi, mikä on ero? Kaulassa on helmet ja harteilla on jakku. Koko asu on väritykseltään harmonisempi eli mekon kontrastivärit ovat tässä vaaleassa mekossa rauhallisemmat, se on suurin syy. Jos olisin pukenut ensimmäiseen kuvaan mustat lakerikorkkarit, olisi asu ollut juhlavampi ja perinteisempi.

More&More teki järkevän vedon tämän kevään mallistossa, kun se valmisti pieniä jakkuja, joita voi pukea mekkojen päälle. Tällaisen jakun voit pukea myös housujen, hameen ja farkkujenkin kanssa eli se on todella kätevä vaatekappale. Jakkua löytyy tämän kitin värin lisäksi tummansininen ja hailakka roosa. Kudotut bolerotkin sopivat moneen, mutta kankainen jakku on aina juhlavapi valinta.
Jakku istuu myös selästä kauniisti, koska se ei lepata vaan myötäilee selkää ja jakun pituus on just hyvä.

 

 

Puen mielelläni lyhyen neuleen alle joko pidemmän topin tai kauluspaidan, jonka helma saa näkyä neuleen alta. Tällöin ei ole vaarana, että napa näkyy jos kurkottelee käsillä ylöspäin ja pieni yksityiskohta tuo asuun myös pukevuutta. Tällaiset leveät ja lyhkäiset neuleet käyvät hyvin kapeiden housujen ja hameen pariksi.
Kun neuleen hihat ovat lyhkäiset, 3/4 osa mittaiset, niin kääri kauluspaidan hihat ylemmäs, jotta kauluspaita ylettyy neuleen hihaan asti, näin se näyttää paremmalta, kuin että kauluspaidan hiha olisi suorana.

 

 

Raidoista haluan vielä kertoa sen, että mikäli raidat ovat erilevyisiä ja erivärisiä, eivät ne ”lihota”. Myös tuotteen malli vaikuttaa paljon siihen, miltä se näyttää eli älä aina säihkähdä sanaa raita, koska se voi tehdä vartalolle myös toisenlaisen vaikutelman kuin uskotkaan. Tapanani on sanoa, ”aina voit sovittaa, katsotaan sitten miltä näyttää”.  Jos ei näytä hyvältä, sovitetaan jotain muuta, mutta joskus jokin tuote yllättääkin asiakkaan positiivisesti ja he sanovat ”itse en olisi ikinä sovittanut tätä, jos et olisi antanut sitä minulle”.  Positiivinen yllätys on aina mieluinen ja muista, aina kannattaa sovittaa!

Postauksen asut:

  • More & More mekko € 129,95 koot 34-44 (minulla on koko 34)
  • In Wear neuletakki € 69,95 koot xs-xxl (minulla on koko s)
  • More & More raitaneule € 79,95 koot 34-42 ( minulla on koko 34)
  • More & Moren jakku € 119,95 koot 34-44 (minulla on koko 34)
  • Andiata housut € 179,00 koot 34-40 (minulla on koko 36)
  • In Wear kauluspaita € 69,95 koot 34-44 (minulla on koko 36)
  • Gabor korkkarit € 79,90
  • Ouin huivi 39,00
  • In Wear nahkapussukat € 54,95
  • Wolford Luxe 9 den sukkahousut € 22,00

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

11 kommenttia

  1. Kiva löytö tämä blogi, paljon mielenkiintoisia ja tyylikkäitä juttuja. Myydäänköhän tuota More&Moren vaaleaa raitamekkoa Helsingissä jossain? terv Inna

  2. Hei Jossu ja kiitos viestistäsi! Voi, älä stressaa vaateiden takia, varmasti löydät jotain oikein tyylikästä päällepantavaa. ja kyllä, voit pukeutua housuasuun! Housuasu on aina tyylikäs. Kuvaan mekkoviikon jälkeen housuasuja, joten pysy kuulolla. Kyllä, unelma-ammatissa ollaan, Kata

  3. Hej och tack så mycket! Alltid kan man prova och det är intressant att hitta något annat än vad man vanligen använder. Det är lätt att le när vi har så fina kunder:) Trevligt veckoslut, Kata

  4. Haippa Marre! Vaikka en ole koskaan käynytkään Singaporessa, mutta matkustuslistassani kyllä se lukee, niin voin kuvitella, että siellä naiset pukeutuvat tyylikkkäästi. Odotan, että pääsisin käymään siellä:) nyt kaikki matkustusinto suuntautuu Jenkkeihin, kun poikamme opiskelee siellä. Jep, ilmasto vaikuttaa ja suuresti:) Onneksi saadaa kevät meillekin pian! Kata:)

  5. Kauniit mekot ja minun mielestä käyvät hienosti töihin tai juhlaan nämä yksilöt.
    Täällä Singaporessa näyttää siltä että juhlamekotkin päätyvät kadulle, naiset pukeutuvat tosi naisellisesti ja käyttävät mekkoja arjesta juhlaan. Se ilmasto.. 🙂

  6. Ihanan raikas tuo vaalea mekko ja jakku -yhdistelmä. Sopisi moneen menoon. Kiitos ihanasta blogista, tykkään kovasti tyylistäsi!

  7. Mekkopostauksia odotellessa..olen itse huono pitämään mekkoja ja hameita, mutta toivottavasti saan jotain inspiraatiota. Minulla on edessä tyttären yo-juhlat ja pukeutuminen taitaa olla minulle se suurin stressin aihe. Onko sinusta aivan väärin pukeutua housuasuun oman tyttären juhliin? Vinkkejä juhlavista housuasuista toivon myös ihanaan blogiisi. Olet todella omalla alallasi ja tunnut nauttivan työstäsi täysillä. Kiitos siis blogistasi! T. Jossu

  8. Under rubriken till dagens blogginlägg så måste jag bara lämna en kommentar: I lördags besökte jag nämligen butiken för att skaffa en klänning. Ivonne bemötte och betjänade mej och föreslog en klänning i rött. Jag som tänkt mej en helt annan klänning och som inte köpt en röd klänning på åratal, utan hållit mej till alla andra färger utom rött, var först verkligt tveksam. Genast klänning kom på såg jag att Ivonne hade rätt i sitt förslag. Och hon var ivrigt påhejad av min dotter. Ändå var jag tveksam. Men med stort tålamod och mycket kunnighet så fick Ivonne mej att se alla möjligheter att variera klänningen. Tack Ivonne för din hjälp och storartade betjäning, lika lugn och säker, trevlig och kunnig som Katarina och Eija. Ända sedan butiken öppnade har jag handlat på DoppWoman. Att kläderna är av god kvalitet är förstås avgörande men viktigast av allt är den fina betjäning och hjälp som ni alla alltid ger och det med ett leende! Jag är glad att vi har en sån här fin butik i Vasa. Ni är toppen.

  9. Hei Outi ja kiitos:) Jep, vaalea väriyhdistelmä on tosi freesh ja keltainen mukava piristys näin talven jälkeen. Ihanaa kevättä sinulle, Kata:)

  10. Todella kiva postaus taas, tykkään tykkään tosi paljon. Miten hyvältä näyttääkään beige-keltainen-valkoinen yhdessä. Asut pukevat ainakin Sinua todella hyvin. Ihania mekkoja, housuja, paitoja ja neuleita. Juuri kevääseen istuvia. Outi